Puresan UV-C Sterilisator | Accessoire review

03-06-2020

Dit wordt een review met een bijsluiter. Dat klinkt misschien gek, maar toen ik de Puresan kreeg (van Puresan) had ik een groot aantal vragen over het degelijk kunnen reviewen reviewen van deze sterilisator.

Puresan UV-C Sterilisator bijsluiter

En dus meteen maar even de bijsluiter van dit product. De mensen achter Puresan zijn namelijk mensen die ik ken, en mensen die ik, op professioneel gebied, vertrouw.

Tegelijkertijd wordt er gebruik gemaakt van een techniek, namelijk het gebruik van UV-C straling om seksspeeltjes, menstruatiecups of nou ja, alles wat klein is en alles wat je in de Puresan kan doen te steriliseren, die ik niet kan testen.

Althans ik kan het wel testen, maar ik kan het daadwerkelijke resultaat dat de Puresan zou moeten geven niet controleren. Ik heb namelijk geen apparatuur in huis die UV-C straling kan meten. Ik heb ook geen laboratorium waar ik kan bepalen of de “besmettingsgraad” van mijn toy of cup echt daadwerkelijk lager is geworden. Oftewel, heeft de Puresan nu eigenlijk daadwerkelijk alle bacteriën en vira grotendeels uitgeroeid?

Dat wilde ik wel even met jullie delen, want ik geloof wel in de Puresan, ik denk ook dat je als seksspeeltjes bezitter wel zit te wachten op een oplossing die echt degelijk je toy steriliseert.

Dus, kan ik bewijzen dat de Puresan doet wat er gezegd wordt? Nee, dat kan ik niet empirisch bewijzen, en ik wil dat jij, mijn trouwe lezer, je dat realiseert. Natuurlijk zijn mijn reviews altijd een beetje subjectief, hoewel ze natuurlijk altijd eerlijk en oprecht zijn, en natuurlijk kan een seksspeeltje dat mij erg bevalt jou misschien niet bevallen.

En toch, toch vond ik dat je het moest weten, en heb ik het je bij deze dus gemeld.

Puresan uv-c sterilisator | accessoire review

Specs

  • Materiaal: Kunstleer en Nylon
  • UV-C Leds (pas op voor je ogen) om te steriliseren
  • Geen sextoy, dus geheel bodysafe (zolang de zak geheel gesloten is)
  • Is het wat? Ja zeker wel, als je graag gesteriliseerde toys wil.
  • Prijs: € 49,99 bij bol.com

Puresan UV-C Sterilisator

De Puresan UV-C Sterilisator is een kunstlederen zag, waarin UV-C leds zitten verwerkt. De zak van grijs kunstleer en lichtblauw nylon heeft een treksluiting, onderaan de zak zit nog een venstertje (met UV-C filter) zodat je kan zien dat je Puresan hebt aangezet, hoewel je dat ook kan zien aan de drukknop bovenaan de zak die gaat knipperen als de Puresan aanstaat.

De Puresan, die via een micro-USB kabel of via de bijgeleverde powerbank kan worden aangezet doet maar 1 ding. Het object dat je erin doet overladen met UV-C straling, en UV-C straling is de straling die de dampkring voor ons filtert, want als de dampkring dat niet deed, dan waren wij eigenlijk met zijn allen ten dode opgeschreven, want het zou het DNA in onze cellen beschadigen, en dat is echt niet zo goed voor je.

Yay voor onze dampkring dus.

De UV-C straling doet dus ook hetzelfde met het DNA van de vira en bacteriën die je eraan blootstelt, en nou ja, als je DNA stuk gaat, dan ga jij zelf ook stuk, en daarmee moet je als besmettingshaard wel van HEUL goede huize komen wil je een langere blootstelling aan UV-C overleven.

Dat is dus ook het principe waar de Puresan op werkt, langere tijd UV-C bombarderen op alle bereikbare oppervlakken zodat alles wat leeft doodgaat en geen gevaar meer is voor ons lichaam. Volgens de info die mij verstrekt werd dood het dus 99,9% van alle mogelijke bacteriën e.d. en is daarmee veel effectiever dan water en zeep, of water en toycleaner.

Om hun missie kracht bij te zetten heeft PureSan er zelf ook nog even een filmpje over gemaakt, featuring Chloé de Bie, een seksuoloog en therapeut.

En oh ja, voor de mensen die van specs houden natuurlijk, de specs!

