Perifit Bekkenbodemtrainer App Controlled – review

10-05-2021

Ongeveer een jaar geleden deed ik samen met Ruud en Chantall de #smartballchallenge. Het idee voor deze challenge ontstond omdat ik geen idee had hoe je je bekkenbodemspieren moest trainen met behulp van de smartballs (of geisha balletjes of love balls of ben wa balls, of hoe je ze ook wilt noemen). Jarenlang heb ik in sexshops gewerkt en daarna ben ik natuurlijk sextoy tester geworden en alsnog had ik nooit een idee hoe het eigenlijk allemaal werkte. Tijdens de challenge ben ik veel wijzer geworden, maar het lukte me niet om de trainingen na die maand vol te houden. Maar nu kreeg ik van Easytoys de Perifit. Een bekkenbodemtrainer, met app. Leek me perfect om mijn bekkenbodemtraining weer mee op te pakken.

Specs

Materiaal: Siliconen (medical grade) en ABS-plastic (wel bodysafe, niet vegan)
Oplaadbaar: Nee, maar de batterij gaat 10 jaar mee
Standjes: Hij trilt niet, maar meet de activiteit van jouw bekkenbodemspieren
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 169,95, hier te koop bij Easytoys
Is ’t wat? Ik heb een beetje mixed feelings

De verpakking en de inhoud

De perifit bekkenbodemtrainer ligt voor de verpakking waar je de voorkant en zijkant van ziet. De voorkant is wit met het logo, op de zijkant zie je een plaatje van een mobiel en wat tekst. De achterkant van de verpakking, die heeft iets meer kleur. Je ziet een plaatje van een mobiel en een perifit en wat tekst. De perifit bekkenbodemtrainer ligt op het doosje.

De Perifit is geen sextoy en dat zie je ook wel een beetje aan de brave verpakking. Het is een wit doosje met een sleeve er omheen. Je vindt op de achterkant wat informatie over de Perifit. Onder de sleeve zit weer een wit doosje, met ook weer wat informatie. Daar in vind je de Perifit zelf, een quick start guide en een boekje met iets uitgebreidere instructies in meerdere talen.

Er zit geen oplader in de verpakking, want je hoeft de Perifit niet op te laden. De batterij die er in zit, gaat schijnbaar tien jaar mee. Je moet er natuurlijk wel op letten dat je de Perifit na elke training uit zet. Maar als je dat vergeet, geeft de app je daar ook nog een melding van. Handig!

Mijn eerste indruk van de Perifit

De perifit bekkenbodemtrainer ligt in het open doosje. Er naast zie je de gebruiksaanwijzing. De perifit bekkenbodemtrainer in mijn hand om het formaat te laten zien. Hij komt vanaf de bovenkant van mijn wijsvinger tot ongeveer halverwege mijn handpalm.

De Perifit is dan wel geen seksspeeltje, maar het ziet er wel uit als een seksspeeltje. Alleen kan ‘ie dus niet trillen. De bekkenbodemtrainer heeft twee rondingen en de onderkant is iets breder. Het ziet er allemaal prima uit.

Aan de onderkant zit een wit draadje. Dit is makkelijk om ‘m weer uit je vagina te halen, maar het is ook voor de bluetooth connectie. Het powerknopje zit ook op de onderkant. Daar naast zie je het logo van Perifit, een soort lotusbloem. Die gaat groen knipperen als ‘ie aan staat.

Het siliconen voelt lekker glad aan en trekt niet bijzonder veel stof aan. Het ziet er allemaal prima uit.

De Perifit App

Een screenshot van de app van de perifit bekkenbodemtrainer Een screenshot van de app Een screenshot met de resultaten uit de perifit bekkenbodemtrainer app

Deze bekkenbodemtrainer werkt dus met een app. Dat is ook de enige mogelijkheid om ‘m te gebruiken. Wanneer je de Perifit app opstart, kan je van alles lezen over je bekkenbodem en de training daar van.

De eerste keer dat je de app gebruikt, kan je een soort testje doen. Er worden dan een aantal vragen gesteld en aan de hand van jouw antwoorden, kiest de app het trainingsprogramma wat het meest geschikt is voor jouw situatie. Er zijn zes trainingsprogramma’s: intiem genot, problemen voorkomen, gemengde incontinentie, aandrangincontinentie, stressincontinentie en programma voor na de zwangerschap. De app raadde mij het intiem genot programma aan, maar ik heb zelf gekozen voor het problemen voorkomen programma. Want ik heb zelf niet het idee dat mijn bekkenbodespieren in super conditie zijn.

De test van de Perifit

De perifit bekkenbodemtrainer De onderkant van de perifit bekkenbodemtrainer. Je ziet het powerknopje en het logo van een lotus.

Nu had ik mezelf voorgenomen om een maand lang elke dag de Perifit te gebruiken. Nou, ik had mezelf daar een beetje in overschat. Dus dat is niet gelukt. De eerste twee weken heb ik het wel netjes elke dag gedaan, maar daarna was het twee of drie keer per week. Misschien is dat ook wel een realistischer doel, twee of drie keer per week. Het komt nu eenmaal niet altijd uit.

Wanneer je de Perifit aan zet en je kiest in de app voor training, gaat ‘ie connecten. Hier hoef je verder niks voor te doen, behalve even te wachten. Het kan tot een halve minuut duren, maar bij mij was het meestal wel sneller gedaan. Ik heb steeds in hetzelfde trainingsprogramma getraind, maar je kan ook wisselen tussen de verschillende programma’s. Hij houdt per programma bij op welk niveau je zit. Je hoeft zelf niks te onthouden. Je klikt gewoon op training en de app start dan een spelletje.

