Sportsheets Saffron Gauntlet Cuffs

10-12-2021

Een tijdje terug schreef ik al over de Sportsheets Saffron Cuffs, polsboeien van vegan leather. Van Loveware kreeg ik niet alleen die polsboeien, maar ook de Sportsheets Saffron Gauntlet Cuffs. Zelfde serie en ook boeien, maar totaal verschillend van de polsboeien.

Specs

Materiaal: neopreen, PU-leer (vegan leather), nikkelvrij metaal
Verkoopprijs: 59,90 euro, hier te koop bij Loveware 
Is ’t wat? Ze waren heel anders dan ik had verwacht.

De verpakking en de inhoud

De voorkant van de verpakking van de sportsheets saffron gauntlet cuffs De achterkant van de verpakking van de sportsheets saffron gauntlet cuffs

Ik vind deze verpakking vrij klassiek. Een doos met op de voorkant een foto van een vrouw die de Sportsheets Saffron Gauntlet Cuffs draagt. Het is sexy maar toch nog netjes. Een beetje saai wel. Leuk detail vind ik wel dat de gauntlet cuffs als enige glimmend zijn op de foto, alsof ze er op liggen. Dat is leuk gedaan.

Op de achterkant van de verpakking vind je nog meer foto’s en wat tekst over deze armboeien.

In de verpakking vind je natuurlijk de Sportsheets Saffron Gauntlet Cuffs zelf, maar ook een mooi bewaarzakje met het Sportsheets logo er op. Ik vind dat best luxe, want ik zou bij zo’n item niet echt een bewaarzakje verwachten.

Mijn eerste indruk van de Sportsheets Saffron Gauntlet Cuffs

De sportsheets saffron gauntlet cuffs en het bewaarzakje De afdruk van de veter in het neopreen van de sportsheets saffron gauntlet cuffs

Achterafgezien vind ik het een beetje dom van mezelf, maar ik was er dus best van overtuigd dat dit twee losse armboeien zouden zijn. Ik weet niet zeker waarom ik dit dacht, want op alle productfoto’s zitten ze toch echt aan elkaar. Maar in mijn hoofd leek het me logischer als dit twee losse armboeien zouden zijn die je dan zelf aan elkaar moet klikken op de een of andere manier. Eerlijk gezegd vind ik dat nu alsnog logischer en ook beter, maar daarover straks meer.

De Sportsheets Saffron Gauntlet Cuffs zijn gemaakt van neopreen. Dat is hetzelfde materiaal waar bijvoorbeeld duikpakken van gemaakt zijn. Ik vind dit materiaal altijd super grappig aanvoelen. Maar het is ook een heel kwetsbaar materiaal. Omdat ik niet goed genoeg opgelet heb met het opbergen van deze armboeien, zitten er nu al afdrukken in van de veter. Zonde! De rode randjes zijn gemaakt van vegan leather.

Met de veter kan je ze losser of strakker trekken, zodat ze bij bijna maten arm wel zullen passen.

De test van de Sportsheets Saffron Gauntlet Cuffs

De sportsheets saffron gauntlet cuffs met één arm er in Je ziet de vetersluiting om mijn arm.

Op de foto’s zie je steeds dat de Sportsheets Saffron Gauntlet Cuffs achter de rug gedragen moeten worden. Nu kwam ik er heel snel achter dat mijn armen, of beter gezegd mijn schouders, niet zo flexibel zijn. Achter mijn rug komen mijn onderarmen gewoon niet dicht genoeg bij elkaar in de buurt om mijn armen in de Sportsheets Saffron Gauntlet Cuffs te kunnen doen.

Ik was er verbaast over hoe erg dit niet lukte. Het was niet dat het net aan niet lukte, maar ik kwam niet eens in de buurt. Toen ik het bij een vriendin probeerde, lukte het ook niet. In het kader van mijn nieuwsgierigheid en grondigheid, heb ik toen op mijn Instagram een story geplaatst met de vraag of jullie dit wel konden. Ik was super benieuwd en vroeg zelfs ook nog om foto’s. Ik wilde zien of andere mensen op hun rug dus wel hun onderarmen dicht tegen elkaar aan konden doen.

