Mystery Vibe Crescendo

15-10-2018

Sextoy review by Tess: Mystery Vibe Crescendo

De Mystery Vibe Crescendo is zo’n vibrator die ik wel vaker tegen was gekomen online, maar nog nooit in het echt gezien had.  Omdat het zo’n aparte sextoy is, was ik er wel al een tijdje benieuwd naar. Dus toen Bol.com mij vroeg of ik er één wilde testen, zei ik natuurlijk geen nee.

De Mystery Vibe verpakking

Mystery vibe crescendo Mystery vibe crescendo

Ik schrijf altijd wat over de verpakking van de toy. Meestal is dat een vrij standaard verhaaltje omdat de meeste verpakkingen ook vrij standaard zijn. Maar in het geval van de Mystery Vibe Crescendo is er gewoon echt niks standaard aan de verpakking. Deze sextoy is niet goedkoop, maar gelijk bij de verpakking kan je dat er ook al aan af zien. Om de doos zit een sleeve die gelijk al chic oogt. Zwart met gouden opdruk. Het past ook wel bij de naam, want het oogt vrij mysterieus. Onder de sleeve zit een hele mooie doos. Ook zwart, met print van het logo er shiny opgedrukt. Dit is een doos met een magneetsluiting en toen ik die open maakte, werd ik gewoon wel blij. Daar ligt dan de Crescendo in een mooie uitsnede, met linten er omheen. Ja, ik ben een sucker voor deze dingen, ik hou hier zo van.

Chic bewaarzakje

Mystery vibe crescendo Mystery vibe crescendo

In de verpakking vind je dan ook nog een super mooi bewaarzakje. Niet zo’n cheap satijnen zakje met touwtjes (oké, ik moet zeggen dat ik die zakjes ook gewoon al handig vind normaal hoor, maar nu ik dit heb gezien…), nee, dit is gewoon echt chic. Een heel mooi gevoerd zwart tasje met een ruitpatroon er in. Super fancy dus. En die mooie linten die om de Crescendo lagen, dat zijn dus de linten waar je het tasje mee dicht kan strikken. So fancy!

Fancy oplader

Mystery vibe crescendo Mystery vibe crescendo

Behalve het bewaarzakje vind je ook nog een gebruiksaanwijzing en een oplader in de doos. En natuurlijk niet zomaar een oplader. In de zijkant van de oplader doe je het stekkertje en daar zit dan weer een USB kabeltje in, en dan kan je de Crescendo gewoon op het plateau van de lader leggen om ‘m op te laden. Mooi toch! De gebruiksaanwijzing is natuurlijk ook zwart met gouden letters. Fijn al die details waar op gelet is. Dit is echt voor mensen zoals ik hoor, ik ga hier gewoon voor. Ja, super oppervlakkig, ik weet het, maar ik word er gewoon lekker toch blij van. Helemaal in m’n nopjes ging ik ‘m natuurlijk gelijk opladen. Met m’n fancy laadstation. Maar hoe fancy het ook is, heel makkelijk vond ik het eigenlijk niet. Er staat wel aangegeven hoe je de Crescendo er precies op moet leggen, maar het kostte me best wat moeite om ‘m precies zo neer te leggen dat het lampje ook echt ging branden om aan te geven dat ‘ie aan het laden was. Het was echt millimeterwerk. Ik hoopte maar dat mijn katten er niet tegenaan zouden stoten of snuffelen, want dan werd er dus helemaal niks meer geladen.

App update

Mystery vibe crescendo Mystery vibe crescendo

Toen ‘ie vol was, besloot ik gelijk de app te downloaden. Want ja, natuurlijk kan je deze Crescendo ook met een app gebruiken. Je had niet anders verwacht, toch? Toen ik de app op mijn (Huawei) telefoon had, ging het connecten met de vibrator vrij simpel. Gelijk kreeg ik een melding dat er een update moest plaatsvinden, of ik dat nu wilde doen ja of nee. Nou, doe maar gelijk, dacht ik. Dus ik klikte op yes en de firmware update begon. Super traag, dat wel. Het duurde bijna een uur voor ‘ie bij honderd procent was. En toen ‘ie daar eenmaal was, bleef ‘ie daar ook staan. Niks om aan te geven dat ‘ie klaar was, ik kon verder alleen op cancel drukken. Maar dat wilde ik natuurlijk niet, dus ik wachtte. En wachtte. Maar er gebeurde niks. Nou, toch cancel dan maar. En toen werd mijn vibrator gedisconnect. Oke, gewoon weer connecten, dacht ik. Maar toen ik dat gedaan had, zei hij weer dat er een update was, of ik die wilde doen of niet. Nee dus. Waarop hij weer mijn vibrator disconnectte. In totaal heb ik vijf pogingen gedaan om de update te doen. Elke keer bleef hij uiteindelijk weer hangen bij 100% en zonder die update kan ik de app niet gebruiken. Ik heb het ook met de telefoon van Jay geprobeerd, ook een Huawei, maar ook daarmee hetzelfde probleem. Dus helaas heb ik de app niet kunnen testen. Wat ik echt super jammer vind, want ik hoor echt goede verhalen over deze app en de mogelijkheden die je met de app hebt. Maar blijkbaar werkt dat dus niet met een Huawei telefoon. Gelukkig heeft de Mystery Vibe Crescendo ook gewoon knopjes, dus kon ik ‘m alsnog gewoon testen.

