Home 5 Seksspeeltjes 5 Biird Obii – review

Biird Obii – review

door | 17-08-2020 | Seksspeeltjes, Voor de Vulva, Luchtdruk Stimulators

Mensen, jullie weten inmiddels vast dat ik een sucker ben voor sextoys die er cute uitzien, hè? Toen ik Biird tegenkwam op Instagram en ik zag hoe leuk hun Obii er uit zag, was ik gelijk verkocht. Is het een lamp? Is het een seksspeeltje? Nee, allebei! Hoe leuk is dat? Dus toen ik er een kreeg om te reviewen, was ik best wel blij. Toen nog wel.

Specs

Materiaal: Siliconen en ABS
Oplaadbaar: Ja, en het oplaadstation is ook een lampje!
Standjes: 4 vibratiestandjes (waarvan 1 patroon) en 3 luchtdrukstandjes
Waterproof: Nee, wel splashproof
Verkoopprijs: Normaal 98 euro, maar nu 78 euro, hier te koop bij Biird
Is ’t wat? Qua looks wel, maar verder: doe het niet.

De verpakking en de inhoud

IMG 20200811 162423 300x225 - Biird Obii – review IMG 20200811 162516 300x225 - Biird Obii – review

Ik begreep van Biird dat de verpakking nog een upgrade krijgt, maar ik vind deze verpakking er al best wel tof uit zien. Deze sextoy is gemaakt om vrij discreet te zijn, dus daar past de verpakking ook goed bij. En ik vind ‘m dus mooi. Het shiny Obii plaatje met daar overheen ook in wit maar wel net zichtbaar en voelbaar nog een Obii plaatje. Ik hou er van.

In de verpakking vind je de Biird Obii, met het oplaadstation dat ook dienst doet als sfeerlampje. Verder is er natuurlijk een USB-kabeltje en een gebruiksaanwijzing. De accessoires zitten netjes in een eigen vakje, zelfs dat ziet er mooi en netjes uit.

Reddot Design Award

IMG 20200811 162744 300x225 - Biird Obii – review IMG 20200811 162836 300x225 - Biird Obii – review

De Biird Obii heeft niet voor niets de Reddot Design Award gewonnen. Met de look van deze toy is niks mis. Ik las op de website van Biird dat de makers al jaren in de sextoy business werkten en graag een sextoy wilden maken die er anders uitzag dan andere sextoys. Nu heb ik nog nooit een sextoy gezien waarvan de oplader ook een lampje is, dus dat is zeker anders, maar de Biird zelf vind ik niet echt revolutionair qua look. Tegenwoordig zijn er best wel wat toys die er cute uitzien, gelukkig maar want ik leef voor cute sextoys, dus daar is de Obii zeker niet de enige in. Hij deed me best een beetje denken aan de Iroha Yoru bijvoorbeeld. De Biird Obii is ook een beetje squishy (op de website staat ‘It’s so squishy! I’m gonna die’ wat ik erg grappig vond), maar de Iroha Yoru is wel echt (veel) meer squishy dan de Obii. Maar de Obii voelt ook best wel lekker zacht.

Wat kan de Biird Obii allemaal?

IMG 20200811 163024 300x225 - Biird Obii – review IMG 20200811 163005 300x225 - Biird Obii – review

Zoals ik al zei, is het oplaadstation van de Obii ook een sfeerlampje. Het ziet er een beetje uit als een vogelkooitje, vind ik helemaal leuk. Wanneer je de Obii oplaadt, gaat het lampje rustig aan en uit. Schattig, maar dat wil je niet op je nachtkastje hebben staan wanneer je probeert te slapen. Wanneer je de Obii aan het gebruiken bent, kan je het lampje wel gebruiken. Ik had in mijn hoofd bedacht dat het lampje van kleur zou veranderen. Dat is blijkbaar de associatie die ik heb bij sfeerlampje, maar dat is dus niet zo. Hij geeft geel licht. Wat prima is, maar nou ja, in mijn hoofd was het leuker.

Dan de Biird Obii zelf. Je kan ‘m gebruiken als luchtdruk toy om je clitoris te stimuleren. En je kan ‘m gebruiken als vibrator, ook om je clitoris te stimuleren, of welk deel van het lichaam jij prettig vindt.

Blended orgasms?

Volgens de website kan je op deze manier blended orgasms krijgen, maar dat zie ik zelf niet zo. Voor mij is een blended orgasm een orgasme door stimulatie van bijvoorbeeld mijn clitoris en G-spot. Tegelijk. Het afwisselen van vibratie met luchtdrukstimulatie is toch anders en ik krijg dan van één van die twee methodes een orgasme, ook al heb ik daar net voor misschien de andere methode gebruikt.

