Nexus Beat | Prostaat stimulator review

17-02-2021

De Nexus Beat is een prostaatstimulator met een functionaliteit die ik nog niet eerder ben tegengekomen. Tijd voor een Nexus review dus want ik krijg met regelmaat het verzoek of ik meer Nexus seksspeeltjes wil reviewen, nu kreeg ik laatst weer een aantal speeltjes opgestuurd door Nexus en kan ik voldoen aan dit verzoek.

SPECS

  • Materiaal: Silicone
  • 6 bons standjes (lees in mijn review wat bonzen is)
  • 6 vibratie standjes
  • Waterdicht? Ja
  • In te brengen lengte: 12cm
  • Diameter op het breedste punt: 4 cm
  • Oplaadbaar? Ja, zowel de toy als de AB
  • Oplaadtijd: 100 minuten
  • Gebruiksduur: 70 minuten`
  • Prijs: €186,90 bij Erovibes.nl
De nexus beat prostaatstimulator

Nexus Beat

De Nexus Beat is een prostaatstimulator die, zoals ik in de intro al schreef, een andere techniek gebruikt om je prostaat te stimuleren. De techniek wordt door Nexus zelf “thumping” genoemd. In het correct Nederlands komt dat neer op “bonzen” of “stampen”, nu wilde ik eigenlijk gaan voor stampen. Maar de associatie met Stampertje uit de film Bambi deden mijn opwinding geen goed, en ook: Gestampte muisjes, enfin. Ik ga voor bonzen in deze review. Bons-technologie dus. Deze technologie zit in de kop van de Nexus Beat, de vibraties zitten in het perineumgedeelte

Buiten de nieuwe technologie is dit Nexus seksspeeltje eigenlijk vrij klassiek in de zin dat hij er uitziet zoals je van een Nexus toy zou verwachten. Hoogwaardig zwart silicone, in de vorm van een (ja, ja) prostaatstimulator met een perineum stimulatie gedeelte ook. Zoals altijd best een stevige toy dus. Vooral ook qua formaat.

Verder is de Nexus Beat voorzien van een 2 magnetische oplaadpuntjes en twee bedieningsknoppen. Het zal niet verbazen dat de Nexus Beat USB oplaadbaar is. Wat wel fijn is, is dat er ook een afstandsbediening bij zit en deze ook (met dezelfde kabel!) oplaadbaar is.

Nexus Beat in de Doos

Zoals we gewend zijn is de doos van Nexus redelijk minimalistisch, een foto van de Nexus Beat, wat uitleg en that’s it. Zoals altijd gaat het natuurlijk om de inhoud en deze is natuurlijk weer dik in orde. Je krijgt in de een plastic blister het seksspeeltje, de afstandsbediening en achter de blister, de oplaadkabel, de handleiding en (yay for Nexus!) een zakje om je toy in op te ruimen.

De afstandsbediening van de nexus beat met de vibratie en thump knoppen duidelijk zichtbaar

Nexus Beat getest

Als het gaat om prostaatdingen ben ik eigenlijk meteen altijd enthousiast, helemaal toen ik hoorde van de bons-technologie die mij deed denken aan de review over de Lora DiCarlo Carezza omdat het volgens mij om hetzelfde principe zou gaan. Het idee van een toy die tegen je prostaat aan tikt (en niet stampt!) lijkt mij vrij geil, zeker omdat ik weet hoe het voelt als een menselijke vinger dit doet, dus ik was eigenlijk meteen verkocht. En toch voelde ik enige scepsis, zeker met in gedachte de Nexus Eclipse waar de nieuwigheid eigenlijk niet zo goed werkte.

Maar toch, vol goede moed, ontspannen en met enige hoop op iets geweldigs nieuws en geils ging ik aan het testen. Althans, eerst ging ik de Nexus Beat inbrengen, iets wat overigens niet veel moeite koste, ondanks dat de Nexus Beat met zijn 4 cm diameter best wel stevig is en dus niet voor iemand die net iets anaal probeert in te brengen, daarvoor is de Beat gewoon te breed.

Wat mij meteen bij een volgend probleem voor mij brengt en dat is de breedte aan de onderkant van de Nexus Beat, waar het breedste punt op de toy 4 cm is, is denk ik het smalste punt bij de basis zo’n 2,5 a 3 cm, met als gevolg dat mijn anus zich niet lekker kon ontspannen. Gevolg een seksspeeltje dat niet lekker blijft zitten tenzij je er echt op gaat zitten. Wat voor mij niet per de lekkerste manier is om met mijzelf te spelen. Ook al garandeert het wel beter contact met het perineumgedeelte, maar omdat de bodem van de toy niet vlak is, kan je er ook niet echt heel lekker mee zitten.

Ik heb dus wel even gestoeid met de Nexus Beat voordat ik zover was dat alles “goed zat”.

En dus nu aan het testen. Met de afstandsbediening zet ik het bonzen aan.  En wellicht dat mijn verwachtingen te hoog gespannen zijn, of is het het feit dat ik mijn anus niet kan ontspannen, maar ik voel er eigenlijk niet veel van, althans geen wonderbaarlijke fijne gevoelens, het voelt als een niet heel intense diepe vibratie, maar raakt net mijn prostaat niet lekker ofzo.

De vibraties, als ik deze uiteindelijk aanzet, lijken alleen uit het perineum gedeelte te komen en zijn heel erg buzzy, ook niet ideaal, wel lekker, maar ja, misschien is mijn verwachting gewoon niet reëel? Hier kom ik in de conclusie nog even op terug.

Al met al moet ik deze ervaring omschrijven als “wel okee” en dan ga ik ervanuit dat het niet kunnen ontspannen van mijn anus echt mijn dingetje is, en dat dat misschien weerslag heeft op mijn gevoel over het bonzen op mijn p-spot.

Schoonmaak

Het is een saai riedeltje aan het worden, maar toch niet minder belangrijk, omdat de Nexus Beat van silicone is kan je hem met warm water en toycleaner goed schoon krijgen, je kan dit speeltje niet koken, want dat vindt de elektronica binnen in de toy niet heel erg chill.

Conclusie

Ik zei het net al, ik zou nog even terugkomen op mijn verwachtingen en de realiteit daarvan. En wel het volgende: De Nexus Beat is niet bepaald een budget speeltje, met een gemiddelde prijs van ongeveer € 190,- plaatst deze toy zich in prijsverhouding tot bijvoorbeeld een Njoy purewand en is deze toy zelfs duurder dan de Aneros Vice 2. Dus dan vind ik, dat ik wel wat verwachtingen mag hebben “voor dat geld”. En dat zijn verwachtingen die de Nexus Beat helaas niet echt waar kan maken, niet qua comfort, niet qua stimulatie. En dus al met al vind ik het heel jammer. Ik ben er namelijk van overtuigd dat als de basis smaller was en ik mij beter had kunnen ontspannen de sensatie veel lekkerder had kunnen zijn. Maar helaas is de situatie als deze is, op dit moment.

Je koopt de Nexus Beat bij Erovibes voor € 186,95

Meer Nexus en prostaatstimulators

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.