Pixey Hammerhead

17-06-2022

Nog niet zo lang geleden schreef ik over de Pixey Aquawand, één van de drie nieuwe modellen Pixeys. Vandaag kan je lezen over de Pixey Hammerhead, een ander nieuw Pixey model. Pixey wandvibrators waren voorheen bekend onder de naam Fairy, daar heb je vast wel eens van gehoord. Ik kreeg deze wandvibrator van O-Products.

Specs

Materiaal: TPE en ABS
Oplaadbaar: ja
Standjes: 5 vibratiestanden en 5 patronen
Waterproof: nee
Verkoopprijs: 87,95 euro, hier te koop bij bol.com
Is ’t wat? Hij ziet er gek uit, maar voelt wel lekker!

De verpakking en de inhoud

De voorkant van de verpakking van de pixey hammerhead De pixey hammerhead en de achterkant van de verpakking. Je ziet ook het kabeltje.

De verpakkingen van Pixey zijn allemaal een beetje hetzelfde. Een witte langwerpige doos, met zwarte zijkanten. Natuurlijk een foto van de wandvibrator op de voorkant en allerlei nuttige informatie op de andere kanten van de doos. Dit is tegenwoordig echt een super standaard verpakking. Niks mis mee, maar ook niet spannend.

In de buitenste doos vind je nog een bewaardoos. Die vind ik er wel tof uitzien. Een zwarte, shiny doos met het Pixey logo. Hier kan je je wand prima (en discreet) in bewaren.

In de verpakking vind je natuurlijk de Pixey Hammerhead zelf, maar ook een USB-c kabel en een stekkerblokje. Er zit geen gebruiksaanwijzing in de doos, maar alle informatie die je nodig hebt, vind je ook op de doos.

Mijn eerste indruk van de Pixey Hammerhead

De pixey hammerhead naast een lipstick. De pixey hammerhead in mijn hand en op mijn onderarm.

Toen ik deze Pixey wandvibrator voor het eerst zag, vroeg ik me wel even af wat er mis was met deze vibrator. Het ziet er uit alsof de bovenkant van de kop er af gesneden is. Het is een look waar ik nog niet helemaal aan gewend ben, maar ik vind het daardoor ook juist wel weer tof. Ik hou van seksspeeltjes die net even anders dan anders zijn, en dat is deze Pixey Hammerhead dus zeker!

Eerlijk gezegd had ik verwacht dat de kop van de wand van siliconen zou zijn. Maar ik kwam er later achter dat deze van TPE is. Normaalgesproken test ik geen sextoys van TPE, omdat dit een poreus materiaal is. Dit betekent dat je het nooit helemaal hygiënisch schoon kan maken. Je kan niet zien wat er in de binnenkant van het materiaal gebeurt en of daar misschien allerlei bacteriën een feestje aan het bouwen zijn. Voor sextoys die ik in mijn lichaam inbreng, is dit dan ook echt een dealbreaker. Ik doe geen poreuze materialen in mijn vagina. Maar een wandvibrator die alleen voor uitwendige stimulatie is, wil ik dan net een uitzondering voor maken. Omdat het uitwendig niet zoveel kwaad kan. Maar alsnog had ik véél liever een siliconen kop gezien, natuurlijk.

Oplaadbaar én met kabeltje

De pixey hammerhead en de kabel De knopjes van de pixey hammerhead

Wandvibrators met stekker hebben als grote voordeel dat je ze altijd (wanneer je een stopcontact in de buurt hebt) op volle kracht kan gebruiken. Nooit gedoe met dat je vergeten bent de batterij op te laden, of dat de batterij net op is op het moment dat je bijna klaarkomt. (Ik haat het wanneer dat gebeurt!) Nadeel is wel dat je dus altijd een stopcontact in de buurt moet hebben.

Een voordeel van draadloze sextoys is dat je ze overal kan gebruiken. Je hoeft nooit te zoeken naar een stopcontact en je hoeft je geen zorgen te maken of het kabeltje wel lang genoeg is. Maar als die batterij dan leeg is, dan is het irritant.

