Plastuiten review

26-10-2020

Ik geef toe, plastuiten zijn niet zo sexy. Misschien had je vandaag een review verwacht over een seksspeeltje wat je helemaal naar de zevende hemel brengt. Maar nee. Vandaag wil ik het met je hebben over plastuiten. Vond ik ook wel eens leuk. Of interessant eigenlijk. Want zeker in deze coronatijd spreek ik toch vaker buiten af met mensen. Of ik ga een wat langer stuk wandelen of fietsen. Ik kom op plekken waar geen wc’s beschikbaar zijn.

Wanneer er geen (schone) wc beschikbaar is

Het tuutje van het roze plastuitje voor vrouwen De onderkant van de uixi plastuit

Maar ook als deze pandemie weer achter ons ligt, kan ik me verschillende situaties voorstellen waarin een plastuit handig is. Een festival met van die vieze wc’s waar je écht niet op wilt zitten bijvoorbeeld. Of in de trein zijn de wc’s ook vaak niet heel schoon. En zo zijn er natuurlijk wel een aantal situaties te bedenken waarin er of geen wc is, of deze te vies is om op te zitten.

Hoe plas jij?

Alle herbruikbare plastuiten in mijn hand van bovenaf gezien. Je ziet dat de woopeeh het kleinste opvangbakje heeft en dat de vorm van de uixi heel anders is, een beetje als een grote plastic lepel. De twee wegwerp plastuiten in mijn hand, van bovenaf gezien. Je ziet dat het opvangbakje van de p-mate veel langer is dan die van de urinelle.

Sommige mensen zijn heel goed in boven een wc hangen of ergens achter een boom hurken en dan plassen. Ik ben niet zo iemand. Ik heb het er met verschillende vriendinnen over gehad en de situatie lijkt een beetje fifty fifty verdeelt te zijn. De ene helft kan prima overal plassen. In de bosjes, achter een boom, hangend boven een wc, noem maar op of het lukt. De andere helft roept gelijk: “Nee hoor! Dat kan ik niet! Dan zit alles onder!”.

Ik vraag me af of het te maken heeft met de anatomie van je vulva. Of je in een nette straal plast of dat je meer lijkt op zo’n sprinkler installatie. Voor de duidelijkheid, ik behoor dus tot de laatste groep. Maar ik wil ook buiten kunnen plassen (ja, wild plassen is verboden hè, dat je het weet). En ik wil ook bij een vieze toilet toch kunnen plassen. Je plas lang inhouden kan blaasontsteking veroorzaken. Heb ik al meegemaakt, wil ik niet nog een keer. Dus, ik moet aan de plastuit.

Sommige plastuiten hebben in de naam of omschrijving staan dat ze voor vrouwen zijn. Ze zijn natuurlijk geschikt voor iedereen met een vulva, ongeacht welk gender je hebt.

Omdat ik vast de enige niet ben, leek het me interessant om meerdere plastuiten te testen en mijn ervaringen met jullie te delen. Ik bestelde er een aantal via bol.com en de IUXI kreeg ik van IUXI zelf.

Is staand plassen wel goed?

Ik met de uixi plastuit in mijn hand. Ik ben buiten, bij een afgelegen paadje in een bos. De uixi ligt op een dikke tak van een boom. Ik met de uixi plastuit in mijn hand, voor een hele dikke boom, die perfect zou zijn om achter te plassen.

Ik was ook benieuwd hoe goed of hoe slecht staand plassen nu eigenlijk voor je is als je een vulva hebt. Dus hierover heb ik contact gehad met een bekkenbodemfysio. Ze vertelde mij dat er kleinschalige onderzoeken naar zijn geweest. Hieruit kwam dat het voor vrouwen zonder blaasproblemen prima is om staand te plassen. Het maakt geen verschil, behalve dat je plas er iets langzamer uit komt.

