Satisfyer Curvy 1+ – review

18-09-2020

Luchtdruktoys zijn momenteel wel mijn favoriete seksspeeltjes. Ik hou héél erg van de We-Vibe Melt, de Womanizer Premium en de Womanizer Duo. Maar deze keer kreeg ik van Satisfyer de Satisfyer Curvy 1+. Een luchtdruktoy uit hun nieuwe collectie, met app. Daar was ik super benieuwd naar. Hoe de toy zelf zou voelen, maar ook hoe de app zou werken.

Specs

Materiaal: Siliconen en ABS-plastic, allebei bodysafe
Oplaadbaar: ja met USB-kabeltje
Standjes: 11 luchtdrukstandjes en 10 vibratiestandjes en in de app nog meer mogelijkheden
Waterproof: ja
Verkoopprijs: 39,95, hier te koop bij bol.com
Is ’t wat? Ja, dit is ZO goed!!

De verpakking en de inhoud

De verpakking van de satisfyer curvy 1+. Het is een lichtroze doosje met lichtblauwe onderkant. Op het doosje zie je een foto van de curvy en een lijnen-illustratie van een vrouwelijk persoon. De binnenkant van de verpakking van de satisfyer curvy 1+, waar je ziet hoe hij open gescheurd moet worden.

Ik hou van de nieuwe verpakkingen van Satisfyer. Ik vind eigenlijk alles leuk aan deze look. Het ziet er fris en hip uit. Lekker kleurig, niet zo standaard. I love it!
Je moet de verpakking ook open trekken met zo’n papierstripje, wat je bij bijvoorbeeld een pak crackers ook wel eens ziet. Daardoor  weet je dat je sekstoy nieuw en hygiënisch verpakt zit. Voor in een winkel lijkt me dat onhandig, maar voor online bestellingen is het perfect.

In de verpakking vind je de Satisfyer Curvy 1+ zelf natuurlijk, maar ook het USB-oplaadkabeltje en een plasticje met daarin de gebruiksaanwijzing en de safety instructies.

Mijn eerste indruk van de Satisfyer Curvy 1+

De satisfyer curvy 1+ van voren gezien, zodat je het tuutje goed kan zien. Mijn pink in het tuutje van de satisfyer curvy 1+. Mijn pink zit er voor meer dan de helft in.

Door de vorm van de Satisfyer Curvy 1+ moest ik toch een beetje terug denken aan de Hikey, dat was een van de eerste sextoy die ik testte en die zat gelijk vastgezogen aan mijn clitoris. Horror! Dus dat idee probeerde ik snel weer los te laten, want op zich is er natuurlijk niks mis met deze vorm.

Het tuutje vond ik gelijk opvallend. Zo op het oog lijkt het net een zacht kussentje, door de rimpeltjes die je er in ziet. Maar in het echt voelt het tuutje niet extra zacht. Er zitten dus wel wat ribbeltjes in de binnenkant van het tuutje, maar ik heb geen idee waar dit voor is. Ik vind het jammer dat het tuutje er niet af kan, want vooral met schoonmaken vind ik dat wel handiger. Nu zit er een raar randje om het tuutje heen, wat toch weer extra schoonmaak-ellende geeft.

Wat super fijn is, is de afstand van de ingang van het tuutje tot het bewegende membraam. Ik kan mijn pink er voor de helft insteken en dan voel ik het membraam pas. Je hoeft dus niet bang te zijn dat dit bewegende membraam je clitoris bezeerd, zoals ik laatst had bij de Biird Obii, die duidelijk veel minder veilig ontworpen is.

De Test van de Satisfyer Curvy 1+

De satisfyer curvy 1+, de verpakking, de gebruiksaanwijzing en het oplaadkabeltje. Close-up van de knopjes van de satisfyer curvy 1+

Ik ben niet de grootste Satisfyer-fan. Satisfyer heeft echt heel veel toys gekopieerd en dat vind ik gewoon niet chic. Maar ik moet ook zeggen dat de laatste tijd Satisfyer toch een heleboel eigen ontwerpen heeft en een eigen stijl heeft gecreëerd. Ook heb ik het idee dat de kwaliteit van de Satisfyer toys verbeterd is. Dus ik ben inmiddels zeker niet meer anti-Satisfyer. Ik was inmiddels ook wel echt benieuwd naar deze Curvy luchtdruktoy en de app. Ik besloot ‘m eerst zonder app te testen.