Je bekkenbodemspieren trainen met een spelletje

Ja, een spelletje. Deze app werkt met spelletjes en dat vind ik echt wel heel grappig. Er zijn meerdere soorten spelletjes. Bijvoorbeeld eentje waarbij je een vlinder bent en je ziet dan lotusbloemen zweven in de lucht, die moet je pakken. Hoe meer je je bekkenbodemspieren aanspant, hoe hoger je vliegt. De bloemen hangen soms (eventjes) heel hoog, maar daarna zweven ze weer een stuk net boven de grond. Oftewel, je moet zowel aanspannen als ontspannen.

Er is een spelletje waarbij je een autootje bent op een parcours, en om een bocht te maken, moet je je bekkenbodemspieren aanspannen. Ook is er eentje waarbij je een soort walvis bent en je moet de vissen die in de zee zwemmen opeten, maar er zweven ook bommen, die moet je juist niet opeten. Door je bekkenbodemspieren aan te spannen, gaat de mond van de walvis open. Hoe harder je aanspant, hoe verder die open gaat. Een spelletje duurt iets meer dan twee minuten.

Er zijn negen verschillende spelletjes. De één leuker dan de ander. En duidelijk dat ik in sommige spelletjes ook beter was dan in anderen. Elk spelletje heeft ook een muziekje op de achtergrond. Wel een beetje een suf muziekje, helaas. Maar ik merkte zelf dat ik me ook echt wel moest concentreren tijdens het trainen. Als ik een ander muziekje aan zet, ben ik te afgeleid en lukt het niet goed. Dus dan maar het suffe muziekje van de app.

Spannen en ontspannen met de Perifit

Je ziet de mond van de walvis, die is gesloten. Je ziet daarvoor twee bommen en daar achter wat vissen. Je ziet de mond van de walvis, die is open. Er voor zie je vissen.

Dat de app zich niet alleen richt op aanspannen, maar ook op ontspannen is ook echt heel belangrijk, want het gaat er niet alleen maar om dat je je bekkenbodemspieren maar zo hard mogelijk kan aanspannen. Wat je wilt, is dat je controle krijgt over je bekkenbodemspieren. Dat je dus zelf bepaalt wanneer je ze aanspant, maar ook zeker wanneer je ze ontspant. Dat is heel belangrijk voor gezonde bekkenbodemspieren. Te gespannen spieren kunnen net zo goed problemen geven als te slappe spieren. Dus super fijn dat deze app daar rekening mee houdt.

Merkte ik resultaat van mijn training met de Perifit?

De perifit ligt naats een lipstick. De lipstick is wat kleiner. De perifit ligt naast twee fun factory smart balls, waar je ook je bekkenbodem mee kan trainen. Zonder app.

Maar, het belangrijkste: merkte ik resultaat? Nou, ik vind dat best lastig te zeggen. Ik heb het idee dat mijn ‘grootste probleem’ is dat ik niet zoveel controle heb over mijn bekkenbodemspieren. Ik kan spannen en ik kan ontspannen. Maar een beetje aanspannen, of helemaal aanspannen en dan gelijk ontspannen, dat zijn dingen die ik heel lastig vind. En dat kon ik bij sommige spelletjes duidelijk merken. Ik merkte wel dat dat op een gegeven moment wat beter begon te gaan. Dat ik dus iets meer controle kreeg.

Maar, ik vind dat de Perifit niet super goed werkt. Voor je begint met je training, moet je de Perifit kalibreren. Je moet dan een paar keer aanspannen en ontspannen en dan zegt ‘ie ook met hoeveel kracht je aanspant. Dat verschilt bij mij elke keer best wel veel en ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat dat klopt. Ook soms tijdens een spelletje merkte ik dat ‘ie niet helemaal meer goed reageerde op wat ik deed. Soms leek het in het spelletje alsof ik (bijna) helemaal niets meer deed met mijn bekkenbodem, terwijl ik zelf toch wel echt voelde dat ik zeker wel wat deed. Hierdoor zijn de scores die de app bij houdt dus ook niet zo betrouwbaar en dat vind ik jammer.

De app houdt allerlei statistieken bij, zodat je dus zou kunnen zien wat je vooruitgang is. Maar omdat het meetresultaat zo onbetrouwbaar is, heb je daar eigenlijk niet zoveel aan. Dat is zeker nog wel een verbeterpuntje.

Ik deed meestal tussen de spelletjes door nog een keer extra kaliberen. Dat hielp wel, dan kon ik in elk geval de spelletjes gewoon spelen. Al was de gemeten kracht dus wel elke keer heel verschillend. Ik kon zo in elk geval zien of ik het spelletje al beter deed en dus al meer controle over mijn spieren had. En dat vind ik wel echt heel tof.

Conclusie

De Perifit is een leuke manier van je bekkenbodemspieren trainen. De app werkt makkelijk en het connecten is super simpel. De spelletjes zijn best wel grappig.
Het meetresultaat van de Perifit is niet heel betrouwbaar, maar met tussentijds kalibreren kan je zeker wel vooruitgang boeken. Ik blijf ‘m in elk geval gebruiken.

Je kan de Perifit hier bestellen bij Easytoys voor 169,95 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.