Sportsheets Thigh and Wrist Cuff Set | BDSM review door Jay

26-09-2018

Kink is een vast onderdeel van mijn leven, ik keek dus ook uit naar het mogen reviewen van een nieuwe Sportsheets Thigh and Wristcuff Set die ik kreeg in ruil voor een eerlijke review.

Thigh and Wrist Cuffs?

Of, als je wil in goed Nederlands een dij- en polsboeienset, maar Sportsheets is een Engels sprekend bedrijf, dus vandaar Sportsheets Thigh and Wristcuff set.

Ik ben persoonlijk niet zo van de touwbondage, ik bedoel ik waardeer een mooie foto op zijn tijd, heb ruime bewondering voor mensen die echt hele knappe dingen kunnen met touw en een menselijk lichaam.

Maar persoonlijk ben ik meer van de praktische kant van het vastbinden, demobiliseren en “hulpeloos” maken.

Je kan je dus voorstellen dat ik al heel wat boeien heb langs zien komen, van leer, van staal, van touw, you name it, ik heb het wel al gezien.

Een tijd geleden bijvoorbeeld kreeg ik de kans om de Neopreen Boeien van Tom of Finland te mogen reviewen. Dus ik keek eigenlijk wel uit naar dit setje.

Deze Sportsheets Thigh and Wristcuffs zijn namelijk ook (deels) van neopreen en gezien mijn vorige goede ervaring had ik wel hoop op iets leuks.

Uitpakken en wegwezen

Sportsheets thigh and wrist cuff set

De doos die ik kreeg van Sportsheets vind ik een soort klassiek “kijk je koopt iets voor in de slaapkamer” exemplaar. Een zwarte doos met gouden letters waar je kan zien dat het van Sportsheets is, en dat zij het streven hebben wat op de doos prijkt als slogan: “keeping couples connected ®”

Boeien en aan elkaar vastzitten, als je net zoals ik heel erg van de woordgrappen bent dan moet je toch in ieder geval een klein beetje grinniken. Verder staat er een aantrekkelijke blonde dame op de doos (ik zei toch klassiek) die voor een barok-esque bed staat in rode lingerie en de Thigh and Wristcuff Set draagt.

Ja zo’n doos is natuurlijk gemaakt om de verkopen op te drijven want iedereen waant zich graag een (semi-) top model in leuke lingerie en boeien. En ik denk dat het beeld ook werkt, hoewel ik persoonlijk niet per se iets heb met slanke topmodellen mind you.

Evengoed ziet het er allemaal professioneel en relatief stylish uit. Well done Sportsheets.

De Sportsheets Thigh and Wrist Cuff Set nader bekeken

Ik had al een beetje verklapt dat een deel van deze Thigh and Wrist Cuff Set gemaakt is van neopreen.

Dat geldt dus voor de padding van de boeien, de rest is gemaakt van stevig (maar flexibel) nylon en zijn er sleutelringen en musketonhaken.

Als ik echt heel eerlijk ben vind ik het op het eerste gezicht er allemaal een beetje cheap en ja op zijn goed Engels “flimsy” uit zien.

De dijboeien hebben plastic gespen (je weet wel die je ook op je rugzak heb zitten om de schouderbanden strakker te zetten), de straps van de boeien zijn dus van nylon met een neopreen padding. Er is eigenlijk niets dat “vormvast” is aan de boeien. Als je ze niet gebruikt zijn het dus eigenlijk gewoon losse stukken stof.

Ook de musketonhaken zijn relatief stevig. Maar de keuze om sleutelringen te gebruiken in plaats van solide O of D ringen vind ik ronduit jammer.

Sportsheets thigh and wrist cuff set

De Sportsheets Thigh and Wrist Cuff Set in de praktijk.

Afhankelijk van het soort spel dat je speelt met je partner is het wenselijk dat je boeien met relatief gemak om kan doen. Dat geld voor de polsboeien dan ook zeker.

Deze maak je namelijk vast met klitteband. Er zit verder geen gesp of oog voor de straps aan. Dus gewoon hopen dat het klitteband het allemaal maar houd is het devies.

Overigens, als je partner wat dunne polsen heeft wordt het wel weer een beetje een issue omdat je dan potentieel te weinig klitteband overhoud om de boeien goed vast te maken. Of, er steekt een groot deel van de strap uit. Wat niet mooi zit en ook irritant is als je iemand vast hebt liggen.

De dijboeien zijn wel voorzien van een gesp, maar niet van klittenband. En ik moet zeggen ik vind deze boeien echt 3x niets. Deze constructie zorgt er namelijk voor dat je eigenlijk alleen effectief de boeien kan omdoen als je ze van te voren deels al ingespt en vervolgens je “slachtoffer” in de boeien laat instappen.

En door het neopreen van de padding is het instappen lang niet zo simpel. Zelfs niet als je topmodel dijen hebt gaat het laatst stukje eigenlijk heel naar en stroef en moet je daarna nog de gesp aantrekken. Wat je niet te strak wil doen, maar ook niet te slap. Maar al snel merk je dat de boeien toch niet echt stevig zitten (kan ook niet met zo’n slappe constructie).

Dan zitten de boeien eindelijk om de polsen en de dijen en dan maakt je ze aan elkaar vast. En als snel blijkt de pose van het model op de doos ook de enige pose die  verwacht kan worden van iemand die deze boeien om heeft. Want verder zijn de haakjes eigenlijk te kort om te staan en te lang als je partner ligt. Het is het allemaal eigenlijk net niet. Dat is op zijn zachtst gezegd een beetje jammer.

Hardcore kink vs Softcore kink

Ik moet hier toch nog wel even wat over zeggen. Ik kan mij namelijk voorstellen dat je dit leest en je eigenlijk zelf helemaal niet kinky bent, maar het idee van je partner voorzien van dit soort zachte boeien eigenlijk wel heel leuk is. In welk geval ik zou zeggen dat je aan deze set niet per se een miskoop doet met de Sportsheets Thigh and Wrist Cuff Set. Voor de wat meer doorgewinterde kinkster is het advies echter: Doe maar niet.

Deze boeien zijn leuk voor “now and then in the bedroom” maar echt niet om je sub of partner vast te leggen.

Conclusie

Ik vind het altijd stom als een speeltje of setje mij teleurstelt, maar helaas moet ik dat wel concluderen bij deze Sportsheets Thigh and Wrist Cuff Set. Het is mijns inziens de investering niet waard. Spaar dat geld een beetje op en koop een stevige set goed gemaakte boeien. Deze set is het allemaal net niet, niet qua uitstraling, niet qua gebruiksgemak, eigenlijk gewoon niet.

 

Mocht je echter toch graag deze set willen bestellen dan kan dat bij bol.com voor € 42,32

Als je een iets stevigere leuke set zou willen. Kijk dan eens naar deze set in onze shop Yayorgasms

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.