Sexentials by ToyJoy Magnificent | Sextoy review

11-05-2020

Sextoy review: Sexentials by ToyJoy Magnificent

Zoals je vast weet, hou ik heel erg van pinpointstimulatie: het stimuleren van een heel klein gebied. De Zumio is daar een heel mooi voorbeeld van, en dat is dan ook gelijk één van mijn favoriete seksspeeltjes. Maar de Zumio is aardig aan de prijs (hij is het waar, dat wel!). Tegenwoordig zie je veel meer Zumio look-a-likes, en ik heb het tot mijn persoonlijke missie gemaakt om daar zoveel mogelijk van te testen. Zo kreeg ik van de erotische groothandel Scala de Sexentials by ToyJoy Magnificent. Een exemplaar die op het eerste gezicht precies op de Zumio lijkt.

Specs

Materiaal: Siliconen en ABS plastic, dus helemaal bodysafe
Oplaadbaar: Ja, met magnetisch USB-oplaadkabeltje
Standjes: Hij heeft 12 standjes, waarvan 6 steady
Waterproof: Hij is spatwaterdicht
Verkoopprijs: 49,95, hier te koop bij Bol.com
Is het wat? Ohh ja!

De verpakking van de Sexentials Magnificent

De verpakking van de sexentials magnificent. Daar voor ligt de toy, het oplaadkabeltje en de twee opzetstukjes. De achterkant van de verpakking van de sexentials magnificent

Eerder schreef ik al eens over de Sexentials Bliss en daar schreef ik ook al dat ik de verpakking niet mooi vond. Deze verpakking is precies diezelfde stijl en dus nog steeds lelijk.

In de verpakking vind je de Magnificent, het USB-oplaadkabeltje, een algemene gebruiksaanwijzing en twee kleine opzetstukjes. Helaas geen bewaartasje. Dat was wel echt heel handig geweest, want die twee losse opzetstukjes raak je natuurlijk erg makkelijk kwijt. Eentje kan je gewoon op de Sexentials Magnificent schuiven als je ‘m bewaart, maar dan zit je altijd nog met die andere.

De looks van de Sexentials Magnificent

Sexentials by toyjoy magnificent | sextoy review De sexentials magnificent ligt naast de zumio. Je ziet dat ze heel erg op elkaar lijken.

Deze toy lijkt sprekend op de Zumio, maar eigenlijk zijn ze niet echt te vergelijken. De Zumio werkt met een aparte techniek, waardoor de tip eigenlijk kleine rondjes draait. De Sexentials Magnificent is gewoon een pinpoint vibrator, waarvan de top vibreert. Nu is het wel zo dat de vibraties er ook voor zorgen dat de top beweegt. Dus op het oog zie je weinig verschil, maar je voelt dat zeker wel.  Maar om dit seksspeeltje ‘gewoon een pinpoint vibrator’ te noemen is ook zo wat. De Magnificent is namelijk best wel magnificent!

Opzetstukjes

De tip van de sexentials magnificent met daarnaast de twee opzetstukjes. De sexentials magnificent met het opzetstukje met de twee flapjes. Ik hou mijn vinger op één flapje, die meebuigt, om te laten zien hoe flexibel de flapjes zijn.

Na de originele Zumio kwam de Zumio S. Die heeft eigenlijk een soort vast opzetstukje, want er zit een beetje siliconen om de top. Bij de Sexentials Magnificent krijg je twee losse opzetstukjes, waarvan één een bolletje is. Zo heb je dus eigenlijk het idee van een Zumio en een Zumio S. Ik vind het best briljant. Afgezien van het feit dat het natuurlijk gewoon een beetje nageaapt is.

Het andere opzetstukje heeft twee flapjes. De flapjes zitten vrij dicht bij elkaar, waardoor ik het idee krijg dat je je clitoris daar tussen zou moeten kunnen plaatsen.

De Test

De sexentials magnificent en de twee opzetstukjes met daarnaast een lipstick. De lipstick is korter dan het handvat gedeelte, maar langer dan de tip. De sexentials magnificent met opzetstukje in mijn hand.

Bij een pinpointvibrator is het echt belangrijk om glijmiddel te gebruiken. De stimulatie is best wel heftig, zonder glijmiddel kan het wat irritant of zelfs pijnlijk aanvoelen. Met een beetje Pjur Woman Nude was ik er helemaal klaar voor.
Ik hou dus heel erg van pinpoint stimulatie en deze vibrator geeft mij precies wat ik fijn vind. Super gerichte stimulatie, ik vind dat echt geweldig zo aan de zijkant van mijn clitoris. Het is, samen met luchtdruk, mijn favoriete soort stimulatie.

Eerst gebruikte ik de Sexentials Magnificent zonder opzetstukje. Dat voelde al echt heel erg goed. Ik kan me voorstellen dat als je zo’n soort seksspeeltje niet gewend bent, dat het er dan een beetje afschrikwekkend uitziet. Zo’n dunne, smalle top. Voor ik bekend was met sextoys als deze, dacht ik ook dat het mijn clit vooral pijn zou doen. Maar gelukkig bleek dat helemaal niet zo te zijn, in tegendeel juist. Je moet natuurlijk wel een beetje voorzichtig doen. Het is geen wandvibrator waar je gewoon lekker hard mee kan drukken. Maar als je dat goed doet, is het echt geweldig! Als je van pinpoint stimulatie houdt dan.

