Oh jee het is gebeurd, mijn condoom is gescheurd!

17-07-2018

Kom je voor handige condoom tips? Klik dan hier om de rest te skippen.

Condooms testen? Nee!

Dit is dan mijn eerste artikel voor deze site, althans een artikel dat niet gaat over seksspeeltjes. Nee het gaat over condooms.

Laat ik voorop stellen dat ik condooms niet stom vindt, sterker zelfs ik denk dat condooms en het juiste gebruik er van een must is.

Tegelijkertijd snap ik ook hoe frustrerend het kan zijn om een condoom om te moeten doen.

Vooral als je misschien niet weet dat die leuke Durex condooms of die dingen van de Etos of het Kruidvat, ondanks dat ze kwalitatief en “veiligheid technisch” prima in orde zijn wellicht niet bij jou passen?

Ik heb het over het probleem met grootte, breedte en wat er allemaal in het glijmiddel zit wat wellicht invloed heeft op jou, en jouw lichaam.

Wie de fuck heeft het HEX condoom verzonnen en waarom is die man/vrouw nog aan het werk?

Als je nu denkt: “Whut?” Ja sorry dan maar dit moet er even uit.

Lelo is een merk waar ik persoonlijk wel wat van vindt, ze maken leuke toys, zoals bijvoorbeeld de Lelo Loki Wave voor mannen en iedereen kent waarschijnlijk de rest van hun range ook wel. Het zijn mooi ontworpen toys die soms wel en soms ook echt heel erg niet leuk en lekker zijn om te gebruiken, gelukkig is dat voor iedereen anders.

Toen Lelo dus ergens rond juni 2016 een Indiegogo/Lelo samenwerking aankondigde kan je je voorstellen dat iedereen in de sexblogger / toytesting wereld reikhalzend uitkeek naar wat Lelo had bedacht.

Het concept was de HEX condoom, een condoom met een nieuwe vervaardigingsproces en een hexagonaal (dat is een figuur met zes hoeken) verstevigingspatroon dat niet meer zou scheuren en dan nog veiliger zou zijn.

Op de Lelo site staat nu nog steeds dit stukje:

“That’s what attracted us to this path, and that’s what attracted Charlie Sheen and others to work with us on it and to help spread the word about it.”

Charlie Sheen? Yah, toen dachten we allemaal nog dat hij cool was. En niet een of andere geflipte dronken abuser. Best ironisch eigenlijk als je er over nadenkt.

Maar wat is er nu mis aan?

Nou het idee van de HEX condoom, het niet scheurende ultra veilige stukje rubber, is natuurlijk geniaal. Echter de uitwerking bleek toch even iets anders.

Het klopt inderdaad dat je echt heel aardig je best moet doen om dit condoom tot scheuren te overtuigen, en daar zit hem nu dus ook meteen de crux.

Het blijkt namelijk dat, hoewel het condoom inderdaad niet scheurt, er wel zogenaamde micro scheurtjes en gaatjes in het condoom kunnen komen, hoe fucking scary is dat?

Als je nu denkt, ja nou en? Dat zal ik je uitleggen.

Deze gaatjes en scheurtjes zijn dus zo klein dat je ze niet zal opmerken, maar wel groot genoeg dat er dus spermacellen en ook SOA’s (Seksueel Overdraagbare Aandoeningen) doorheen kunnen. En dat maakt het dus zo gevaarlijk, want, je hebt niet door dat er iets niet goed is gegaan.

Kortom je hebt net iemand zwanger gemaakt, maar dat heb je niet gezien, afhankelijk van hoe je partner zichzelf beschermd tegen zwangerschap kan dat best een dingetje worden.

Natuurlijk ga ik er niet vanuit dat jij drager van een SOA bent, maar eigenlijk weet je dat nooit zeker, als je dan niet iemand hebt bezwangerd, heb je misschien wel iemand geïnfecteerd.

Voor beide scenario’s geld natuurlijk dat als je wil of moet ingrijpen je dit zo snel mogelijk wil doen, maar die kans wordt je dus potentieel ontnomen, simpelweg omdat je niet door hebt dat er iets mis is.

