Home 5 Seksspeeltjes 5 Voor de Vulva 5 Wand vibrators 5 Lelo Smart Wand Large 2 – review

Lelo Smart Wand Large 2 – review

door | 10-08-2020 | Wand vibrators, Voor de Vulva, Seksspeeltjes, Voor de penis

Zoals je misschien weet, ben ik best wel enthousiast over de Lelo Smart Wand Large. Deze draadloze wand vibrator heeft zulke diepe vibraties, ik hou daar heel erg van. Ik vond de knopjes van de Lelo Smart Wand niet super handig en de SenseTouch functie mocht wat mij betreft ook vertrekken.
Toen ik hoorde dat er een nieuwe versie van de Smart Wand was, wilde ik die natuurlijk graag proberen. Lelo stuurde mij er eentje op.

Specs

Materiaal: Siliconen en ABS-plastic, helemaal bodysafe
Oplaadbaar: Ja, met USB-kabeltje
Standjes: 10 standen, waarvan 1 steady, maar elke stand kan je harder en zachter zetten
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 159,95, hier te koop bij Easytoys
Is ’t wat? Ik snap ’t niet.

De verpakking en de inhoud

IMG 20200721 183145 300x225 - Lelo Smart Wand Large 2 – review IMG 20200721 183214 300x225 - Lelo Smart Wand Large 2 – review

De verpakking oogt best chic, maar eigenlijk is het vrij eenvoudig. Een wit kartonnen doos met een doorkijkje. De letters zijn goud, dus het ziet er wel fancy uit. Op de achterkant van de verpakking vind je wat informatie over de Smart Wand.

In de doos zit natuurlijk de Lelo Smart Wand 2 zelf, het USB-oplaadkabeltje (helaas deze keer zonder labeltje), een zakje glijmiddel met gebruiksaanwijzing, een (neppe) gebruiksaanwijzing voor de Smart Wand en een bewaarzakje (die echt veel minder tof is dan die bij de Smart Wand Large 1).

Mijn eerste indruk van de Lelo Smart Wand Large 2

IMG 20200721 183314 300x225 - Lelo Smart Wand Large 2 – review IMG 20200721 183337 300x225 - Lelo Smart Wand Large 2 – review

Na deze unboxing ervaring, die toch iets minder was dan ik had verwacht, was ik wel een beetje in de war. Een gebruiksaanwijzing die er eigenlijk op neer komt dat je online moet gaan kijken vind ik toch wel vreemd. Het bewaarzakje bij de Smart Wand 1 was een soort neopreen tasje, echt super tof. En nu kreeg ik gewoon zo’n standaard bewaarzakje. Oké, wel een iets mooier stofje dan gemiddeld, maar hee, deze wandvibrator is ook niet goedkoop, hè.

Ik vond het bij de andere Smart Wand zo handig dat er een labeltje om het kabeltje zat, want wie heeft er ondertussen niet véél kabeltjes in huis? En dan nog de geur die uit de doos komt. Ik weet natuurlijk dat sommige verpakkingen wat chemisch kunnen ruiken, maar dit was toch wel erg intens.

Verder was het me ook nog niet duidelijk wat er nu nieuw was aan deze tweede versie van de Lelo Smart Wand Large. Dus dat vroeg om een rondje Googelen.

De verschillen tussen de Lelo Smart Wand Large en de Lelo Smart Wand Large 2

IMG 20200721 184332 300x225 - Lelo Smart Wand Large 2 – review IMG 20200721 184317 300x225 - Lelo Smart Wand Large 2 – review

Het nieuwste model heeft niet acht, maar tien verschillende vibratiestanden. Ook is de SenseTouch functie weggelaten bij de Smart Wand 2. Verstandige keuze lijkt me, want dat werkte echt niet goed. De batterij gaat langer mee en het handvat zou stabieler zijn.

Eerlijk gezegd was ik een beetje underwhelmed. Maar toen zag ik dat bij de meeste winkels de Lelo Smart Wand 2 ook goedkoper is dan de Smart Wand 1. Dat leek me dan ook wel logisch. Maar op de site van Lelo zelf, is de tweede versie wel duurder. Verwarrend dus. Maar ik ga er voor het gemak maar even vanuit dat de Smart Wand 2 dus goedkoper is dan de Smart Wand 1. En dan begrijp ik wel dat het dus ook iets minder luxe is. Al vind ik alsnog dat voor deze prijs je toch wel een mooier bewaarzakje zou moeten krijgen.

Lube it up

IMG 20200721 183513 300x225 - Lelo Smart Wand Large 2 – review IMG 20200721 183438 300x225 - Lelo Smart Wand Large 2 – review

Ook al is de Lelo Smart Wand 2 goedkoper dan het eerste model, ik verwachtte toch wel een verbeterde versie. Want waarom zou je een tweede versie slechter maken? En gezien mijn goede ervaringen met de Smart Wand, had ik er zeker wel zin in om deze tweede versie te testen. Met een beetje Sliquid glijmiddel ging ik aan de gang. Glijmiddel is altijd aan te raden bij een wand vibrator, het voelt allemaal echt lekkerder. Let er wel op dat je een waterbasis glijmiddel gebruikt, want siliconen glijmiddel kan het siliconen van de wand aantasten. En als je meer wilt weten over welk glijmiddel goed is voor je lichaam, check dan even deze vlog.