De Test van de Biird Obii

IMG 20200811 163320 300x225 - Biird Obii – review IMG 20200811 162909 300x225 - Biird Obii – review

Nou, cuteness genoeg dus, en een lampje, hoera. Maar, het belangrijkste is natuurlijk hoe de Biird Obii voelt. Het sfeerlampje stond aan en ik had mijn glijmiddel, dus ik was er klaar voor. Ik besloot om met de vibratie te beginnen. Op de onderkant van de Obii zitten twee knopjes, in de vorm van vleugeltjes. Ook al zo cute. Ik was nog even afgeleid door de tekst op de onderkant ‘Designed by InDare’. Wie of wat is InDare? En waarom stond er niet gewoon Biird? Maar ik besloot dat te laten voor wat het was en drukte op het vibratieknopje.

Nou, dat was wel teleurstellend. De motor zit blijkbaar diep in de Biird Obii verstopt, want de vibraties komen er niet echt lekker uit. Ik voel ze wel in mijn vingers, maar mijn clitoris was like ‘hier kom ik mijn bed niet voor uit’. De andere standjes maakten geen verschil. Ik probeerde te ontdekken waar de motor dan precies zat, wellicht dat dat plekje dan beter zou functioneren. Maar het bleek een verloren zaak. Vergeet die vibratie, dat gaat ‘m niet worden. Maar nou ja, als je luchtdruk hebt, heb je misschien ook geen vibratie nodig.

De luchtdrukstimulatie van de Biird Obii

IMG 20200811 162947 300x225 - Biird Obii – review IMG 20200811 162931 300x225 - Biird Obii – review

Ik hou van luchtdrukstimulatie, dus ik voorzag weinig problemen. Ik stak mijn pink even in het tuutje van de Obii, omdat het me opviel dat het leek alsof het membraam vrij dichtbij de opening zat. Dat leek niet alleen zo, dat was ook zo. Ik kon het kootje van mijn pink er half in steken, en dan raakte ik het membraam al. “Oeh, dat is niet goed als je een grote clitoris hebt”, dacht ik nog. En ik voelde me even best gezegend met mijn kleine clitoris. Die er ondertussen wel helemaal klaar voor was, overigens.

Het eerste luchtdrukstadje vond ik best oké. Ik hou van stevige stimulatie, dus ik klikte wel vrij snel door naar het tweede standje. Ik verwachtte meer stimulatie, maar dat was niet wat ik kreeg. Het ging wel harder, maar zeker niet dieper. Nu vind ik luchtdrukstimulatie nog steeds een ingewikkeld fenomeen, maar ik ben er ondertussen wel uit dat je luchtdrukstimulatie ook diep of licht (wat je bij vibraties buzzy zou noemen) kan hebben. Waar het eerste standje nog redelijk diep te noemen was, was het tweede standje dat zeker niet. En het derde standje al helemaal niet. En toen ik nog een keer klikte, kwam ik alweer bij standje één.

Drie standjes

IMG 20200811 163039 300x225 - Biird Obii – review IMG 20200811 163052 300x225 - Biird Obii – review

Serieus. Drie standjes? Is dit een grap? Ik probeerde het nog een keer, maar er waren echt maar drie standjes. Drie. Met je design award. Met je sfeerlampje. En dan heb je drie standjes. Sorry, maar doe mij dan maar een toy zonder lamp, ik heb toch al een nachtlampje, maar dan wel met een normaal aantal standjes. Zelfs die wegwerp Satisfyer heeft vier standjes.

Ik was not amused, maar goed, dan maar standje één. Dat voelde best oké, maar ik had wel de hele tijd het gevoel dat ik meer wilde. Maar de andere standjes deden het echt niet voor mij. Het duurde dus best wel een tijdje en op een gegeven moment begon het wat oncomfortabel te voelen. Ik verplaatste de Biird Obii een beetje en ging weer door. Ik wilde wel weten of ik een orgasme kon krijgen van deze luchtdruk sextoy. Het oncomfortabele gevoel ging over in een pijnlijker gevoel en toen was ik er wel klaar mee. Een orgasme met deze Biird zou ‘m voor mij niet worden, zeker niet op deze manier.

Bedrijfsongeval

IMG 20200811 163157 300x225 - Biird Obii – review IMG 20200811 163219 300x225 - Biird Obii – review

Gelukkig heb ik meer dan genoeg toys liggen, dus ik pakte mijn We-Vibe Melt erbij. Maar dat was geen goed plan. Toen merkte ik pas hoe pijnlijk mijn clitoris was. Mijn clitoris was echt over de zeik. NO TOUCHING! Zo lang ik er niet aankwam, ging het wel, maar bij aanraking was het echt niet fijn. En dat is een understatement.

