Rimba Soft Bondage Starter Set met Klittenband

20-01-2020

BDSM review: Rimba Soft Bondage Starter Set met Klittenband

BDSM, ik hou er van. Al heel lang, dus een starter ben ik zelf natuurlijk niet meer. Maar dat maakt het niet minder leuk om deze Rimba Soft Bondage Starter Set van Barotique.nl te testen!

Specs

Materiaal: Polyester/Nylon en meer (zie uitleg in tekst)
Verkoopprijs: 65,95 (maar nu in de aanbieding) en hier te koop bij Barotique
Is het wat? Ja, best wel!

De verpakking en de inhoud

De spullen uit de rimba soft bondage set, voor de verpakking. Op de verpakking zie je een foto van een vrouw in een string, met alle spullen aan, om of vast. De rimba soft bondage set, de spullen liggen voor de verpakking, waar je de achterkant van ziet. Daarop staat tekst en een foto van de producten.

Ik moest gewoon echt even naar woorden zoeken voor deze verpakking. Het eerste wat in me opkomt is: de vorige eeuw belde. Ze willen graag hun verpakking terug. Ik denk dat ik kan zeggen: voor de verpakking hoef je het niet te doen. Tijd voor een update zou ik zeggen, want zo’n halfnaakt persoon op een verpakking, kan echt al heel lang gewoon niet meer.

In de verpakking vind je een hele complete set: pols- en enkelboeien, een ballgag, een halsband, een blinddoek en een zweepje.

Wat de materialen zijn, was me niet helemaal duidelijk. Op de verpakking staat 100% polyster, en in de beschrijving op de site staat nylon. Maar ik zie allemaal verschillende materialen, of althans, zo lijkt het toch, dus wat dat dan precies is?

De paarse stof lijkt een beetje (kust)suède-achtig en de stroken van het zweepje lijken kunstleer. Vooral de paarse stof voelt heel fijn en zacht, maar toch stevig. Ik wilde toch weten wat het nu was, dus ik mailde Rimba, die mij al snel meer duidelijkheid konden geven.

De paarse suèdeachtigestof en het elastiek zijn Polyester. De zwarte riempjes zijn van leer. De bal van de ballgag is van PVC. Voor de binnenkant van de zweep is hout gebruikt en de buitenkant van het riempje van de gag en de stroken van het zweepje zijn gemaakt van PU. Alle metalen onderdelen zijn nikkelvrij.

BDSM voor beginners

De zijkant van de blinddoek uit de rimba soft bondage set. Je ziet dat er twee verschillende stoffen gebruikt zijn en dat het elastiek vastgemaakt is met een klinknagel Close-up van de bovenkant van het zweepje uit de rimba soft bondage set. Je ziet dat er een leren strookje om de bovenkant van het handvat zit. Daar aan vast zit een lus, zodat je de zweep op kan hangen.

Wanneer je wilt beginnen met BDSM, heb je in principe natuurlijk helemaal geen spulletjes nodig. Er zijn genoeg huis-, tuin- en keukenspulletjes die je kan gebruiken. Of je gebruikt gewoon helemaal niks, behalve je eigen lichaam en mind. Maar toch kan het ook wel extra spannend voelen om wél iets te  gebruiken wat je speciaal voor dit doel hebt aangeschaft. Het kan er voor zorgen dat je makkelijker in the mood komt. Toen ik net begon met BDSM, kon ik niet wachten om ‘echte’ boeien te kopen. Je kan er een soort ritueel van maken. Dat degene die de dominante rol gaat vervullen om te beginnen eerst de boeien bij de onderdanige omdoet bijvoorbeeld, en dat dat dan altijd het teken is dat het spel is begonnen. En aan het eind van het spel worden de boeien weer afgedaan, wat dan weer duidelijk het einde van het spel aangeeft.

De blinddoek van de Rimba Soft Bondage Set

De voorkant van de blinddoek. Hij is gemaakt van paarse stof die op suede lijkt, met een zwart randje van andere stof. De achterkant van de blinddoek. Je ziet zwarte stof en een breed elastieken bandje.

Aan de achterkant heeft de blinddoek een elastieken band. Gewoon een breed bandje, en niet zo’n hele dunne zoals je bij die slaapmasker-blinddoekjes vaak ziet. Hierdoor voelt ‘ie wel lekker strak om je hoofd. Niet te strak, maar wel stevig. Hierdoor sluit de blinddoek ook heel goed aan aan de voorkant van je gezicht. Vaak kun je makkelijk onder een blinddoek door kijken, bij je neus, maar dat kan bij deze blinddoek niet. De binnenkant van de blinddoek lijkt van een soort neopreen te zijn. Dat voelt glad en comfortabel aan. Prima item dus!

De boeien

De vier boeien uit de rimba soft bondage set. De polsboeien zijn dicht gemaakt met klittenband en zijn door het kettinkje verbonden met elkaar. Een enkelboei is ook dichtgemaakt en daar zie je het kettinkje aan hangen. De tweede enkelboei ligt uitgestrekt op het ondergrondje. Ik heb één polsboei om mijn pols. In mijn hand hou ik de andere polsboei. Het kettinkje hangt van die boei naar beneden.

