Svakom Echo

27-05-2018

Sextoy review by Tess: Svakom Echo

Een tijdje terug kreeg ik van Mark van Euphoria een pakketje met daarin allemaal super leuke toys, zoals de Njoy Pure Wand die ik als eerste heb getest en super enthousiast over was. Als tweede is de Svakom Echo aan de beurt. Svakom is een merk waar ik eigenlijk best wel positief over was. Ze maken toys van veilige materialen met best wel goede vibraties. De Svakom Adonis vind ik echt één van de betere Tarzan vibrators. Maar toen Svakom met de Cookie en Candy kwam, vond ik dat toch wel echt een afknapper. Maar een sextoy kan natuurlijk gewoon helemaal goed zijn, ook al is het merk misschien niet super tof.

De verpakking van de Svakom Echo

Svakom echo Svakom echo

De Svakom Echo zit in een zelfde soort verpakking als de rest van de Svakom toys. Een mooie zwarte bewaardoos met daar omheen een witte sleeve met foto van het product. In de doos vind je een mooi bewaarzakje, de gebruiksaanwijzing, de oplader en wat informatie over de garantie. Het eerste wat me opviel toen ik de Svakom Echo uit de verpakking haalde, was dat ik ‘m echt niet op de foto op de sleeve vond lijken. Wat eigenlijk best apart is, want de foto is echt precies zo groot als het speeltje zelf ook is en als je recht vanaf de zijkant kijkt, ziet de Echo er ook gewoon zo uit. Maar als ik naar de foto op de doos kijk, krijg ik echt een verkeerd beeld van de vorm. Ik zou denken dat het meer een traditionele vibrator vorm heeft en dus bijvoorbeeld ook bedoeld is voor inwendig gebruik. Maar de Echo is toch echt een clitoris vibrator of een oplegvibrator, net hoe je het wil noemen.

De Svakom Echo is gemaakt van ABS plastic, dat is helemaal bodysafe en niet poreus. Volgens de website van Svakom is dit zelfs speciaal milieu vriendelijk ABS materiaal, maar ik heb geen idee of dit zo is. Ik heb wel geleerd dat niet alles wat Svakom op hun website beweert ook echt waar is. Het materiaal voelt in elk geval heel prettig aan. Het heeft een beetje een matte finish, waardoor het nog enigszins zacht lijkt te voelen. Het voelt wat degelijker en misschien zelfs chiquer dan een gewone ABS plastic toy. De Echo is oplaadbaar en spatwaterdicht.

Twee knopjes

Svakom echo Svakom echo

Je bedient de Svakom Echo met twee knopjes. Door lang te drukken gaat hij aan en dan heeft hij 5 steady vibratiestandjes. Dit vind ik echt fijn. Ik hou gewoon echt het meest van steady vibratiestandjes, dus daar wil ik er graag zoveel mogelijk van. De meeste seksspeeltjes hebben tegenwoordig drie steady standjes, dus yay voor deze vijf. Dan zijn er ook nog vijf vibratiepatronen. Wat echt wel apart is, is dat je door deze standjes heen kan scrollen door steeds te dubbelklikken. Soms vond ik dat irritant, want dan wilde ik gewoon heel snel naar een wat harder standje door scrollen, en als ik dan te snel twee keer achter elkaar klikte, zat ik ineens in de patronen modus. Terwijl ik dat dus niet wou. Niks mis met die patronen hoor, als je er van houdt, maar ik werd er niet echt warm van. Ze zijn gewoon vrij standaard en ik vind dat best wel eens leuk om mee op te warmen, maar bij de Echo had ik dat niet. Maar fijn dat er patronen zijn en nog fijner dat er niet ingeleverd hoeft te worden op de steady standjes.

Is het een tong?

Svakom echo Svakom echo

Svakom zelf zegt dat de Echo de vorm van een tong heeft. Nou, ik zie het niet. Het was dat het daar stond, want zelf zou ik daar dus echt nooit aan denken. Sowieso krijg ik bij een seksspeeltje van ABS niet zo snel het idee van een tong. Maar ik moet zeggen, ik heb eigenlijk ook gewoon nooit verlangd naar een sextoy die op een tong lijkt. Waar ‘ie me dan weer wel aan doet denken, is de Lelo Lily, alleen dan is de Echo iets langer en iets puntiger.

De vorm spreekt me wel heel erg aan. Er zit een kromming in en het puntje is best een beetje spits. Het voelt ook qua vorm al gewoon lekker in je hand en toys die met je lichaam mee buigen vind ik meestal wel prettig. Nu was het ook inderdaad zo dat de Echo heel goed bij mijn vulva aansloot. Hij ligt daar echt alsof ‘ie daar ook hoort. Wat ik dan alleen niet begrijp, is de plek van de knopjes. Die liggen dan dus aan de onderkant. Ik zou de knopjes aan de bovenkant willen, en dan richting de top. Dat lijkt me echt een veel comfortabelere plek. Maar goed, dat is niet zo en ik moest het nu dus gewoon hier mee doen. Wat dus ook wel onhandig was, want ik vond het juist lekker om de Echo gewoon tussen mijn schaamlippen te laten liggen en dan kon ik dus eigenlijk niet meer bij de knopjes. Dus nu moest ik mijn duim er onder houden, zodat die dan op de knopjes lag. Ging ook goed hoor, maar het had dus beter gekund.

Gewoon heel lekker

Svakom echo Svakom echo

Maar, wat het allemaal goedmaakte, was dat de Svakom Echo dus gewoon echt heel erg lekker is. Ik hou heel erg van pinpoint stimulatie en dat kan echt perfect met deze sextoy. De vibraties zijn voor zo’n kleine vibrator best wel goed en redelijk diep. Diep genoeg om heel lekker van te kunnen klaarkomen voor mij in elk geval.

Het leuke is dat je door de vorm van de toy best wel veel verschillende dingen kan voelen. Ik hou dus erg van pinpoint stimulatie, dus ik heb ‘m het meest gebruikt met het puntje van de top. Maar je kan ook de wat bollere onderkant van de top gebruiken om een iets groter gebied te stimuleren, of zelfs de bovenkant van de toy. Net wat je lekker vindt. Ik vond het zowel lekker om de Echo op één plek te laten liggen als om ‘m zachtjes heen en weer te bewegen. Lekker met wat glijmiddel (sowieso is het veel lekkerder allemaal met glijmiddel!)

Conclusie

Ik vind dit echt een hele fijne toy, voor ook echt een goede prijs. Hij is lekker klein en handzaam, dus je kan ‘m makkelijk meenemen of gebruiken tijdens de seks zonder dat ‘ie in de weg zit. De vibraties zijn lekker, de vorm is goed, het materiaal voelt fijn. Alleen de knopjes zitten niet op een ideale plek. Wat mij betreft is dit echt een aanrader en heeft Svakom het voor mij weer een beetje goed gemaakt.

Helaas is de Svakom Echo niet meer op voorraad bij Euphoria, je kan hem ook bestellen bij bol.com voor € 49,95

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

1 Reactie

  1. Heel erg benieuwd naar deze toy!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.