De knopjes van de Satisfyer Curvy 1+ vond ik een beetje onlogisch. Hij heeft drie knopjes. Het middelste knopje is het power knopje maar ook het harder knopje voor de luchtdruk. Daar onder zit het zachter knopje voor de luchtdruk. En het bovenste knopje is voor de vibratie. Die moet je apart aanzetten met dat knopje ook. Voor de vibraties heb je dus maar één knopje, voor tien standjes. Gelukkig zit er een app bij deze toy, denk ik dan maar.

Maar goed, het duurde eventjes voor ik, zonder app, alles aan had dus. Maar toen werd ik er ook wel blij van. Want hallo! Wat voelt deze Satisfyer Curvy 1+ lekker!! Dit is echt zo’n lekkere, diepe luchtdrukstimulatie. En waar ik normaal niet zo’n fan ben van luchtdruk gecombineerd met vibratie, lijkt het hier echt wel wat toe te voegen. Dit is écht een hele fijne sextoy, deze krijgt zeker een plekje in mijn nachtkastje.

De Satisfyer app

De satisfyer curvy 1+ naast een telefoon waar de satsifyer connect app open staat. De satisfyer curvy 1+ in mijn hand, je ziet de achterkant.

Ik kon niet al te lang wachten om toch de app te gaan proberen, want ik vond de knopjes dus niet per se heel handig. De app heet Satisfyer Connect. Dat hebben ze dan toch nog wel mooi even gejat van de We-Vibe app die We-Connect heet.

De app maakte best wel makkelijk connectie. Het was eerst even zoeken, omdat ik een andere Satisfyer toy al een keer geconnect had. Maar uiteindelijk had ik connectie met de Curvy en het connecten op zich ging best wel soepel.

De app werkt heel makkelijk en logisch. En! En en en! Wat het leukste is! In de app kan je voor de luchtdrukstimulatie ook patronen gebruiken. En OMG, wat is dat lekker!! Ik kende dat al van de Lelo Sona, maar die Sona is zelfs voor mijn clit of steel te heftig. Ik zag héél erg te wachten op een luchtdruk seksspeeltje met patronen. En nu heb ik er één en het was zo geweldig als ik had verwacht. Mijn clitoris deed bijna een vreugdedansje.

Liefde voor luchtdrukpatronen

De satisfyer curvy 1+ naast de satisfyer app. Je ziet een aantal van de beschikbare patronen. De satisfyer curvy 1+ voor een lipstick. Je ziet dat de curvy wat groter is, maar niet heel veel groter.

Met vibrators vind ik patronen over het algemeen niet zo heel boeiend, maar met luchtdruk is het een heel ander verhaal. Het lijkt alsof mijn clitoris elke keer verrast is als het patroon van zacht naar wat harder gaat. Als je al een luchtdrukstimulator hebt, dat gevoel wat je hebt als je ‘m net aanzet. Dat ‘Oeh! Dit is zó lekker!’-gevoel, maar dan ELKE. KEER. WEER. OPNIEUW. Hoe briljant is dat? I love it!

Zeker omdat de luchtdrukstimulatie zelf dus ook heel fijn voelt. Ik vind ‘m een beetje vergelijkbaar met de We-Vibe Melt qua gevoel, misschien iets minder intens. Maar dan die vibratie er ook nog bij. Echt, hier word ik blij van.

Ik vind het in de app ook heel leuk om te spelen met de vibratiesterkte en de luchtdruksterkte. Die kan je dan los van elkaar bedienen en zo kan je precies de combinatie vinden die voor jou het lekkerst werkt. Helemaal geweldig!

In de app kan je ook patronen van anderen proberen, maar daar vond ik dan weer niet zoveel aan. Die duren ook altijd maar heel kort en ik heb gemerkt dat de meeste mensen, net zoals ik zelf, toch niet bijster goed zijn in patronen ontwerpen voor seksspeeltjes. Verder kan je de Satisfyer ook laten reageren op geluid (zowel van de omgeving als van muziek op je mobiel) en live controle is ook een optie. Je kan dan zelf omhoog en omlaag swipen om de vibratie en de luchtdruk (los van elkaar) harder en zachter te laten gaan.

Connecten met een partner in de Satisfyer app

De satisfyer curvy 1+ en de satsisfyer connect app waar je het live control beeld ziet. De satisfyer curvy 1+, liggend, zodat je goed de curve ziet.