Fijn idee he? Russisch Roulette spelen tijdens de seks?

Nee, vond ik eigenlijk ook niet zo.

Dus, Lelo HEX condooms? Iedereen is natuurlijk vrij te kiezen hoe zijn leven in te vullen, maar je bent echt gek als je denkt dat je veilig bent met die dingen.

En daarom test ik dus ook geen condooms

Vanwege de HEX condooms? Nee.

Waarom dan wel? Nou, ten eerste, wat is er te testen aan een condoom?

Ja hij scheurde bij het eerste gebruik? Denk ik? Beetje risky business als ik mogelijkerwijs mijn partner bezwanger en dat niet gewenst is.

Het infectie gevaar is minder een risico, ik laat mij testen met regelmaat, mijn partners doen dat ook. Evengoed wil ik niet hoeven schrijven dat het een fijn condoom was maar ik er helaas wel een druiper aan over heb gehouden, of zoals wij thuis ook wel eens zeiden: GE-NOERE-HOE?

Verder wil ik graag relatief bodysafe dingen doen met mijn partners. Dat houdt dus in dat ik ook graag wil weten wat ik in mijn partner steek als ik seks met ze heb. En dus ook welk glijmiddel er op zit, en vooral wat er in zit. En helaas zijn die glijmiddelen OF niet duidelijk aangegeven bij het condoom (dat hoeft blijkbaar niet) of er zit een hoop rommel in. Meestal sowieso Glycerine, en nee ik ben liever niet de brenger van potentiele schimmelinfecties.

Fuck die condooms!

Lekker pleidooi voor condoomgebruik tot nu toe he?

Mocht je nu denken, dus zonder condoom is beter? Neem dan nu even je beeldscherm of telefoon bij twee handen en breng deze met enige kracht naar je voorhoofd, stop pas als het zeer doet.

Nee, maar serieus? Hoe zou ik nou kunnen zeggen dat je niet veilig seks moet hebben? Als je echt zeker wil zijn van een leven zonder ongewenste zwangerschappen of SOA, dan is een condoom nog steeds je enige optie. En tot dat er iemand een betere manier vindt, gebruik jij condooms, en ik ook.

Ik hoop dat ik niet uit hoef te leggen dat niet klaarkomen in je partner of “maar even” te penetreren geenszins een garantie is dat je niet besmet raakt of dat zwangerschap is uitgesloten. En nee, jij bent niet die wonderlijke uitzondering daarop, ik denk dat er een hoop ongewenst zwangere tieners en ouderen je dat kunnen bevestigen. Geldt trouwens net zo goed voor mensen die een levensbedreigende SOA zijn opgelopen door dit concept.

Maar er is hoop!

Wat je nog extra moet weten over condooms

Gelukkig is de condoom inmiddels een stuk verder geëvolueerd dan het stukje schapendarm dat de Romeinen en middeleeuwers al gebruikte. Hoewel je dit soort condooms trouwens nog steeds kan aanschaffen, garantie tot aan de deur qua effectiviteit natuurlijk. Maar goed.

Size does matter

Wat ik eerst niet wist (ben inmiddels een stuk wijzer), is dat er een heleboel mannen zijn die last hebben van erectieproblemen bij gebruik van condooms. Ik mag mijzelf ook tot die mensen rekenen, het was altijd gezeik, en hoewel ik daar voor mijzelf geestelijk een oplossing voor heb gevonden, blijkt het een te verhelpen oorzaak te hebben.

Namelijk, kijk eens of je condoom niet te strak zit. En nee ik heb niet een enorm grote keiharde pornopiemel zoals Lexington (bezem) Steele maar mijn zaakje is net zoals elk zaakje anders dan iemand anders zaakje, en in het geval van fijn condoom gebruik: “Size does matter”.

En aangezien meten weten is, stuur ik je nu dus er op uit om je erectie op te meten. Niet om op je dating profiel te zetten, maar wel om te kijken welk condoom nou eigenlijk goed bij je past.

Dus pielemoos hard maken, je weet wel echt hard, en niet half. En dan meten.

Dat doe je voor de lengte op de bovenkant vanaf het punt waar je piemel je buik in gaat tot aan de top van je eikel.

