ROMP Free – sekstoy review

04-01-2021

De tweede ROMP review op een rij! Vrijdag kon je mijn mening lezen over de ROMP Jazz, een kleurige duovibrator. Vandaag gaat mijn review over de ROMP Free. Een luchtdruktoy. ROMP is van hetzelfde bedrijf als Womanizer en We-Vibe, maar ROMP is een stuk goedkoper. Misschien is de ROMP Free een leuke luchtdruktoy voor beginners?

Specs

Materiaal: Siliconen en ABS-plastic (helemaal bodysafe dus)
Oplaadbaar: Ja
Standjes: 10 standjes
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 39,95 euro, hier te koop bij Easytoys
Is ’t wat? Op zich best oké

De verpakking en de inhoud

De romp free voor de verpakking. De romp free naast de verpakking, het stickervel, de gebruiksaanwijzing, het oplaadkabeltje en het happy / not happy boekje

Ik vind de ROMP verpakkingen helemaal leuk. Deze hele sextoy lijn is fris en kleurig en de verpakkingen matchen daar super goed bij. De ROMP Free is paars, dus de verpakking ook. Het ziet er helemaal leuk uit.

In de verpakking vind je de ROMP Free zelf natuurlijk, maar ook een heel leuk velletje met stickers. Ik ben echt een sucker voor dit soort dingen, ik word hier heel blij van. Verder vind je het USB-oplaadkabeltje, een gebruiksaanwijzing en een boekje met info wat je kan doen als je wel of niet blij bent met deze ROMP sextoy.

De gebruiksaanwijzing is ook helemaal leuk. Op de achterkant vind je een soort art printje, wat ik echt tof vind. Jammer dat er zoveel vouwen in zitten, want dan kan je er verder niet zoveel mee. Het taalgebruik in de gebruiksaanwijzing vind ik ook leuk. Teksten als ‘Find your clitoris. Show her the world’ en ‘Enjoy 10 levels of intensity until you r-o-o-o-mp’, ik vind het helemaal leuk.

Mijn eerste indruk van de ROMP Free

De romp free ligt op de achterkant van de gebruiksaanwijzing. Je ziet een tekening van romp free met een tongetje er uit. De romp free ligt voor de gebruiksaanwijzing.

De ROMP Free is een schattige kleine luchtdruktoy. Qua vorm is ‘ie weer net iets anders, maar omdat ‘ie een dekseltje heeft, doet ‘ie me natuurlijk wel denken aan bijvoorbeeld de Womanizer Liberty en de Satisfyer Love Triangle. De Womanizer Liberty is een stuk duurder dan de Free, maar de Love Triangle zit wel een beetje in dezelfde prijscategorie.

De Free heeft twee knopjes die ik er echt leuk uit vind zien, met het plusje en minnetje deels net naast het knopje. Ook het ROMP logo op de toy vind ik er tof uitzien. Verder qua vorm spreekt ‘ie me niet zo aan, omdat het er zo op het eerste gezicht voor mij niet per se uitziet alsof deze vorm heel lekker in de hand ligt of dat ‘ie heel mooi aansluit bij mijn lichaam.

Het USB-oplaadkabeltje werkt met magneetjes. De magneetjes zijn niet zo sterk, wat ik best irritant vind. Je moet echt goed opletten of ze wel contact blijven maken tijdens het opladen, want een kleine beweging zorgt er al voor dat ze los laten.

De Test van de ROMP Free

De romp free met daarnaast de magneetlader. De romp free met de magneetlader er aan vast.

Zoals verwacht, ligt de ROMP Free niet super lekker in de hand. Maar om nou te zeggen dat ‘ie vervelend vast houdt, nee, dat ook weer niet. Het tuutje sluit best wel goed aan om mijn clitoris, dat ging beter dan ik had verwacht.

De knopjes vond ik niet helemaal lekker werken. Het plus knopje is een stuk groter dan het min knopje en die is dan ook makkelijker te bedienen. Of misschien heb ik gewoon een hele grote duim, waardoor ik wat moeite had met het min knopje, dat is ook een mogelijkheid.

