Tess tesst: de Rotterdam Conference 2017 | BDSM

12-06-2017

Tess tesst: de rotterdam conference 2017 | bdsm

Voor het eerst werd dit jaar de Rotterdam Conference georganiseerd door Keep_it_Kinky, oftewel KiK. KiK organiseert binnen de BDSM scene regelmatig feesten en events en nu dus voor het eerst een conferentie. Twee dagen met ongeveer 30 workshops over BDSM gerelateerde onderwerpen, zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

BDS-wat?

Mocht je nou denken: BDSM? Wat is dat dan? En wil je daar iets meer over lezen, dan verwijs ik je graag door naar deze pagina van Marijkes Praktijken waar je (veel) meer info kan vinden. Ook dit stuk, wat eigenlijk bedoeld is voor ouders die ontdekken dat hun (volwassen) kind aan BDSM doet vind ik zelf een goede, duidelijk maar toch beknopte uitleg geven over BDSM.

Nu beschouw ik mezelf inmiddels na zo’n 15 jaar rondlopen in de BDSM scene wel als een gevorderde, maar net zoals met zoveel onderwerpen, ben je op BDSM gebied ook eigenlijk nooit uitgeleerd. Sowieso vind ik het altijd erg interessant om mensen te horen praten over kinky onderwerpen, en er zelf over meepraten of wat nieuws ervaren is ook altijd leuk. Dus deze conference leek me wel echt wat voor mij.

De opening

Na wat stressen wegens file, kwamen we net op tijd aan in het sfeervolle pand waar de Rotterdam Conference 2017 plaats zou gaan vinden. Veel graffiti-achtige muurschilderingen, op sommige plekken zelfs op de grond. Het zag er allemaal erg koel uit. De temperatuur was helaas wat minder koel, maar dat kan ook niet echt anders met dit weer. De sfeer was gelijk gezellig en ik had al snel wat bekenden gespot met wie ik nog heel even gezellig kon kletsen voor de officiële opening. Op meerdere plekken in de lokatie waren foto’s en tekeningen te zien en te koop van erg getalenteerde mensen, onder andere Luxje’s Art, die ook voor deze site de header heeft gemaakt.

Tess tesst: de rotterdam conference 2017 | bdsm

We kregen uitleg over wat precies de bedoeling zou zijn vandaag. Ik vond het een beetje lang duren, want ik had vooral gewoon zin om te beginnen. Nu! Bij binnenkomst had ik al een programma boekje gekregen, super handig, daar kon je precies in zien welke workshop hoe laat en waar begon.

Er zouden drie workshop rondes zijn. Elke ronde kon je uit wel vijf workshops kiezen. OMG! Ik ben dus echt heel erg slecht in kiezen en heb altijd last van FOMO, dus dit was wel even een uitdaging. Zoveel leuks! Voor de eerste ronde koos ik voor het onderwerp hypnose. Ik had al vaker gehoord dat je hypnose echt heel leuk in een BDSM spel kon gebruiken, maar hoe dit precies in zijn werk ging, had ik geen idee van, dus nog heel veel te leren op dat gebied.

Een andere workshop die tegelijkertijd plaats vond was Dungeon Monitoring. Als Dungeon Monitor let je op BDSM speelfeesten op of alles veilig verloopt, dus ook erg nuttig om hier extra informatie over te krijgen. Had ik ook erg graag willen volgen, maar ik kon helaas maar op één plek tegelijk zijn.

Rasti Rostelli

De hypnose workshop was echt super interessant. Er werd eerst van alles uitgelegd over hypnose, wat het is en vooral ook wat het niet is. Vroeger had je wel van die Rasti Rostelli shows op tv, waar mensen dan ineens dachten dat ze een kip waren of andere flauwe dingen. Nou dat kan op zich natuurlijk ook, maar er is nog veel meer mogelijk. En vooral alleen als degene onder hypnose het ook wil. Je kan onder hypnose dus niet iets doen wat je normaal ook echt niet zou willen doen. En je kan jezelf ook gewoon uit de hypnose krijgen als je dat wil, of als er dus iets gevraagd wordt wat je echt niet leuk vind bijvoorbeeld. Ook is het helemaal niet zo dat je na de hypnose niet meer weet wat je gedaan hebt, je onthoudt in principe gewoon alles. En als je ‘slaapt’, dan hoor je ook gewoon nog wat er gezegd wordt, je valt dus niet écht in slaap als de hypnotiseur dat zegt. Het is denk ik meer een soort hele diepe staat van ontspanning.

