Nexus Femme Cadence Dual Stimulator

08-09-2017

Nexus is een merk dat ik al jaren ken van hun prostaatstimulators. Dus toen ik er achter kwam dat ze ook een Femme lijn hadden, werd ik wel erg nieuwsgierig. Gelukkig was Monique van Nexus zo aardig om mij de Nexus Femme Cadence op te sturen in ruil voor een review.

Nexus femme cadence dual stimulator

 

De Cadence is dus een dual stimulator, of een Tarzanvibrator, net hoe je het wilt noemen. Je wordt met deze vibrator dus zowel inwendig als clitoraal gestimuleerd. Er zijn echt een heleboel Tarzanvibrators te koop, de één wat beter dan de ander.

Luxe verpakking

Nexus femme cadence dual stimulatorNexus femme cadence dual stimulatorVan de verpakking van de Nexus Cadence werd ik best wel blij. Een mooie doos met een soort barokachtige print. Of eigenlijk was dat alleen nog maar de omslag van de doos. De Cadence zit in een mooie stevige zwarte doos met daarop de naam van het product. Dus niet super discreet, maar het ziet er wel mooi uit. In de doos vind je ook nog een heel mooi bewaarzakje van dikke stof en satijn aan de binnenkant. Ook de USBlader is mooi in dezelfde kleur als de vibrator. Fijn herkenbaar dus, wat erg handig is als je net zoals ik een hoop laders hebt. Het ziet er allemaal best wel chique uit.

De Cadence zelf voelt echt heel licht. Het bedieningspaneel is van plastic en de vibrator zelf is van siliconen. Hoewel de verpakking vrij chique overkwam, was mijn eerste indruk van de toy zelf wat minder chique, en zelfs wat goedkoop. De knopjes zagen er ook gelijk al een beetje vlekkerig uit en het voelde allemaal niet zo heel degelijk.

Balletje balletje buzz

Nexus femme cadence dual stimulatorDeze toy heeft, net zoals de Svakom Trysta die ik eerder al eens getest had, een balletje in de top. Dit balletje beweegt op en neer en zou dan je G-spot moeten stimuleren. Er zijn drie snelheden voor dit balletje. De clitorsstimulator kan natuurlijk vibreren en heeft zes standen. Drie steady standen en dan nog drie ritmes.

De bediening is eenvoudig. Er is een grote powerknop waarmee je de Cadence aanzet. Dan begint ook gelijk alles te bewegen en vibreren. Het balletje gaat op en neer en de clitstimulator begint te trillen. Zodra je het volgende vibratiestandje kiest, hoor je gelijk het kenmerkende geluid van buzzy vibratie. En ik hou niet van buzzy vibratie. Natuurlijk zijn er wel eens uitzonderingen geweest, maar over het algemeen werkt dat gewoon niet voor mij.

De test

Nexus femme cadence dual stimulatorTijd om de toy echt te gaan testen, ik had nog wel enige hoop dat ik toch positief verrast zou worden.
Ik gebruikte natuurlijk mijn JO Agapé glijmiddel (ja ik ben fan) en aangezien deze toy een heel gemiddeld maatje heeft, ging het inbrengen zonder problemen.

Ik had nog wel een beetje moeite om de clitstimulator op de juiste plek te krijgen. Hoewel deze flexibel is, leek hij toch niet zo makkelijk aan te sluiten bij mijn lichaam. Toen ik op de powerknop drukte om de Nexus Cadence aan te zetten, moest ik gelijk een beetje lachen. Die buzzy vibraties kietelden echt tegen mijn clitoris en dat was best wel een grappig gevoel. Maar het lachen hield wel vrij snel op, want inwendig gebeurde er iets raars.

