Rimba Dilatorset | Sounds / Dilator Review

01-12-2021

Mensen, het is eindelijk zo ver, voor de Rimba Dilatorset ik ga eens wat schrijven over sounds, in goed Nederlands: Dilators.

Nu zijn dilators er niet alleen voor penissen, maar ook voor vagina’s. Deze dilatorset is echter specifiek gemaakt voor de penis. Hoewel je het bij een vulva/vagina ook zou kunnen gebruiken voor stimulatie van de plasbuis. Echter omdat de urine in het geval van een vulva vaak erg kort is, is er grote kans op ontsteking of erger incontinentie. 

SPECS

  • Materiaal: Chirurgisch staal
  • Diameter: 4 tot 17 mm
  • In te brengen lengte: 13 cm
  • Totale lengte: 18 cm
  • Prijs: € 169 bij Loveware

Dilators: De medische toepassing

De toepassing van een dilator is meestal medisch. Volgens het internet is de definitie van een dilator de volgende:

“Een dilator is een instrument dat is ontworpen om een ​​opening in het lichaam te verbreden. Er zijn een aantal verschillende instellingen waarin dilators kunnen worden gebruikt, variërend van operaties tot de behandeling van gynaecologische aandoeningen. Dilators worden klassiek verkocht via medische toeleveringsbedrijven en ze zijn er in verschillende maten en uitvoeringen voor verschillende toepassingen.”

Voor de meeste mensen zal dat niet heel erg sexy klinken, en nou ja, het klinische ding is in de meeste gevallen ook niet heel erg sexy.

Rimba dilatorset in het etui

Dilators: De sexy toepassing

Voor mensen met een penis is er echter nog een andere toepassing van Dilators zoals je deze in de Rimba Dilatorset kan vinden. Dat is namelijk masturbatie. Er zijn dan meerdere opties mogelijk. In alle gevallen breng je de dilator in, in de plasbuis en gebruik je daarvoor steriel glijmiddel dat je ook niet eerder hebt gebruikt.

Daarna kan je een aantal dingen doen met de sounds:

  1. Je masturbeert met een sound in je plasbuis, dat klinkt misschien heel raar, maar voelt echt heel erg lekker.
  2. Je houdt je penis stil en masturbeert met de sound, waarbij je deze (voorzichtig) heen en weer beweegt in de plasbuis. Je stimuleert de penis dan van binnenuit, dit is een extreem fijne (vind ik dan) en speciale sensatie die ook leidt tot een orgasme dat ik niet als een “normaal” orgasme zou omschrijven.

Dilators: Het belang van steriel glijmiddel

Ik benoemde het net al even, maar bij deze vorm van masturbatie en vooral voor het inbrengen van de dilators is steriel glijmiddel extreem belangrijk. Omdat je je penis van binnenuit stimuleert wil je dat schoon en hygiënisch mogelijk doen. Je wil namelijk niet extra bacteriën in je plasbuis brengen die mogelijk een blaasontsteking tot gevolg kunnen hebben.

Je koopt steriel glijmiddel in sachets, maar kan ook injectiespuiten (zonder naald natuurlijk) krijgen met kleine hoeveelheden. Je hebt ook niet veel nodig om aan de gang te kunnen.

Als je een verpakking hebt aangebroken, gooi je deze na je sessie ook gewoon weg. Je kan dat glijmiddel voor sounding niet meer gebruiken namelijk.

Als je steriel glijmiddel koopt, let er dan ook op dat er geen verdovende middelen inzitten, dat is namelijk wel eens het geval, omdat het vaak gebruikt wordt voor medische ingrepen en verdoving dan wenselijk is. Echter wil je hier juist dingen stimuleren, als je die dan verdoofd, werk je jezelf en je sound een beetje tegen.

En meteen ook een mythe de wereld uithelpen. Er wordt namelijk gezegd dat KY Jelly altijd steriel is, en dat is gewoon niet zo. Zodra jij de dop van de KY afdraait en toepast, is er geen sprake meer van een steriele omgeving. Meermaals KY gebruiken uit dezelfde tube is dus extreem af te raden.

Zorg ook dat je het glijmiddel direct uit het sachet / de tube / de spuit op je dilator doet, en niet eerst op je vinger. Dat voorkomt kruisbesmetting.

Rimba Dilatorset

Zo dan over naar de review van de Rimba Dilatorset, want dat is natuurlijk waar het hier om gaat.

De Rimba Dilatorset is een set van 14 dilators die in diameter van 4 tot aan 17 mm lopen. Je kan dus steeds een bredere dilator nemen om mee spelen. De in te brengen gedeelten zijn mooi glad en rond afgewerkt en hebben aan het einde een handvat van ongeveer 5 cm breed dat plat is. Het is dus NIET de bedoeling dat je dit platte gedeelte inbrengt. Nee, het is de bedoeling dat je daar je dilator mee vasthoudt. Eigenlijk moet je ook altijd alleen het handvat vastpakken en nooit het in te brengen gedeelte.

