De Penispomp | Alles wat je (zou) moet(en) weten

13-04-2022

In dit artikel ga ik het hebben over penispompen, en dan bedoel ik niet alleen de apparaten, maar ook de daadwerkelijke daad van het (vacuüm) pompen van je penis. Wat heb je eraan? Wat doet het? Wat is mythe? Wat is werkelijkheid? Hoe veilig is een penispomp?

De penis

Als ik het over penispompen ga hebben dan kan ik natuurlijk niet om de penis heen. Hoe je de penis ook benoemd, of je er nu een koosnaampje voor hebt, de term pik gebruikt of gewoon piemel of plasser zegt, het maakt niet zoveel uit.

Wat wel uitmaakt, juist ook voor dit artikel is dat je weet dat jouw penis, in welke vorm dan ook prima is. Tenzij je er natuurlijk extreem veel (medisch) ongemak van hebt in welke zin dan ook. Zo niet, dan is jouw penis (of die van je partner) prima zoals hij is.

Geen enkele penis is hetzelfde, en dat is prima.

De penis: Pesten en voldoen?

Waarom ik dit zo expliciet hier neerschrijf? Omdat ik met regelmaat allerlei vragen krijg van mensen die zich druk maken over hoe groot, hoe klein, hoe dik en hoe dun hun penis is.

En het is niet dat ik niet die vragen wil beantwoorden. Maar waar ik wel vanaf wil is het idee dat je als penisbezitter alleen zou “voldoen” als je penis een bepaalde lengt (of breedte) heeft.

En ja er zijn mensen met een voorkeur voor grote piemels, maar er zijn ook zat mensen die een voorkeur hebben voor kleine piemels en belangrijker, er zijn echt heel veel mensen die het niet uitmaakt hoe groot je penis is, sterker nog, die niet achten dat je penis het belangrijkste stukje aan jouw lichaam is.

En dus aan piemelbezitters die andere piemelbezitters lopen te sarren, plagen of anderszins stom doen over de lengte van iemands penis: HOU ER MEE OP.

De penispomp | alles wat je (zou) moet(en) weten

De (vacuum) Penispomp

De penispomp, en dan heb ik het over de penispomp waar vacuüm bij gebruikt wordt, dat officieel een vacuüm constrictie apparaat heet (Vacuum Constriction Device of VCD in het Engels), is rond 1874 uitgevonden door de Amerikaanse arts John King. Deze versie werkte niet zo goed, omdat er in zijn versie geen “vast” vacuüm gebruikt kon worden, waarmee e.e.a. stopte te werken als je stopte met pompen.

Pas in 1917, 43 jaar later, vond Dr Otto Lederer een manier door middel van een ring om de basis van de pomp waarmee het vacuüm kon worden vastgehouden.

Nog 17 jaar later, in de jaren 60 werd de huidige versie van de vacuüm penispomp “populair” gemaakt door de Georgische ondernemer Geddins D Osbon.

Althans, eigenlijk pas in 1982 toen Geddins zijn eerste goedkeuring kreeg in Amerika omdat hij “20 jaar lang zonder problemen” zijn versie van een penispomp had gebruikt, deze penispomp heet Erecaid. Je kan zo een soort pomp trouwens nog steeds kopen, echter is deze echt alleen voor medische toepassing.

Omdat een penispomp eigenlijk is uitgevonden om erectiele dysfunctie te bestrijden (dus als je geen of moeilijk een erectie kan krijgen) was de insteek vooral medisch. Later, zoals best vaak met apparaten voor “medisch” gebruik werd de penispomp ook voor niet medische zaken ingezet.

De mythe over de penispomp

Er bestaan een aantal mythes die eigenlijk in een mythe samen te vatten zijn, namelijk dat het regelmatig (en soms extreem) gebruik van een penispomp ervoor zou zorgen dat je permanent en grotere of dikkere penis zou krijgen.

Voor al die mensen die nu dit artikel lezen: Als je een penispomp gebruikt krijg je niet permanent een langere of dikkere penis.

Ja, dat moest in dik gedrukte letters, want een penispomp is daar gewoon niet voor, sterker nog, zoals je hebt kunnen lezen in het vorige stukje is de penispomp uitgevonden om mensen met een erectiestoornis te helpen. In zijn puurste vorm gebruik je een penispomp om bloed de zwellichamen van je penis in te forceren, en sluit je daarna “de weg terug” af met een strakke rubber ring.

Calexotics apollo power penis pump

Een penispomp maakt je penis niet permanent langer of dikker

Maar wel tijdelijk, althans, als je een penispomp verantwoord gebruikt kan je penis in ieder geval voor heel even iets dikker, en eigenlijk bijna nooit langer, hoewel dat soms wel zo lijkt omdat je penis door het vacuüm verder “uit je lichaam” wordt getrokken. Als je dan het vacuüm verbreekt schuift deze eigenlijk weer terug “naar binnen” en is hij dus effectief niet langer.

Het gevaar van de penispomp

Gevaar benoemen is natuurlijk helemaal niet sexy, en ook niet geil. Maar in het geval van het onderwerp penispompen, wel echt heel erg noodzakelijk. Vooral vanwege juist die mythe over permanent een langere of dikkere penis.

