Snail Vibe – review

20-02-2021

Een extra review op zaterdag, voor een best wel bijzondere toy: de Snail Vibe! Een tijdje geleden kwam ik de Snail Vibe tegen op Instagram. Deze vibrator zag er zo apart uit dat ik gelijk geïntrigeerd was. Ik had alleen nog niet echt een idee hoe je ‘m zou moeten gebruiken. Tot ik een filmpje tegen kwam waar de beweging die de Snail Vibe kan maken voorgedaan werd. Wow! Ik was best wel onder de indruk van dit vernieuwende ontwerp. Gelukkig was Snail Vibe zo vriendelijk om mij een exemplaar op te sturen voor een review. Daarna was het nog even wachten tot ‘ie ook daadwerkelijk te koop was in Nederland, maar hoera! Het is zo ver, want Willie heeft ‘m!
Elke keer als ik op Instagram iets liet zien van de Snail Vibe, kreeg ik een boel reacties. Dus vandaar deze extra review op zaterdag, want ik weet dat een aantal van jullie hier heel erg op zaten te wachten.

Specs

Materiaal: Siliconen (helemaal bodysafe dus)
Oplaadbaar: Ja
Standjes: 5 snelheden en vier patronen (los te bedienen voor beide motoren)
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 119 euro, hier te koop bij Easytoys, of hier bij bol.com
Is ’t wat? Ja, ik hou van de Snail Vibe!

De verpakking en de inhoud

De voorkant van de verpakking van de snail vibe. Je ziet een foto van de toy op een witte doos, met daarbij allerlei afmetingen, zelfs van de motoren, en informatie over de batterij. De achterkant van de verpakking van de snail vibe. Je ziet een foto van de toy, en dan nog een foto van hoe 'ie kan uitrollen. Dan nog hoe je 'm allemaal kan gebruiken en een soort van uitleg over de knopjes. En de mededeling dat je online een 4d interactieve gebruiksaanwijzing kan vinden.

Nou, ik ben dus best wel blij met de Snail Vibe, maar dat vertel ik je straks, maar die verpakking. Nee. Ik vind ‘m echt best wel lelijk. Ik zie wel heel erg het enthousiasme van de makers er in, dat vind ik dan wel weer grappig. Alsof ze niet konden kiezen welke informatie nu allemaal belangrijk was om te showcasen. Dus nou ja, dan maar alles? Het is te veel informatie en ik denk ook informatie waar de gemiddelde vibratorkoper niet per se op zit te wachten. Ik begreep wel dat de verpakking van de Snail Vibe aangepast gaat worden, of misschien zelfs al is! Yay voor Snail Vibe!

In de verpakking vind je natuurlijk de Snail Vibe zelf, het oplaadkabeltje en de gebruiksaanwijzing. Die gebruiksaanwijzing past trouwens heel goed bij de verpakking. Véél informatie die denk ik niet per se heel duidelijk en overzichtelijk is voor de gemiddelde gebruiker. Maar het is een vibrator met vier knopjes, dus ik denk dat de meeste mensen er wel uit zullen komen.

Mijn eerste indruk van de Snail Vibe

De snail vibe in mijn hand. Je ziet dat ie een stukje langer is dan mijn hand. De snail vibe in mijn hand, ik hou 'm zo vast dat 'ie uitgerold is, en je duidelijk ziet welk deel je in de vagina kan inbrengen.

Zoals ik al zei, toen ik de Snail Vibe voor het eerst zag, had ik geen idee hoe deze vibrator zou werken. Pas na het zien van een filmpje begreep ik wat de bedoeling was.

Toen ik de Snail Vibe zelf voor het eerst vast had, was ik eerst een beetje onder de indruk van het formaat van de ‘ballen’. Tot ik bedacht dat die helemaal niet ingebracht hoeven te worden. Het deel wat in de vagina gaat, helemaal aan de voorkant van de vibrator, heeft een heel standaard maatje.

Het deel van de vibrator dat ‘uitrolt’ doet dat heel soepel zo in m’n hand. Op de andere bal, aan het uiteinde, zitten vier knopjes. Twee plusknopjes en twee knopjes met een golfje, voor de patronen.

Hoe werkt de Snail Vibe

Het is de bedoeling dat je het puntje van de Snail Vibe in de vagina inbrengt. De bal rust dan tegen de clitoris. Wanneer je Snail Vibe verder inbrengt, rolt de vibrator als ’t ware uit. De bal blijft steeds tegen de clitoris aan zitten.

Ik vind het een super tof concept, echt heel goed bedacht. Het doet me een beetje denken aan de We-Vibe Nova 2, die ook zo ontworpen is dat de clitorisstimulator altijd tegen de clitoris aan blijft zitten, ook al beweeg je met de vibrator.

Je kan de Snail Vibe dus gebruiken terwijl je een stotende beweging maakt met de vibrator. Op deze manier stimuleer je je vagina en je clitoris. Je kan ‘m ook gebruiken zoals een gewone duovibrator: je brengt ‘m in en beweegt er verder niet meer mee. Ook kan je de bol of de top van de vibrator gebruiken om alleen je clitoris te stimuleren. Genoeg opties dus.

De test van de Snail Vibe

De snail vibe in mijn hand, je ziet 'm vanaf de zijkant, en dan zie je ook hoe plat het enkele deel is wat je in kan brengen. De snail vibe naast de gebruiksaanwijging op de pagina's waar getoond wordt hoe de vibraties en de patronen er uit zien. Het ziet er vrij ingewikkeld uit.