Gelukkig heb ik hier best wel wat reacties op gekregen, en ook een aantal foto’s. Helemaal leuk! Ik hou trouwens echt heel erg van die interactie op Instagram, altijd leuk om wat te horen van jullie. Maar de conclusie was dat het ongeveer 50/50 is. Sommige mensen kunnen deze houding met gemak, terwijl anderen, net als ik, helemaal niet in de buurt komen. Dan waren er ook nog een aantal mensen die het wel konden, maar die wel gelijk al pijn en ongemak voelden en dus aangaven dat ze het niet prettig zouden vinden om in deze houding vast te zitten.

Ik moet zeggen dat ik me wel wat beter en normaler voelde toen dus bleek dat er genoeg mensen waren die deze houding niet kunnen. Jay en ik maakten eerder al eens een video over hoe sextoys je onzeker kunnen maken en dat had ik nu met deze Sportsheets Saffron Gauntlet Cuffs dus ook. Het voelde gek dat ik dit product niet kon gebruiken zoals het volgens de verpakking zou moeten.

Op de Loveware site stond bij de productomschrijving wel ook dat je ze gewoon ook voor het lichaam kan dragen. Dat maakt het voor mij ook wat inclusiever. En dat is ook hoe ik ze gebruikt heb.

Hoe zitten de Sportsheets Saffron Gauntlet Cuffs?

De d-ring aan het uiteinde van de sportsheets saffron gauntlet cuffs Close-up van de sportsheets saffron gauntlet cuffs

De Sportsheets Saffron Gauntlet Cuffs zijn geen boeien die je bij jezelf om kan doen. Het is vrij onmogelijk om ze zelf vast te maken, tenzij jij een strik kan maken met je mond. Wat ik overigens echt heel knap zou vinden, als je dat kan.

Ik vind het neopreen heel lekker aanvoelen op mijn huid. Het systeem met de veters is praktisch, want het zorgt ervoor dat de boeien gewoon goed aansluiten. Maar ik had het echt wel veel fijner gevonden als de boeien niet aan elkaar vast zouden zitten. Dat je dus wel twee losse armboeien zou hebben. Dat zou het aantrekken makkelijker maken, maar ook zou je dan zelf kunnen bepalen hoe dicht je ze op elkaar wilt vastmaken. Dat zou de ervaring wat comfortabeler kunnen maken.

Wanneer je borsten hebt, zit dat een beetje in de weg als je armen op deze manier voor je lichaam worden vastgemaakt. En we hadden net al vastgesteld dat mijn schouders niet zo flexibel zijn en dat ik borsten heb, was je misschien ook al eens opgevallen, maar ik vond het dus gewoon niet super comfortabel allemaal.

Nu is dat ook niet per se altijd de bedoeling, met bondagedingen. Soms kan het prettig zijn om juist niet zo comfortabel te zijn, dat kan zeker wat toevoegen aan het gevoel en de sfeer. En zelf kan ik daar ook echt wel van genieten. Maar ik vind het wel prettig als het regelbaar is. Zodat je dus steeds kan bepalen of iets op dat moment wel of niet comfortabel is. En dat miste ik een beetje bij deze boeien.

Conclusie

Ik vind de Sportsheets Saffron Gauntlet Cuffs wel echt mooi. En het idee vind ik ook heel tof. Het materiaal vind ik super fijn aanvoelen, maar het is wel heel kwetsbaar. Voor je deze boeien aanschaft is het aan te raden om te kijken of je de houding wel kan met je armen achter je rug, en of het voor je lichaam comfortabel genoeg voelt voor jou. Wanneer dit het geval is, denk ik dat je best wel leuk kan spelen met deze armboeien. Maar voor mij was dit het dus niet helemaal.

Je kan de Sportsheets Saffron Gauntlet Cuffs hier bestellen bij Loveware voor 59,90 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

1 Reactie

  1. Is er een alternatief dat wel vrijer instelbaar is?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.