Satisfyer Prêt-à-Porter

03-05-2019

Seks toy review door Tess: Satisfyer Prêt-à-Porter

Satisfyer staat bekend om het feit dat ze bestaande seks toy ideeën kopiëren en dan goedkoper namaken. Ze willen graag dat seksspeeltjes voor iedereen beschikbaar zijn, ongeacht je budget. Dat idee vind ik helemaal mooi, het kopiëren vind ik niet zo mooi. Maar gezien deze filosofie van Satisfyer was ik best verbaasd toen ik ontdekte dat er nu een Satisfyer Luxury lijn is, met drie toys die elk toch echt meer dan honderd euro kosten. Maar zoals je weet, ben ik een sucker voor luchtdruk toys, dus toen ik van Megan van Easytoys de Satisfyer Prêt-à-Porter kreeg om te testen, was ik toch wel erg benieuwd. Als je nou niet bekend bent met luchtdruk sextoys, kijk dan eerst even deze video waarin ik je er alles over uitleg.

De verpakking en de inhoud

Satisfyer prêt-à-porter Satisfyer prêt-à-porter

Satisfyer beschreef de verpakking van de Prêt-à-Porter zelf als luxueus, maar ik zou ‘m omschrijven als basic. Niks speciaals aan deze zwarte doos met doorkijkje en gouden letters. In de verpakking vind je een ‘luxe’ bewaarzakje (daarmee bedoelen ze dat deze van een soort velours-achtig materiaal is, in plaats van het satijn wat je normaal krijgt), een magnetisch USB-oplaadkabeltje, een gebruiksaanwijzing en natuurlijk de toy zelf. De Satisfyer Prêt-à-Porter is waterproof. Het magnetische oplaadkabeltje liet zwarte plekjes op de Satisfyer achter na een nacht opladen. Ik heb geen idee of dat een reactie van materialen is (die ik nog nooit eerder heb gezien) of dat het kleine brandplekjes zijn. Het is wel heel raar in elk geval.

Luxe look

Satisfyer prêt-à-porter Satisfyer prêt-à-porter

De Satisfyer Prêt-à-Porter zelf ziet er wel erg luxe uit. Ik vind dit echt wel een mooie look. Dat lichtroze met rosegold vind ik gewoon tof. En dan heb je ook nog een wit stuk van echt leer. Met zo’n soort structuur er in, zodat het er nog echter uit ziet. Denk ik dan, dat dat de bedoeling was. Maar zelf dacht ik eerst eigenlijk dat het geen echt leer was. Blijkt dus wel echt leer te zijn.

Materialen van de Satisfyer Prêt-à-Porter

Satisfyer prêt-à-porter Satisfyer prêt-à-porter

Echt leer dus en het rosegold is ook geen plastic, maar metaal. Koper zelfs. Ik las in een interview dat Satisfyer er erg trots op is dat ze geen plastic hebben gebruikt. Natuurlijk klinkt plastic niet zo luxe, maar nou ja, als het er tof uitziet, maakt het mij echt niet zoveel uit of het plastic is. ABS plastic is gewoon bodysafe, dus prima wat mij betreft. Ik vind zelf koper niet echt heel luxe klinken. Volgens de gebruiksaanwijzing zit er trouwens wel ABS in de toy, maar waar? Misschien in de binnenkant?
Het tuutje van de Satisfyer Prêt-à-Porter is van siliconen, ook bodysafe dus. Het nadeel is wel dat je dit tuutje er niet af kan halen, zoals bij de meeste luchtdruk sextoys wel het geval is. Schoonmaken is nu dus wel lastiger. Zeker gezien het randje net boven het tuutje. Luna van Climaximaal heeft haar Satisfyer Prêt-à-Porter helemaal uit elkaar gehaald en zag duidelijk dat er vuil tussen was gaan zitten, wat dus niet met schoonmaken weg te krijgen was. Best wel een groot nadeel dus.
Wat trouwens apart is, volgens de gebruiksaanwijzing moet je deze Satisfyer niet samen met andere toys in een opbergzakje doen. Ik moet zeggen dat ik geneigd ben om uit te testen wat er gebeurt als ik dat wel doe.

