Sensual Glass Bibi en Pjur Toy Lube

19-06-2018

Sextoy review by Tess: Sensual Glass Bibi en Pjur Toy Lube

Laatst kreeg ik weer van de leukste sexshop in Friesland, Euphoria, een pakketje met allemaal leuke toys. Wat er ook in zat, was deze Sensual Glass Bibi glazen dildo en een flesje Pjur Toy Lube. Dat is van glazen dildo’s hou is inmiddels denk ik wel bekend, dus ook naar deze Bibi was ik weer erg benieuwd. Qua glijmiddel ben ik altijd erg kritisch, maar gelukkig weet Mark van Euphoria dat ook, dus in deze Pjur Toy Lube vind je geen glycerine of parabenen. Yay!

De verpakking van de Sensual Glass Bibi

Sensual glass bibi en pjur toy lube Sensual glass bibi en pjur toy lube

Ik had al eerder een glazen dildo van Sensual Glass getest, dus ik was er al achter dat ik de verpakking lelijk vind. Want de verpakking van deze Bibi is, afgezien van natuurlijk een andere foto en naam, precies hetzelfde. Het ziet er gewon uit alsof ze het ontwerp even snel zelf gemaakt hebben. Dan staat er ook nog een (bestel?)nummer voor op de doos en op de zijkanten zie je andere dildo’s van dit merk, ook compleet met het bestelnummer erbij. Ik vind dat gewoon suf. In de verpakking zit de glazen dildo natuurlijk heel goed verpakt, in een soort schuimrubber en ook nog in een bubbelplasticzakje. Je weet dus in elk geval zeker dat hij in deze verpakking echt wel heel blijft. Maar het ziet er wel lelijk uit en ik krijg het ook niet in z’n geheel netjes terug in de doos.

Toen ik de Sensual Glass Bibi uit de verpakking haalde, was ik een beetje verbaasd over hoe smal de ene kant van de glanzen dildo was. Ik weet dat glazen dildo’s echt sterk zijn en dat het dus echt niet zomaar zal breken, maar ik moet zeggen dat ik dit toch een klein beetje eng vond. Het ziet er best fragiel uit. Verder vond ik de vorm er wel interessant uitzien. De kop van de Bibi is in verhouding best wel dik en er zitten stevige ribbels op. Omdat de glazen dildo een kromme vorm heeft en door de vorm van de kop, heb ik het idee dat mijn G-spot dit erg leuk gaat vinden.

De looks

Sensual glass bibi en pjur toy lube Sensual glass bibi en pjur toy lube

Glazen dildo’s zijn helemaal veilig in het gebruik. Glas is niet poreus en niet toxisch, dus veilig voor je lichaam. En dan is het ook nog zo dat glas heel snel een andere temperatuur aanneemt. Je kan je glazen dildo dus even in een bakje met warm water leggen en dan neemt hij die temperatuur dus heel snel aan. Vergeet niet even op de binnenkant van je arm te testen of hij niet te heet is geworden. Als je, net als ik, ook wel houdt van koude sensaties, kan je dit natuurlijk ook in een bakje ijswater doen. Het is super leuk en lekker om hier mee te spelen en te experimenteren. Het harde en gladde van glas vind ik zelf erg lekker voor G-spot dildo’s.

De test

Sensual glass bibi en pjur toy lube Sensual glass bibi en pjur toy lube

Met een beetje Pjur Toy Lube, waar ik je verder op in deze review meer over ga vertellen, op de glazen dildo was ik klaar om te gaan testen. Ik vond de vorm van de Sensual Glass Bibi erg prettig. Juist omdat de kop zo dik is en de rest van de dildo zo smal, voelde het erg comfortabel. Ik vond wel het uiteinde van de dildo wat smalletjes om lekker vast te kunnen houden. Het gevoel van de ronde kop met de diepe ribbels was voor mijn G-spot echt heel goed. De combinatie van de vorm, de kromming en de ribbels doet het gewoon heel erg goed. Wie vaker mijn reviews over G-spot seksspeeltjes leest, weet dat ik vrij snel squirtend klaarkom als mijn G-spot goed gestimuleerd wordt en dat was ik bij de Sensual Glass Bibi weer het geval.

Conclusie Sensual Glass Bibi

Sensual glass bibi en pjur toy lube Sensual glass bibi en pjur toy lube

Deze glazen dildo voelt echt prima, maar ik vind het niet de aller lekkerste of meest bijzondere G-spot dildo. Mijn voorkeur heeft momenteel nog steeds de Njoy Pure Wand, omdat die gewoon veel indrukwekkender is. Maar dat is dan ook wel een andere prijscategorie. De Sensual Glass Bibi kost maar net iets meer dan 30 euro. En als je kijkt naar de prijzen van sextoys op dit moment, is dat echt best goedkoop. En daar krijg je dan ook gewoon een mooie glazen dildo voor, die zijn werk gewoon goed doet. Door de diepe ribbels is het schoonmaken wel iets lastiger. Je hebt hier wel echt een of ander borsteltje voor nodig.

Je kan natuurlijk ook de smalle andere kant van de Bibi gebruiken. Dat heb ik natuurlijk ook geprobeerd en dat voelt ook best oké. Voor mensen die niet (altijd) een wat groter object in willen brengen, is deze kant zeker geschikt.