En voor de omtrek doe je dat op 1cm (10mm) vanaf datzelfde punt.

Schrijf die maten op in Millimeters, dat staat sowieso veel indrukwekkender dan in centimeter, en wees eerlijk, een veel te groot condooms flubbert en daar wordt je echt niet blij van, en je partner weet toch wel dat je Meneer Steele niet bent.

Als je die maten hebt. Dan ga je naar deze uitermate handige tool van de condomerie

Vul het in, en je krijgt een suggestie voor een condoom die je kan proberen. Fijne bij de condomerie is dat ze je ook een testpakketje kunnen opsturen zo kan jij voor je zelf testen (en reviewen) of deze condooms iets zijn voor jou, en niet minder belangrijk je partner.

Materiaal keuze

Een gemiddeld (en niet zo gemiddeld) condoom is over het algemeen gemaakt van latex rubber. Dat is stretchy, stevig en dun te vervaardigen, zodat het allemaal meewerkt, en je niet het gevoel hebt dat je pielemuis in een PVC buis zit, en je partner niet het gevoel heeft dat je een PVC buis probeert in te brengen, dat is toch wel zo prettig als je fijne seks aan het hebben bent.

Er is echt een probleem met latex, je kan er namelijk zowel als man, en ook als vrouw allergisch voor zijn.

Hoe kom je daar achter? Nou meestal door schade en schande, ik heb zelf de allergie niet, maar ken een geval van een dame die dermate allergisch was dat ze er van in shock raakte en niet alleen dat, maar haar huid scheurde door de reactie, au, au driewerf au zeg maar.

Maar! Er is hoop! Want gelukkig kan je condooms tegenwoordig ook in andere materialen verkrijgen. Zo zijn er condooms van synthetisch polyurethaan of modernere versies van condooms van synthetisch polyisopropeen. Deze beide stoffen geleiden warmte heel goed, wat natuurlijk fijn is voor zowel jou als je partner, zo voel je meer, en added bonus, meestal kunnen deze condooms ook nog eens dunner gemaakt worden dan “gewone” latex condooms, meer feelz dus. En feelz tijdens de seks zijn altijd fijn.

En wat raadt Jay dan aan?

“Ja meneer de seksspeeltjes tester en reviewer, wat moeten we nu kopen dan?”

Eerlijk? Dat weet ik niet. Zoals ik ook wel eens in mijn seksspeeltjes reviews schrijf, ieder mens en dus ieder lichaam is anders. Dus wat ik je aanraad? Als alles oké gaat, gewoon lekker doen wat je doet. Mochten jij of je partner klachten hebben, zoals die erectie gedoetjes, of misschien dat een van beiden vaak een blaasontsteking of schimmelinfectie heeft? Check dan eens wat voor condoom en glijmiddel je gebruikt! Zoek condooms zonder glijmiddel (die heb je ook) en gebruik een goed glijmiddel, met stoffen waar je niet potentieel ziek van wordt.

Mocht je die stoffen willen checken, ik heb ook een glijmiddelgids geschreven, daar kan je ze checken! Mocht je iets zien wat nog niet in mijn gids staat? Mail mij dan via ons contactformulier dan zoek ik het voor je uit en voeg het toe!

En nu dan?

Nu hoop ik dat je misschien iets wijzer bent geworden over condooms.

Ze worden door velen een noodzakelijk kwaad genoemd, maar ik ben er van overtuigd dat als jij een condoom vindt dat beter bij jouw lichaam past, je het kwaad gedeelte in ieder geval achter de rug kan laten.

Maar heb je een actief seksleven, dan zijn ze inderdaad noodzakelijk.

Dan blijf je uiteindelijk denk ik een stuk gezonder, en beter nog, je houdt de mensen waar je op jou manier van houdt ook een stuk gezonder doordat je geen risico vormt als het gaat om seksuele intimiteit.

Dus: Denk na! Doe onderzoek! Vindt wat bij je past! Maar vooral: BE SAFE!

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

1 Reactie

  1. “En voor de omtrek doe je dat op 1cm (100mm) vanaf datzelfde punt.”

    1cm=10mm

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.