Flexibel en zes motoren

Mystery vibe crescendo Mystery vibe crescendo

De Crescendo is dus zeker geen standaard sextoy. Maar hij kan ook echt wat bijzonders. Je kan ‘m zelf in de vorm buigen die jij fijn vind. Hij is super flexibel en je kan ‘m dus zelf zo maken als jij het leuk of lekker vind. Super multifunctioneel dus. En wat ook echt awesome is: hij heeft zes motoren. Ja, echt, zes! Ik heb nog nooit een vibrator met meer dan drie motoren gehad, dus dat is echt wel een bijzonder iets!

Aan de zijkanten van de vibrator zitten knopjes. Aan de ene kant heb je het powerknopje en het bluetooth connectknopje, dat tegelijkertijd ook het knopje voor de verschillende patronen is. Aan de andere kant heb je twee knopjes waarmee je ‘m harder en zachter kan zetten.

Niet zo creatief

Mystery vibe crescendo Mystery vibe crescendo

Het leek me echt super leuk om verschillende vormen te maken met deze vibrator, maar in mijn hoofd was dat eigenlijk leuker dan in de praktijk. Of ik ben gewoon niet zo creatief, dat kan natuurlijk ook. Daar had ik bij het testen van de Dodil ook al een beetje last van. Het is denk ik maar goed dat ik sextoys test en dat ik ze niet ontwerp. Want ik kwam dus niet verder dan een gewone G-spot vibrator te maken door de bovenkant wat krom te buigen, of er een grote We-Vibe van te maken. Eigenlijk gewoon een U-vorm dus.

De test

Mystery vibe crescendo Mystery vibe crescendo

Ik vind het altijd fijn om een vibrator gewoon als clitorisstimulator te gebruiken. Dus ik gebruikte als eerste de top van de Mystery Vibe Crescendo tegen mijn clitoris, maar daar was ik best wel teleurgesteld over. Het voelde voor mij echt niet krachtig of diep genoeg qua vibraties. Ik wist ook niet zo goed wat ik met die rare flapjes aan het andere uiteinde van de toy moest, dus ik besloot om toch gelijk maar voor de U-vorm te gaan. Met een beetje Sliquid Sassy (ik hou zo van Sliquid!), bij een toy gemaakt van siliconen gebruik je beter geen glijmiddel op siliconenbasis, was ik good to go. En gelukkig werkte dat een heel stuk beter voor mij!

Het ene uiteinde bracht ik dus in en het andere uiteinde (met die flapjes) kwam dan tegen mijn clitoris. Super handig dat je ‘m helemaal zo kan buigen dat ‘ie precies goed aansluit. Zo raakte hij dus echt precies mijn G-spot én mijn clitoris. Als ik met mijn hand nog iets meer druk uitoefende op het gedeelte bij mijn clitoris, was het helemaal fijn.

Bijzondere patronen

Mystery vibe crescendo Mystery vibe crescendo

Als je vaker mijn reviews leest, weet je dat ik normaal erg van steady vibratiestanden hou. Dus nu koos ik daar natuurlijk ook weer voor. En dat was best lekker. Maar toen ik eenmaal de vibratiepatronen ging gebruiken, werd ik pas echt blij. Omdat deze vibrator zes motoren heeft, kan je je misschien wel voorstellen dat dat hele bijzondere patronen kan geven. Maar echt, wow! Dit voelde echt heel erg lekker en vooral ook super bijzonder. De patronen waren echt onverwachts en verrassend en lekker en opwindend en… nou echt van alles! Ik werd er echt heel bij van.

Wat ook echt heel apart is, is dat sommige motoren diepe vibraties geven, terwijl andere motoren buzzy vibraties geven. Nu hou ik normaal echt niet van buzzy vibraties, maar in dit geval voelde het best wel lekker. Ik kan het zelf bijna niet geloven dat ik dit typ, maar het was echt zo. Het gaf dan ineens een soort kietelend gevoel en dat was echt fijn en lekker. En daarna kwamen er gewoon diepe vibraties tegen mijn clitoris en nou, gewoon, yay! Het was echt zo anders en lekker allemaal!