Zelf merkte ik dat ik heel veel moeite heb met goed uitplassen wanneer ik een plastuit gebruik. Dat is iets om wel mee uit te kijken, want wanneer er een beetje urine achter blijft in de blaas, kan je ook weer sneller blaasontsteking krijgen. Wanneer je het gevoel hebt dat dit gebeurt (je kan dat thuis vrij simpel testen door er na nog even op het toilet te gaan zitten), kan je proberen je bekken wat naar voren en naar achteren te kantelen, eventueel met je knieën wat gebogen.

Plastuit voor vrouwen paars

De plastuit zit in een plastic zip zakje. De plastuit ligt op tafel. Hij is lila en het is een soort bakje met tuutje. Je ziet dat het materiaal niet mooi afgewerkt is. Er zitten kronkels in het siliconen en de randjes zijn niet strak.

De plastuit voor vrouwen paars is hier te koop bij Bol.com voor 3,29 euro.

Deze paarse plastuit vond ik er online best goed uitzien, en hij is lekker goedkoop. Het leek me fijn dat de vorm mijn vulva zou afsluiten, aangezien ik dus niet zo’n mooie, rechte straal heb als ik plas.

Toen ik ‘m binnenkreeg was het eerste wat me opviel hoe verkreukeld hij er uit zag. Hij zat in een plastic zip zakje. Het zag er allemaal vrij goedkoop en slecht afgewerkt uit. Wat ‘ie ook is, natuurlijk. Hij is gemaakt van siliconen, wat hier natuurlijk perfect materiaal voor is, aangezien het niet poreus is en dus goed schoon te maken is.

De plastuit voor vrouwen getest

Ik heb de plastuit voor vrouwen in mijn hand, je ziet 'm van bovenaf. Je kijkt in het opvangbakje wat tegen je vulva aan moet. Ik heb de plastuit voor vrouwen in mijn hand, je ziet 'm van boven en ik heb 'm een beetje gevouwen om te laten zien hoe flexibel het materiaal is.

Hij is best makkelijk te plaatsen, hij sluit redelijk goed aan tegen mijn vulva. In de eerste instantie leek ‘ie ook best goed te werken, mijn plas kwam er netjes via het tuutje uit. Maar nu is het blijkbaar zo dat het laatste beetje plas er toch iets minder krachtig uitkomt en daardoor komt het ook anders uit het tuutje. Ik was blij dat ik in de douche aan het testen was, want het laatste beetje plas liep zo langs mijn been. Het tuutje is niet heel lang en de hoek is blijkbaar ook niet helemaal ideaal. Ik kan me voorstellen dat wanneer je dunnere benen hebt, je hier misschien minder last van hebt.

Deze plastuit gaf bij mij wisselend resultaat. De ene keer werkte ‘ie bijna helemaal goed, terwijl de andere keer hij toch niet lekker aansloot op mijn vulva waardoor er van alles lekte, aan alle kanten. Dit is niet een plastuit die ik buitenshuis zou durven te gebruiken.

Plastuitje voor vrouwen roze

Het plastuitje voor vrouwen roze en het roze bewaarzakje er naast. Het zakje is veel kleiner dan de plastuit. Plastuitje voor vrouwen roze in mijn hand. Je ziet 'm van boven, je kijkt in het opvang gedeelte wat tegen je vulva aan moet.

Het Plastuitje voor vrouwen roze is hier te koop bij Bol.com voor 17,95 euro. 

Deze plastuit lijkt qua vorm (en qua naam) wel op de paarse plastuit. Maar deze plastuit is met bijna 18 euro wel een stukje duurder. Al vind ik 18 euro nog steeds niet echt duur voor een herbruikbare plastuit. Hij is ook gemaakt van siliconen en sluit ook je vulva af. Je krijgt er een klein bewaarzakje bij.