Omdat ik me toch wel wat zorgen maakte, pakte ik een spiegeltje erbij om de boel even te inspecteren. En, geen grap, (zou sowieso een stomme grap zijn) ik had een ronde donkerrode plek bij mijn clitoris. Een soort blauwe plek. Precies even groot als het tuutje van de Biird Obii. Is dit nou een bedrijfsongeval? Ook de volgende dag was mijn clitoris nog steeds boos en overgevoelig bij aanraking. Pas de dag daarna ging het weer goed.

Gewond door een luchtdrukstimulator

IMG 20200811 164100 300x225 - Biird Obii – review IMG 20200811 163911 300x225 - Biird Obii – review

Nadat Super Smash Cache een screenshot van ons gesprek over dit ongelukkige voorval in haar review over de Biird Obii plaatste, nam Biird gelijk contact met mij op om te zeggen hoe naar ze dit vonden. De Obii was blijkbaar uitgebreid getest, maar zoiets was nog niet eerder voorgekomen. Mijn clitoris is blijkbaar super speciaal. Luchtdruktoys zuigen ook een beetje vacuüm. Ik denk omdat ik best wel een tijdje bezig was met testen, dat daardoor mijn clitoris en het gebied er omheen wat dieper in de Obii werd gezogen. Het membraam is van siliconen, maar beweegt wel vrij stevig heen en weer. En het gebied van en rondom de clitoris is natuurlijk erg gevoelig. Dus waarschijnlijk heeft het membraam te vaak of te hard tegen mijn clitoris getikt en is er zo een blauwe plek ontstaan. Bij mijn clitoris.

Ik heb nog wat mailcontact gehad met Biird over deze situatie, en ze gaven aan speciaal voor deze korte afstand tussen de opening en het membraam gekozen te hebben omdat mensen die nog nooit een sextoy gebruikt hadden dit fijner vonden voelen. Omdat de stimulatie lichter is op deze manier. Nog zoiets wat ik niet begrijp. Doe gewoon meer standjes, zodat ‘ie van heel zacht naar (best) hard kan gaan. En waarbij er geen risico is op gewonde clitorissen.

Ik heb eerder van mensen gehoord dat de Lelo Sona een soortgelijk effect gaf, soms zelfs met (kleine) wondjes/sneetjes . De Sona heeft ook een vrij kort tuutje. Dus ik denk dat we hier van kunnen leren dat luchtdrukstimulators met korte tuutjes, waarbij het bewegende membraam dicht bij de opening zit, niet veilig zijn. Een sextoy hoort je een lekker gevoel te geven, je zou je geen zorgen moeten maken of je misschien gewond raakt aan je clitoris.

Conclusie

Looks zeggen niet alles. Het idee van de Biird Obii vind ik heel leuk, hij ziet er schattig uit, het oplaadstation dat er uit ziet als een kooitje en ook een lampje is, is echt leuk bedacht. Maar hoe deze sextoy functioneert is niet goed. De vibraties zijn echt slecht. De luchtdrukstimulatie heeft maar drie standjes én heeft mijn clitoris een blauwe plek bezorgd. Ik kan ‘m je echt niet aanraden.

Je kan de Biird Obii hier bestellen bij Biird, normaal voor 98 euro maar nu in de aanbieding voor 78 euro.

(Maar als je van je clitoris houdt, zou ik lekker gaan voor de Womanizer Pro40, die je hier kan bestellen bij Bol.com

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Alle comments
Anne
Anne
17-08-2020 16:17

Ik had deze gezien en vond hem zo schattig, en nadat ik las dat hij de Design Award gewonnen had verwachtte ik er veel van. Dus die award geven ze enkel op basis van het uiterlijk?
En daarom koop ik nooit toys waarvan nog geen reviews zijn, tenzij het van zumio is 🙂

Anne
Anne
Antwoord op  Tess
17-08-2020 17:36

Ik gebruik de luchtdruks die ik heb eigenlijk niet zo vaak, zelfs de womanier niet. Ik heb meestal een overgestimuleerd gevoel na gebruik van luchtdruk, terwijl ik dat bij bijvoorbeeld de zumio X niet heb. Terwijl die nochtans ook hard is 🙂

Hier was ik dus eigenlijk vooral benieuwd door die award en niet omdat ik van luchtdruk houd, maar zou hem zowiezo niet gekocht hebben zonder een rewiew.

Nuttige Links Categorieën

Adverteer hier

Wil jij hier adverteren? 

Pin It on Pinterest

Share This