Natuurlijk kan je in de app ook nog connecten met een partner. Je partner moet dan eerst ook de Satisfyer app installeren en zich ook echt aanmelden met een gebruikersnaam. Want op die gebruikersnaam moet je je partner zoeken. Ik vond het wel jammer dat je niet via een link iemand uit kan nodigen, dat was wel makkelijker geweest. Maar, het leuke is dus dat jouw partner, waar ‘ie ook is ter wereld, jouw seksspeeltje kan bedienen. Dat is toch best wel spannend?

De gebruikersnaam  is hoofdlettergevoelig kwam ik al snel achter, maar daarna had ik mijn testpartner snel gevonden en stuurde ik hem een uitnodiging. Zoals ik inmiddels wel gewend ben met apps van sextoys, verliep het niet super soepel. Eerst kreeg hij de uitnodiging niet, maar later kwam dat vanzelf goed.

Hoe werkt de Satisfyer Connect app?

Close-up van mijn gesprek in de satisfyer app chat. Close-up van de satisfyer app, waar je het videogesprek icoon ziet wat je moet gebruiken om de ander je toy te laten bedienen.

Toen konden we met elkaar chatten, maar het was ons allebei niet duidelijk hoe hij nou mijn toy kon gaan bedienen. Ik moest een review van iemand anders opzoeken om er achter te komen hoe dat moest. Yay voor reviews! Blijkt dus dat je in de chat op het plusje moet klikken en dan op videogesprek moet klikken. Je moet dan allebei toestemming geven voor beeld en geluid. Maar wanneer je de call in gaat, ben je daar alleen met geluid, zonder beeld. Je ziet ook een streep door het video-icoontje staan, en daar naast staat het geluid-icoontje. Wanneer je op het video-icoon drukt, gaat je camera aan. Wanneer je op het geluid-icoontje drukt, gaat je geluid uit. Je kan dit per telefoon bepalen, dus jij kan met beeld en geluid en jouw partner bijvoorbeeld alleen met geluid. Net zoals jullie het fijn vinden.

Je partner krijgt een zelfde soort scherm te zien als je bij live controle in de app ziet, en kan aan de ene kant van het scherm de vibratie bedienen en aan de andere kant de luchtdruk. Je kan er ook voor kiezen om de vibratie en luchtdruk te syncen, zodat ze tegelijk harder en zachter gaan.

Onder de indruk van de Satisfyer app

De satisfyer curvy 1+ bij een 3d geprinte clitoris Hoe je het randje van de satisfyer curvy 1+ moet schoonmaken.

De app werkt bijzonder goed moet ik zeggen. Normaal hebben dit soort toys met app veel connectie-problemen. Zowel bij het connecten als wanneer er al connectie is, dat die dan wegvalt. Maar daar had ik met de Satisfyer Curvy 1+ bijna geen last van. De enige keren  dat de connectie wegviel, was als  ik ‘m langere tijd pauzeerde. Maar dat is denk ik ook niet heel gek en in elk geval niet zo storend. Tijdens het testen (oké, en alle keren daarna dat ik ‘m voor de lol gebruikt heb) is de connectie niet één keer weggevallen. Ik vind dat echt een hele prestatie. Ik geef het niet graag toe, maar Satisfyer heeft echt wat goeds gemaakt!

Ik weet niet of het aan deze coronatijd ligt of aan iets anders, maar ik ga sextoys met app steeds meer waarderen. En zeker als het dan allemaal soepel werkt (oké, na de opstartproblemen dan) is het super leuk. Het heeft mij op deze manier in elk geval heel veel orgasmes bezorgd.

Conclusie

Ik ben fan van de Satisfyer Curvy 1+. Dit is echt een hele leuke en goede toy. De luchtdruk voelt super goed. De vibraties op zich zijn niet zo indrukwekkend, maar voegen in combinatie met de luchtdruk zeker veel toe. De Satisfyer app is heel goed. Je moet even zoeken hoe het werkt, maar wanneer ‘ie werkt, werkt ‘ie ook goed. Heel weinig last van connectieproblemen, wat echt wel uniek is voor een sextoy app. En dan is deze sextoy ook nog eens echt niet duur. Ik ben blij en kan je deze Satsifyer Curvy 1+ zeker aanraden.

De Satisfyer Curvy 1+ is hier te koop bij Bol.com voor 39,95

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

8 Reacties

 1. Ik wil ook een curvy van Satisfyer! Ik hou van de combinatie van luchtdruk en vibraties, ik vind luchtdruk alleen meestal snel té.
  Vraag is wat het verschil is tussen de verschilllende Curvy’s: is er enkel een licht vormverschil?