Het plastuitje voor vrouwen getest

Ik heb het plastuitje voor vrouwen roze in mijn hand. Hij is fel roze, aan de bovenkant heb je een opvangbakje en daar onder een smal tuutje. Het ding is groter dan mijn hand. Het plastuitje voor vrouwen roze opgevouwen in mijn hand. Er naast zie je het zakje liggen, waar 'ie zo wel in past.

De eerste keer dat ik deze roze plastuit gebruikte was ik ernstig onder de indruk. Hij sluit echt veel beter aan op mijn lichaam dan die paarse. Je kan duidelijk merken dat hier meer aandacht aan het ontwerp besteed is. Ik kon hier prima mee plassen, zonder ook maar iets te lekken en er droop ook niks langs mijn been. Want dat wil je natuurlijk ook niet.

Ik weet niet zeker of dit beginnersgeluk was, maar na deze eerste ervaring heb ik ook met deze plastuit wisselende ervaringen opgedaan. De ene keer werkte het weer net zo perfect, maar de andere keer sloot ‘ie toch niet helemaal lekker aan, waardoor het lekte aan de bovenkant.

Het siliconen is natuurlijk flexibel, waardoor je niet teveel druk kan geven om te zorgen dat alles echt afgesloten is. Maar aan de andere kant voelt het siliconen wel heel fijn aan tegen je lichaam. Maar nou ja, ik vind overal urine ook niet per se comfortabel.

Met deze plastuit moet je er echt goed op letten dat ‘ie alles goed afsluit, zonder dat je teveel drukt. Wanneer je dat goed doet, is ‘ie ideaal. Dit is wel de plastuit waar ik het vaakst zonder knoeien mee geplast heb.

WoPeeH Pocket

De wo-peeh pocket, zoals 'ie er uit ziet als 'ie ingeklapt is. Het is een blauw plastic ding met een buiging in het midden. De wo-peeh pocket uitgevouwen. Hij is een stuk langer nu en het dopje ligt er naast.

De WoPeeH Pocket koop je hier bij Bol.com voor 18 euro. 

De WoPeeH Pocket zag er gelijk al zo uit dat ik dacht: dat gaat ‘m niet worden. Maar ik las zoveel enthousiaste reviews, dat ik besloot om ‘m toch te bestellen. Hij kost 18 euro. De WoPeeH Pocket is een heel handig klein dingetje, gemaakt van polypropyleen. Dit materiaal is mij niet bekend, dus ik heb hier helaas verder geen informatie over. De WoPeeh Pocket is dus in de eerste instantie heel klein en heeft een dopje, maar je moet ‘m uitschuiven voor gebruik. Super handig om in je tas of zak mee te nemen dus.

De WoPeeH Pocket getest

De woopeeh pocket ini mijn hand, je ziet hoe klein het opvangbakje is waar je in moet plassen. De wopeeh pocket naast de gebruiksaanwijzing

Ik heb alle plastuiten eerst in de douche uitgeprobeerd. En daar was ik ook bij deze WoPeeh Pocket weer heel blij mee. Want deze kleine plastuit werkt totaal niet voor mij. Echt alles ging er langs. Ik vraag me af of er überhaupt wat urine door het tuutje gekomen is. Wat een drama! Het zag er ook al zo klein uit, ik kon me al niet voorstellen dat dit mij zou lukken. Meerdere keren proberen verbeterde de situatie niet. Ik vroeg me af of deze WoPeeH Pocket voor meer getalenteerde wildplassers wel zou werken, dus ik stuurde ‘m op naar mijn vriendin Sanne, die naar eigen zeggen een pro is in wildplassen. Dit is haar ervaring met de WoPeeH Pocket:

“Een blauwe en erg smalle plastuit. Ik was echt wel enthousiast toen Tess mij vroeg om hem te testen, maar nu ik hem zo in mijn handen heb, twijfel ik toch wel een beetje. Mijn eerste idee is dat hij zo smal is en ik betwijfel of het lukt om echt zonder morsen alles in dat (relatief) kleine gat te deponeren.