Specs:

  • 5 UV-C Leds
  • Golflengte 260-280 nm
  • Werkt op 5V === 1,5 A
  • Dimensies: 105x105x240 mm
  • Nettogewicht: 175 gram

Puresan UV-C Sterilisator in de doos

De doos is duidelijk gemaakt voor de beoogde doelgroep van Puresan, welke dat is dat mag je zelf bedenken, maar er zijn flink wat pasteltinten tegenaan gegooid (nee het is niet je oma). En verder natuurlijk een promo verhaaltje over de Puresan zelf. Op de achterkant zien je dan ook nog eens de specificaties zoals ik die net al noemde.

In de doos zit de Puresan zak, de powerbank die je bijgeleverd krijgt (die je ook in de Puresan kwijt kan voor extra draagbaarheid, yay) en natuurlijk een bijsluiter die je dingen over de Puresan uitlegt. Bijvoorbeeld hoe je hem moet gebruiken, en wat je vooral niet moet doen, wat bij gevaarlijke UV-C straling wel echt heel belangrijk is om te weten.

Puresan uv-c sterilisator een afbeelding van de knop waarmee je de sterilisator aan en uit zet.

Puresan getest

Komen we nu dus bij het punt waarom ik deze review begon met de bijsluiter aan het begin van deze review.

Ik heb de Puresan met verschillende objecten geprobeerd, ook om te kijken hoeveel je kwijt kan in zo’n zakje. Je kan er best wel wat in kwijt, maar voor echte mega monster dildo’s als de Ylva & Dite Hyperion is de zak te klein.

Wel kon ik er met gemak mijn Fun Factor Manta, Satisfyer Men Wand, maar ook mijn Alpha Male Milkingstick in kwijt.

Alles wat dus kleiner is past er makkelijk in, maar bedenk wel dat je er geen masturbators in kan doen, althans, dat kan wel, maar dan wordt alleen de buitenkant schoon, binnen in een masturbator komt de UV-C straling namelijk niet. Maar je beads, je viebs, je smartballs, alles wat klein is kan er gewoon in, en zou dus extreem schoon moeten worden.

De bediening van de Puresan is ook heel eenvoudig, zolang je je maar bedenkt dat je de zak dicht hebt voordat je hem aanzet is het niet bepaald rocket science.

Je opent de zak, doet je toy erin, je moet natuurlijk wel al alle restjes glijmiddel en andere meuk er afgepoetst hebben, en zet hem aan door 1x op de knop bovenaan te drukken, deze licht dan op.

Door nu nog een keer dubbel te drukken (klik, klik) op de knop gaan de UV-C LEDs aan en wacht je 90 seconden. De UV-C leds gaan uit, en de knop stopt met knipperen en je kan veilig je toy of menstruatiecup weer uit de Puresan verwijderen.

Puresan uv-c sterilisator
De UV-C leds in werking

Simpel dus, en je hebt ultra schone seksspeeltjes, wie wil dat nou niet?
Het is natuurlijk ook ideaal voor al die niet waterdichte vibrators en andere toys (als ze in de zak passen) om die ook in alle hoeken en gaten eens goed te ontdoen van bacteriën.

Zolang het UV-C licht maar in de hoekje en gaatjes kan komen, zou het moeten werken.

Schoonmaak

Het enige wat vies kan raken aan deze Puresan sterilisator is denk ik een beetje stof aan de buiten- en de binnenkant.

Met een licht vochtige doek maak je het geheel dan ook stofvrij, de rest doet de UV-C straling wel voor je.

Conclusie

Al jaren zit ik te wachten op een praktische, makkelijke manier van seksspeeltjes echt grondig reinigen en ik denk dat we dat met de Puresan wel hebben gevonden, want zoals ik aan het begin al zei, ik vertrouw de makers van dit product hier wel mee.

Daarmee is de Puresan dus een must-have voor mensen die graag hun toys goed reinigen, voor bijvoorbeeld een feestje of toy-bang of nou ja, als je gewoon zeker wil weten dat het echt schoon is.

Als je dan ook nog de prijs van de Puresan in acht neemt, dan moet je hem denk ik wel kopen.

Ik ben er in ieder geval heel erg mee in mijn nopjes, ik moet alleen nog even een laborant zo gek krijgen om dit soort dingen voor mij te kunnen testen (dus ben jij er 1, wil je meewerken, talk to me!)

Je koopt de Puresan Sterilisator bij bol.com voor € 49,99

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.