Pjur Med Vegan Glide | Glijmiddel review

19-02-2020

Vandaag mag ik jullie verblijden met een review over Pjur Med Vegan Glide, geen sextoy, geen elektrische awesomeness, maar glijmiddel. En glijmiddel is natuurlijk wel een product dat je bij het gebruik van seksspeeltjes, en ook gewoon tijdens de seks kan of in sommige gevallen moet gebruiken.

Nu is glijmiddel er in allerlei soorten en maten, bodysafe, allesbehalve bodysafe en alles daar tussenin. Maar wat ik pas sinds enige tijd wist is dat sommige componenten van glijmiddel ook uit dierlijke weefsels worden gewonnen, of soms op dieren wordt getest, waardoor het product zelf misschien wel Vegan is, maar sowieso testen op dieren, nee.

Gelukkig wees iemand mij op dit fenomeen (waarvoor mijn grote dank) en wilde het toeval dat Euphoria Heerenveen mij een fles Pjur Med Vegan Glide opstuurde waardoor ik meteen in staat was e.e.a. te testen.

Pjur Med

Nu denk je dat Med in Pjur Med misschien staat voor een medische applicatie, voor zover ik weet is dat echter niet het geval en is het simpelweg een merknaam. Er zit natuurlijk wel een “missie” achter deze merknaam en dan voornamelijk dat alles natuurlijk is, en meer “premium” is, en vooral dat het ook goed voor je lichaam is.

Nu zit er in Pjur Med inderdaad geen rotzooi, althans zeker niet in de Pjur Med Vegan Glide die ik nu voor jullie aan het reviewen ben.

Pjur Med Vegan Glide

Pjur Med Vegan Glide is dus bodysafe en op waterbasis, sowieso zitten er geen parabenen, parfum of glycerine in en zijn de rest van de ingrediënten ook niet “slecht” slecht voor je lichaam. Natuurlijk moet je als je toevalligerwijs ergens allergisch voor bent wel even checken of er toevallig niet iets in zit waar jouw lichaam minder blij van wordt.

Ik had eerlijk verwacht dat er misschien wel iets in zou zitten wat nog niet in de glijmiddel gids stond, maar ook dat bleek mee te vallen. Alle ingrediënten staat er al in, en zijn dus bodysafe.

Ook blijkt dat Pjur Med Vegan Glide geregistreerd staat bij de Vegan Society, en dus gegarandeerd “Vegan proof” is. Nu ben ik zelf geen vegan, dus ik weet niet zo goed wat de waarde is van die registratie. Mocht jij dat wel weten, laat het vooral weten in de comments.

Maar sowieso lijkt het mij vrij onverstandig om iets vegan te noemen en het dan niet vegan te noemen. Maar ja, binnen de wereld van de seksspeeltjes zijn een heleboel termen en keurmerken een vrij rekbaar begrip.

Echter durf ik mijn hand wel in het vuur te steken als het gaat om Pjur Med Vegan Glide, Pjur is een merk dat dingen serieus aanpakt, en het is ook een van mijn favoriete merken omdat het eigenlijk gewoon fijne en veilige glijmiddelen maakt. Zoals ook Pjur Woman nude, Analyse me of Backdoor.

En dus, ben je vegan dan denk ik dat dit een goeie optie voor jou is.

Pjur med vegan glide | glijmiddel review

Pjur Med Vegan Glide getest

Maar dat iets vegan is wil natuurlijk niet zeggen dat het automatisch goed is, ik moest het dus testen en dat heb ik natuurlijk ook gedaan, anders had dit stukje natuurlijk ook maar weinig zin. Maar aangezien dit een glijmiddel is en niet een seksspeeltje waren de tests kort, bondig en tot the point, en dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op wat ik hier nu voor jullie mag opschrijven.

Er stond op de verpakking dat Pjur Med Vegan Glide vrij dik was, of ik moet zeggen, meer viscoos dan ander glijmiddel, maar eerlijkheidshalve, dat vind ik een beetje tegenvallen.

Het is zeker niet waterdun, maar het haalt het niet in vergelijk met bijvoorbeeld KYO-glijmiddel en van alle glijmiddelen die ik heb zou ik het een “gewoon” glijmiddel noemen qua dikte.

Wat wel fijn is dat Pjur Med Vegan Glide goed glijdt en ook lang blijf glijden, maar niet ineens plakkerig wordt. Dat hebben andere glijmiddelen van andere merken wel en dat vind ik altijd een beetje jammer, als je door glijmiddel “plakhandjes” krijgt.

Doordat het een normale dikte heeft is het dus op meerdere manieren toepasbaar zonder dat je op “gevoel” inlevert als je het gebruikt. Voor anale toys is het eigenlijk net iets te dun, het werkt wel, maar je moet al snel “bijsmeren” en dat is niet altijd even wenselijk, hoewel dat sowieso een eigenschap is van veel glijmiddel op waterbasis. Maar uiteindelijk zou ik voor anaal gebruik toch een ander glijmiddel kiezen.

Schoonmaak

Ik zei het net al, Pjur Med Vegan Glide wordt niet plakkerig en wordt eigenlijk helemaal door de huid opgenomen. Mocht er toch nog ergens een beetje glijmiddel zitten is dat met wat warm water zo verwijdert.

Conclusie

Pjur Med Vegan Glide is een goed bodysafe glijmiddel waar je als vegan met een gerust hart gebruik van kunt maken, ook als niet vegan is het een fijn glijmiddel dat zijn werk doet zonder geurtjes of nare stofjes en daarmee is het zeker een aanrader voor in je speeltas, sekskoffertje of nou ja, waar jij je glijmiddel(en) ook bewaart.

Door het gebrek aan parfum en andere stoffen is het ook voor de (over)gevoelige huid zeer geschikt.

Je koopt een fles Pjur Med Vegan Glide van 100ml bij Euphoria voor € 16,50

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

1 Reactie

  1. je maak me blij ik zocht zou vegan glijmiddel
    . tes bestaat er ook vegan condooms !
    thanks

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.