Svakom Alex Neo | Masturbator Review

12-05-2021

De Svakom Alex Neo is volgens mij het eerste Svakom seksspeeltje dat ik test, omdat de andere seksspeeltjes die Svakom heeft tot nu toe niet heel erg spannend vindt. De Svakom Alex NEO is daar wel echt een uitzondering op, ik was dan ook blij dat Easytoys hem mij opstuurde in ruil voor een eerlijke review.

SPECS

 • Materiaal: ABS Plastic, silicone(lees goed mijn review) en TPE
 • Bodysafe? De Sleeve is van TPE dus nee, maar inmiddels weet je het wel!
 • Lengte: 33.10 cm
 • Breedte: 9.60 cm
 • Aantal standjes: 7
 • Aantal erotische scenario’s: 5
 • Oplaadbaar? Ja, doormiddel van een USB verbinding
 • Oplaadtijd: 5 uur
 • Speelduur: 1 uur
 • Met app? Ja, je kan de Svakom Alex Neo aansturen met de Feelconnect 3 app (van Kiiroo).
 • Prijs: € 119,96 bij Easytoys (in de aanbieding van € 149,95)
 • Is het wat? Fuck ja!

Svakom

Ondanks dat ik nog nooit een Svakom seksspeeltje heb getest is Svakom voor onze website natuurlijk geen onbekende. Tess reviewed met enige regelmaat hun seksspeeltjes en die kan je natuurlijk teruglezen in bijvoorbeeld haar Svakom Nymph review of haar Svakom Candy en Cookie review.

En Svakom is natuurlijk ook wel een vrij bekend merk. Reden genoeg dus voor mij om ook een Svakom seksspeeltje te willen testen.

Svakom alex neo zonder dop

Svakom Alex Neo

Wellicht denk je, maar er is toch ook een Svakom Alex? En dan heb je gelijk, want deze Svakom Alex Neo is de opvolger van deze masturbator en heeft dus als “nieuws” dat je hem met de app kan aansturen en daarmee ook je partner, want de Feel Connect app werkt ook over het internet.

Maar ook zonder app kan deze masturbator je bedienen, zo heeft hij 7 verschillende standjes en als je er een koptelefoon in doet (ja echt), dan kan je 5 verschillende erotische scenario’s horen die jou naar “hogere sferen” zouden moeten brengen.

Je kan deze masturbator opladen via USB, daar doet hij ongeveer 5 uur over, waarna je er een uur lang mee aan de gang kan.

Buiten de app is de Svakom Alex Neo voorzien van 3 knoppen, die dienen voor het aan en uit, het audioscenario (en zijn volume) en de standjes waarvan je er 7 hebt.

Wat zit er in de doos van de Svakom Alex Neo?

De doos van de Svakom Alex Neo is echt heel erg groot. Niet heel raar want de Svakom Alex Neo zelf is ook niet heel erg klein. De doos is gewoon to the point, een foto van de Svakom Alex Neo er op, wat info en daarmee is het klaar.

Als je de doos opent doe je dat door de sleeve te verwijderen en daarna pas de doos te openen waarin je de Svakom Alex Neo vindt en nog een apart doosje met daarin de oplaadkabel, een boekje met wat basis instructies en een reserve plugje.

Bedieningsknoppen van de svakom alex neo

De Svakom Alex Neo getest

Automatische masturbators, mensen die mij kennen en veel mijn reviews lezen weten het denk ik wel, ik vind ze Meestal buitengewoon teleurstellend. Of ze zijn lekker maar niet krachtig genoeg, of ze zijn lomp en niet vast te houden, of de app doet het niet. Er is altijd wel van alles aan te merken op deze machines.

Maar wat mij dus verbaasde is dat de Svakom Alex Neo niet alleen geen van die problemen heeft, (nou ja okee, hij maakt wel een beetje herrie)  Svakom heeft met de Svakom Alex Neo een echt heel erg lekkere en goed werkende masturbator op de markt gezet.

Maar, alvorens ik mij stort in de lofzang die de review van de Svakom Alex Neo heet, moet ik het toch even hebben over de enige 2 dingen die mij irriteren aan de Svakom Alex Neo.
En dat is in volgorde van irritatie:

 1. De “erotische scenario’s”
 2. Het silicone plugje

Laten we beginnen met de erotische scenario’s, die je alleen kan beluisteren als je een koptelefoon in je masturbator stopt. Het zijn namelijk geen scenario’s het zijn namelijk gewoon 5 opnames van dames (lekker genderneutraal ook), die liggen te kreunen, 2 daarvan zijn in het Engels. De anderen in het Chinees en het Japans, en de 3de die weet ik even niet. De verhaaltjes slaan helemaal nergens op, zijn ook niet in het ritme van een blowjob of neukbeurt. Het is gewoon een slecht uitgevoerde gimmick.

En dan het plugje, waar je een reserve van krijgt.

Ik weet niet waar het plugje voor dient, ik vermoed om te zorgen dat je niet de motor volspuit als je klaarkomt, maar het is klein en je raakt het snel kwijt (want ze doen er niet voor niets een reserve bij) en nou ja, Waarom? Als je iets klein prutterigs bijvoegd, laat dan weten waarvoor. Overigens is het plugje het enige wat echt van silicone is, de sleeve is namelijk van TPE. Dus mocht je ergens lezen: ABS en Silicone, dat is waar omdat niet alles genoemd wordt!