De ROMP Free heeft tien standjes. Dat klinkt als best wel veel, maar toch had ik nog wel behoefte aan meer. Ik was er al achter dat luchtdrukstimulators, net zoals vibrators, allemaal anders voelen. Ik ben zelf heel erg fan van hoe de We-Vibe Melt voelt. Het voelt alsof die hele diepe stimulatie geeft. De stimulatie van de ROMP Free bleef voor mijn gevoel een stukje oppervlakkiger. En iets subtieler ook.

Ik hou gewoon heel erg van veel stimulatie. Bij vibraties vind ik het ook het fijnst als dat hard en diep voelt. En qua luchtdrukstimulatie vind ik dat diepe, lage zeg maar, ook fijner voelen. Dus de ROMP Free is voor mij zeker niet favoriet. Maar hij is dan ook nog geen veertig euro. Tegenwoordig is dat voor een sextoy niet duur.

De ROMP Free is best lekker, maar…

De romp free met het dekseltje er op. De romp free met het dekseltje er af.

Maar, ja, er is een maar, Satisfyer heeft tegenwoordig ook echt hele goede luchtdrukstimulators. En die zijn ook rond de 40 of 50 euro. De Satisfyer Curvy 1+ of de Satifyer Love Triangle vind ik allebei echt meer bieden dan deze ROMP Free. Die Satisfyers hebben ook vibratie en een app. Via de app kan je de luchtdrukstimulatie ook in patronen laten afspelen, wat ik echt heel erg lekker vind. Ook kan iemand anders op (lange) afstand dit seksspeeltje voor jou bedienen, wat een spannende extra optie is natuurlijk.

Dus in de eerste instantie denk ik dat deze ROMP Free voor nog net geen 40 euro prima is, maar nu is het dus wel zo dat er in deze prijscategorie wel betere opties zijn volgens mij.

Waar voor je geld?

De romp free ligt voor de verpakking die je in closeup ziet. De romp free naast een lipstick. Hij is iets langer dan de lipstick.

De stimulatie van de ROMP Free is voor mij zeker wel genoeg om van klaar te kunnen komen, maar ik mis een beetje dat WOW-gevoel. Het is wel lekker, maar ik kan er niet heel enthousiast van worden dus. Het is allemaal heel basic.

Nu is het ook wel zo dat ik een enorm verwende sextoy tester ben. Als je kijkt naar wat ik allemaal in huis heb, dat is natuurlijk niet meer normaal. Wanneer je nog (bijna) geen sextoys hebt, dan ben je ook veel sneller onder de indruk van een toy. En deze ROMP Free is écht niet slecht. Wanneer je eens luchtdrukstimulatie wilt uitproberen, of wanneer je gewoon geen budget hebt (of wilt hebben) voor zo’n dure We-Vibe Melt bijvoorbeeld, dan weet ik zeker dat je hier echt geen miskoop aan hebt. Maar nogmaals, ik denk dat je wel meer waar voor je geld hebt met bijvoorbeeld de Curvy 1+, waar ik wél echt heel enthousiast over ben.

Conclusie

De ROMP Free is een hele gemiddelde luchtdrukstimulator. Hij ziet er cute uit en dat is ‘ie ook wel. De stimulatie is oké, maar niet geweldig. Ik vind ‘m echt niet duur voor een luchtdrukstimulator, maar voor ongeveer een tientje meer heb je denk ik wel echt betere luchtdruktoys. Maar als je op zoek bent naar een basic luchtdruktoy, dan heb je zeker geen miskoop aan de Free, want hij doet gewoon wat ‘ie moet doen.

Je kan de ROMP Free hier bestellen bij Easytoys voor 39,95 euro. 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

1 Reactie

 1. Ik heb luchtdruk nog steeds het liefst in combinatie met vibraties (die ik afwisselend aan en af zet).
  Dus als ik nog voor eentje ga, is het een curvy (nog beslissen welke versie dan).
  Ik merkte dat satisfyer er weer 2 modellen bij gevoegd heeft: love breeze en dual love!

  Ik heb mezelf gisteren de SelfDelve Screw besteld (via jullie link), ben er zo benieuwd naar!
  Ik zou ook van tantus willen bestellen via jullie link, maar ik ben bang dat er onverwachte extra kosten voor verzending (douane) bijkomen?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.