We-Vibe Chorus review | Sextoy op afstand

20-03-2020

Sextoy op afstand: We-Vibe Chorus review

In deze tijden van social distancing is een seksspeeltje op afstand toch wel heel fijn. Als het allemaal goed werkt natuurlijk. De We-Vibe Chorus heeft allemaal nieuwe technieken, dus dit was dé tijd om dat allemaal eens goed uit te testen. Er valt héél veel te zeggen en uit te leggen over dit innovatieve speeltje, dus ga er even lekker voor zitten, dit wordt een lange review. Oh, en ik ga mijn best doen om niet per ongeluk We-Vibe Corona te typen in plaats van We-Vibe Chorus. Je wil niet weten hoe vaak ik al per ongeluk We-Vibe Corona gezegd heb.

Specs

Materiaal: Siliconen dus helemaal bodysafe
Oplaadbaar: Ja
Standjes: 10 standen, maar je kan ook je eigen patronen creëren en er zijn zoveel mogelijkheden
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: Rond de 199 euro, hier te koop bij Bol
Is het wat? Ja! Wat dit ding allemaal kan!

De verpakking van de We-Vibe Chorus

De we-vibe chorus naast de verpakking. Het is een vierkant doosje, de kleuren lopen van roze naar licht oranje. Je ziet een glimmend goud plaatje van de chorus er op. Het ziet er mooi uit. De we-vibe chorus naast de verpakking waar je de achterkant van ziet. Daar zie je plaatjes en tekst op.

We-Vibe kan wel mooie verpakkingen maken hoor, dat zit wel goed. De verpakking van de Chorus ziet er ook weer prachtig uit. Een doosje, niet te groot, met mooie verlopende kleurtjes en een shiny plaatje van het speeltje. Het doosje kan open klappen en dat vind ik dus heel fijn, hè. Niet meer zo’n deksel die er bijna niet afgaat omdat het een beetje vacuüm gezogen is. Op en in het doosje staat allerlei informatie, en open gevouwen zie je het speeltje en de afstandsbediening gelijk liggen. Daar onder ligt een mapje met daarin de gebruiksaanwijzing en een zakje glijmiddel. Daar weer onder ligt het laadbakje met daarin het USB-oplaadkabeltje. Het ziet er allemaal echt heel verzorgd en luxe, maar toch fris uit. Dit speeltje is niet goedkoop en dat zie je hier ook aan af.

Oplaadstation

De chorus in het oplaadbakje Het oplaadbakje van de chorus van de zijkant gezien. Je ziet dat het vrij smal is en dat er we-vibe op de bovenkant staat.

De meeste speeltjes hebben tegenwoordig een magnetisch USB-oplaadkabeltje. Maar de We-Vibe Chorus heeft een oplaadstation zou ik haast zeggen. Een bakje waar je de Chorus in doet, heel makkelijk, want er zitten magneetjes in het bakje en op de Chorus zitten die magneetjes ook. Kan niet missen dus. Ook voor de afstandsbediening is een plekje vrijgemaakt in het bakje. Het bakje kan je dicht doen en dan kan je het oplaadkabeltje in de achterkant van het bakje steken.

Wanneer alles goed zit, zie je een heel subtiel lampje gaan branden. Het lampje gaat zachtjes aan en uit, alsof het ademt. Maar, wat het mooie is, als het lampje niet brandt, zie je dus helemaal geen lampje. Je ziet alleen gewoon het plastic van het bakje. Zulke details vind ik hip.

Afgezien van het logo in de bovenkant van het deksel, is deze oplaad unit echt super discreet. Het logo is ook echt niet opvallend. Als dit op je nachtkastje staat, weet niemand dat jij een sextoy aan het opladen bent.

Koppelvibrator

Het doosje van de chorus open gevouwen. Je ziet de tekst op de flappen en de chorus en de afstandsbediening in de doos. De verpakking van de we-vibe chorus met alle inhoud. De toy, de afstandsbediening, het oplaadkabeltje, het laadbakje, de gebruiksaanwijzing.