Ik vond dit allemaal wel geruststellend om te horen, want het leek me eerder toch wel een beetje eng, maar dat bleek dus echt heel erg mee te vallen. We kregen ook een paar demo’s te zien. Super gaaf om te zien hoe snel iemand onder hypnose kan raken. En het allerleukste, er werd dus ook heel duidelijk uitgelegd hoe je dit zelf kan doen.

Natuurlijk werden er ook wat leuke ideeën uitgewisseld over wat je dan allemaal kan doen in een BDSM setting als je iemand onder hypnose hebt. Je kan bijvoorbeeld iemand het idee geven vast te staan/zitten/liggen. Dus bondage zonder touw! Of de suggestie wekken dat die persoon in een kooi zit. Ook kan je zorgen dat iemand meer gehoorzaam is en gewoon direct je bevelen opvolgt, of met een rollenspel iemand echt te laten geloven in de rollen. Zelfs iemand laten klaarkomen door een bepaald commando kan! Het leuke vind ik dat je met hypnose echt zoveel kan doen, als je het zelf maar kan bedenken dan kan het eigenlijk.

Ik heb het zelf nog niet geprobeerd. Ik voelde me niet zo comfortabel om dat te gaan proberen terwijl er dan zoveel mensen zaten te kijken. Straks lukt het niet, wat dan en OMG, straks lukt het wel en OMG OMG wat dan? En met zoveel stress heb je sowieso ook minder kans dat het lukt en nou ja, ik wilde het graag voor het eerst proberen als ik me wel comfortabel voel. Een ander stel heeft het wel gelijk geprobeerd en het lukte ook echt. Zij deed het ook echt super goed, terwijl het haar eerste keer was, echt zo knap en ook super leuk om te zien. Ik wil dit binnenkort zeker ook een keer zelf gaan proberen.

Tess tesst: de rotterdam conference 2017 | bdsmNa deze eerste workshop was het al lunchtijd. De lunch was ook echt prima, lekkere salade die je zelf kon samen stellen (daar hou ik van!),Turks brood en fruit. De drankjes aan de bar waren super vriendelijk geprijsd, wat ook altijd fijn is. Alleen de thee en koffie in die ienimini espressobekertjes moest ik wel om lachen. De gratis koekjes waren lief! Ik weet eigenlijk niet of die misschien alleen bij kopjes koffie en thee hoorden, maar ik heb er van genoten, met mijn icetea.

Tenenlikkende mannetjes

Voor ronde twee koos ik voor de workshop voetfetisj. Was ook weer een lastige keuze, want tegelijkertijd waren er nog twee workshops die ik ook graag had willen volgen: Japanse bondage en de workshop New & Nervous. Ik heb wel eens een bondage workshop gevolgd, maar een opfriscursus was wel fijn geweest. En ik was ook erg benieuwd wat er tijdens de New & Nervous workshop besproken zou worden, ook al ben ik zelf verre van nieuw natuurlijk. Nerveus soms nog wel trouwens.

De workshop voetfetisj werd gegeven door een hele vriendelijke Hongaarse man, die zelf ook in Hongarije zo’n soort conferentie had georganiseerd. Super koel dat hij nu helemaal hier naartoe gekomen was om hier ook een workshop te geven. Hij is zelf echt een voetfetisjist, en hij kon er heel goed en duidelijk over vertellen.

Ik weet nooit zo goed wat ik nou moet vinden van voetfetisjisme. Het beeld van een kruiperig mannetje met zijn tong tussen iemands tenen komt al snel naar boven. Maar tegelijkertijd weet ik ook dat het zoveel meer en ook anders kan zijn. Zelf vind ik bepaalde schoenen (van die legerboots) wel super sexy, al zou ik dat niet echt een fetisj noemen, maar bootworship is wel iets wat mij in bepaalde situaties dus kan aanspreken.

De presenter legde o.a. het verschil uit tussen een voetfetisj spel en een voet worship spel. Na de uitleg, kregen we hier zelfs ook nog een demonstratie van. Dat was echt heel leuk om te zien. Tijdens het voetfetisj spel draaide het vooral om zijn eigen behoeftes als voetfetisjist. Hoewel hij super respectvol om ging met de dame die model was voor deze workshop, was het erg duidelijk dat hij degene was die bepaalde wat er gebeurde, al vroeg hij wel eerst netjes overal toestemming voor. Dit kwam meer overeen met het beeld wat dus eigenlijk bij mij naar boven komt als ik aan een voetfetisjist denk.