De boeien zijn vrij dun, maar toch stevig. De stof voelt echt heel lekker zacht aan. Ze dragen ook heel comfortabel. Ze zijn makkelijk om te doen, door de klittenbandsluiting. Ze zitten dus altijd precies op jouw maat. Of je nou hele brede of smalle polsen hebt, ze sluiten altijd goed aan. Aan één boei zit een kettinkje met haakje, zodat je de boeien makkelijk aan elkaar vast kan maken. En je kan het kettinkje met haakje zo ook niet kwijt raken. Wanneer je de boeien niet aan elkaar vast maakt, of wanneer je ze ergens anders aan vast wilt maken, heb je wel altijd dit stukje ketting met haakje er aan bungelen.

De D-ringen zijn met een stukje (kust?)leer vastgemaakt. Dat is stevig genoeg voor wat lichte bondage, maar je moet niet heel erg aan de boeien gaan trekken, denk ik.

Ik vind het leuk dat je zowel pols- als enkelboeien krijgt. Dat maakt het wel echt tot een mooi geheel. Hoewel boeien met klittenband over het algemeen gezien worden als boeien voor beginners, denk ik dat deze boeien echt voor iedereen fijn en handig zijn. Ze zouden op een leuke BDSM-party ook niet misstaan.

De halsband

Close-up van de voorkant van de collar uit de rimba soft bondage set. Je ziet dat de d-ring vastgemaakt is met een stukje leer. De collar uit de rimba soft bondage set, gezien van de achterkant. Je ziet dat je met een klittenbandstripje de collar kan sluiten

De halsband, of de collar, heeft dezelfde look als de pols- en enkelboeien. Ook deze sluit met klittenband en ik denk dat ‘ie bij bijna elk lichaam wel goed zal passen hierdoor. Ook de halsband zit heel comfortabel. De stof voelt zo lekker zacht aan, en de randjes zijn net zo zacht en mooi rond.

De ballgag

De ballgag uit de rimba soft bondage set, je ziet 'm van de voorkant. De bal is paars, met gaatjes. Het riempje is aan de buitenkant paars en aan de binnenkant zwart. Close-up van de ballgag uit de rimba soft bondage set. Je ziet de bal, met gaatjes, en daaroverheen een meetlint.

De binnenkant van de riempjes van de ballgag zijn van kunstleer. De bal is voorzien van gaatjes, vaak word dit een trainingsgag genoemd. Door de gaatjes is het makkelijker om gewoon nog adem te halen. Als je een ballgag in hebt, ga je meestal wel kwijlen, ook als er gaatjes in de bal zitten.

Ik vind zelf de bal wel echt groot. Ik weet dat mijn mond niet zo heel ver open kan, maar ook in vergelijking met andere gags die ik gebruikt heb, vind ik deze toch echt groot. Zeker voor beginners zou ik een kleine bal passender (ha ha) vinden.

Omdat de bal van hard plastic is, is dit ook niet heel comfortabel. Een siliconen bal biedt wat meer comfort. En ik vind dat zelf ook altijd een fijner idee voor mijn tanden. Al heb ik nog nooit van iemand gehoord dat ze een tand hebben gebroken door een harde ballgag, dat moet ik dan ook weer zeggen.

Het zweepje

Het zweepje uit de rimba soft bondage set in mijn hand. Het handvat is vrij smal in mijn hand en de stroken hangen naar beneden. Close-up van het zweepje uit de rimba soft bondage set. Je ziet het punt waarop de stroken vastgemaakt zijn aan het handvat en je ziet de kunstleren dunne stroken van dichtbij.

Het zweepje uit de Rimba Soft Bondage Set is echt best wel oké. Ik ben er zelfs een beetje verbaasd over, want meestal zijn de zweepjes in zulke setjes gewoon kut. Maar deze is dat zeker niet.

Het is een flogger, dus een zweep met meerdere stroken. De stroken zijn dun en vrij licht. De zweep is in z’n geheel ook niet zo groot, wat hem makkelijk te hanteren maakt. Omdat het geen zware zweep is, komen de klappen ook niet zo hard aan. Super handig, want als je beginnend bent en nog geen, of niet zoveel, ervaring hebt met slaan met een zweep, is het fijn dat je er niet zomaar iemand mee verwond wanneer je verkeerd slaat. Ja natuurlijk moet je met deze zweep ook gewoon oppassen met wat je doet, maar de kans dat hier iets mee mis gaat, lijkt me vrij klein.

Je kan het zweepje ook leuk gebruiken om mee te kietelen over iemands huid. Je kan er zachtjes mee slaan, maar ook best iets harder. Je kan het op verschillende delen van het lichaam gebruiken, zoals de billen, bovenbenen en rug. Het zweepje is licht genoeg om niet heel erg na te hoeven denken over welke plekken wel en niet geschikt zijn om te slaan. Deze klappen dreunen echt niet diep door.
Super leuk om uit te proberen wat jullie van een zweepje vinden, op een veilige manier.

Conclusie

Deze Rimba Soft Bondage set lijkt me een hele geschikte set voor beginnende BDSM’ers. Een set waar je, ook na het prille begin, nog een hoop plezier van kan hebben, omdat er gewoon wel echt goede spullen in zitten. De gag ben ik niet zo’n fan van, door het grote formaat en het harde materiaal, maar alle andere producten vind ik echt leuk en goed. En comfortabel, dat is ook wat waard. Want je kan nog zo into pijn en ongemak zijn, je boeien moeten wel lekker zitten.

Je kan de Rimba Soft Bondage Set hier bestellen bij Barotique voor 65,95 (maar hij is nu in de aanbieding!)

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

  1. Wauw, paars!! 🤤

    Antwoord
  2. Het ziet er in ieder geval supermooi uit. Vooral die boeien 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.