Ik ga in de douche plassen, wel met mijn broek aan. Het is even wat gefrommel om hem op de goede plek te krijgen. Dat zegt niks over de plastuit maar alles over mijn onervarenheid met plassen met een broek aan. Het materiaal is hard, maar wel goed en netjes afgewerkt. Het voelt niet heel vervelend tegen mijn vulva. Tijd om te plassen. Het is een vreemde gewaarwording om een tuit in je hand te hebben die warm wordt van je eigen plas. Het is een nog veel vreemdere gewaarwording om te voelen dat er toch een stroompje plas ontsnapt en dat dit in je broek en broekspijp lekt. Bah!

Ik heb het een paar keer geprobeerd. De vorm van de plastuit zorgt wel voor een wat masculien gevoel ‘Ha ha, ik en mijn tuit’, maar telkens kreeg ik het niet voor elkaar om zonder morsen te plassen. Misschien is mijn straal te krachtig en gutst het er over, misschien is het gat te klein, misschien plas ik wel als een douchekop. Ik weet het niet. Dit is niet mijn tuit.”

Urinelle plaskoker

Een urinelle plaskoker naast de verpakking. De binnenkant van de verpakking van de urinelle plaskoker, waarin beschreven staat hoe die werkt.

De Urinelle plaskokers bestel je hier bij Bol.com voor 3,09 euro (voor 7 stuks)

De Urinelle plaskokers zijn wegwerp plastuiten. Zeven stuks voor iets meer dan drie euro, ik vind het echt heel goedkoop. Ze zitten netjes bij elkaar en het ziet er prima uit. Het papier waar ze van gemaakt zijn is oplosbaar, dus je kan ze na gebruik in het toilet gooien. Dat is wel echt makkelijk. Ze doen me qua vorm een beetje denken aan patatzakjes.

De Urinelle plaskokers getest

Ik heb de urinelle plaskoker in mijn hand. Het ziet er uit als een klein patatzakje, maar dan met een open onderkant. Over het witte papier zit het urinelle logo geprint. De urinelle plaskoker in mijn hand, van boven gezien. Je ziet de opening aan de bovenkant en die aan de onderkant.

Dat je deze koker door kan spoelen klinkt echt super praktisch. Maar dat betekent dus dat het papier dan zacht wordt en vergaat. Maar dat gebeurt al zodra ik er in plas! Je moet de tuit tegen je vulva drukken (of tegen ‘het genitaal’, zoals het in de verpakking staat..), maar hoe kan je nog drukken als het papier al na een paar seconden zacht wordt? En probeer je sowieso eens voor te stellen hoe het voelt als je in zo’n kokertje plast en je het gevoel hebt dat ‘ie tijdens het plassen al begint op te lossen. Het voelt gewoon vies.

En het was ook vies, want er zat echt overal plas. Op mijn hand, langs mijn benen, overal. Dat kwam niet door het oplossen van het papier trouwens, maar omdat alles er langs liep. Ik was blij dat ik ‘m in de douche gebruikte. Wat een fail.

Travelsafe P-mate

De p-mate naast de verpakking P-mate en de achterkant van de verpakking waarop getekende uitleg staat over hoe die werkt.

Je koopt de Travelsafe P-mate hier op bol.com voor 3,99 euro (voor 5 stuks)

Ook deze Travelsafe P-mate zijn wegwerp plastuiten. Vijf stuks voor vier euro, prima prijs ook wel. De Travelsafe P-mate kan je niet doorspoelen. Deze kartonnen plastuiten zijn qua vorm echt totaal anders dan de Urinelle kokers. Dit is meer een rechthoekig bakje met een tuit.

De Travelsafe P-mate getest

De travelsafe p-mate in mijn hand. Hij doet me qua vorm een beetje denken aan een schoen. Met open tenen dan wel natuurlijk. Van karton. De travelsafe p-mate in mijn hand, van bovenaf gezien. Je ziet het opvangbakje, wat een driehoekige vorm heeft.