Mystery Vibe Playbook

Mystery vibe crescendo Mystery vibe crescendo

Het is wel zo dat ik deze vibrator eigenlijk alleen in die U-vorm lekker vind. Dus het hele concept dat je ‘m helemaal kan buigen hoe je wil en je daardoor zoveel mogelijkheden hebt, dat gaat een beetje aan mij voorbij. Maar aan de andere kant, als ik gewoon één manier heb die super goed werkt, who cares about die andere vormen en manieren. Dit was gewoon echt helemaal fijn.  Maar nu is er ook nog een playbook van Mystery Vibe, met inspiratie hoe je de Crescendo kan gebruiken. Bij het registreren van de toy kan je dit digitale boekje aanvragen. Bij mij lukte dit niet, maar de mensen van Mystery Vibe waren zo vriendelijk het boekje nog even naar mij te mailen. Er staan inderdaad veel opties in het boekje, maar een aantal vind ik toch wel wat ver gezocht. Ik zie mezelf bijvoorbeeld nog niet als een soort cowgirl op de MysteryVibe Crescendo rijden en ook de suggestie om ‘m in een aparte vorm met bochtje in te brengen terwijl iemand anders me orale seks geeft, zie ik nog niet zo gebeuren. Ook staan er een paar suggesties in die gewoon meer van hetzelfde zijn, maar dan in een andere houding. Maar gelukkig staan er ook leuke opties in. Bijvoorbeeld gespankt worden met de Crescendo in die U-vorm in lijkt me erg fijn, of bij een andere vrouw op schoot en dan de Crescendo tussen ons in, klinkt ook best wel goed.

De app test

Mystery vibe crescendo Mystery vibe crescendo

De mensen van Mystery Vibe waren niet alleen behulpzaam met het opsturen van het playbook, maar hielpen me ook met de app problemen. Ze zijn momenteel aan het werk om te zorgen dat de app, of eigenlijk die eerste update, voortaan op Huawei telefoons ook goed zal gaan. Dit is natuurlijk niet in een paar dagen te regelen, maar ze zijn er mee bezig. Ondertussen heb ik de update even met een oude Samsung telefoon gedaan, waarna de app op mijn Huawei ook gewoon werkte! Dus, uiteindelijk kon ik dan toch de app testen. En dat was inderdaad ook echt wel heel leuk. Er zijn echt veel opties die je kan gebruiken met de app. Je hebt de standaard patronen, maar hierbij kan je (wanneer hij nog niet op z’n hardst staat) ook nog een bepaalde motor harder laten gaan door op het plaatje te drukken. Ook zijn er nog heel veel extra patronen die je kan gebruiken, of zelf een patroon maken. Dat laatste vond ik best lastig. Het duurde eventjes voor ik begreep hoe het werkte, maar dan nog vond ik het best wel moeilijk. Ik miste een beetje een optie om gewoon simpel, en live, de Crescendo te bedienen. Gewoon heel simpel dat je dan zelf per motor kan zeggen of ‘ie aan moet en hoe dan. En dan nog een keer klikken als je ‘m weer uit moet. Dat zou echt wel fijn zijn ook. En de optie dat iemand op afstand, dus niet in dezelfde kamer, de app kan bedienen met zijn/haar eigen telefoon, dat zou ik ook tof vinden. Helaas is ‘ie qua geluid niet stil genoeg om ‘m in het openbaar te kunnen dragen, anders was dat ook helemaal leuk geweest in combi met de app.

Conclusie

Mystery vibe crescendo Mystery vibe crescendo

De Mystery Vibe Crescendo is echt een hele bijzondere vibrator. Ik heb echt genoten van deze aparte vibrator. De U-vorm die ik zelf maakte vond ik super lekker en de patronen zijn echt meer dan awesome. Het kostte me enorm veel tijd en moeite om de app werkend te krijgen, maar uiteindelijk was de app ook wel echt heel tof. De hele uitstraling van deze toy vind ik fijn. Hij is zeker niet goedkoop, maar je krijgt dan ook wel echt wat. Je kan echt wel heel veel plezier met deze toy hebben. Voor mijzelf vind ik de flexibiliteit en zelf de vorm kunnen bepalen niet heel veel toevoegen. Maar ik wil echt wel meer vibrators met zes motoren, want dat is echt geweldig!

Je kan de Mystery Vibe Crescendo hier bestellen bij bol.com voor 159 euro.

Hij is er trouwens ook in het paars, die vind je hier

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

4 Reacties

 1. Jaaa ik wil hem graag winnen 🤗

  Antwoord
 2. Oh my ik ben echt mega nieuwschierig naar dit ding.. en dat doosje ook. Daar val ik echt voor haha. Nu heel hard duimen dat ik hem win.

  Antwoord
 3. En die kleur….

  Antwoord
 4. Dit lijkt me in alle wegen een heerlijk Duivels speeltje. Kan hem vormen naar mijn menselijk speeltje. En naar wat ik lees kan ik mijn speeltje een heel groot plezier doen. Nu nog winnen.!!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Giveaway: Mystery Vibe Crescendo | Tess Tesst - […] ook met een app bedienen, zodat er nog veel meer mogelijkheden zijn. Je kan het allemaal in mijn review…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.