San Fransisco Padded Blindfold

15-08-2022

Blinddoeken, ik hou er van! Maar iedereen die wel eens een blinddoek gebruikt heeft, weet dat je er vaak vrij makkelijk onderdoor kan gluren. En ze zitten ook niet altijd even comfortabel. Dus, mijn zoektocht naar de perfecte blinddoek is nog steeds niet afgerond. Van MEO kreeg ik de San Fransisco Padded Blindfold en ik was heel benieuwd hoe die me zou bevallen.

Specs

Materiaal: leer
Waterproof: nee
Verkoopprijs: 39,90 euro, hier te koop bij MEO
Is ’t wat? Je kan écht niks meer zien!

Mijn eerste indruk van de San Fransisco Padded Blindfold

De san fransisco padded blindfold  in de verpakking De san fransisco padded blindfold  en een lipstick

Over de verpakking hoeven we het nooit lang te hebben als het gaat om producten van MEO. Want die zitten altijd gewoon in een plastic zakje, met daar in een kaartje van MEO met een leuke kinky foto. Aan de blinddoek zelf hangt nog een kaartje met wat informatie over hoe je voor het leer zorgt. De tip dat je bij hardnekkige vlekken je product naar de (leder)stomerij moet brengen, vond ik leuk. Ik zie me daar al staan met mijn blinddoek.

De San Fransisco Padded Blindfold is vrij small. De delen die over je ogen gaan, zijn voorzien van padding, maar dat had je door de naam van deze blinddoek waarschijnlijk al begrepen. Het bandje aan de achterkant is van elastiek en ook nog verstelbaar. Het bandje loopt ook door over de voorkant van de blinddoek, maar daar is het van leer. Dat is ook wel toffer voor de look. Niet dat je dat zelf ziet wanneer je ‘m ophebt, maar leuk voor degene die tegen jouw hoofd aan moet kijken.

De holnieten zijn voorzien van het MEO logo, dat vind ik een leuk detail. Ik weet helaas niet of deze holnieten nikkelvrij zijn. Ze komen wel echt door de blinddoek heen, dus ze raken ook je huid.

Waarom zou je een blinddoek gebruiken?

De san fransisco padded blindfold Close-up van de san fransisco padded blindfold

Voor mij is het helemaal logisch om (soms) een blinddoek te gebruiken, want ik ben nu eenmaal into BDSM en voor mij hoort af en toe geblinddoekt worden daar bij. Als je geen doorgewinterde kinkster bent, vraag je je misschien af wat er leuk is aan een blinddoek, of dat een blinddoek alleen iets is voor mensen die aan SM doen.

Ik denk dat een blinddoek voor bijna iedereen leuk kan zijn. Als je een blinddoek draagt, voelt alles gelijk spannender. Je kan niet zien wat je partner gaat doen, dus alles is een verrassing. Ook worden je andere zintuigen wat sterker, alleen al omdat je niks meer ziet. Dus een aanraking voelt dan echt intenser.

Natuurlijk is het wel handig om dit alleen te doen met iemand die je vertrouwd, want je bent wel een beetje overgeleverd aan die ander, en die moet dus weten of goed kunnen inschatten wat jij wel en niet oké vindt. Wanneer je voor het eerst met zoiets gaat spelen, is het dan ook aan te raden om van tevoren te bespreken wat je wel en niet oké vindt. Ook kan een stopwoord erg handig zijn en gewoon fijn aanvoelen. Voor degene die de blinddoek niet draagt, kan het ook een idee zijn om regelmatig even te checken bij de geblinddoekte persoon of die het nog leuk en lekker vindt.

De test van de San Fransisco Padded Blindfold

De san fransisco padded blindfold  in mijn hand Close-up van de san fransisco padded blindfold

In de eerste instantie vroeg ik me af waarom het bandje van deze blinddoek zowel elastisch als verstelbaar is, maar ik kwam er al snel achter dat dit toch echt wel nuttig is. Deze blinddoek heeft namelijk best wel wat padding. De delen die op je oog rusten, zijn niet zo groot, maar wel flink gevoerd. Ze voelen heel lekker zacht aan, maar omdat ze aan de binnenkant bol zijn, drukken ze wel echt op je ogen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om je ogen open te doen.

Zelf heb ik best wel gevoelige, droge ogen. Dus druk op mijn ogen voelt dan best heftig. Maar wanneer ik het bandje dus iets verstel, ‘m iets langer maak, dan verminderd die druk natuurlijk gelijk al een boel. Als je de blinddoek op hebt, is het best makkelijk om het bandje langer of korter te maken. Zo kan je dus vrij makkelijk de blinddoek zo instellen dat ‘ie wel goed genoeg aansluit, maar dat ‘ie niet teveel druk op je ogen uitoefent. Alsnog is het wel een gevoel waar ik een beetje aan moet wennen, maar ik denk echt dat dat komt omdat mijn ogen dus zo gevoelig zijn.

Verder zit de leren blinddoek heel comfortabel. Hij zit bij mijn neus gewoon goed en drukt nergens. Ook heeft ‘ie geen gespje aan de achterkant van je hoofd. Dat hebben veel blinddoeken met riempjes. Wanneer je ‘m dan liggend gebruikt, ligt dat heel vervelend.

Conclusie

De San Fransisco Padded Blindfold is echt een hele goede blinddoek. Door de padding kan je je ogen niet meer openen, waardoor je dus ook echt niks ziet. Hij geeft wel wat druk op je ogen, maar verder zit ‘ie heel comfortabel en hij is makkelijk te verstellen. Het gespje zit aan de zijkant, dus ook met liggen is dat niet storend.

Je kan de San Fransisco Padded Blindfold hier bestellen bij MEO voor 39,90 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.