Officieel is de We-Vibe Chorus, net zoals de andere modellen We-Vibe’s die hier op lijken, bedoeld als koppelvibrator. Een vibrator om te gebruiken tijdens de penis-in-vagina-seks. Je brengt het ene deel in in de vagina en het andere deel rust tegen je clitoris. Beide delen kunnen vibreren en de clitoris, de G-spot en de penis worden daar allemaal door gestimuleerd.

De We-Vibe Chorus lijkt best wel op de We-Vibe Sync, maar jeetje, wat zitten er veel nieuwe dingen in deze toy! Om maar even te beginnen met iets wat de Sync ook heeft, je kan de Chorus verbuigen op twee punten. Zo kan je ‘m precies zo vouwen dat hij bij jouw lichaam goed past. Super handig.

Nieuw! AnkorLink

De belangrijkste vernieuwing van de We-Vibe Chorus vind ik de AnkorLink techniek. Alle andere seksspeeltjes die op lange afstand werken, werken met bluetooth. Nu kan bluetooth niet door water en laat je lichaam nu net voor een groot deel uit water bestaan. Dit is één van de grootste redenen waarom de verbinding zo vaak wegvalt.

De We-Vibe Chorus werkt voornamelijk met AnkorLink, dat is een nieuwe techniek van We-Vibe, waarvan het signaal wel door water en dus door je lichaam kan. Yay! Maar, omdat onze telefoons niet voorzien zijn van AnkorLink, is er ook nog bluetooth nodig.

Hoe werkt het?

De we-vibe chorus voor de gebruiksaanwijzing De we-vibe chorus en squeeze control

Hoe de andere modellen zonder AnkorLink werken wanneer je ze op (lange) afstand door een partner laat bedienen:
De telefoon van jouw partner zendt via de We-Connect app een signaal naar jouw telefoon. Jouw telefoon zendt via de app met gebruik van bluetooth een signaal naar jouw We-Vibe.

Hoe de We-Vibe Chorus werkt wanneer een partner op (lange) afstand jouw toy bedient:
De telefoon van jouw partner zendt via de We-Connect app een signaal naar jouw telefoon. Jouw telefoon zendt via de app met gebruik van bluetooth een signaal naar de afstandsbediening van de We-Vibe Chorus. De afstandsbediening zendt met AnkorLink een signaal naar jouw Chorus.

Er wordt dus nog steeds gebruik gemaakt van bluetooth, maar dat is alleen het stukje buiten jouw lichaam. Er is nog wel veel wat een bluetooth signaal kan storen en het connecten is iets wat ook nog steeds via bluetooth gedaan moet worden, maar deze stap is al een grote verbetering!

Nieuw! Squeeze remote

De afstandsbediening in mijn hand. De afstandsbediening van de we-vibe chorus in mijn hand, vanaf de zijkant gezien. Je ziet de bolling van de onderkant.

Iets anders wat de We-Vibe Chorus heeft, is een afstandsbediening waar je in kan knijpen. Hoe harder je knijpt, hoe harder hij trilt. Het idee hier achter is dat als je opgewonden bent, je automatisch knijpt met je handen. Ik moet zeggen dat ik dit bij mezelf nog nooit gemerkt had, maar ik stond er zeker voor open om daar eens mee te experimenteren. Het idee sprak me wel aan.

Nieuw! Touch-Sense

Maar dit is niet alles. De We-Vibe Chorus heeft ook iets wat Touch-Sense heet. Dit is een functie die je tijdens de PiV-seks kan gebruiken. De Chorus reageert dan op de bewegingen die jullie wel of niet maken. Hier zijn ook weer verschillende standen en opties voor. Ik heb nu de Chorus vooral getest als speeltje op lange afstand, dus deze functie heb ik niet geprobeerd. Wellicht dat hier later nog een aparte review over volgt.

