ROMP Switch โ€“ review

07-09-2020

Bijna een jaar geleden was ik op het WOW Tech event in Duitsland. WOW Tech is het bedrijf achter Womanizer en We-Vibe. Het was een super tof event, en ze presenteerden daar ook hun nieuwe merk: ROMP. Womanizer en We-Vibe zijn natuurlijk best prijzige merken. ROMP is wat meer budget-proof. Sextoys voor mensen die niet zoveel geld aan toys kunnen of willen uitgeven. Ik kreeg de ROMP Switch van WOW.

Specs

Materiaal: ABS-plastic en siliconen, helemaal bodysafe
Oplaadbaar: Nee, hij gebruikt 2 AAA batterijen
Standjes: 6 intensiteitsstanden
Waterproof: Nee, alleen splash-proof
Verkoopprijs: 34,90, hier te koop bij Bol.com
Is โ€™t wat? Hij is wel okรฉ

De verpakking en de inhoud

De romp switch voor de verpakking, die ook oranje is. De romp switch voor de verpakking. Daar bij ligt nog de gebruiksaanwijzing en het happy / not happy boekje.

Ik had eigenlijk niet anders verwacht van WOW, want verpakkingen maken kunnen ze wel. Deze ROMP verpakking ziet er echt leuk uit. De toy zelf is oranje, wat ik helemaal leuk vind, want hoe vaak zie je nou een oranje toy? Lekker origineel! De verpakking is ook helemaal in stijl. Het ziet er leuk en fris uit. Voor winkels is het ook handig dat het doosje zowel staand als liggend neergezet kan worden. Op de zijkant van het doosje vind je informatie over de toy.

In het doosje vind je natuurlijk de ROMP Switch zelf, maar ook een gebruiksaanwijzing (die trouwens ook wel leuk is!) en een happy/not happy โ€˜boekjeโ€™. De batterijen zitten al in de toy. Normaal gesproken krijg je ook een klein stickervelletje met super grappige stickers er bij, maar die zaten er bij mij helaas niet in.

Mijn eerste indruk van de ROMP Switch

De romp switch in mijn hand met mijn duim op een knopje. De romp switch naast een lipstick. Je ziet dat de romp net iets langer is, en breder.

Hij is oranje, dus dat vond ik sowieso koel. De knopjes vind ik er ook heel tof en apart uitzien. Ik hou van toys die er net even wat anders uitzien. Wat ik ook leuk vond, is hoe het logo op de toy staat. De toy is van mat plastic, maar om het logo heen is het plastic juist glimmend. Niet alleen op de bovenkant van de toy, maar dat loopt naar de onderkant door. Deze luchtdruktoy is ook niet helemaal symmetrisch, wat ik ook leuk vind. Ik hou van deze look.

Maar het feit dat hij op batterijen werkt, vind ik toch wel echt een afknapper. Ik neem aan dat dat goedkoper is om te maken, maar in deze tijd vind ik dat eigenlijk niet meer kunnen. Het is niet goed voor het milieu en het is ook onhandig om elke keer de batterijen te moeten vervangen.

Pleasure Air Technology

De romp switch van de zijkant, je ziet zo goed het tuutje Mijn pink in het tuutje van de romp switch

De ROMP Switch is dus een luchtdruktoy. Voor als je dat nog niet kent, dit is dus anders dan een vibrator. Deze Switch trilt niet, maar hij stimuleert je clitoris door middel van luchtdruk. Als je daar meer over wilt weten, check dan even deze video.

Womanizer was het eerste merk dat een luchtdruktoy op de markt bracht. Inmiddels zijn er best wel veel merken die luchtdruktoys maken. Een ander bekend merk is natuurlijk Satsifyer. Satisfyer heeft ook best wel wat goedkopere modellen in hun assortiment. De Satisfyer Pro 2 Next Generation (ze zijn niet zo goed met namen bij Satisfyer) is op Bol regelmatig voor ongeveer 25 euro te vinden. Wanneer hij niet in de aanbieding is, kost hij tussen de 39 en 49 euro. En die werkt niet op batterijen, maar is oplaadbaar. Ik was dus heel benieuwd of deze ROMP Switch beter zou zijn dan bijvoorbeeld de Satisfyer Pro 2 Next Gen.

Het batterijvakje van de ROMP Switch

De romp switch met het batterijvakje open. De romp switch met het tuutje er naast

Hoewel de batterijen er al in zaten, was ik wel benieuwd hoe ze er dan in zaten. Want de ROMP Switch ziet er helemaal niet uit alsof hij een batterijvakje heeft. Meestal zie je dan ergens zoโ€™n stukje plastic wat je kan inknijpen. Maar hier niet. Gelukkig stond in de gebruiksaanwijzing hoe het werkte. Onderop zit een kleine inkeping en daar kan je โ€˜m open maken. Je haalt dan eigenlijk de hele achterkant er af. Wanneer ik mijn nagel in dat stukje druk, merk ik inderdaad dat de achterkant een klein beetje open gaat. Maar ik kreeg met geen mogelijkheid het vakje echt open. Mijn nagellak ging er wel aan, maar het ding zat nog steeds dicht.