De Pixey Hammerhead heeft het allebei! Ik vind dat dus echt zó handig. Je kan ‘m zowel met als zonder kabeltje gebruiken. En het kabeltje is ook maar liefst tweeëneenhalve meter lang! Heerlijk. Ik wou dat alle sekstoys dit hadden, dat ze zowel met als zonder kabel te gebruiken zouden zijn.

De test van de Pixey Hammerhead

De pixey hammerhead naast een flesje sliquid De pixey hammerhead in mijn hand.

Ook bij een wandvibrator is het aan te raden om glijmiddel te gebruiken. Want glijmiddel maakt nu eenmaal alle sextoys beter. Ik gebruikte een beetje Pjur Woman Nude, één van mijn favoriete glijmiddelen.

De Pixey Hammerhead heeft drie knopjes: een powerknopje, die je ook kan gebruiken om door de patronen te klikken, een plus- en een minknopje. Je kan alle patronen ook harder en zachter zetten. De knopjes zijn goed te voelen en makkelijk te bedienen. Ook als je ze niet ziet, gaat dit nog makkelijk. Ik moest even wennen aan het feit dat het powerknopje bovenaan zit en niet in het midden zoals je meestal ziet.

De vibraties van de Hammerhead voelen goed. De zachtere standjes geven hele diepe vibraties, bij de hardere standjes wordt dit iets minder diep, maar de kracht van de vibraties compenseert dan wel. Hij gaat van zacht, diep trillend tot best wel hard. In het zachtste standje zie je de wand ook echt heen en weer schudden zo diep zijn de vibraties. Ik hou er van! Ik was wel nog blijer geworden als er meer dan vijf steady standjes zouden zijn.

Dan zijn er ook nog vijf vibratiepatronen. Zoals je misschien weet, ben ik niet per se een fan van vibratiepatronen, al vond ik die van de Pixey Aquawand wel echt heel tof. De patronen van de Pixey Hammerhead zijn vrij standaard. Prima voor de mensen die van patronen houden, lijkt me. Ik vind patronen zelf alleen fijn om mee op te warmen of wanneer ik een wandvibrator gebruik in combinatie met bondage. Dan zit zo’n wand meestal wat langer stil op één plek, en dan is een patroon prettiger dan een steady standje.

De kop van de Pixey Hammerhead

De pixey hammerhead op z'n kop. De bovenkant van de kop van de pixey hammerhead

Het opvallendst aan de Hammerhead is natuurlijk de vorm van de kop. Het was voor mij even zoeken hoe ik ‘m het fijnst kon gebruiken. Ik hou zelf het meest van stimulatie van een wat kleiner gebied, dus de zijkant van de kop was hier heel geschikt voor. Wanneer ik de wand een beetje schuin vasthield, ging dat prima.

Natuurlijk kan je ook gewoon de bovenkant van de platte kop gebruiken, als je juist een groter gebied van je vulva (of welk lichaamsdeel dan ook) wilt stimuleren. Eigenlijk vind ik deze vorm kop dus echt heel tof. Ik had dat niet per se verwacht. Of eigenlijk wist ik niet zo goed wat ik er van moest verwachten. Maar het werkt. Het ziet er een beetje gek uit, maar het voelt heel goed.

Conclusie

De Pixey Hammerhead ziet er best apart uit, met zo’n platte kop. Maar juist door deze vorm is deze wandvibrator veelzijdiger dan de meeste wandvibrators. De vibraties zijn krachtig en diep, zeker in de zachtere standjes. Je kan ‘m zowel met als zonder kabeltje gebruiken, wat super handig is. Het enige nadeel is dat de kop van TPE is, wat een poreus materiaal is. Je zou kunnen overwegen om ‘m met condoom te gebruiken, of om ‘m na een bepaalde tijd te vervangen.

Je kan de Pixey Hammerhead hier bestellen bij bol.com voor 87,95 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.