De test van de We-Vibe Chorus

De we-vibe chorus naast een lipstick. Ze zijn ongeveer even lang. Close-up van de afstandsbediening van de we-vibe chorus. Je ziet de knopjes: een plus en een min knopje, twee knopjes die zijwaards wijzen en nog een rond knopje bovenaan.

Hoewel ik vooral geïnteresseerd was in de lange afstand functie van de Chorus, was ik toch ook wel benieuwd naar de Squeeze control. De afstandsbediening ligt heel fijn in de hand en heeft een verdikking aan de achterkant. Ik had verwacht dat je duidelijk zou kunnen voelen waar je moet knijpen, maar dat is niet zo. Omdat de afstandsbediening van siliconen is, voelt hij overal een klein beetje squishy, maar nergens echt heel erg. De afstandsbediening connect vanzelf met de vibrator, dus dat was geen probleem. Toen ik de knijp-functie aan had gezet, kon ik beginnen.

Ik kneep zachtjes en er gebeurde niks. Al snel kwam ik er achter, dat je écht heel hard moet knijpen om de Chorus hard te laten trillen. Het was me nog steeds niet helemaal duidelijk waar ik nu het beste kon knijpen, maar hoe ik het ook deed, het moest echt hard. Heel hard. En eigenlijk waren er ook maar twee standjes: bijna niet knijpen zorgde ervoor dat de Chorus heel zacht trilde, en als een gek knijpen zorgde voor kramp in mijn vingers en hard trillen.

Nu was ik er al niet zeker van of ik in mijn handen kneep als ik opgewonden ben, ik was er wel gelijk zeker van dat ik niet zo hard zou knijpen, als ik al kneep. Het idee van deze functie is leuk, maar de uitvoering laat nog wel te wensen over.

De afstandsbediening heeft gelukkig ook gewoon knopjes. Met deze knopjes kan je de Chorus ook heel makkelijk bedienen. Dit werkt allemaal wel heel goed.

De vibraties

De we-vibe chorus, wat meer open gespreid. De pootjes van de u staan nu verder uit elkaar. De we-vibe chorus in innige omhelzing met een 3d geprinte clitoris

Tijdens deze test kwam ik er al vrij snel achter dat het met de vibraties in het clitorale deel van de We-Vibe Chorus helemaal goed zit. Deze vibraties zijn diep en krachtig. Echt precies zoals ik het lekker vind. Maar de vibraties in het inwendige deel zijn gewoon echt slecht. Meer kan ik er niet van maken. Zeker bij de standjes waarbij het deel van de clitoris en het deel wat in de vagina zit om en om trillen, merk je heel duidelijk dat de inwendige vibratie gewoon bijna niet aanwezig is. Super zwak en buzzy. Jammer, maar persoonlijk vind ik de vibraties bij mijn clitoris wel echt véél belangrijker dan inwendige vibraties, dat scheelt. Maar alsnog vind ik de inwendige vibraties, zeker voor een speeltje in deze prijscategorie, echt onder de maat.

Tijd voor het onderdeel waar ik het meest naar uit keek. Het testen op lange afstand! Ik was super benieuwd of de nieuwe AnkorLink techniek er voor zou zorgen dat de verbinding gewoon stabiel zou zijn. Want niks zo irritant als een verbinding die tussendoor meerdere keren wegvalt.

Connecten met de We-Connect app

De we-vibe chorus met daar naast een telefoon met de we-connect app. De app probeert te connecten. De we-vibe chorus naast een telefoon. Je ziet de verschillende vibratiestanden die je in de app aan kan zetten.