De Test van de Lelo Smart Wand 2

IMG 20200721 185229 300x225 - Lelo Smart Wand Large 2 – review IMG 20200721 185153 300x225 - Lelo Smart Wand Large 2 – review

Nadat ik ‘m had aangezet, dacht ik gelijk weer: wat een fijne, diepe trillingen zijn dit toch. Er zijn natuurlijk meerdere (wand) vibrators met diepe vibraties, maar de Lelo Smart Wand Large heeft wel écht héle diepe vibraties. Zoals verwacht, is dat bij de 2 niet anders dan bij de 1. Maar tot mijn grote verbazing werden de vibraties echt véél minder zodra de kop van de wand mijn lichaam raakte. De Lelo Smart Wand Large 1 heeft dat ook wel, maar echt niet zo erg. Ik was echt verbaasd. Het voelde een beetje als een anticlimax.

Nu zijn de vibraties nog steeds wel diep en best goed, maar niet zo goed als de Lelo Smart Wand Large 1. En dan kan hij wel een extra standje hebben en een langere batterijduur, en super fijn dat dat stomme SenseTouch weg is, maar het gat me toch echt om de vibraties. Ik wil diepe, krachtige vibraties. En ik wil niet dat een tweede versie van een vibrator mindere vibraties heeft. Ik ben gewoon in de war van dit. Waarom? Ik snap het niet!

De knopjes van de Lelo Smart Wand Large 2

IMG 20200721 183535 300x225 - Lelo Smart Wand Large 2 – review IMG 20200721 183551 300x225 - Lelo Smart Wand Large 2 – review

Wat ik nog steeds onhandig vind, zijn de knopjes. Daar is niks aan veranderd. Het ziet er echt mooi uit, zo die drie knopjes bij elkaar. Maar als ik bezig ben en die wand trilt, dan voel ik niet meer zo goed het verschil tussen de drie knopjes. Voor ik het weet, druk ik dan op het middelste knopje. En dan ga ik van een fijn steady standje naar een patroon. De patronen zijn echt wel lekker hoor, het zijn goede patronen, maar het grootste deel van de tijd wil ik gewoon steady vibraties. Wanneer ik lekker bezig ben met die steady vibraties en ik wil ze wat harder of zachter zetten, is echt niks zo irritant dan per ongeluk in een patroon belanden. Je wil niet weten hoe vaak dat mij overkomen is. En wat dan nog irritanter is, je moet dan dus net zo vaak op het middelste knopje drukken tot je weer terug bij de steady standjes bent. Want als je ‘m uit zet en weer aan, onthoudt hij gewoon waar je gebleven was en gaat daar verder. Wie. Wil. Dat.

Het stabiele handvat en de intensiteit-standen

IMG 20200721 184913 300x225 - Lelo Smart Wand Large 2 – review IMG 20200721 184541 300x225 - Lelo Smart Wand Large 2 – review

Ik was nog wel benieuwd naar het stabielere handvat. Na de twee smart wands van alle kanten bekeken te hebben, kwam ik tot de conclusie dat ik toch echt geen verschil zag. Maar, gelukkig was Jay iets oplettender dan ik en kwam hij er achter dat je bij de tweede versie het handvat een stukje minder voelt (mee)vibreren. Toen ik het verschil voelde, was dat inderdaad duidelijk. Super fijn, want hoe minder trillingen je in je hand voelt, hoe beter.

Het is lastig om te onderscheiden hoeveel intensiteit-standen de Smart Wand heeft. Het lijkt alsof het per keer verschilt hoe vaak je kan klikken. Ik heb ook proberen te Googelen, maar ik kom nergens het antwoord tegen. Het lijkt alsof de Smart Wand 2 net iets meer bereik heeft, maar ik durf dit niet met zekerheid te zeggen. Dus, het is niet wereldschokkend, het verschil.

Conclusie

Dat de SenseTouch functie weg is, dat de batterij langer meegaat en dat het handvat minder trilt vind ik fijne verbeteringen. Maar hoe de vibraties dempen wanneer je de Lelo Smart Wand 2 tegen je lichaam houdt, vind ik gewoon echt niet goed. Dit is duidelijk erger dan bij de eerste versie en dat is dus een verslechtering. Ik vind dit niet opwegen tegen de verbeteringen. Wanneer je een Lelo Smart Wand Large wil kopen, zou ik ook vooral de eerste versie kopen. Ik vind dat écht een hele fijne wand vibrator met echt de diepste vibraties. Ook wel wat krachtverlies bij druk, maar zeker niet te erg.

Je kan de Lelo Smart Wand Large 2 hier bestellen bij Easytoys voor 159,95

Je kan de Lelo Smart Wand Large 1 hier bestellen bij Easytoys voor 179,95

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Alle comments
Nuttige Links Categorieën

Adverteer hier

Wil jij hier adverteren? 

Pin It on Pinterest

Share This