Tess tesst: Pink Indulgence glijmiddel

16-03-2017

Nog niet zo lang geleden wist ik eigenlijk niks over glijmiddel. Nou ja, ik wist wel het verschil tussen glijmiddel op waterbasis en siliconenbasis. En uit eigen ervaring wist ik dat ik niet op elk glijmiddel goed reageerde, mijn kutje werd van veel soorten glijmiddel niet zo blij. Maar waar dat nou aan lag, daar had ik geen idee van.

Maar laten we even bij de basis beginnen. Je hebt dus glijmiddel op waterbasis en glijmiddel op siliconenbasis. Glijmiddel op waterbasis droogt wat sneller op, dan blijft er soms een beetje plakkerig goedje over of gewoon niks, en dan moet je het weer opnieuw aanbrengen als je nog lekker door wilt glijden πŸ˜‰

Glijmiddel op siliconenbasis blijft gewoon maar glijden. Maar dat moet je dan dus ook eraf wassen als je dat niet meer wilt.

Persoonlijk heb ik altijd een voorkeur voor glijmiddel op waterbasis, omdat ik glijmiddel op siliconenbasis vaak gewoon iets te goed vind glijden, en ik vind het makkelijker als glijmiddel gewoon vanzelf verdwijnt. Ja, ik ben lui op die manier.

Maar ik kreeg dus vaak last van irritaties na gebruik van glijmiddel. En dat vond ik zo irritant, dat ik op een gegeven moment gewoon maar gestopt ben met het gebruiken van glijmiddel. Ik dacht dat het gewoon niet voor mij was. Gelukkig had ik het ook niet per se nodig, en de lol van β€˜voor de lekker’ gaat er snel vanaf als het daarna echt niet meer lekker voelt juist.

En nu ben ik er eindelijk achter hoe dit nu zit! Blijkt dus dat heel veel glijmiddelen, vooral die op waterbasis, stoffen bevatten die helemaal niet fijn zijn voor kutjes! :O Deze stoffen zijn onder andere glycerine en parabenen. En veel vrouwen krijgen dus last van irritatie hierdoor. Ik ben dus helemaal niet de enige.

Gelukkig zijn er dus ook gewoon wΓ©l glijmiddelen die wel goed zijn voor je kutje. Zoals dit glijmiddel wat ik nu uitgetesst heb: Pink Indulgence.

Pink Indulgence is een glijmiddel op waterbasis, met net een heel klein beetje siliconen eraan toegevoegd, een hybride glijmiddel zoals dat dan zo chique heet. Het glijmiddel ziet er heel creamy uit, en zo voelt het ook. Het is ook niet net zoals de meeste glijmiddelen doorzichtig, maar het is wit. Toen ik het gewoon op mijn hand voelde, werd ik er al gelijk heel benieuwd naar. Het voelde, in tegenstelling tot de meeste glijmiddelen die ik eerder gebruikt had, gewoon echt lekker.

Nu gebruik ik dus normaal helemaal geen glijmiddel meer, dus ik moest ook nog even nadenken wat ik er nu eigenlijk precies mee wou doen. Ja, zwaar werk hoor, dat sextoy-tester. Het leek me leuk en lekker om eens te proberen hoe het zou voelen om te masturberen met glijmiddel.

Het flesje heeft een handig tuutje met druk dopje, dus je drukt erop, en dan komt het glijmiddel eruit. Als je het dopje een kwart slag draait, zit β€˜ie weer dicht. Ik deed wat glijmiddel op mijn vingers en ging aan de slag.

Het glijmiddel voelt echt heel lekker zacht aan en het glijdt ook heel erg goed. Het voelde super lekker om op deze manier te vingeren. Alles voelde glad en zacht en fijn. Het is toch echt lekker als je vingers gewoon zo makkelijk over je clit heen glijden, en het ook blijft glijden.

En! Ik had ook inderdaad nergens last van de volgende dag. Geen irritaties, helemaal niks! Dus ik ben helemaal blij met dit glijmiddel. Het voelt lekker, het glijdt goed, maar niet too much, het is lekker zacht en creamy, en vrij van nare stofjes.

Edit: Ik bleek later toch wel wat last van (milde) irritatie te krijgen na het gebruik van dit glijmiddel. Misschien komt het door het stofje propylene glycol, waar sommige mensen (niet heel veel) ook op kunnen reageren.

 

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sextoy review by Tess: de NÜ Sensuelle Point en Joie | Tess Tesst - […] een siliconen toy alleen geen siliconen glijmiddel gebruiken, maar gewoon waterbasisglijmiddel of een hybride glijmiddel voldoet ook […]
  2. Sextoy review by Tess: de NÜ Sensuelle Point en Joie - […] Tess tesst: Pink Indulgence glijmiddel […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.