Mister B Professionele penispomp-set | Penispomp Review

22-05-2019

Ik kreeg via Mark van Euphoria-erotiek de Mister B Professionele penispomp-set in ruil voor een eerlijke review. Dank je Mark!

De penispomp

Zoals jullie inmiddels wel hebben gelezen op deze site heb ik al “redelijk” wat ervaring met penispompen. In ieder geval genoeg ervaring om mij nu eens bloot te stellen aan een “Professionele” penispomp. Hoewel ik mij wel afvraag wie “Penispomper” op zijn visitekaartje heeft staan.

Ik weet inmiddels dat het idee dat je penis (permanent) groter of breder wordt van een pomp wellicht tot het rijk der fabelen verwezen kan worden, echter moet ik wel zeggen dat ik wel snap dat mensen pompen “voor de lekker”.

Het is, mits je weet wat je doet (lees je in mensen!) een fijne toevoeging, en het feit dat je in ieder geval voor korte tijd een dikkere, langere penis krijgt is ook niet onaangenaam (hoewel dat wellicht meer psychosomatisch is dan feitelijk een verbetering).

Wat vooral geldt bij penispompen is dat je wel echt je even moet verdiepen in wat je aan het doen bent, vooral ook goed naar je lichaam moet luisteren, niet in een soort van idolate euforie je pik zo ver moet oppompen dat er dingen knappen, scheuren of anderzijds niet zo heel erg lekker gaan.

Mister B

Mister B is een merk dat ik heel erg goed ken, zelfs al voordat ik seksspeeltjes ging testen kwam ik met regelmaat in hun winkel in de Amsterdamse Warmoesstraat. En hoewel ze inmiddels verhuisd zijn naar de Prinsengracht is het nog steeds een bedrijf dat ik om hun spullen in ieder geval een warm hart toedraag.

Kenmerkend voor het merk is dat ze zich vooral focussen op de masculiene kant van het LGBTQIA+ spectrum, heel kort door de bocht gezegd, mensen met een pik en een prostaat.

Dat vertaalt zich zowel in de kleding die ze verkopen als in de seksspeeltjes die ze aanbieden, en daar is niets mis mee, een goede focus is nooit verkeerd lijkt mij.

Mister B Professionele penispomp-set

Mister b professionele penispomp-set

De Mister B Professionele penispomp-set zit niet in een doos. Althans, de koffer is gelijk de opbergunit en omverpakking. Het enige dat doet verraden dat je iets nieuws krijgt is het plastic Mister B label dat om het handvat zit waardoor je e.e.a. niet open kan doen.

Na verwijdering van dit label kan je de plastic koffer (die een beetje aanvoelt alsof je een stuk gereedschap uitpakt, wat dan weer wel “professioneel” aanvoelt) open maken door de twee sluitingen open te klikken. Als je de koffer dan opent zie je aan de bovenkant van de koffer schuimplastic, van dat grijze dat je ook voor geluidsisolatie kan gebruiken.

De penispomp, de koker (die je in diverse maten kan krijgen) en het slangetje zitten netjes verpakt in een plastic voorgevormd gedeelte aan de onderkant van de koffer.

Wat meteen opvalt is dat er ook ruimte is gemaakt voor wat tepelzuigers zouden moeten zijn, maar deze moet je apart aanschaffen, en zaten in mijn geval ook niet bij deze set (boeh!).

De set bevat dus een grijze mini-vac pomp, een vacuum koker gemaakt van wat ik denk dat acrylaatglas is en een slang.
De koker en de slang zijn voorzien van een ventiel zodat je na het creëren van het vacuüm de koker van de slang af kan koppelen en eventueel (denk ik) de tepelzuigers kan gebruiken zonder dat het vacuüm verbroken wordt.

Er zit verder (vind ik eerlijk gezegd best slecht) verder geen gebruiksaanwijzing of andere documentatie bij deze set.

Dat vind ik eerlijk gezegd best slecht. Of het nou een “professionele” set is of niet, enige instructie lijkt mij altijd wenselijk.

Mini-vac

Mister b professionele penispomp-set | penispomp review

Je zag het waarschijnlijk net al even langskomen, maar het pomp gedeelte van deze Mister B Professionele penispomp-set is dus van mini-vac. Dat is een merk op zich, en dus ging deze seksspeeltjes reviewer even op zoek en dook in Google.

Al snel ontdek je een aantal dingen. Het grootste “ding” dat ik ontdekte is dat deze “mini” pompen voornamelijk gebruikt worden voor het ontluchten van remmen. Ze hebben ook zelf een website, waarop ook staat dat hun pompen ook voor “novelty use” is.

Wat wel zo is, is dat deze pomp een enorm krachtig vacuüm kan creëren, ik denk ook persoonlijk vele malen meer dan wat gezond zou zijn voor jouw lichaam. Dat is wel even iets waar je rekening mee moet houden voor je aan de gang gaat.

De Mister B Professionele penispomp-set getest

In tegenstelling tot de Hydromax pomp die ik eerder testte kan ik dit gewoon in bed doen, of in ieder geval, er komt bij deze pomp geen water kijken. Het kan dus relaxed ergens op een plek waar je even kan zitten en liggen.