De eerste keer ging het redelijk. Het voelt raar zo’n kartonnen ding, maar het opvangbakje is best groot. Maar ook recht en hoekig, het sluit niet helemaal lekker aan bij mijn lichaam. Ik denk dat het hierdoor komt dat er een klein beetje plas langs loopt. Het is geen hele natte boel, maar nou ja, ook een straaltje plas langs mijn been wil ik niet.

Vanaf de tweede keer ging het beter. Meestal ging het helemaal netjes. Je moet echt het bakje goed tegen je vulva drukken en je benen zo dicht mogelijk tegen elkaar doen. Meestal ging dit goed, maar het is niet fool-proof. Ook voelt niet heel fijn omdat het karton hard voelt tegen mijn vulva en het vormt ook niet mee met mijn lichaam.

Uixi plastuit

De uixi plastuit in de verpakking, een lichtbruin doosje. De uixi plastuit met daarnaast het zakje, dat is zwart met kleurige afbeeldingen. De gebruiksaanwijzing ligt er boven.

De Uixi plastuit koop je hier bij Uixi zelf, voor 19,95 euro. 

De Uixi zat helemaal leuk verpakt en er zit ook een bewaarzakje in de verpakking. Dat is ook wel echt handig. Ik was wel een beetje verbaasd, want ik had verwacht dat ‘ie van zacht siliconen zou zijn. Maar hij is gemaakt van polymeren. Het voelt aan als hard plastic. Ik had een gele gevraagd, maar hij is er in allerlei kleurtjes, en het deed me een beetje denken aan kinderspeelgoed voor in de zandbak. Of een grote gele lepel.

Wat ik tof vind, is dat er in de gebruiksaanwijzing ook instructies staan voor hoe je vanuit een rolstoel de Uixi kan gebruiken.

De Uixi getest

De uixi plastuit in mijn hand, van boven gezien zodat je goed ziet hoe het bakje waar je in plast er uit ziet, en het randje. De uixi plastuit in mijn hand, van de zijkant gezien.

De eerste test ging verrassend goed. Niks gelekt! Het voelde niet super comfortabel, want het is toch best een hard, groot ding tussen je benen (wie had ook gedacht deze zin hier op deze blog te lezen?), maar het gaat best.

Wanneer je klaar bent met plassen, kan je de Uixi naar voren trekken en door het randje laat ‘ie je dan redelijk droog achter. Ik hou zelf van echt droog, maar als je echt geen wc-papier of zakdoekje hebt, is dit wel beter dan niks. Het materiaal is ook zo gemaakt dat er bijna geen druppels op achter blijven, dat vind ik wel handig.

Ik moest echt even wennen aan de Uixi, maar na een paar keer vond ik ‘m zeker niet meer oncomfortabel voelen. Wel had ik ook met deze plastuit wisselend resultaat. En ik ben er nog steeds niet achter waar dat nu aan ligt. Waarom het de ene keer perfect werkt, en het de andere keer heel erg lekt.

Conclusie

Welke plastuit is nou perfect? Ja, ik wou dat ik je een antwoord op deze vraag kon geven. Maar voor mij was geen van deze plastuiten 100% perfect. En na best wel vaak testen heb ik het nog steeds niet goed genoeg onder de knie. Zelf ga ik nog verder oefenen (want zo voelt het echt) met het plastuitje voor vrouwen roze en de Uixi. En ik hoop dat ik over een tijdje dan echt altijd perfect kan plassen met zo’n tuit, zonder lekken.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

12 Reacties

 1. Geen sextoy review, maar zeker niet minder interessant!

  Ps. Ik hoorde ooit een tip als je geen plastuit bij de hand hebt kan je ook met je rug tegen een boom en zittende houding aannemen. Dat werkt ook wel goed.