De achterkant van de svakom alex neo met onderop de ingang van de usb stekker en bovenin de ingang voor je koptelefoon
De achterkant van de Svakom Alex Neo met onderop de ingang van de USB stekker en bovenin de ingang voor je koptelefoon

De Svakom Alex Neo nu echt getest

Goed genoeg gemopperd. Na het opladen van de Svakom Alex Neo en het voorzien van waterbasis glijmiddel besloot ik na de audio scenarios eerst beluisterd te hebben (want dat kan), dat ik de Svakom Alex Neo lekker zonder audioscenarios ging testen en eerst maar eens de “handmatige” standjes ging proberen. En mijn god wat was ik daar blij mee. Niet alleen voelde sleeve bij “stillstand” al heel langer, de motor van de Svakom Alex Neo is echt heel krachtig en slaat dus niet vast, ook niet bij een penis die net ff iets breder en groter is dan gemiddeld, en dat alleen al is een enorm compliment waard. Verder was ik verbaasd over hoe goed in balans de Svakom Alex Neo eigenlijk, als je hem namelijk vasthoudt bij de basis bij de silicone ring die tegen je lichaam aan zit, is de Svakom Alex Neo extreme goed vast te houden en merk je niets van de zwaarte of de motor, je kan hem dus echt met 1 hand vasthouden zonder probleem. Dat is een unicum in masturbator land, want meestal is het toch echt een 2-hand job.

Door de kracht van de motor waren alle standjes lekker, ook de subtiele standjes liepen niet vast, en toen ik toe was aan “en nu melk je mij leeg” deed de motor ook zijn ding en met snelle diepe halen bood mijn extreem lekkere orgasme zich heel snel aan.

Svakom Alex Neo testen met de app

De app, Feelconnect 3, kan qua user interface wel iets beter, niet alles is heel duidelijk. Echter is het allemaal wel heel stabile, de app zag meteen de masturbator, voegde hem toe en liet hem ook zonder problemen door iemand anders besturen. Hoewel ik eerlijk moet zijn valt soms de verbinding even weg, maar dat bleek een netwerk issue en geen app beperking, het deed het gewoon. Dat gold ook voor de interactie met bijvoorbeeld video’s. Maar ook hier gold soms weer een beperking in de opzet van het script en soms de synchronisatie van de actie en het apparaat. Evengoed, de problemen waren zo beperkt dat ik ook deze functionaliteit eigenlijk gewoon aan kan raden.

Svakom Alex Neo schoonmaken.

Het schoonmaken van de Svakom Alex Neo is op zich goed te doen, maar vergt wel wat werk, zo moet je de huls waar de sleeve in zit eerst losdraaien (draairichting staat op het plastic), en dan de sleeve zelf, dat voelt allemaal niet zo intuïtief vond ik. Nu komen we bij het door mij gehate plugje, dat moet je namelijk er uit halen en afspoelen (en vooral niet kwijtraken). Gevoegelijk kan je de hele sleeve onder water doen en met toycleaner schoonmaken. De Sleeve kan niet binnenstebuiten maar omdat het plugje weg is kan je hem wel goed doorspoelen en daarna aan de lucht laten drogen. Enfin, het is best een werkje, maar als je daarna weer met de Svakom Alex Neo aan de gang kan is het echt wel de moeite waard.

Conclusie

In tegenstelling tot mijn verwachting vind ik deze masturbator echt geweldig, gewoon omdat alles werkt, en meewerkt. Dat dat het geval is doet zelfs het suffe van de audioscenarios te niet en kan ik je met veel passie zeggen dat je de Svakom Alex Neo moet kopen, want als jij een penis hebt, dan wil jij deze masturbator echt wel gebruiken. Het is misschien zelfs wel echt een heel erg leuk vaderdag cadeau!

Je koopt de Svakom Alex Neo nu in de aanbieding bij Easytoys voor € 119,96

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

4 Reacties

 1. Is dit de beste machine die je tot nu toe getest hebt?

  Antwoord
  • Ik denk dat “de beste” een moeilijke kwalificatie is. Is het de beste masturbator met remote functie? Qua bestuursgemak zeker, qua gevoel van de sleeve ook. Ik vindt persoonlijk vele malen veelzijdiger, maar de bediening is omdat het zo flexibel is ook minder eenvoudig, zeker voor bediening op afstand. Maar dit is zeker een van de betere remote masturbators op de markt.

   Antwoord
 2. Ik vind zeer weinig recensies van dit apparaat. Heb uiteindelijk ook een zelf gekocht ondermeer na dit artikel en ik ben best wel teleurgesteld:

  • Een fleshlight voelt veel beter (strakker, meer textuur. De Alex heeft zo goed als geen gevoel en dient meer voor eikelstimulatie, zie ook onder)
  • Het apparaat gaat alleen maar op en neer (geen rotatie) en kent maar zeer beperkt aantal bewegingen (niet traploos instelbaar, maar drie verschillende snelheden en wat variatie in hoeveel shakes per interval)
  • De zwarte rand van rubber doet vermoeden dat er een vacuum gezoegen wordt, maar dat werkt alleen als de penis aan de kleine kan is, want de sleeve is zelf niet diep en duwt het apparaat anders van het lichaam
  • De geluiden zijn echt ruk en ca 30 secondes van random kreunen. Zonde van de speaker en technologie, had beter besteed kunnen worden aan het mechaniek
  • De Alex loopt niet vast, maar heeft moeite bij stevig vastpakken (lees penis zit helemaal in de sleeve en apparaat kan niet verder heen en weer)
  • De App voegt helemaal geen extra functionaliteit (kan nergens een sync met geluid/muziek vinden). Hooguit kun je een groep aanmaken en kan iemand anders in de groep remote uit een van de beperkte bewegingen kiezen.

  Met andere woorden een miskoop.

  Antwoord
  • Jammer dat je deze ervaring hebt gehad met de Alex Neo, er zijn inderdaad weinig reviews te vinden over de Alex Neo. Ik deel je mening over de audio, dat heb ik ook in mijn review geschreven. Elke persoon is anders, en daarmee de ervaring met een seksspeeltje ook.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.