Auw

Nexus femme cadence dual stimulatorIk kon niet gelijk plaatsen wat er aan de hand was, maar het voelde een beetje pijnlijk. Ik haalde de vibrator er weer uit om te kijken of ik kon ontdekken waar dit nu aan lag. Ik dacht dat het balletje misschien een scherp kantje had of dat er ergens anders een te scherp randje zat, maar dit bleek allemaal niet het geval te zijn. Ik dacht dat ik het me misschien had ingebeeld of dat de hoek misschien niet goed geweest was, dus ik probeerde het nog een keer. Maar weer voelde ik steeds een beetje een pijnlijk gevoel. Zo’n gevoel alsof je met je nagels in een heel klein stukje huid knijpt. Maar dan in je kut. Ik verging echt niet van de pijn ofzo hoor (het was geen Hikey) maar prettig was het zeker niet. Dit is toch niet waarom ik een vibrator gebruik, ik wil gewoon dat het lekker is. En ik ben echt wel into kinky dingen hoor, maar knijpen met nagels in mijn vagina is daar gewoon niet één van.

Toen ik de Cadence nogmaals inspecteerde, ontdekte ik dat het balletje niet omhoog en omlaag schoof, maar eigenlijk een soort hoek van 90 graden, of misschien wel iets meer eigenlijk, maakte. Daardoor gaat hij dus ook wel van boven naar beneden, maar in het midden komt hij dus ook nog meer naar voren. Ik snap dat dit voor de stimulatie prettig kan zijn, maar dit betekent ook dat als hij helemaal boven of helemaal beneden is, dat er een stukje van je vagina er tussen geknepen kan worden. Blijkbaar. Want ik denk dat dit is wat er gebeurde.

Dit kan even naar voelen…

Nexus femme cadence dual stimulatorIk heb het meerdere keren geprobeerd, maar elke keer kreeg ik weer dat nare gevoel. En de clitstimulator deed ook niet wat ik ervan gehoopt had, dus het was eigenlijk één grote anticlimax. Ik kon echt niet klaarkomen van de Nexus Femme Cadence, ik kwam niet eens in de buurt. Het was gewoon allemaal echt oncomfortabel en het deed me denken aan een uitstrijkje bij mijn huisarts: ‘Dit kan even naar voelen hoor..’. Gewoon echt niet een associatie die ik wil hebben bij een sextoy.

Wat ook echt onhandig is, is dat je niet het balletje of de vibratie uit kan zetten, los van elkaar. Of alles staat aan, of alles staat uit. Je kan alleen door de verschillende standjes heen scrollen. Dus bij het balletje komt na standje drie gewoon weer standje één. Er zit geen uit standje op, tenzij je het hele apparaat uitzet. Als het gewoon één, twee, drie, uit, één, twee, etc was geweest, was dat wel een stuk handiger geweest. Ik had best nog even alleen de vibratiestand willen proberen. Niet dat ik denk dat dat echt wat zou doen met die buzzy vibraties, maar nou ja, gewoon voor de wetenschap was het interessant geweest. Maar dat was dus niet mogelijk.

In deze prijsklasse verwacht ik toch wel echt veel meer van een seksspeeltje. Natuurlijk is hij van siliconen, oplaadbaar, waterproof, mooie verpakking, maar als de toy zelf niet goed functioneert, heb je daar natuurlijk ook niks aan.

Mocht je toch denken dat deze toy het voor jou wel helemaal is, dan kan je hem hier bestellen bij Nexus voor 99 pond. 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

 1. Wat jammer dat deze tegenviel. Ik kan me zo voorstellen dat het gevoel dat er steeds een velletje klem zat verre van aangenaam is. Je schrijft dat je een favoriet glijmiddel hebt. Dat zou ik nou leuk vinden: een vergelijkend artikel over diverse glijmiddelen!

  Antwoord
  • Ik ben heel kritisch met glijmiddelen, als er glycerine en/of parabenen in zitten, gebruik ik het sowieso niet en ik heb een voorkeur voor waterbasis of hybride glijmiddel. Dus zoveel glijmiddel blijft er niet over wat in aanmerking komt om te testen ? Volgende maand staat er wel een review over Sliquid Silk in de planning.
   Maar als je iets getest wilt hebben, kan je me altijd even een mail sturen hoor ?

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sextoyreview by Jay: Nexus Sparta prostaat stimulator | Tess Tesst - […] een leuke toy, die zeker wel je prostaat stimuleert, en gelukkig doet het balletje in tegenstelling tot een andere…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.