Aparte vorm voor een luchtdruk sextoy

Satisfyer prêt-à-porter Satisfyer prêt-à-porter

Qua vorm is de Satisfyer Prêt-à-Porter wel echt anders dan de meeste luchtdruk sextoys. De Prêt-à-Porter is gewoon helemaal recht en dat is best uniek. Meestal is een luchtdruk toy zo gemaakt dat je het handvat naar boven houdt en het tuutje staat daar dan dus haaks op. Maar deze niet. Je zet het tuutje om je clitoris en de rest van het apparaat wijst gewoon naar beneden, richting je tenen. Ik had verwacht dat dat echt niet lekker of comfortabel zou zijn met vasthouden, maar het viel me alles mee. Mijn voorkeur gaat alsnog naar een model zoals bijvoorbeeld de Womanizer Premium, maar met de Prêt-à-Porter is het ook goed te doen. De knopjes zitten op een goede plek, je kan er makkelijk bij en je kan ze ook zonder te kijken makkelijk voelen en bedienen.

De test

Satisfyer prêt-à-porter Satisfyer prêt-à-porter

Tot nu toe was ik nog niet helemaal overtuigd van de Satisfyer Prêt-à-Porter, dus ik besloot dat het tijd was om ‘m maar eens te gaan testen. Ik drukte op het ronde knopje, want ik had natuurlijk weer de gebruiksaanwijzing niet gelezen en een rond knopje leek me een power knopje. De Satisfyer Prêt-à-Porter begon gelijk een heel apart geluid te maken. Het klonk vrij hard en zoemend, een geluid wat ik echt niet herkende als het geluid van een luchtdruk seksspeeltje. Even vroeg ik me af wat er mis was met deze Satisfyer, maar al snel kwam ik er achter dat dit het knopje was om de vibratie mee aan te zetten. Deze Satisfyer werkt dus niet alleen met luchtdruk, maar hij kan ook nog trillen. Dubbel plezier! Toch?

Nou, voor mij niet echt. Die vibraties vond ik eigenlijk niks aan. Het tuutje trilt dus, maar niet heel erg goed. En dat tuutje, dat zet je óm je clitoris heen. Mijn clitoris is niet zo groot, dus die wordt bij lange na niet geraakt door het tuutje. Het trilt dus op plekken waar ik trillen niet zo heel boeiend vind. Ik wil gewoon vibraties tegen mijn clit. Er op, of tegen de zijkant. Maar niet er omheen van een afstandje. De Satisfyer Prêt-à-Porter heeft tien vibratiestandjes. Er zijn zowel steady standjes als patronen.

Zonder vibratie

Satisfyer prêt-à-porter Satisfyer prêt-à-porter

Ik besloot de vibraties even te laten en gebruikte de andere knopjes om de luchtdruk aan te zetten. Het geluid was nu een heel stuk minder en het gevoel een heel stuk beter. Als luchtdruk toy doet deze Satisfyer Prêt-à-Porter het echt prima. Je hebt een knopje om ‘m harder te zetten en een knopje om ‘m zachter te zetten. Precies wat je nodig hebt dus. De overgangen tussen de verschillende standjes vond ik niet altijd even soepel. Soms merkte ik maar weinig verschil, terwijl bij andere standjes er juist teveel verschil was tussen de standjes. Er zijn elf luchtdruk standjes.

De vibratie gecombineerd met de luchtdruk vond ik niet zo lekker. De vibraties, hoewel ze dus niet zo awesome zijn, overheersen al heel snel. Ik vind de combinatie van vibratie en luchtdruk fijner wanneer de vibratie inwendig is, zoals bij de Womanizer Duo. Dit werkte voor mij niet. Ik vond het wel leuk om er wat mee te spelen, zeker als de vibratiestand op een patroon stond, maar ik kan niet klaarkomen op deze manier. Het is gewoon te veel, te raar, teveel afleiding, nee, het werkt gewoon niet voor mij.

Met de luchtdruk alleen kan ik wel prima klaarkomen met deze Satisfyer. Dat voelt gewoon lekker, ook al is het soms dus irritant dat een volgend standje harder kan zijn dan ik had verwacht. Gelukkig kan je ook makkelijker weer een standje terug klikken. Wat ik wel jammer vond, is dat hij, zeker bij de zachtere standjes, niet altijd even stabiel voelt. Soms lijkt het bijna een (onvoorspelbaar) patroon. Hij gaat uit zichzelf dan soms wat harder en soms wat zachter. Terwijl ik dan dus niet op de knopjes druk.

