Sinner Gear Metalen Halsband met Combinatieslot

06-02-2018

BDSM toy review by Tess: Sinner Gear Metalen Halsband met Combinatieslot

Sinner gear metalen halsband met combinatieslot

Ik hou van halsbanden. Of collars, zoals ik ze eigenlijk altijd noem. Zelf draag ik al jaren dezelfde collar, waar ik erg blij mee ben. Maar toen ik deze Sinner Gear metalen halsband met combinatieslot zag in de Easytoys webshop, vond ik ‘m echt tof er uit zien. En ik hou van cijfersloten. Dus toen Miriam ‘m mij opstuurde in ruil voor mijn review was ik heel benieuwd hoe deze collar zou aanvoelen.

Collars

Sinner gear metalen halsband met combinatieslotIn de BDSM wereld dragen vrij veel mensen een collar. Als je sub bent (submissive, onderdanig) dan kan een collar een manier zijn om dat te showen. Of je dominante partner geeft je een collar om te laten zien dat je bij elkaar hoort. Of je gebruikt ‘m om aan te geven wanneer je je onderdanig voelt. Of… of… of… iedereen heeft zo z’n eigen redenen om wel of geen collar te dragen. Collars heb je over het algemeen van leer en metaal. Er zijn natuurlijk ook nog wel andere materialen, maar dat zijn zo’n beetje de twee meest gebruikte materialen.

Een leren collar voelt heel anders dan een metalen collar. Zelf geef ik de voorkeur aan een metalen collar omdat je die voor lange periodes om kan houden. Je kan er mee douchen, slapen, zwemmen en nou ja, eigenlijk alles mee doen. Wel belangrijk om een metaalsoort te kiezen die niet roest en irriteert. Roestvrijstaal is dus een prima keuze. En deze Sinner Gear halsband is daar ook van gemaakt.

Verpakking

Sinner gear metalen halsband met combinatieslotHij zit in een eenvoudige dicht gesealde zak verpakt. Aan de ene kant doorzichtig zodat je al kan zien wat er in zit, aan de andere kant zilverkleurig met een etiket van Sinner Gear. Heel simpel dus. In principe heb je meer ook niet nodig natuurlijk. Maar stel dat je de collar aan iemand kado zou geven, dan is het wel een beetje een saaie verpakking. Zeker omdat het zo’n speciaal kado kan zijn. Ik zou het zelf leuker gevonden hebben als er een mooie opbergdoos bij zat. Omdat dit ook niet echt een collar is die je elke dag draagt. Dan zou het fijn zijn om hem mooi ergens op te kunnen bergen.
In de shop van Easytoys vind je trouwens een heleboel producten van het Sinner Gear merk. Allemaal best wel kinky, de meeste producten van metaal maar ook producten van siliconen.

Het cijferslot

Sinner gear metalen halsband met combinatieslotAan de O-ring van de collar zit met een sleutelringetje een plastic kaartje met daaraan de code van het cijferslot. Dus hoewel in de productomschrijving staat dat de code 1314 is, is dit niet het geval. Van mijn collar was de code 5266. Gelukkig maar, want het zou toch niet leuk zijn als je de code al gelijk zou weten en als die bij elke collar hetzelfde zou zijn. Dit kan tenslotte juist een heel spannend onderdeel van het spel zijn, dat degene die de collar draagt niet weet wat de code is om ‘m op en te maken. Dat is toch wel spannend, als je een collar om krijgt en deze zelf niet af kan doen maar daarvoor afhankelijk bent van je partner. Misschien mag ‘ie alleen af als je lief genoeg geweest bent, of spreken jullie een bepaalde tijd af, of moet je eerst een bepaalde opdracht uitvoeren… Ik kan genoeg leuke dingen verzinnen.