Dat permanente is namelijk iets dat gebeurt als het fout gaat met pompen, als je te veel, te lang, te vaak, te heftig, eigenlijk alles met “te” er in doet. Dan scheuren er dingen, springen er bloedvaten, vermink je eigenlijk je penis, en dat kan nooit echt de bedoeling zijn.

Als je namelijk plaatjes ziet van mensen die een heftig dikke uitgerekte penis hebben en zeggen dat het van een penispomp komt, hebben hoogstwaarschijnlijkiets gedaan waardoor de zwellichamen in hun penis zijn gescheurd (en er littekenweefsel is ontstaan) of ander naars hebben veroorzaakt.

Zo kan je ook priapisme ontwikkelen, wat inhoudt dat je penis “uit het niets” stijf wordt en daarmee gaat vaak heftige pijn samen.

Wat ook niemand je echt verteld is dat als jij een afwijking in je bloed hebt, last hebt van trombose, of aan de bloedverdunners bent (ja ook als je alcohol drinkt) het misschien niet heel verstandig is om een penispomp te gaan gebruiken. De kans op (ernstig) letsel is dan echt ruim aanwezig, en dat wil je gewoon niet.

Veilig gebruik van een penispomp

Moet je dan helemaal geen penispomp gebruiken? Nou ja, dit is zo’n ding dat net als bijvoorbeeld sounds of E-stim nooit helemaal zonder gevaar is.

Maar als je weet wat je doet, en je luistert naar je lichaam, en niets “te” gaat doen, is het gebruik van een penispomp relatief veilig, en laat ik eerlijk zijn, in mijn persoonlijke mening ook best wel heel erg lekker.

Mister b professionele penispomp-set

Hoe gebruik je een penispomp veilig?

Ik denk dat dit stukje voor de meeste mensen het belangrijkst is. Ik zal er ook maar bij vertellen dat ik inmiddels aardig wat pompsessies achter de rug hebt, de meeste voor mijn werk als reviewer van onder andere penispompen, maar ook zeker als recreatief gebruiker.

Dus een aantal dingen die belangrijk zijn bij het gebruik van een penispomp.

  1. Doe het nuchter: Dus zonder gebruik van “middelen”. Zo weet je wat je doet, houd je controle, en kan je lichaam (meestal) geen rare dingen gaan doen.
  2. Lees de handleiding: Extreem belangrijk, hoe werkt je pomp, en het allerbelangrijkste: hoe zorg ik dat ik het vacuüm kan verbreken als het niet goed voelt.
  3. Gebruik glijmiddel: Als je glijmiddel gebruikt om de rand van de koker blijft deze beter zitten. Als je je penis voorziet van glijmiddel weet je zeker dat hij niet blijft “plakken” aan de koker (ask me how I know).
  4. Luister naar je lichaam: Als je pompt, komt er druk te staan op de zwellichamen van de penis, dat voel je, en zolang het opgerekt, maar niet pijnlijk voelt, ben je goed bezig. Voel je pijn? Stop ermee, pijn is ALTIJD het teken dat je lichaam het niet ook vindt.
  5. Heb geduld, meer is niet altijd beter: Soms kan je beter een paar korte sessies doen waarbij je pompt, wacht, vacuüm verbreekt, wacht en dan weer pompt.
  6. Als er een metertje op de pomp zit wil het niet zeggen dat het metertje helemaal vol moet: Het is vooral bedoeld zodat jij kan zien welke druk bij jouw lichaam goed gaat en dan sneller daar weer terugkomt. Als je blijft pompen om de naald bovenaan te krijgen gaan er dingen stuk. Dus luister eerst naar je lijf, en ga dan pas met metertjes aan de gang.
  7. Het is allemaal, maar tijdelijk: Wat ook het resultaat is van je pompsessie, het is maar tijdelijk, soms voelt het alsof het een dag zo is, soms is het na een uur al klaar, accepteer dat, dat is namelijk helemaal okee.

Verdere tips voor het gebruik van een penispomp

Buiten het bovenstaande lijstje kan ik je ook aanraden om bij het eerste gebruik een penispomp te gebruiken die niet “automatisch” is, dat wil zeggen een penispomp die je handmatig kan gebruiken.

Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld de Mr B professionele penispomp set, wat een echte klassieker is en je hier bij Mister B kunt kopen.

Of, als je een bad hebt (of een douche) de Bathmate penispomp, die je ook hier bij Easytoys kan kopen

Wat staat er niet in dit artikel over de penispomp?

Ik heb het niet gehad over de werking van een (vacuum)pomp, dus hoe werkt dat nou eigenlijk. Wellicht dat ik dat later nog eens zal toelichten. Maar ik denk dat iedereen het idee wel snapt.

Ook ben ik niet in detail getreden over wat er allemaal fout kan gaan, hoe dat werkt, waarom mensen dat expres wel doen, waarom dat misschien onverstandig is.

Wat ik vooral duidelijk wil maken is dat ik voorlichting geef over hoe het veilig kan, ik veroordeel of beschaam niemand die het opzettelijk of per ongeluk onveilig heeft gedaan of wel schade heeft veroorzaakt. Iedereen mag keuzes maken, en ook dat is okee.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.