Rocks-Off Fuzion Enigma – review

04-06-2021

Soms ziet een sextoy er gelijk interessant uit. Omdat ‘ie er bijvoorbeeld net even anders dan anders uitziet. Dat wekt natuurlijk mijn interesse. Dat had ik ook bij de Rocks-Off Fuzion Enigma. Een duovibrator, maar eentje met een best wel aparte vorm. Ik kreeg ‘m van Rocks-Off zelf.

Specs

Materiaal: Siliconen en ABS-plastic (helemaal bodysafe dus)
Oplaadbaar: Ja
Standjes: Beide motoren hebben 10 standjes, waarvan 3 steady
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 63 euro, hier te koop bij bol.com
Is ’t wat? Deze vorm is echt wel fijn!

De verpakking en de inhoud

Rocks-off fuzion enigma – review De verpakking van de rocks-off fuzion enigma is open. Je ziet een zwart karton waar enigma op staat en in de klep zie je een vakje waar de gebruiksaanwijzing in zit.

De verpakking van de Rocks-Off Fuzion Enigma is heel donker. Zwart met een beetje donkerrood. Ik vind het wel mooi, het heeft een beetje iets mysterieus. Op de voorkant zie je een foto van de toy. Op de achterkant zie je een kleine foto, wat informatie over het product en twee illustraties van hoe je ‘m kan gebruiken.

Dit is weer een doos met een sleeve. Wanneer je de sleeve er vanaf schuift, hou je een zwarte bewaardoos over. Daarop zie je het logo van Rocks-Off. In de doos ligt natuurlijk de Enigma zelf (in twee delen), het oplaadkabeltje en in de klep van de doos zit een speciaal vakje waar de gebruiksaanwijzing in zit. Netjes!

Mijn eerste indruk van de Rocks-Off Fuzion Enigma

De rocks-off fuzion enigma in mijn hand. De rocks-off fuzion enigma in twee delen. Het handvat ligt naast het deel wat je inbrengt.

De vorm van de Rocks-Off Fuzion Enigma is apart, maar het meest aparte is toch wel dat hij uit twee delen bestaat. Het handvat is los van het andere deel van de toy. Je moet het dus zelf in elkaar draaien. Als een soort Ikea-vibrator! Het in elkaar zetten kan maar op één manier trouwens. Ik dacht in de eerste instantie dat je het handvat er ook andersom op kon zetten (ik heb géén ruimtelijk inzicht), maar dat is niet zo.

Het handvat heeft een printje aan de zijkant op het siliconen liggen. Hetzelfde printje wat je ook op de zijkant van de doos ziet. Ik ben geen fan van reliëf in siliconen. Met schoonmaken is dat altijd onhandig. Als je glijmiddel op je handen hebt en daarna hou je het handvat vast, dan gaat dat tussen dat printje zitten en kan je daarna weer met een oude tandenborstel je sextoy gaan schoonmaken. En wie wil dat? Sowieso trekt deze vibrator enorm veel stof aan. Wat op zich helemaal geen probleem is, want je kan ‘m gewoon voor gebruik even afspoelen en dan is er niks aan de hand. Maar als je er foto’s van moet maken, is dat vrij vervelend. (Ja, sextoytester frustraties dit, hoor.)

Op de onderkant van het handvat zitten vijf knopjes. Een powerknopje en dan nog twee knopjes per motor. Er zit een motor in de top van de vibrator en in de clitorisstimulator.

De vibrato voelt heel flexibel. Zowel het deel wat je inbrengt, als de clitorisstimulator. Het siliconen voelt lekker glad en een beetje zacht aan.

De vorm van de Rocks-Off Fuzion Enigma doet me trouwens heel erg denken aan de Vibe Couture Ravish, waar ik al ontdekte dat deze vorm echt awesome is.

Maar waarom bestaat de Rocks-Off Fuzion Enigma uit twee delen?

De rocks-off fuzion enigma in twee delen, ik heb één deel in mn hand. De rocks-off fuzion enigma van de achterkant gezien.

Nou, dat is een goede vraag. Die ik mezelf ook gelijk stelde. Ik dacht dat er misschien een hele Fuzion lijn was waar van je dan dus verschillende opzetstukken zou kunnen kopen. Je koopt één keer een setje met handvat (zoals deze ‘set’) en kan daarna voordelig de opzetstukken los kopen, zodat je een super multifunctionele toy hebt. Lijkt me best een leuk principe. Maar dat is het blijkbaar niet. Ik ontdekte nog één andere Rocks-Off Fuzion toy met zo’n los handvat. En die had wel in de set twee opzetstukken. Een buttplug en een prostaatstimulator. Super leuk! Maar dat handvat leek ook anders dan dit handvat en de opzetstukken zijn volgens mij ook helemaal niet los te koop.