Ik heb van alles geprobeerd, pennen en nagelvijlen werden in het richeltje gestopt, nagels werden gesloopt. Maar uiteindelijk had ik โ€˜m dan open. Maar tering hee, wat een gedoe! Jay was er succesvoller in. Hij krijgt โ€˜m een stuk makkelijker open dan ik. Snap ik niks van, misschien zijn zijn nagels sterker ofzo? Ik vind het in elk geval super onhandig en zonde van mโ€™n nagellak.

De Test van de ROMP Switch

Het romp logo Hoe het shiny stukje bij het logo door loopt op de andere kant

Maar goed, met het batterijvakje weer dicht, was het dan nu toch tijd om te gaan testen. Hoewel de ROMP Switch best lekker in de hand ligt, is de plaatsing van de knopjes niet ideaal. Net zoals bij de Womanizer Liberty zitten de knopjes best wel dicht bij het tuutje. Tijdens gebruik zitten de knopjes dus tegen je venusheuvel. Ik heb bij kleine toys liever de knopjes aan de andere kant. Het tuutje vind ik wel super fijn, best lang en een goed formaat. Het tuutje kan er ook afgehaald worden om ‘m schoon te maken.

De luchtdrukstimulatie voelt wel heel fijn. Er zijn zes intensiteitsstanden. De stimulatie voelt vrij diep. Ik ben er nog steeds niet helemaal uit hoe dat nu precies werkt, maar ook met luchtdrukstimulatie heb je verschil in hoe diep of oppervlakkig het voelt.

De standjes gaan van lekker loom en zacht (maar diep) tot best wel intens. Niet zo intens als bijvoorbeeld de Womanizer Premium of We-Vibe Melt, maar toch best wel aardig. Het valt me wel op dat de overgang tussen de standjes niet altijd even gelijkmatig is. Soms is het stapje wel heel klein, terwijl het volgende stapje dan juist heel groot is. Dit is iets wat ik bij sommige Satisfyer toys ook wel eens merk.

De batterijduur van de ROMP Switch

De romp switch en de gebruiksaanwijzing De achterkant van de romp switch, je ziet ook het logo

Op de verpakking staat โ€˜runtime 300 minutesโ€™. Ik begrijp niet zo goed hoe je dat kan zeggen over een sekstoy die op batterijen werkt. Volgens mij zijn niet alle batterijen even goed en gaan ze dus ook niet allemaal even lang mee. Verder maakt het natuurlijk nog uit of je de hele tijd het laagste standje gebruikt of het hoogste standje. Bij mij gingen de batterijen in elk geval lang geen 300 minuten mee. Ik denk eerder dertig minuten. Daar moet ik wel bij zeggen dat ik voornamelijk de hogere standjes gebruikt heb. Mijn eigen batterijen, van een of ander cheap merk, deden het ook niet veel langer.

Conclusie

Romp switch op de doos De romp switch zoals je 'm vast zou houden wanneer je 'm gebruikt.

Ik vind de ROMP Switch best wel okรฉ, maar in zijn prijscategorie niet de beste luchtdruktoy. Het is zeker niet zo dat ik Satisfyer fan ben (juist niet eigenlijkโ€ฆ), maar ik zou zelf echt liever de Satisfyer Pro 2 Next Gen of de Satisfyer Pro Penguinย hebben. Die zijn oplaadbaar, waterproof en iets groter, waardoor ze lekkerder in de hand liggen.

De ROMP ziet er wel echt heel tof uit. En ik vind het ook heel fijn dat ze bij WOW ook denken aan mensen die niet zoveel geld uit kunnen geven aan sextoys. Maar toch ben ik niet super enthousiast over deze luchtdrukstimulator. Hij werkt best prima, hij voelt lekker, de standjes gaan van zacht naar redelijk hard en hij bezorgde me orgasmes. Als er geen andere luchtdruktoy in deze prijscategorie was, zou ik enthousiast zijn. Maar nu kom ik niet verder dan dat โ€˜ie best okรฉ is.

Je kan de ROMP Switch hier bestellen bij Bol.com voor 34,95

De Satisfyer Pro 2 Next Generation kan je hier bestellen bij Bol.
De Satisfyer Pro Penguin kan je hier bestellen bij Bol.
Of check deze Satisfyer Curvy 1+ (review komt binnenkort, maar hij is echt fijn!), hier te bestellen bij Bol.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.