Bij de demo van het voet worship spel, was het de dame die bepaalde wat er gebeurde. Je kon duidelijk zien dat ze hier allebei heel erg van genoten en je zag heel erg zijn onderdanige kant naar boven komen, terwijl zij helemaal in control was. Dit vond ik echt mooi om te zien en dit gaf ook echt weer een heel ander beeld van voetfetisj.

Na de demo, terwijl hij nog verder vertelde, streelde hij ondertussen nog haar voeten. De manier waarop hij dat deed, respectvol en vol bewondering, vond ik echt bijzonder om te zien. Gaaf hoe iemand zo z’n fetisj kan uitleven.

Hit me, baby!

Na een korte break was het tijd voor de derde en laatste ronde: Caning voor gevorderden. Ook hier was er nog een andere workshop die ik ook graag had willen bijwonen: Kink Aware Relationship Therapy van KinkInfo. Dat klonk ook super interessant en nuttig. Maar het werd dus canen. De workshop werd gehouden in de ruimte waar de vloer er zelfs al super koel uitzag, met allemaal namen erop. Tess tesst: de rotterdam conference 2017 | bdsm

Een cane is eigenlijk een stokje van rattan, maar je hebt ook nog allerlei andere soorten: fibercanes, gedraaide canes, rawhide canes, dikke canes, dunne canes, canes met zeezout, canes van prikkeldraad. Echt genoeg keuze en velen waren tijdens deze workshop ook te bewonderen.

We kregen uitleg over waar je allemaal wel en niet moet slaan, sommige plekken kunnen gevaarlijk zijn om te raken. De stelregel ‘voelt het zoals je voorhoofd, dan kan het niet’ was erg praktisch en duidelijk. Op het lichaam van het model werd heel duidelijk met stift aangeven waar wel, waar niet, welke plekjes lekker waren en welke plekjes gemeen waren. Nuttige info en na afloop zag het model er ook heel grappig uit met al die stift tekeningen op zijn lichaam.Verder kregen we nog tips over hoe je goed kan mikken en verschillende manieren van slaan en de technieken daarbij.

De theorie werd steeds afgewisseld met zelf oefenen, dat was echt heel leuk en afwisselend. Al was ik natuurlijk al heel snel aan het piepen dat het zo hard was en dat we nog eerst de cane-massage-techniek moesten oefenen. Wat overigens niet gebeurd is! Dus die heb ik nog te goed denk ik.

Ook kregen we nog een glow-stickje cadeau, blijkt dus dat je daar nog best wel gemeen mee kan slaan. En verder gloeien ze natuurlijk erg mooi en heb ik een roze dus oeh, pretty! Deze workshop was ook weer heel interessant, leerzaam en fun.

Bij alle drie de workshops was het echt duidelijk dat de presenters bezig waren met een onderwerp waar hun passie ligt. Ik vind het echt heel gaaf om mensen over hun passie te horen praten, en ze straalden dat allemaal ook echt uit. Heel mooi om te zien en fijn dat ze dit wilden delen met alle geïnteresseerden.

GetTogheter

Na de conference ben ik nog even bij de GetTogether geweest, waar er nog gelegenheid was voor wat napraten. Dit was in een super leuke bar, het zag er allemaal heel sfeervol uit. Het was ook wel echt even fijn gezellig om het zo af te sluiten, want ik miste bij de conference zelf wel een soort algemene afsluiting. Zelf ben ik redelijk vroeg weer naar huis gegaan, ik had nog wat te schrijven tenslotte, maar na mijn vertrek waren er ook nog allerlei kinky shows en optredens en van wat ik er later over hoorde, heb ik echt wat gemist!

Tess tesst: de rotterdam conference 2017 | bdsm

Dag 2

Maar, natuurlijk was er ook nog de zondag! Ook weer een dag waar ik 3 workshops mocht kiezen uit het aanbod van 15 workshops! Deze keer was het ook weer moeilijk kiezen, want zoveel leuk aanbod!

Shame, shame, shame!

Bij de opening werd ongeveer hetzelfde gezegd als op de zaterdag, alleen dan korter. Dat was fijn! Snel beginnen, ik had er zin in! Workshop nummer 1 was er één die over mijn favoriete BDSM onderwerp ging: schaamte en vernedering. Ik vind dat zelf echt super leuk in een BDSM spel, maar toch is het een niet zoveel besproken onderwerp. Dus voor mij was het echt duidelijk dat ik deze workshop wilde bijwonen, al betekende dat wel dat ik de workshop over spelen met macht moest missen, die ik ook echt heel graag wilde volgen. Keuzes, keuzes.

