Sportsheets Saffron Handcuffs

25-10-2021

Boeien, je hebt ze in alle soorten en maten. Ik vind van die metalen politieboeien er altijd heel spannend uitzien, maar polsboeien zijn over het algemeen wel een stuk comfortabeler en op meer manieren te gebruiken. Polsboeien zijn vaak gemaakt van leer, maar de Sportsheets Saffron Handcuffs zijn van vegan leather! Rebecca van Loveware was zo attent een setje van deze boeien naar mij op te sturen, zodat ik ze kon reviewen.

Specs

Materiaal: pu-leer (vegan) en nikkelvrij metaal
Verkoopprijs: 44,90 euro, hier te koop bij LovewareΒ 
Is ’t wat? Ze zijn comfortabel maar ik ben niet super enthousiast

De verpakking en de inhoud

De voorkant van de verpakking van de sportsheets saffron handcuffs De achterkant van de verpakking van de sportsheets saffron handcuffs

BDSM-toys komen meestal niet in een verpakking, maar de toys van Sportsheets wel. Op de voorkant van de doos zie je een foto van iemand met alleen een bh aan en de boeien om. Je kan de voorkant van de doos ook openklappen. Je zou verwachten dat je dan in de doos kan kijken, maar nee, je ziet een foto van dezelfde persoon als op de voorkant, maar liggend en sensueel kijkend. Je ziet ook dat één polsboei ergens aan vast zit.

Op de achterkant zie je nog een paar foto’s en een klein beetje informatie over de boeien. In de doos vind je natuurlijk de Sportsheets Saffron Handcuffs zelf en een zwart fluwelen bewaarzakje, met daarop vrij aanwezig het logo van Sportsheets.

Mijn eerste indruk van de Sportsheets Saffron Handcuffs

De sportsheets saffron handcuffs, eentje ligt uitgevouwen, die zie je van de buitenkant. De sportsheets saffron handcuffs, eentje ligt uitgevouwen, die zie je van de binnenkant.

De polsboeien zijn aan de binnenkant rood. Aan de buitenkant zie je dat ook nog aan de boven- en onderkant van de boeien. Daar overheen zit een brede strook zwart vegan leather, dus het rood overheerst niet. Wat ik op zich wel jammer vind, want ik had juist wel graag meer van de rode kleur willen zien. Overigens word volgens mij met saffraan meestal een oranje kleur bedoeld, dus als dat klopt, is de naamkeuze van deze boeien wel opvallend.

Aan beide boeien zit een D-ring met daar aan een haakje. Zo kan je ze makkelijk aan elkaar of aan iets anders vast klikken. De haakjes zitten vast aan de D-ringen en kan je niet los maken. Het vegan leather voelt vrij stijf aan.

De test van de Sportsheets Saffron Handcuffs

Een sportsheets saffron handcuff om mijn pols. De sportsheets saffron handcuffs van boven gezien. Je ziet hoe ze vouwen.

Polsboeien omdoen die nog heel stijf voelen, is altijd even lastig. Je wil dat ze rond gaan, om je polsen, maar door de stijfheid gaat dat lastig. Na een paar keer dragen was dit nog steeds, maar misschien dat op een gegeven moment het materiaal zich wel een beetje aanpast en wat soepeler wordt, al verwacht ik dat eerlijk gezegd niet.

Wat me gelijk opviel, is dat de boeien ook niet helemaal rond gaan. Je ziet dat ze op sommige plekken echt een beetje vouwen en een hoekje maken. Dit lijken me ook punten waar het materiaal dan wat sneller zal slijten. Ik vind dat ook wat minder mooi staan. Echt leer is natuurlijk een heel ander materiaal, wat steeds zachter wordt en zich vormt naar je lichaam. Vegan leather is echt wel anders en heeft die eigenschappen niet.

Wat ik ook jammer vond, is de afwerking van de uiteindes van de boeien. Het lijkt alsof het materiaal gewoon is afgeknipt. Het is wel zo dat de randjes ook rood zijn, dus het is wel omgeslagen en geplakt aan de binnenkant, maar toch vind ik dit niet heel chic staan.

De Sportsheets Saffron Handcuffs zijn gevoerd. Niet teveel, dus hierdoor heb je wel het comfort en de zachtheid van de voering, maar niet dat ze heel dik zijn. Ik vind ze ook wel echt comfortabel dragen.

Ik had eigenlijk verwacht dat het materiaal wat zweterig zou zijn, maar dat is niet het geval. Ze zitten niet heel warm, dat vind ik fijn.

De haakjes en sluitingen van de Sportsheets Saffron Handcuffs

Sportsheets saffron handcuffs Het haakje aan de sportsheets saffron handcuffs

Ik had liever gehad dat de haakjes los te klikken waren van de D-ringen. Ik vind het fijn om polsboeien te dragen, niet alleen op het moment dat ze ook daadwerkelijk vast zitten. En dan heb je dus de hele tijd die haakjes er aan hangen die heen en weer zwiepen bij elke beweging.

De haakjes werken wel heel simpel. Wanneer je met het stukje wat kan bewegen tegen het andere haakje aan duwt, zitten ze al heel snel aan elkaar vast. Dat kan zowel voor als achter je lichaam. Of wanneer je zelf nog iets anders het ringen hebt, kan je ze daar natuurlijk ook aan vastmaken. Ze zullen niet zo snel geschikt zijn voor bijvoorbeeld spijlen van een bed, want de haakjes zijn vrij klein. Daar moet je dan toch zelf een grotere haak voor gebruiken of een stukje touw.

De Sportsheets Saffron Handcuffs sluiten met gespen. Er zijn veel gaatjes bij de riempjes, dus ik denk dat deze boeien bij elk lichaam wel zullen passen. Wel is het zo dat het leer van de boei op een gegeven moment niet meer overlapt. Ik heb vrij brede polsen en bij mij overlapt het leer nog maar net. Wanneer je polsen nog nets iets breder zijn dan die van mij, zal dat dus al niet meer het geval zijn.

Conclusie

De Sportsheets Saffron Handcuffs zijn comfortabel om te dragen, maar ik vind het materiaal wat stijf en de afwerking niet heel mooi. Ze zijn wel echt makkelijk in gebruik, met de haakjes er al aan, maar ik had losse haakjes net wat fijner gevonden. Dit zijn prima boeien, maar ik ben er niet weg van.

Je kan de Sportsheets Saffron Handcuffs hier bestellen bij Loveware voor 44,90 euro. Loveware is ook echt een aanrader om eens rond te kijken, want het is een hele toffe winkel met een super goed assortiment.Β 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.