Het connecten met de app gaat nog steeds via bluetooth. En het is nog steeds een even groot drama. In elk geval met mijn Huawei telefoon. Nadat ik in de app in de bluetooth instellingen de ‘verbeterde bluetooth-scan’ had aangezet, ging het iets beter. Maar hoe lang het duurde om te connecten verschilt per keer. Van een paar seconden tot ruim een kwartier. (Zonder de verbeterde bluetooth-scan ben ik een keer anderhalf uur bezig geweest, zonder succes. #myglamorousjob)

Wat kan je in de app?

De touch functie in de app Creëer je eigen vibraties in de we-connect app

Als de verbinding er eenmaal is, kan je los. Je moet dus wel zorgen dat je de afstandsbediening in de buurt houdt, omdat die het signaal doorgeeft aan je toy. De mogelijkheden in de app zijn heel divers. Je kan jezelf er ook prima mee vermaken. In de app kan je alle patronen aanpassen in sterkte. Je kan je eigen patronen samenstellen of tekenen. Je kan de We-Vibe Chorus ook mee laten trillen met de beat van je favoriete muziekje.

Er is ook een Touch functie. Dan kan je zelf met je vinger over het scherm glijden. Ik nam aan dat als je naar boven zou glijden met je vinger, de We-Vibe Chorus harder zou gaan trillen en als je naar beneden zou glijden, dat hij dan zachter zou gaan trillen. Niet dus. Ik ben er niet achter gekomen hoe de Touch functie werkt. Ik heb het idee dat deze functie nog niet goed werkt, want elke beweging geeft een random resultaat.

We-Vibe Chorus op lange afstand

De met je partner verbinden functie De opties om je partner uit te nodigen via de app

Maar, nu de connectie er was, kon ik eindelijk mijn lange afstand-experiment doen. Ik vroeg mijn verste vriend G. uit New York of hij met mij wilde testen. Gelukkig wilde hij dat! Het ging allemaal soepel. Hij installeerde de We-Connect app op zijn telefoon en ik stuurde hem via WhatsApp een uitnodigingslink en al snel had hij, na mijn toestemming, de controle over mijn speeltje. Spannend!

We konden in de We-Connect app met elkaar chatten, maar bellen en beeldbellen is via de app ook een optie! Het chatten ging goed, al liep dat ook nog niet helemaal soepel. Ik had regelmatig dat het beeld verschoof, waardoor ik oudere berichtjes zag, in plaats van gewoon onderaan de nieuwste berichtjes. Ik moest regelmatig naar beneden scrollen dus. Klein beetje irritant, maar goed te doen. Ik heb goede hoop dat dit na een update wel goed komt.

Wat wel weer leuk is, dat je ook foto’s via deze chat kan versturen. Die foto’s worden op beide telefoons niet opgeslagen en het is nergens in de app mogelijk om een screenshot te maken. Ook is je chat na het afsluiten van de sessie weg.

Het besturen van mijn Chorus ging ook prima vanuit New York. G. probeerde wat verschillende standjes uit en vroeg via de chat aan mij wat ik er van vond. Ik vond het super leuk en vooral super spannend en opwindend. G. kwam er al snel achter welke standjes goed voor mij werkten en welke niet.

Hoewel de inwendige vibratie dus niet zoveel voorstelde, zat het met de vibraties tegen mijn clitoris wel goed. En zo gebeurde het dat G. mij vanuit New York liet klaarkomen. Als dat geen gepaste social distancing is.

Mag ik een klaarkom-knopje?

De afstandsbediening ligt voor de chorus De we-vibe chorus en de afstandsbediening van boven af gezien

Omdat ik me niet comfortabel voelde om te bellen of te beeldbellen (ja mensen, ik ben verlegen), moesten we het met chatten doen. Ik kwam er achter dat het heel lastig is om te typen als je klaarkomt, bijna klaarkomt of net bent klaargekomen. Wat had ik graag een ik-kom-klaar-knopje gehad in deze chat! Dat ik makkelijk aan G. kon aangeven dat ik zojuist was klaargekomen, zodat hij (als hij daar zin in had, hij is nogal dominant) de We-Vibe Chorus iets zachter kon laten trillen. Of juist harder, want zo is hij waarschijnlijk juist ook wel. In ieder geval, het was handig geweest als ik heel makkelijk had kunnen laten weten dat het orgasme er was.