  Maar als ik denk aan de vieze wc’s op festivals is het zeker geen overbodige luxe om zo’n ding maar eens aan te gaan schaffen 😅

  Antwoord
  • Als ik nodig moet plassen door te lang op te houden ( dat moet ik altijd ) dan zou de straal of sproeier te krachtig kunnen zijn en een deel zal terug spatten.. Koop gewoon een trechter ergens van 1, 95 en doet hem na gebruik in een plastic zakje om thuis schoon te maken.

   Antwoord
   • Nog beter zou zijn er een goed passend slangetje aan te bevestigen zodat de urine in een zakje kan lopen Zoals bij een katheter. kan je zelfs in de auto gebruiken.

    Antwoord
    • Daar heb je schijnbaar urineflessen voor. Maar deze plastuiten zijn echt voor als je bijvoorbeeld in de natuur aan het wandelen bent, als je op een festival bent met vieze wc’s en dat soort situaties.

     Antwoord
   • Een trechter? Nou, ik zou zeggen succes ermee, maar ik sla even over hoor 😅😅😅

    Antwoord
   • Ik heb zo’n papieren plastuit gebruikt.
    Onder de douche, uiteraadd.
    Wat mij opvalt, aan alle tuit dingen, is dat de tuit zo kort is.
    De urine lekte/ spetterde op mijn onderbenen/ enkels.
    Niet Echt fris, als je buiten moet plassen
    Ik had ergens gelezen, dat je eerst je lippen wat open moet doen,opdat je plasgaatje verstopt zit en dan meer gerichter kan plassen, zonder dat je een douchekop gevoel krijgt…

    Antwoord
  • Hm, ik weet niet of met je rug tegen een boom verder nog veel verschil maakt met gewoon hurken? Bij mij gaat het gewoon niet netjes naar beneden in een mooi straaltje 😅

   Antwoord
   • Ohhh das een slim idee zeg!

    Antwoord
   • Geen idee. . Zelf ook nog niet geprobeerd met een boom. . Weet wel dat als ik ooit ergens zo moest plassen het niet uitmaakt Hoe of wat je doet. . Je plast en spettert altijd op je broek en schoenen. .. 😑

    Antwoord
 2. Interessant verhaal hoor, en het bevestigd voor mij dat er nog steeds geen plastuit bestaat die ik met suc6 denk te kunnen gebruiken. Heb er meerdere getest, vielen allemaal tegen. Jammer dat jij zelf de trechter niet ziet zitten, ik gebruik die al 15 jaar! buiten, of voor een wc, en ook geregeld in een oude waterzak…zeer tevreden over,nooit lekkage. Het enige wat ik wel zou willen is een flexibele tuit eraan…maar die kan ik niet kleiner dan 11 cm doorsnee vinden…en dat is me te groot…geef mij maar een trechter tussen de 5 en 9 cm doorsnee en ik plas overal…een losse tuit erop zie ik niet zitten ivm kans op lekkages.

  Antwoord
 3. Ik heb er zelf 3 geprobeerd (waarvan 2 die niet in jouw test zitten) en de Uixi werkt voor mij heel goed. nooit mee gemorst, ook als ik heel nodig moet en er veel kracht achter zit. Ik gebruik m op mn long distance hikes, awesome dat ik gewoon mn rugzak op kan houden als ik moet plassen, is veel makkelijker. Ik heb vrij wijd zittende broeken aan als ik loop (long distance alleen in de zomer) en dan steek ik m door de pijp, dat werkt voor mij het beste. Veel minder gespetter en zo dan met hurken.

  Antwoord
 4. Ik had eerder de flexibele al getest, maar daarvoor moest ik me alsnog helemaal uitkleden, deze week de uixi thuis gekregen en meteen getest en goedgekeurd met een skinny jeans aan die niet eens naar beneden moest… ik ben fan van de uixi! Heb wel men vragen of dit zonder strakke broek als tegendruk nog even goed werkt… dat zal zeker nog getest worden!!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.