Dus toen dacht ik dat je het handvat misschien op twee manieren op het bovenste deel kon draaien, zodat je zelf kon kiezen hoe je het het fijnst vindt vasthouden. Dat was dus mijn totale gebrek aan ruimtelijk inzicht, want dat zou niet echt verschil maken. En het kon dus ook niet.

Dus. Nou. Goede vraag, maar waarom deze sextoy uit twee delen bestaat? Ik zou ’t niet weten.

De test van de Rocks-Off Fuzion Enigma

De rocks-off fuzion enigma en een flesje sliquid sea De rocks-off fuzion enigma met daarnaast de gebruiksaanwijzing.

Natuurlijk gebruikte ik een beetje waterbasis glijmiddel. Ik ga er vanuit dat je het inmiddels wel al weet, maar met glijmiddel wordt het écht nog lekkerder. Ga wel voor goed glijmiddel, zonder irriterende ingrediënten zoals glycerine. Ik koos voor Sliquid, want ik hou van Sliquid.

Deze vorm is echt helemaal fijn voor een duovibrator. Als ik het mocht bepalen, hadden ze vanaf nu allemaal deze vorm. Behale de We-Vibe Nova 2 https://www.tesstesst.nl/we-vibe-nova-2/ dan, want die is helemaal goed zoals ‘ie is.

Het is echt super comfortabel om de Enigma vast te houden. De plek van de knopjes, aan de onderkant van het handvat, is ook echt perfect. Je kan de knopjes makkelijk zien wanneer je de vibrator al hebt ingebracht. Dat is wel echt fijn. Wat ik dan wel apart vind, is dat de knopjes voor één motor naast elkaar zitten in plaats van boven/onder elkaar. Dat voelt een beetje vreemd, wat minder intuïtief. Maar nou ja, dat is maar een kleinigheid.

Hoe voelt de Rocks-Off Fuzion Enigma?

De rocks-off fuzion enigma met daar boven een lipstick De onderkant van de rocks-off fuzion enigma, waar de knopjes zitten.

De vibraties van de Rocks-Off Fuzion Enigma zijn best wel oké. Niet super, maar echt zeker wel voldoende. Ik hou persoonlijk gewoon van héél hard en héél diep, qua vibraties. Er zijn drie steady vibratiestandjes, en het derde standje wordt wel iets meer buzzy. Daardoor vond ik zelf standje twee lekkerder. Je kan zelf precies de combinatie van standjes maken die jij lekker vindt. Wat heel fijn is, is dat twee motoren elkaar versterken. En dat merkte ik bij sommige combinaties van standjes heel goed. Sowieso vind ik het heel fijn voelen als de inwendige vibrator in een patroon trilt, terwijl de clitorisstimulator gewoon steady trilt.

De kromming van de Enigma is door deze vorm best wel stevig. Ik schrok in de eerste instantie een beetje toen ik ‘m ging bewegen, want mijn G-spot werd ineens wel heel heftig gestimuleerd. Het voelde niet echt fijn, maar ik merkte dat ik gewoon echt even de slag te pakken moest krijgen. Wanneer ik de juiste beweging maakte, voelde het juist super goed. Mijn G-spot werd heel goed gestimuleerd, terwijl de clitorisstimulator meestal ook gewoon tegen mijn clitoris bleef trillen. Je moet daarvoor niet te grote bewegingen maken, want dan is dat natuurlijk niet meer zo.

Dit voelde wel echt super goed en hierdoor kreeg ik ook die geweldige blended orgasms. Oftewel een orgasme doordat zowel mijn G-spot als clitoris gestimuleerd worden. Die voelen extra lekker, ik hou daar echt van! Ik moet wel zeggen dat ik dat met de We-Vibe Nova 2 https://www.tesstesst.nl/we-vibe-nova-2/ iets makkelijker vind, omdat ik daar geen rekening hoef te houden met mijn bewegingen, want daar blijft de clitorisstimulator sowieso wel op mijn clitoris zitten. Maar de Nova 2 is ook wel wat duurder dan de Enigma.

Conclusie

De Rocks-Off Fuzion Enigma is echt een hele fijne duovibrator. Dit is echt een super comfortabele toy om vast te houden. De vibraties zijn best wel oké en in bepaalde combinaties van standjes zelfs best wel goed. De knopjes zijn makkelijk te bedienen en je kan best een beetje met de toy bewegen terwijl ‘ie wel nog steeds tegen je clitoris blijft trillen. Waarom deze sextoy uit twee delen bestaat, is me niet duidelijk. Maar verder is dit echt wel een fijne duovibrator.

Je kan de Rocks-Off Fuzion Enigma hier bestellen bij Bol.com voor rond de 63 euro

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.