Pjur Toy Lube

Sensual glass bibi en pjur toy lube Sensual glass bibi en pjur toy lube

Dan moet ik het nog hebben over het glijmiddel, Pjur Toy Lube. Het flesje vind ik er niet zo mooi uitzien. Voor glijmiddel hou ik zelf meer van een wat frissere look. Wat wel handig is, is dat het een pomp flesje is. Dat vind ik echt veel fijner dan zo’n dopje dat je moet open drukken en dan in het flesje moet knijpen om het glijmiddel door zo’n klein gaatje te drukken. Dat is altijd zo’n gedoe. Gewoon even op het pompje drukken er en komt een kleine hoeveelheid glijmiddel uit het tuutje. Super handig. Alleen wat hier weer super onhandig aan is, is dat om ‘m weer dicht te doen, je het pompje helemaal moet indrukken. Dus elke keer als je het Pjur flesje wil sluiten, moet je er eerst één pompje aan glijmiddel uitdrukken. Dat is én zonde van je glijmiddel (het is best veel wat er uit komt) en gewoon irritant. Want ik doe mijn flesje pas dicht als ik klaar ben. En dan wil ik dus geen glijmiddel meer. Waar laat je het? Alsnog gedoe dus.

Hybride glijmiddel voor seksspeeltjes

Sensual glass bibi en pjur toy lube Sensual glass bibi en pjur toy lube

Pjur Toy Lube is een hybride glijmiddel. Dat wil zeggen dat het een mix is van glijmiddel op waterbasis en glijmiddel op siliconenbasis. Zo’n hybride glijmiddel kan je, als het goed is, op al je sextoy gebruiken. Ook op je siliconen seksspeeltjes. Normaal moet je geen siliconen glijmiddel gebruiken bij siliconen sextoys, maar zo’n hybride glijmiddel kan wel. Super handig dus.

Wat maakt nu dat dit glijmiddel speciaal voor bij je seksspeeltjes is. Nou ten eerste dus die mix, zodat je het gewoon bij al je toys kan gebruiken en ten tweede het feit dat dit glijmiddel een stuk dikker is dan normaal glijmiddel. Zoals ook op het flesje staat: ‘stays where you put it’. Nu leek me dit super handig. Want normaal als ik glijmiddel op een seksspeeltje doe, dan is het een kwestie van snel zijn. Want het druipt natuurlijk meteen naar beneden, soms zelfs van je sextoy af. En dan heb je overal glijmiddel waar je het niet wilt hebben. En waar je het wel wilt, zit het niet meer. Dus dikker glijmiddel speciaal voor toys leek me echt wel iets wat ik kon gebruiken.

Zo dik?!

Sensual glass bibi en pjur toy lube Sensual glass bibi en pjur toy lube

Alleen had ik niet verwacht dat het zó dik zou zijn. Misschien ken je wel KY-Jelly glijmiddel, dat gebruiken artsen soms nog voor onderzoeken, maar dat is dus een glijmiddel dat ik altijd erg vies er uit vind zien, omdat het zo enorm dik is. KY is overigens voor de vagina ook helemaal niet goed, maar dat is weer een ander onderwerp. Maar deze Pjur Toy Lube deed me dus echt heel erg aan KY-Jelly denken. Ik ging er gelijk heel vies van kijken. Ik had echt een toefje glijmiddel op mijn glazen dildo zitten. Het bleef ook gewoon echt als een toefje zitten. Ik bedoel, iets dikker, ja graag. Zodat het langzaam over mijn toy heen loopt en ik genoeg tijd heb om het uit te smeren. Maar dit moest ik echt eerst pletten en dan verspreiden.

Ieuw, maar het werkt prima

Sensual glass bibi en pjur toy lube Sensual glass bibi en pjur toy lube

Het voelde gewoon echt, ja, viezig. Het zag er ook vies uit. Ik was blij dat het zou gaan glijden, want mijn opwinding verdween gewoon echt hier door. Toen ik het aan Jay liet zien, was zijn eerste reactie ook ‘Ieuw!’. Dat is gewoon niet een reactie die je wilt, bij een product dat je gebruikt bij seksuele dingen.

Ja, het glijmiddel gleed prima. Ja, het glijmiddel bleef ook lang glijden. Ja, het bleef inderdaad op z’n plek zitten. Nee, ik had geen knoeiboel van glijmiddel dat te snel van m’n seksspeeltje af gleed. Ja, dit glijmiddel is veilig te gebruiken in je vagina. Echt allemaal goed dus. Maar ik vind het echt smerig. Sorry. Het ziet er niet uit. Het voelt vies. Ik wil dit glijmiddel gewoon echt niet nog een keer gebruiken.

Conclusie Pjur Toy Lube

Als het jou niet uitmaakt hoe je glijmiddel er uit ziet en als je niet denkt dat glijmiddel ook te dik kan zijn, dan is dit echt een prima glijmiddel. Het doet echt alles wat het moet doen en het is inderdaad wel handig dat je glijmiddel niet in no time van je seksspeeltje is afgedrupt. Alleen het flesje weer dicht maken is dus wat onhandig. Maar smaken verschillen en misschien ben ik een zeikerd, maar dit is echt geen glijmiddel voor mij.

Je kan de Sensual Glass Bibi hier bestellen bij Euphoria voor 31,95
Je kan Pjur Toy Lube hier bestellen bij Euphoria voor 14,90

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.