Nu was het wel heftig, omdat de vibraties gewoon op dezelfde sterkte door gingen, na mijn orgasme. Tot ik weer in staat was om te typen en te vragen of ‘ie wat zachter mocht. Vond ik stiekem ook best leuk hoor, daar niet van, maar daar moet je clitoris maar net tegen kunnen natuurlijk. Als jouw clitoris dat niet kan, kan je beter kiezen voor (beeld)bellen denk ik. Hopen dat je niet zo verlegen bent als ik dan maar!

We-Don’t-Connect

De we-vibe chorus ligt voor het oplaadbakje. De afstandsbediening zit er wel in. Ik heb de afstandsbediening in mijn hand en richt op de we-vibe chorus waar een lampje van brandt

Ik had wel echt een hele leuke nacht met G. en de Chorus. Maar na een tijd, we waren wel echt al lang bezig geweest, was de verbinding met G. ineens even weg. De app gaf ook aan dat hij opnieuw probeerde te verbinden. Wat ook lukte, we konden ook weer chatten, maar de Chorus reageerde niet meer. Hij bleef gewoon steady doortrillen, wat G. ook deed. Toch nog wat verbindingsproblemen dus. Maar wel na een orgasme of zes pas. Dus dat vind ik toch een mooie score. Tot die tijd ging het echt heel goed met de verbinding en het bereik. AnkorLink is wat mij betreft wel echt geslaagd. Mijn droom is wel dat er ook telefoons met AnkorLink komen, zodat we helemaal zonder die irritante bluetooth kunnen.

Double the toy, double the joy

Oké, dus, best wel amazing, maar dit is nog niet alles! Want wat ook echt SUPER leuk is, is dat je partner ook een We-Vibe toy kan koppelen aan de app. Zo heeft Jay dus de We-Vibe Vector, maar er zijn natuurlijk allerlei We-Vibe speeltjes die je kan gebruiken, zowel voor penissen, anussen als voor vulva’s. Natuurlijk hebben wij deze dubbele-toy-functie ook getest, ook al zitten wij dan samen in één huis. Dit kan je dus ook op lange afstand doen.

Ik moet zeggen dat ik er niet zoveel vertrouwen in had dat dit goed zou gaan, maar, dat was geheel onterecht. Dit werkt echt heel goed! De app is echt duidelijk, je kan echt makkelijk de toy van je partner bedienen en ook gewoon nog kijken naar wat jouw eigen toy doet (dat zie je ook op het scherm). En dan kan je ook nog eens chatten, bellen of beeldbellen. Met Jay durfde ik dat natuurlijk wel, dus dat kon dan ook mooi getest worden. En dat werkt gewoon allemaal heel goed!

Als je aan het beeldbellen bent, zie je twee schuifjes naast je beeld, daar kan je de toy van je partner harder en zachter mee zetten en je ziet aan de andere kant hoe hoog het schuifje voor jouw toy staat. Je kan ook naar het andere scherm waar je alle patronen kunt kiezen, terwijl de beeldverbinding gewoon in stand blijft. Ik ben echt onder de indruk van deze functie. Dit is gewoon nóg leuker! Hoe meer toys, hoe beter!

Conclusie

Bijna 200 euro is natuurlijk wel veel geld, maar wat kan de We-Vibe Chorus ook veel! Ik ben heel enthousiast over dit speeltje en de innovaties die We-Vibe heeft toegepast. Het werkt niet allemaal perfect, maar jeetje, de awesomeness compenseert wel voor de dingen die nog niet helemaal lekker gaan.

Als je je partner nu moet missen vanwege het Coronavirus, of als je een LAT-relatie hebt of een lange afstandsrelatie, dan is een toy als deze wel gewoon echt te gek.