Rimba Dilatorset in de doos

Een dilator is een eenvoudig stuk chirurgisch staal, er is dus niet zoveel aan te omschrijven. De verpakking van de Rimba Dilatorset is echter wel heel erg luxe. Zo zitten de 14 dilators verpakt in een (kunst)leren etui waar ze gerangschikt naar diameter in rode pluche zitten verpakt. Het is dus echt wel een mooie verpakking. En niet alleen dat, je kan ze daarmee dus ook mooi opbergen en belangrijker, als je ergens heen gaat, meenemen. Echt wel heel tof vind ik dat.

Een enkele dilator uit het etui

Rimba Dilatorset getest

Ik wist van te voren al dat ik sounding (het gebruik van dilatoren ter masturbatie) heel erg lekker vond. Ik had namelijk al sounds en ik gebruik die dan ook als ik weer eens wat anders wil dan gewoon mijn penis in een masturbator stoppen.

Nu is sounding wel iets dat je moet voorbereiden, omdat het van belang is dat je dat doet in een zo schoon mogelijk omgeving. Wat dus inhoudt: Je penis is zo schoon mogelijk, je handen zijn zo schoon mogelijk en je sounds maak je voor en na gebruik ook extra schoon. En natuurlijk gebruik ik dan ook steriel glijmiddel, maar daar hebben jullie al over gelezen.

Mijn devies voor dit soort sessies is dan ook: Schoon, schoner, schoonst.

Ga dus niet denken, oh ik ben een beetje vies maar dat kan wel, en ook zeker niet: oh ik heb hier nog wel een tube of fles glijmiddel die ik nog niet zoveel gebruikt heb.

Enfin, ik ben er klaar voor. En ik wordt nu al heel blij van de keuze die deze set mij biedt. Ik begin altijd rond de 6 a 7 mm en als ik een beetje op gang ben kan ik dan uitbreiden zover ik wil.

Ik begin altijd heel voorzichtig, laat de sound door de zwaartekracht naar binnen glijden en ga zeker niet lopen duwen. Alle plasbuizen zijn namelijk anders, en als je weerstand tegenkomt, is dat niet iets wat je zomaar wil doorduwen, je kan dan namelijk best wel wat schade toebrengen. De sensatie is, zoals ik ooit al eens op Quora schreef, die van sounding, een heel intens geil gevoel dat soms een beetje prikt, maar zo enorm knettergeil is dat ik er heel hard op ga.

Na het inzakken beweeg ik de sounds heen en weer, voorzichtig, steeds een beetje sneller, eigenlijk nooit een beetje dieper en stimuleer mijzelf zo. Soms trek ik mijzelf er bij af, maar meestal laat ik vooral de sounds het werk doen. Dat is op zich al geil genoeg, maar soms ben je ongeduldig.

Deze sounds zijn echt te gek, een enorm fijne vorm, een goed handvat, echt alles wat je van een sound zou willen.

Sounden is trouwens ook iets wat je met een partner zou kunnen doen, het is echter wel aan te raden het eerst een paar keer “met jezelf” te doen, vooral omdat je dan precies weet hoe het voelt en wat er kan. Zo kan je via communicatie je partner helpen de perfecte sounding ervaring voor jou te creëren.

En natuurlijk heb je misschien gegoogled op sounding en vond je allemaal meesteressen die dingen met sounds doen, en dat is ook voor die mensen die daar van houden ook helemaal okee. Maar dat is wel voor mensen met iets meer ervaring die het ook doen met iemand die ervaring heeft. Ga het dus niet zo “uit de losse pols” lopen doen.

Schoonmaak

Het schoonmaken van sounds moet goed en extreem hygienisch, ze zijn van chirurgisch staal dus uitkoken kan extreem goed. Ik zelf doe altijd alcohol en goed naspoelen met heet water. En dan nog een keer goed schoonmaken voordat je ze gebruikt.

Na het sounden

Er zijn een aantal dingen die je na het sounden moet doen en weten. Het doen bestaat uit, als je klaar bent met sounden (en al dan niet bent klaargekomen) is het verstandig om even goed te gaan plassen. Zo reinigt je lichaam de binnenkant van je plasbuis en kan er eigenlijk niet zo snel een infectie ontstaan.

Wat je dan ook moet weten als je gaat plassen en de volgende keren dat je gaat plassen is dat het kan dat het een beetje zeer doet. Het oprekken van je plasbuis, wat je effectief doet met een sounding sessie kan zorgen voor wat ongemak bij het plassen. Ik bedoel dan een prikkende sensatie en niet extreme pijn. Dus als het prikt, zou dat binnen een dag of twee over moeten gaan. Verga je van de pijn? Bel je huisarts, dat is niet vaak nodig, maar niet iets om niet te doen als je echt au hebt.

Conclusie

De Rimba Dilatorsetis een extreem luxe en fijne set aan sounds. Iedereen die echt van sounding houdt, zou deze set moeten aanschaffen, en als je er interesse in hebt kan ik het ook echt aanraden voor de beginner. Het is wel een aanschaf natuurlijk, maar ook het zo enorm waard, dat ik gewoon vind dat je beter in een keer goed beslagen ten ijs kan komen dan eerst een paar losse sounds te kopen.

Je koopt de Rimba Dilatorset bij Loveware voor € 169

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.