  Antwoord
  • Volgens mij is dat weer een beetje een raar Satisfyer ding, die willen gewoon zoveel mogelijk toys uitbrengen geloof ik. Ik weet dat er 1 curvy model is waarvan je de achterkant (het handvat zeg maar) in zou kunnen brengen. Dat is het lichtroze model wat helemaal van siliconen is. Maar de magneetjes van het oplaadpunt zitten dan in de weg, dus ik zou echt niemand aanraden om dat in te brengen. Ook zitten de knopjes niet op een goede plek daarvoor.

   Antwoord
   • Bedankt voor de snelle reactie!
    Lijkt mij inderdaad geen goed idee om die kant te gebruiken.
    Qua hygiëne hebben ze nog één en ander te verbeteren, zoals ook een afhaalbaar tuutje. Dat hadden ze nochtans wel bij eerdere modellen (pro plus en penguin).

    Antwoord
 2. Hoi!
  Dank hoor je recensie. Nu snap ik eindelijk de knopjes wat beter…
  Heb hem nu een keer of vier gebruikt, maar is nog steeds niet naar wens. Misschien moet ik toch met die app aan de slag om de luchtdruk en vibratie aan te passen? Heb je nog tips? Op de een of andere manier lijkt hij het voor mij gewoon niet te zijn, maar hoor er zoveel goede verhalen over dat ik het idee heb dat ik misschien toch zelf iets “verkeerd” doe.

  Antwoord
  • Hai Kim,
   Via de app heb je echt veel meer mogelijkheden, dus dat zou ik zeker even proberen.
   Heb je eerder al een luchtdruktoy gebruikt? Bij sommige mensen duurt het een keer of vijf voor ze aan het gevoel gewend zijn en er van kunnen genieten. Al zijn er ook wel mensen die het daarna nog steeds niet lekker vinden, ieder lichaam is anders natuurlijk.
   Maar verder kan je niet echt iets verkeerd doen. Je plaatst het tuutje om je clitoris. Je kan kijken waar je clitoris zit, eventueel met behulp van een spiegeltje, maar je kan het ook op gevoel doen als je de Curvy vast aanzet. Als je ‘m dan op wat verschillende plekjes plaatst, voel je vanzelf waar het het fijnst voelt.

   Antwoord
   • Hai Tess,
    Dankjewel voor je reactie, lief en fijn! Het is idd m’n eerste luchtdruk speeltje. “It does the trick” om het zo maar te zeggen, maar gek genoeg vind ik het gevoel tot nu toe toch niet fijn. Misschien nog even wennen en ik ga zeker even aan de slag met je tip over de app!
    Fijn weekend 🙂

    Antwoord
 3. Ik heb deze dus met een winactie gewonnen 😁
  Hoe doe jij dat dan met de vibrator en de luchtdruk tegelijk? Bij mij lijkt dat anatomisch gezien niet te werken 😅 Want je zet die luchtdrukstimulator toch haaks op je clit, dus dan kan het vibratie gedeelte nooit bij de rest komen.. dat snap ik dus ff niet!
  En ik heb juist wel heel veel connectieproblemen; als ik alleen al omdraai valt het signaal weg en moet hij helemaal opnieuw verbinden.. misschien dan toch maar even contact opnemen met Satisfyer.

  Antwoord
  • Het tuutje wat je tegen je clitoris houdt, kan ook vibreren. Bij de Curvy 2+ (geloof ik, die lichtroze), zou je ook de achterkant van de toy nog als losse vibrator kunnen gebruiken, maar dat zou ik sowieso niet doen omdat je daar het oplaadpunt hebt. Maar bij dit model, de 1+, kan je het clitorisdeel dus laten vibreren.
   Als je veel connectieproblemen hebt, zou je even kunnen kijken naar wat je nog meer in de buurt hebt wat kan storen. Er is vrij veel wat op bluetooth kan storen, bijvoorbeeld andere bluetooth apparaten/signalen. Je kan even googelen op wat er allemaal kan storen en kijken of je daar mee iets kan. En als dat niet werkt, zou ik even contact opnemen met de partij waar je de toy hebt gewonnen.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Winactie: Satisfyer Curvy 1+ | Tess Tesst - […] voor een winactie! Van Satisfyer kreeg ik nóg een Satisfyer Curvy 1+, waar ik pas geleden een hele positieve…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.