Hoewel het vacuüm bij een watersysteem als Hydromax beter verdeeld wordt is het comfort van je eigen bed, stoel of nou ja, waar je dit ook wil doen echt wel een super bonus.

Ik heb de afgelopen week dan ook makkelijk kunnen testen als het mij uitkwam, en dat is heel fijn.

Ondanks het ontbreken van enige documentatie is het vacuümpompen van je pik niet bepaald heel erg ingewikkeld, althans, als je al wat ervaring hebt met penispompen en hun gebruik.

Ik zelf gebruik altijd bij dit soort niet-waterbased-pompen wat waterbased glijmiddel op mijn pik en wat om de rand van de koker. Zo zorg je ervoor dat de koker goed vacuüm trekt tegen je lichaam, en het glijmiddel op je pik zorgt ervoor dat deze de ruimte heeft en niet blijft “plakken” aan de zijkanten waardoor je hem effectief krom zou kunnen pompen. Ik denk dat je ook siliconen glijmiddel kan gebruiken, maar ik weet niet hoe dat reageert met bijvoorbeeld het slangetje of de ringen van het ventiel. Maar goed, waterbasis werkt, dus waarom iets beter maken als het al goed werkt.

Ik begin mijn eerste sessie met de Mister B Professionele penispomp-set en merk dat ik al snel aan mijn “max” zit qua comfort. Als je dus super enthousiast aan het pompen slaat (of iemand anders de pomp bedient) kan je jezelf vrij snel, veel au toedoen.

Natuurlijk ben ik al een tijdje niet meer aan het pompen geweest maar mijn comfort houdt op te bestaan bij ongeveer 0,15 bar (dat was ook gevoel dat ik had bij de hoogste stand van de Apollo penispomp). De pomp zelf is volgens de meter in staat door te gaan tot 1,0 bar. Maar ik vermoed dat er dan echt iets bij mij scheurt, sowieso dat gevoel krijg ik al bij 0,2 bar en dus ga ik niet verder dan 0,15.

Omdat er aan de cilinder onderkant verder geen rand zit (bij andere penispompen zit er meestal een silicone ring) is het in standhouden van een constante druk eigenlijk vrij tricky. Zelfs met veel glijmiddel ontstaat er af en toe een lekje, waardoor je eigenlijk constant een beetje bij moet pompen, maar niet te hard, want dan doet het au.

Op zich is dat niet zo’n heel groot probleem zou je denken, ware het niet dat als je gebruik wil maken van de afkoppelingsmogelijkheden je wel moet opletten dat de koker niet ineens gewoon geen druk meer heeft terwijl je iets anders aan het vacuümpompen bent. Ik vind het een beetje een design faal eigenlijk.

Verder is de pomp vrij gebruiksvriendelijk. Er is ook maar 1 handel waar je mee kan pompen en 1 knop aan de zijkant van de pomp waarmee je het vacuüm kan opheffen.

Wat mij meteen weer opviel is dat je dus niet het vacuüm kan opheffen als de pomp niet is aan gekoppeld. Wil je dus extreme dingen doen (raad ik je niet per se aan), zorg dan wel dat de pomp aangesloten blijft op de cilinder, want hoewel het ontkoppelen en aankoppelen een kwestie is van een tabje indrukken op de cilinder echt fijn is het niet als je dat moet doen als het al fout aan het gaan is.

Verder is er niet echt iets te melden over deze Mister B Professionele penispomp-set, anders dan deze manuele pomp je best wel wat controle geeft over de druk, en simpel genoeg werkt.

Het enige gemis is dus de ring, niet alleen voor wat meer comfort, maar ook om te zorgen dat alleen maar je penis in het vacuüm wordt meegenomen. Het is mij nu meermaals overkomen dat mijn ballen bijvoorbeeld ook mee floepten, letterlijk floepten, en dat doet echt enorm niet leuk zeer.

Mister b professionele penispomp-set cilinder

Schoonmaak

De cilinder van de Mister B Professionele penispomp-set is helemaal goed en hygiënisch te reinigen, de rest van de pomp komt in principe alleen in aanraking met je hand, dus mits die goed schoon zijn is het reinigen van de pomp zo simpel als een doekje met wat schoonmaakmiddel langs het handvat en eventueel de slang.

De cilinder kan dus gewoon in (warm) water gereinigd worden en met een doek gedroogd. De pomp is niet onder te dompelen, of heel nat te maken, maar dat hoeft ook niet.

Mister b professionele penispomp-set pomp met drukmeter

Conclusie

Ik vind de Mister B Professionele penispomp-set een degelijke pomp set, echt hartjes ook voor de koffer waar hij in komt, dan kan je hem tenminste enigszins fatsoenlijk opbergen als je hem even niet wil gebruiken. Ik mis wel een zachte ring onder aan de koker voor een beter en comfortabeler vacuüm, dit zou er ook voor kunnen zorgen dat je minder snel dingen mee naar binnen pompt, wat uitermate oncomfortabel is. Ondanks deze manco kan ik de Mister B Professionele penispomp-set toch echt wel aanraden mocht je graag veel controle hebben over de hoeveelheid druk.

Je kan de Mister B Professionele penispomp-set kopen bij Euphoria-Erotiek voor € 129,90

 

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.