Nexus Fortis | Prostaatvibrator review

03-03-2021

Als je nu denkt, jeetje Jay, de Nexus Fortis, alweer een Nexus review? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk wel een beetje gelijk. Maar de nieuwe sensaties die Nexus belooft zijn gewoon te verleidelijk om niet meteen te testen en dan ook natuurlijk in een review neer te schrijven.

SPECS

  • Materiaal: Aluminium en siliconen (alleen het bedieningsknopje)
  • Bodysafe: Jazeker
  • Waterdicht? Ja, tot 1 meter diepte, geen diepzee p-spot stimulatie dus
  • Oplaadbaar: Ja, met USB-kabel
  • Aantal standjes: 6
  • Oplaadtijd: 85 minuten
  • Gebruiksduur: 85 minuten
  • Prijs: € 104 bij bol.com

Nexus Fortis

De Nexus Fortis is net zoals de Nexus Eclipse een nieuw concept van Nexus. En dan gaat het niet over het stimuleren van een ander lichaamsonderdeel dan de prostaat, nee het gaat deze keer om de vorm en de materiaalkeuze. De Nexus Fortis is namelijk gemaakt van gegoten aluminium. Een metalen prostaatstimulator dus.

Nu is metaal natuurlijk niet iets nieuws als het gaat om prostaatstimulatie, ik bedoel je hebt de Njoy Purewand en de Alpha Male Milking Stick, maar beiden vibreren niet, en de Nexus Fortis doet dat dus wel.

Voorzien van een volgens Nexus “krachtige” motor die je kan gaan plezier met 6 standjes. De Nexus Fortis is te bedienen met 1 knop, waterdicht en USB oplaadbaar.

Wat wel opvalt is dat er een “oog” aan de Fortis zit en niet een voor Nexus vrij standaard perineum stimulerende bodem.

Nexus Fortis in de doos

Met nieuwe producten komt soms ook een nieuwe verpakking, en dat is in dit geval zeker het geval. De doos is in dit geval voorzien van een venster waardoor je het seksspeeltje ziet zitten in zijn plastic blister. Buiten de Fortis zelf krijg je nog een oplaadkabel en een handleiding, maar jammer genoeg geen opbergzakje, en dat snap ik niet zo goed, want tot nu toe hebben alle Nexus toys een zakje, daar ben ik altijd zo blij mee, maar deze keer, geen zakje. Misschien omdat aluminium niet zo snel stof aantrekt ofzo? Ik weet het niet, maar ik vind het dus wel jammer.

Nexus fortis

Nexus Fortis getest

Ik heb echt een enorme voorliefde voor metaal of andere “harde” materialen als het gaat om anale stimulatie. Niet om de laatste plaats omdat ik dan silicone glijmiddel kan gebruiken, of beter nog mijn glijmiddelen van The Butters. Maar het nadeel is dat de meeste van dit soort speeltjes dus niet trillen.

Je zal mijn blijdschap wellicht begrijpen toen ik dus las over de Nexus Fortis, en van glad metaal en trillen. Dat kan toch alleen maar heel fijn aflopen.

Ik heb hem dan ook meteen aan de lader gehangen en ben de handleiding gaan lezen.

Op zich niet iets heel spannends, de ene knop op het apparaat zet met een lange druk het apparaat aan, met de daaropvolgende keren drukken loop je door de standjes heen. Er zijn 3 steady standjes en 3 patronen. Als je bij het laatste patroon is de volgende stand wel “uit” de volgende klik brengt je dan weer bij steady 1.

En dan is het zover. Ik ga de Fortis inbrengen en ermee spelen. Ik had hem wel al even warm laten worden, want een koud stuk staal in mijn kont vind ik nou niet echt heel lekker. Maar met wat glijmiddel op de Fortis schuif ik hem vrij makkelijk naar binnen. Evengoed is de Fortis niet heel erg klein en maakt de vorm van de kop het inbrengen niet heel makkelijk, de kop is namelijk ook meteen het breedste stuk, maar met een beetje slim manouvreren en het feit dat alles lekker glad is gaat het eigenlijk allemaal heel makkelijk. Zo makkelijk dat ik al snel het oog voel, en meteen merk dat dat zijn “werk” goed doet, de Nexus Fortis schiet namelijk niet meteen door. Er zitten ook inkepingen aan het eind van de toy zodat je ook daardoor best lekker grip hebt.

De sensaties van de Nexus Fortis vind ik wel lekker, zoals gezegd, ik hou wel van hard, maar ik merk ook dat het handvat een beetaan de korte kant is waardoor ik niet helemaal lekker mijzelf kan stimuleren door in en uit te stoten, hetgeen ik wel nodig heb.

Vooral ook omdat ik deze buzzy trillingen niet echt heel erg voel. Ik weet niet hoe dat komt, misschien dat het aluminium alles absorbeert voordat het mij raakt, of door de vorm van de toy. Ik voel het wel trillen, maar het buzzed, en het buzzed niet echt tegen mijn prostaat aan, en misschien komt dat omdat ik door het te korte handvat net niet lekker kan sturen ofzo, maar voor masturbatie is de Fortis mijns inziens niet helemaal lekker gemaakt.

En dat is best jammer, want met wat kleine aanpassingen is dit misschien wel een heel lekkere toy.

Ik denk dat het sowieso is als je een partner hebt die dit seksspeeltje voor je bedient, dan kan je ook goed mikken. Maar voor de volgende versie van deze toy zou ik graag een langer handvat willen en toch een betere motor, want dit is het gewoon net niet.

Schoonmaken van de Nexus Fortis

Nou je raad het al, deze toy is waterdicht EN van metaal dus schoonmaken is echt appeltje eitje, hoe je dat doet, dat weet je inmiddels wel, met zeep of toycleaner en warm water. En hoppa, klaar, schoon, nog ff drogen en je kan weer helemaal los.

Conclusie

Ik denk dat als je een partner hebt die dit speeltje gaat gebruiken op jou dat je een heel fijne metalen toy in handen hebt. Voor masturbatie vind ik het handvat echt te kort en de vibraties best wel jammer. Maar ik heb er ook alle vertrouwen in dat de volgende versie, als die er komt, een stuk beter zal zijn. Moet je hem dus kopen? Dat durf ik je niet te zeggen. Met de prijs zoals hij op dit moment in Nederland staat denk ik dat je betere speeltjes kan krijgen, tegelijkertijd kunnen die niet vibreren terwijl ze wel van metaal zijn.

Je koopt de Nexus Fortis voor € 104,- bij bol.com

Andere reviews en posts die je misschien ook leuk vindt

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.