My clit don’t like you (and she likes everyone)

Satisfyer prêt-à-porter Satisfyer prêt-à-porter

Als ik net ben klaargekomen, vind ik het heel lekker om een luchtdruk toy gewoon nog op z’n zachtst aan te laten staan. De hele zachte, subtiele stimulatie kan dan gewoon door gaan, zodat ik het even later weer kan opbouwen door ‘m wat harder te zetten. Dat vind ik één van de grote voordelen van luchtdruk speeltjes. Maar dan moet dat zachte standje dus wel écht zacht zijn. En stabiel. Geen verrassingen, want mijn clitoris is even aan het bijkomen. Mijn clitoris heeft geen zin in die shit net na een orgasme. Gewoon zachtjes doen, geen gezeik. En dat kan deze Satisfyer Prêt-à-Porter dus niet altijd. Soms wel, soms niet. Het is afwachten. En onvoorspelbaar. En daar houden mijn clitoris en ik dus niet zo van. Onvoorspelbaarheid kan spannend zijn, maar mijn seksspeeltjes wil ik liever gewoon betrouwbaar hebben.

Conclusie

Ik vind de Satisfyer Prêt-à-Porter denk ik wel het mooiste luchtdruk seksspeeltje wat er momenteel te krijgen is. De vibratie voegt voor mij niks toe, de combinatie doet het niet voor me en de vibratie alleen is niet de moeite waard. De knopjes zijn makkelijk te herkennen en te bedienen. De luchtdrukstimulatie doet ‘ie prima, het is erg lekker. Alleen is ‘ie in de lagere standjes dus niet altijd helemaal stabiel qua hoeveelheid stimulatie en dat kan storend zijn als je ‘m na je orgasme op je clitoris wilt houden en je clitoris net zo veeleisend is na een orgasme als die van mij.

Je kan de Satisfyer Prêt-à-Porter hier bestellen bij Easytoys voor 129,95 (maar hij is nu in de aanbieding!)

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

5 Reacties

 1. Ik had de zwarte (niet luxe) versie, en ben net wel fan van de vorm én de vibraties. Ik zet de vibraties af en toe aan om af te leiden van de luchtdruk (uitstellen). Ik heb hem echter moeten weggooien toen het niet-afneembaar tuutje los kwam (zelfde verhaal als bij Luna). Ik hoop nu dat ze met een nieuwe versie komen met afneembare tuutjes.

  Antwoord
  • Ah ja, als afleiding snap ik die vibraties inderdaad wel! Slim!
   Maar wat jammer dat het tuutje los kwam zeg, dat is echt zonde. Ik snap de keuze voor een vast tuutje echt niet. Als je toy zo snel stuk gaat, kan je trouwens altijd even contact opnemen met de shop waar je ‘m gekocht hebt hè, want ook van een seksspeeltje mag je verwachten dat ‘ie wel een bepaalde tijd mee gaat zonder stuk te gaan.

   Antwoord
   • Dacht ik daarna pas aan, en intussen al enkele maanden geleden dus te laat 🙁

    Antwoord
 2. Nou dat lijkt me wel wat om te winnen!!!

  Antwoord
 3. Hier de geluksvogel die deze toy heeft gewonnen.

  Ik heb hem uitgebreid getest en kan niet anders dan me aansluiten bij deze review. De vibraties voegen voor mij niks toe en overheersen inderdaad snel. Het luchtdruk-gevoel is fijn, maar de verschillen tussen sommige standjes erg groot. Het lukt me wel om naar een weinig indrukwekkend orgasme te komen. Maar ik ben er niet ondersteboven van. Leuk voor af en toe.

  Echter..

  Mijn vriendin heeft hem ook uitgeprobeerd en is stapelverliefd op dit ding! Binnen een paar minuten kwam ze spuitend klaar, terwijl ze daar normaal assistentie bij nodig heeft.

  Het ligt dus net aan de persoon.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.