MOQQA Cliff G-spot dildo

06-08-2021

De MOQQA Cliff kreeg ik jaren geleden in een sextoy adventskalender. En sindsdien ben ik fan van deze dildo. Maar helaas was deze dildo lange tijd niet verkrijgbaar in Nederland. Maar nu eindelijk wel! Dus hoog tijd om eens een review over deze awesome G-spot dildo te schrijven.

Specs

Materiaal: Siliconen (dus helemaal bodysafe)
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 19,90 euro, hier te koop bij Amazon
Is ’t wat? Hij is geweldig!

Mijn eerste indruk van de MOQQA Cliff

De moqqa cliff in mijn hand. De moqqa cliff naast een lipstick

Toen ik deze dildo voor het eerst zag, had ik er gelijk een goed gevoel bij. Zo’n platte kop doet het meestal erg goed voor mijn G-spot. Extra leuk van deze dildo is ook dat je ‘m aan twee kanten kan gebruiken. Ik hou echt van sextoys die multifunctioneel zijn. Maar wel alleen als alle functies ook goed werken. Anders is het maar onzin.

Het materiaal voelt fijn aan, lekker glad. Het is niet het soort siliconen wat makkelijk veel stof aantrekt. De dildo voelt een klein beetje flexibel.

Ik vind de MOQQA Cliff ook best een leuk kleurtje hebben. Het zit een beetje tussen mintgroen en gewoon groen in. Net even wat anders dan anders.

Omdat ik de MOQQA Cliff in een kalender kreeg, heb ik geen foto’s van de verpakking.

Team dildo

De moqqa cliff ligt op mijn hand. Close-up van de platte kop van de moqqa cliff

Ik hoor nog steeds zo vaak van mensen dat ze de toegevoegde waarde van een dildo niet zien. ‘Als je een vibrator niet aan zet, heb je toch ook gewoon een dildo’ is denk ik de meest gehoorde uitspraak over dildo’s. Maar nee! Dildo’s zijn echt zo awesome. Ik blijf het maar zeggen, tot iedereen het weet. Dildo’s zijn er is zoveel betere vormen dan vibrators. Want bij een dildo hoeft er nooit rekening gehouden te worden met waar de motor en het hele binnenwerk geplaatst moet worden. Bij een dildo gaat het echt alleen om de vorm en hoe die zo goed mogelijk kan zijn.

Ook heb je dildo’s van meer materialen dan vibrators. Dildo’s van glas, rvs of hout zijn bijvoorbeeld echt super tof en heel stimulerend!

De Test van de MOQQA Cliff

De moqqa cliff en een flesje sliquid glijmiddel in mijn hand. Ik doe glijmiddel op de moqqa cliff

Natuurlijk gebruikte ik glijmiddel, want glijmiddel maakt spelen met sextoys makkelijker en lekkerder. Bij een seksspeeltje van siliconen kan je beter geen siliconen glijmiddel gebruiken. Maar een goed waterbasisglijmiddel is helemaal prima. Bijvoorbeeld Pjur Woman Nude of Sliquid, allebei zonder irriterende ingrediënten voor je vagina.

Zoals ik zei, kan je deze dildo aan twee kanten gebruiken. De grotere kant, dus niet de kant met de platte kop, voelt al heel erg lekker. Deze kant heeft een beetje zo’n standaard dildo vorm. Die vorm is niet voor niets vrij standaard, want dat voelt gewoon heel lekker en stimulerend. Deze kant heeft ook een heel gemiddeld formaatje, niet te groot en niet te klein.

Maar als je ’t mij vraagt, gaat het bij de MOQQA Cliff vooral om de andere kant. De kant met de platte kop. Want die kant voelt echt zó goed. Mijn G-spot wordt echt heel blij van deze dildo. De vorm van de MOQQA Cliff is gewoon perfect om mijn G-spot mee te stimuleren. Hij raakt altijd precies de juiste plek. De platte kop geeft een soort ribbel aan de onderkant. En precies die combinatie, van die platte kop en die ribbel, dat werkt echt heel goed voor mij.

G-spot orgasmes

De moqqa cliff, zijaanzicht. De moqqa cliff van voren gezien

Deze dildo laat mij altijd heel makkelijk squirten. Als ik zin heb in even een snel G-spot orgasme, dan is dit één van mij go-to toys. Het lukt altijd.

G-spot orgasmes zijn voor mij minder intens dan clitorale orgasmes. Het verschilt een beetje per persoon hoe dat voelt. Wat ook erg tof is, is een blended orgasm. Dus een gecombineerd orgasme door stimulatie van de G-spot en stimulatie van de clitoris.

De combinatie MOQQA Cliff en Satisfyer Dual Love vond ik echt helemaal amazing! Super intense orgasmes, perfecte stimulatie. Natuurlijk kan je een dildo combineren met allerlei toys. Met een wand vibrator of een fijne bullet is het ook helemaal lekker.

Conclusie

De MOQQA Cliff is echt een super goede G-spot dildo. De andere kant is ook fijn om mee te experimenteren. Maar de G-spot stimulatie is echt top. Hij is ook nog eens super goedkoop, wat best uitzonderlijk is voor zo’n goede toy.

Je kan de MOQQA Cliff hier bestellen bij Amazon.nl voor 19,90 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

3 Reacties

 1. Jammer dat ‘ie niet meer verkrijgbaar was in Nederland. Ik had hem zelf een 4 jaar geleden via bol.com gekocht, maar de verkoper is blijkbaar niet meer actief:( Ik koop zelf liever niet bij Amazon.
  Ook jammer dat Amorelie niet in Nederland verkoopt, zij verkopen moqqa (en de cliff) nog wel.

  Antwoord
 2. Ik heb hem een tijdje geleden gekocht na jouw review. Hij is inderdaad goed, en een mooie kleur!
  Laatste tijd heb ik dan wel een voorliefde voor glazen of houten (idée du désir!) maar soms gebruik ik deze nog ter afwisseling.

  Antwoord
 3. Ik heb deze naar aanleiding van je recensie gekocht. Ik ben heel benieuwd 🤩

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.