De workshop vond ik echt heel interessant. Hoewel ik dus zelf regelmatig met vernedering speel, werden er veel dingen verteld waar ik eigenlijk nog nooit zo over had nagedacht. En natuurlijk werd er aandacht besteed aan hoe belangrijk het is om met deze spelvorm altijd van tevoren heel goed en duidelijk te bespreken wat wel en niet oké is. Je kan iemand toch wel beschadigen als je met een vernederingsspel over een grens gaat, dat kan iemand echt heel diep raken. Misschien zou je denken dat zo’n spelvorm minder impact heeft dan een spel met zwepen en veel pijn, maar een vernederingsspel kan juist heel hard binnen komen bij iemand. En dat is misschien ook wel waar de kick ligt voor de spelers. Al is dit echt iets wat voor iedereen weer anders is. Dat werd ook echt duidelijk tijdens deze workshop. Niet alleen hebben mensen allemaal een ander idee bij wat nu eigenlijk een vernederingsspel inhoudt, maar ook wat er nu wel of niet vernederend is, en waarom je hier nu van kan genieten (als gever en als ontvanger).

Het was echt super interessant, en heeft me zeker stof tot nadenken gegeven. En ik kreeg er zelf veel speelzin van!

Pro of beginner?

Na wederom een lekkere lunch, bezocht ik de workshop pro tips om je BDSM spel te verbeteren. Nu speel ik al jaren lang erg leuk, maar tips om nóg leuker en beter te spelen zijn natuurlijk altijd zeer welkom. Helaas vond ik deze tips niet echt tijdens de workshop. Naar mijn idee was dit meer een algemene uitleg over hoe je een BDSM spel begint en uitvoert, al kon ik me ook niet in alles wat er gezegd werd vinden. Het ging over onderhandelen voor een spel, het belang van consent en hoe je dat dan doet, stopwoorden en hoe je voor en tijdens een spel informatie krijgt over/van de sub over hoe deze er aan toe is. Ik denk dat deze informatie interessanter was geweest voor beginners.

How to scare a bitch

Als laatste workshop koos ik voor ‘How to scare a bitch’, want ja, hallo, hoe koel klinkt dat? Leek me duidelijk dus. En dit was echt zo’n goede keuze. Dit is denk ik de allerleukste workshop die ik ooit heb gevolgd. Het ging over knifeplay, spelen met messen. Dat is natuurlijk super eng, maar dat is ook wel een beetje het punt. En het is ook gevaarlijk. De presenter legde echt heel duidelijk de risico’s uit, want die zijn er gewoon echt wel met deze spelvorm. Maar hij had echt zoveel tips om de risico’s zoveel mogelijk te verkleinen.

De presenter had echt zoveel kennis over dit onderwerp en wist dit ook op zo’n super goede en leuke manier over te brengen, het was super entertaining en super leerzaam. Er werden veel grapjes gemaakt, maar op de momenten waarop dat nodig was, was het heel serieus. Ik hing echt aan zijn lippen.

Tussendoor deed hij ook steeds wat dingen voor, met zijn ook al zo leuke assistente, en dat was al super gaaf om te zien. Daarna was er ook steeds gelegenheid om de technieken zelf te oefenen. Op veel van die momenten was het publiek gewoon echt muisstil. Je voelde de spanning in de ruimte. Iedereen helemaal geconcentreerd en velen ook toch wel angstig.

De afwisseling was echt heel prettig, en het was gewoon allemaal super leuk en interessant en vooral heel inspirerend. Ze sloten af met een demo van hun eigen spel, waarbij hij haar duidelijk bang maakte en zij daar ook heel duidelijk van genoot. Hij sneedt haar sexy catsuit open, kraste met het mes over haar, ze slaakte gilletjes en hij had een gemene grijns. Hun dynamiek was echt prachtig om te zien.

Tess tesst: de rotterdam conference 2017 | bdsm

We want more!

En zo eindigde de eerste Rotterdam Conference. Ik hoop dat er nog velen volgen. Een event als dit is zo waardevol, het uitwisselen van kennis vind ik echt een heel belangrijk iets. Ik heb zelf echt weer veel nieuwe dingen geleerd, heel veel stof tot nadenken en ik voel me zeker ook geïnspireerd. Ben je niet geweest, dan heb je zeker wat gemist. Zorg dat je er de volgende keer ook bij bent! Ik zal er zeker ook weer zijn!

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Review by Bas: CB 3000 Kuisheidskooi | Tess Tesst - […] smaken verschillen nu eenmaal. Dus ik besloot contact op te nemen met BelleVerde. Vorig jaar op de Rotterdam Conference…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.