De We-Connect app is nog niet perfect, maar ik zie wel echt een hoop verbeteringen ten opzichte van nog niet zo heel lang geleden. En er komen ook nog steeds regelmatig updates voor de app!

Het grootste minpunt vind ik wel de vibratie van de inwendige-arm, die is gewoon slecht. De squeeze-techniek mag ook wel verbeterd worden, zodat je niet meer zo hard hoeft te knijpen.

Ik ben wel echt enthousiast over AnkorLink! Het is jammer dat je nog steeds bluetooth nodig hebt voor een klein deel, want anders was het nog veel beter, maar AnkorLink verhelpt echt een heel groot deel van de frustraties van sekstoys met een app.

Ik zeg: yay We-Vibe! Goed bezig!
En voor mezelf: yay! Niet één keer We-Vibe Corona getypt!

En voor jou: doe voorzichtig, was je handen, speel met jezelf en met anderen (op afstand) en gebruik glijmiddel.

Je kan de We-Vibe Chorus hier bestellen bij Bol.com

Of hier bij Easytoys

Of hier bij Euphoria

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

6 Reacties

 1. Leuke review. Netjes dat de app ervoor zorgt dat er geen screenshot gemaakt kan worden. En een “ik kom klaar” knopje is een goed idee. Maar 200 euro is wel een flinke zak geld 🤔

  Antwoord
 2. Hij ziet er echt supermooi uit! Helemaal weg van die kleur. Meestal komt er na verloop dan wel weer een verbeterde nieuwe versie. Dilemma, want deze lijkt me echt heel gaaf. Maar de womanizer duo staat ook nog steeds op mijn lijstje en dan denk ik dat ik toch eerder voor die ga.

  Antwoord
 3. Sinds vanmiddag in huis. Uit de verpakking gehaald
  om te kijken hoe het werkt. Het pairen met de telefoon en de verbinding maken met de partner is redelijk een uitdaging, maar gelukt (beide een iPhone). Maar de connectie is om de haverklap weg. Dit was zowel vanmiddag als eerder op de avond het geval. De verbinding tussen de partners of zelfs helemaal met de chorus valt gewoon weg. En dan kun je hem niet eens meer uitzetten!!! Terwijl alles naast elkaar op tafel lag. Dus met gemak binnen Bluetooth range.
  Tot nu toe wat ons betreft een miskoop omdat we de chorus nu niet kunnen inzetten op de door ons gewenste manier (in het openbaar). Want hij zal maar blijven trillen in de metro of het restaurant. Dan zul je toch als een malle een toilet op moeten zoeken om hem eruit te halen en uit te zetten.
  Zeer teleurgesteld op voorhand en heb eigenlijk al geen zin meer om hem echt als koppeltoy te gebruiken. Bedenk dus voor aanschaf heel goed hoe je hem wilt gebruiken en bedenk dat de verbinding tussen de partners, remote en chorus geregeld weg valt.

  Antwoord
  • Hee Bea,
   Wat vervelend dat de connectie bij jullie helemaal niet goed gaat. Bij mij ging dat juist heel goed. Heb je wel de bluetooth instelling in de app zo gedaan als ik schreef bij het kopje ‘Connecten met de We-Connect app’?
    
   Als je dat wel gedaan hebt, zou ik even contact opnemen met de winkel, want het lijkt me dat er dan gewoon iets defect is of misgaat ergens.
    
   Laat me even weten of het gelukt is!

   Antwoord
   • Leuk dat je reageer! Op de iPhone heb je in de app niet een optie voor een verbeterde Bluetooth scan.
    We nemen morgen wel even contact op met de verkoper (easytoys) en hopen op een bevredigende oplossing 🤪

    Antwoord
 4. Ik vroeg me af of er ook op afstand een connectie gemaakt kan worden zonder een telefoonnummer. En moet de partner-op-afstand altijd de app installeren?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.