Ik was heel benieuwd of het idee van de Snail Vibe ook echt goed zou werken. Dit is wel een vibrator die echt anders is dan bestaande vibrators, dus dan is het altijd wel spannend. Ik vind het altijd belangrijk om goed glijmiddel te gebruiken bij seksspeeltjes, dus dat deed ik nu ook. Ik wilde ook wel dat het allemaal een beetje soepel zou gaan, omdat de beweging natuurlijk best apart is.

Toen ik de Snail Vibe aanzette, was ik gelijk onder de indruk van de vibraties. Want echt, dit is zoals ik wil dat elke vibrator trilt. Dit zijn nou goede vibraties. Diep en hard. I love it. Zo hoort het als je het mij vraagt, je maakt mij hier in elk geval heel blij mee.

Het inbrengen van de Snail Vibe ging eigenlijk ook heel makkelijk. Ik vond het het makkelijkst om ‘m eerst al een klein beetje uit te rollen. Maar het bewegen daarna, ging echt perfect. De bal blijft gewoon mijn clitoris raken en ik kan heel makkelijk een stotende beweging maken met de vibrator. En serieus, dat voelt wel echt heel lekker!

Ik hou sowieso wel van de stimulatie die een bewegende toy geeft. Dat doet voor mij veel meer dan alleen vibraties in mijn vagina. Maar de combinatie van de beweging, de awesome vibraties en de bal die (hard) tegen m’n clitoris bleef trillen, deden ’t wel echt voor mij. Het is gewoon lekker veel stimulatie tegelijkertijd en ik hou daar heel erg van.

Makkelijke G-spot

Ik maak met een regenboogtandenborstel het moeilijk schoon te maken punt van de snail vibe schoon. Je ziet de beide ballen, met duidelijk het subtiele slakkenhuisprintje er op.

Zoals ik wel vaker heb gezegd, is mijn G-spot echt heel makkelijk te pleasen. Maar omdat de Snail Vibe toch behoorlijk recht is, had ik niet verwacht dat ‘ie iets voor mijn G-spot zou doen. En eerlijk gezegd kan ik ook niet verklaren hoe het komt, maar hij deed het dus wél voor mijn G-spot. En hoe! Ik denk niet dat dit per se representatief is voor G-spots die meer nodig hebben dan die van mij (ja die van mij is écht makkelijk), maar ik werd er toch wel heel blij van. Dat je het even weet.

Waar je trouwens wel op moet letten, is het stukje vanaf waar de Snail Vibe rolt. Dat is een stukje wat best moeilijk schoon te maken is en waar makkelijk vuil achterblijft.

De patronen en de knopjes van de Snail Vibe

De snail vibe ligt op de zijkant van de doos, waar je nog een uitleg ziet over de motoren en hoeveel procent de vibraties zijn, ofzo, want ik snap het niet helemaal. Close-up van de vier knopjes op de snail vibe

Zoals ik al zei, zijn de vibraties dus echt helemaal goed. Vijf heerlijke standjes. Er zijn twee setjes knopjes, voor elke motor één setje. Met een plus knopje en een knopje met een golfje. Wanneer je het plus knopje lang indrukt, gaat die motor van de Snail Vibe aan en je kan daarna hetzelfde knopje gebruiken om door de steady vibraties te klikken. Na standje vijf, kom je weer bij standje één terecht.

Als je naar de patronen wilt, kan je één keer op het golf knopje klikken, en elke klik brengt je weer naar een nieuw patroon, tot je weer bij de steady vibraties bent. Je kan de Snail Vibe ook aanzetten door lang op het golf-knopje te klikken. Je kan de patronen ook harder zetten door op het plusje te klikken.

Het bovenste setje knopjes is voor de bovenste motor. Dus dat is ook wel lekker duidelijk. Ik vind het zelf wel lastig om onder de dekens te voelen welk knopje wat is. Dus dat is even een kwestie van onthouden, want zelf vind ik het niet zo fijn om ineens in de patronen te zitten. Ik hou van steady vibraties.

De patronen zijn trouwens best wel prima hoor, maar gewoon niet zo mijn ding. Al vind ik het wel lekker wanneer de inwendige vibrator in een patroon trilt. Maar voor mijn clitoris wil ik gewoon steady vibraties.

Conclusie

Ik vind de Snail Vibe echt awesome! Ik vind het hele concept echt heel goed en ben blij dat de uitvoering ook zo goed gelukt is. Het werkt echt zoals het zou moeten. Een vibrator waar je mee kan stoten en die tegelijkertijd je clitoris blijft stimuleren is gewoon echt heel fijn. Zeker met deze krachtige, diepe vibraties. Hij ziet er dus misschien een beetje apart uit, maar het werkt echt!

Je kan de Snail Vibe hier bestellen bij Wille, voor 119,95 euro.

Helaas is de Snail vibe niet meer op voorraad bij Willie.

Je koopt de Snailvibe bij Easytoys voor € 119,95

Of hier bij bol.com, de prijs wisselt daar.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

1 Reactie

  1. Ik ben zo blij met deze review, ik was zo benieuwd na het filmpje.
    De laatste tijd heb ik een voorkeur voor dildo’s (ook liefst beweging), maar deze wil ik gewoon hebben 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.