Makkelijk om te doen

Sinner gear metalen halsband met combinatieslotHet open maken van de collar is heel makkelijk. Je ziet naast de cijfertjes 2 rode streepjes. Hier tussen moet de juiste cijfercode gedraaid worden. Elke nummer 1 heeft een verdikking en dat maakt het super makkelijk om er aan te draaien. Wanneer de juiste code tussen de rode streepjes staat, schuif je ‘m zo open. De beide kanten van het slot kunnen dan op en neer bewegen door een soort scharniertje. Ter hoogte van de ring van de collar zit er ook nog een scharniertje, waardoor je de collar wat kan open vouwen. Dit maakt het dus echt heel makkelijk om hem om en af te doen. Ik kon het ook gewoon zelf, had er geen hulp bij nodig.

Draagcomfort

Sinner gear metalen halsband met combinatieslotDe collar voelt best wel zwaar aan. Wat eigenlijk ook wel logisch is, want hij is helemaal van rvs en vrij dik. Hij weegt 370 gram. De collar die ik normaal draag is veel lichter, dus ik was benieuwd of ik deze Sinner Gear collar oncomfortabel zou vinden. Maar dat was dus helemaal niet het geval. In het begin toen ik ‘m net om had, voelde ik het gewicht nog wel, maar na een tijdje merkte ik daar eigenlijk niks meer van. Als je ‘m net omdoet, is het metaal natuurlijk heel koud op je huid, maar hij neemt echt heel snel je lichaamstemperatuur aan. Het is wel een collar waar je je wel de hele tijd bewust van bent. Door de dikte en hardheid van het materiaal voel je wel echt de heel tijd dat je ‘m om hebt. Voor sommige mensen is dat misschien een nadeel, maar in een BDSM setting kan dat juist ook heel fijn zijn.

Kinky geklingel

Sinner gear metalen halsband met combinatieslotOmdat de collar dus meerdere scharnieren heeft en punten waar wat beweging in zit (bijvoorbeeld de ring in het metalen gedeelte waar hij doorheen zit) hoor je bijna bij elke beweging die je maakt het geluid van metaal op metaal. Een beetje geklingel. Ik vond dat wel leuk, maar ik kan me ook voorstellen dat als je ‘m langer draagt (ik heb hem 2 dagen non-stop omgehad) het irritant zou worden.

Het is dus niet zo stubtiel, maar dat is het uiterlijk van deze collar natuurlijk ook niet. Hij is echt wel dik en heel aanwezig. Hij heeft wel een duidelijke kinky uitstraling dus ik denk niet dat er veel mensen zullen zijn die denken dat dit een ‘normaal’ halssieraad is.  Maar als je een collar zoekt om gewoon thuis tijdens een BDSM spel te dragen of naar een kinky feestje, dan is het juist weer leuk dat hij lekker opvalt. Deze collar is maar in één maat verkrijgbaar. De binnendiameter is 13,8 cm. Voor mij was deze maat precies goed, maar ik heb een best wel brede nek.

Conclusie

Ik vind de collar er zelf echt wel mooi uitzien, ik hou wel van deze look. Ik zou ‘m persoonlijk niet dagelijks dragen, daar vind ik ‘m te opvallend voor. En ook te aanwezig qua gevoel. Maar zoals ik ‘m nu twee dagen, waarvan één nacht, heb gedragen, ging dat prima. Ik kon er gewoon mee slapen en hoewel ik ‘m dus steeds wel voelde, vond ik het nog niet heel oncomfortabel. Maar na twee dagen vond ik het wel genoeg. Maar gewoon zo af en toe op een feestje, daar is ‘ie super geschikt voor. Hij is ook echt heel stevig, dus je kan makkelijk bijvoorbeeld polsboeien aan de O-ring vastmaken of andere bondage-achtige dingen ermee doen. De prijs is ook prima voor wat je krijgt, dus wat mij betreft is dit echt wel een leuke en spannende halsband.

Je kan de Sinner Gear Metalen Halsband met Combinatieslot hier bestellen bij Easytoys voor 49,95.

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

1 Reactie

  1. Ja! Ook na het lezen van de review wil ik ‘m nog steeds! <3

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.