De Sexentials Magnificent met opzetstukjes

De sexentials magnificent met opzetstukje bij een 3d geprinte clitoris Close-up van de sexentials magnificent waar het handvat over gaat in de tip. Je ziet een riggeltje, waardoor de tip wat losser kan bewegen.

De Sexentials Magnificent zonder opzetstukje was dus al lekker, maar met het siliconen bolletje er op, vind ik ‘m nog lekkerder. Net even een wat zachter, ronder gevoel. Dat klinkt raar, een ronder gevoel, maar dat omschrijft het beste hoe het voelt. De stimulatie is echt super intens. Soms gaan mijn benen er zelfs van trillen. Ik heb dat eigenlijk alleen bij hele goede pinpointstimulatie.

Zo lekker als ik het bolletje vond, zo weinig kon ik met het andere opzetstukje. De flapjes flapperen, tot het moment dat ze iets aanraken. Dus als je ze om je clitoris zet, dan heb je juist veel minder stimulatie. Ik heb ook geprobeerd om de zijkant van het flapje tegen de zijkant van mijn clitoris aan te laten flapperen, maar dat werkte niet echt handig. En het voegde vooral ook niks toe. Met het bolletje (of zonder opzetstukje) werkte het allemaal veel makkelijker en lekkerder. Gelukkig, want nu hoef ik me ook geen zorgen meer te maken over of ik dit opzetstukje misschien kwijt raak. Want dat gaat gebeuren, dat weet ik nu al.

De knopjes

Close-up waarbij de het merk toyjoy ziet staan en de knopjes goed ziet. Close-up van de sexentials magnificent waar het handvat over gaat in de tip. Je ziet een riggeltje, waardoor de tip wat losser kan bewegen.

Ik was tijdens het testen best wel in de gloria met deze super fijne pinpoint stimulator. Het gevoel is gewoon echt heel goed. Maar, wat ik wel een nadeel vind, zijn de knopjes. Deze zijn best wel moeilijk te voelen. Ik voel sowieso geen verschil tussen de drie knopjes. En het middelste knopje, wat het powerknopje is, is ook het knopje om naar de vibratiepatronen te gaan. Ik was er al achter dat vibratiepatronen en pinpointstimulatie voor mij niet echt de perfecte combinatie zijn en dat was bij de Sexentials Magnificent niet anders. Best wel balen dus als ik weer eens per ongeluk op het middelste knopje drukte in plaats van op het bovenste of onderste knopje.

De Sexentials Magnificent in vergelijking met de Zumio

De sexentials magnificent naast de zumio en de zumio s. Vijf pinpoint stimulators naast elkaar

Met deze look kan ik natuurlijk niet anders dan de Magnificent toch vergelijken met de Zumio. En dan is mijn conclusie toch dat de Zumio nóg lekkerder en nóg intenser voelt. Ik merk duidelijk het verschil in techniek. Als ik beide seksspeeltjes aanzet en kijk naar hoe ze bewegen, zie ik niet zoveel verschil. Maar mijn clitoris merkt zeker wel duidelijk verschil. En mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar de Zumio. Maar, de Zumio is echt véél duurder dan de Sexentials Magnificent. Andere techniek, andere prijscategorie.

Dus, hoewel de Sexentials Magnificent het in de vergelijking niet haalt bij de Zumio, vind ik ‘m als toy op zichzelf echt heel erg goed en heel erg lekker. Eigenlijk vind ik kopieergedrag wel jammer, maar ToyJoy is natuurlijk lang niet de enige die dat doet. Want de nep-Zumio’s vliegen je om de oren momenteel. Op zich ben ik daar dan weer wel blij mee, want er waren nog niet zoveel echte pinpoint seksspeeltjes. Maar een iets originelere look (of in elk geval kleur) zou toch leuk zijn.

Conclusie

Seksspeeltjes die zoveel op de Zumio lijken, moet je wel met de Zumio vergelijken. Wat jammer is, want de Zumio is ook nu weer beter. Terwijl als je los naar deze toy kijkt en de Zumio vergeet, dan is dit gewoon echt een hele goede pinpointstimulator voor een hele goede prijs. Dit is de beste Zumio-look-a-like die ik tot nu toe getest heb. Als je al een Zumio hebt, kan je deze overslaan, maar als je nog geen Zumio hebt en die ligt ook buiten jouw budget, dan is dit zeker een aanrader!

De Sexentials by ToyJoy Magnificent is hier te koop bij Bol.com voor 49,95

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

4 Reacties

 1. Ik ben megafan van zumio.
  Spijtig dat er geen enkele nep-zumio met een toegevoegde waarde komt.
  Hopelijk komt er van Zumio zelf ooit eentje met wisselbare opzetstukken zoals bij de eroscillator.

  Antwoord
  • Dit is denk ik een heel goed alternatief voor mensen die niet zoveel geld willen of kunnen uitgeven aan een sextoy en toch zoiets willen proberen.
   Ik denk dat als je de Zumio met extra opties nog wil, dat we moeten wachten tot Zumio zelf met zoiets uitkomt! 😀

   Antwoord
   • Die eroscillator is nog duurder en met een draad, anders zou ik die eens overwegen 🙁

    Antwoord
 2. Can I read this in english?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.