Milkshake 2018 | Festival review door Jay

08-08-2018

Muziek, jezelf zijn, echt jezelf mogen zijn en een lekker zonnetje tijdens het dansen, misschien de beste samenvatting die ik zou kunnen geven als het gaat om deze review van het Milkshake Festival.

Voorpret

Toen Tess terug kwam van de 2017 editie van dit festival was ze zo enthousiast en blij dat ik echt baalde dat ik niet mee was gegaan. Toen ik haar review over Milkshake 2017 uiteindelijk las, was dat helemaal het geval.

Vanaf dat moment stond Milkshake 2018 met dikke rode pen in mijn agenda.

Oké, ja, ik heb een digitale agenda, maar de letters waren echt rood en dik, ja, echt waar.

En ineens was het Juli 2018, en mochten we er dan heen, HET festival voor de LGBTQIA, hetero, en eigenlijk elke community die er is. De boodschap? Wees welkom, wees jezelf, en heb het leuk. Oh ja, en uh DANSEN ZAL JE!

Veiligheid voor alles

Milkshake festival entree

En route dus naar Milkshake, in Amsterdam, het Westerpark, en dan met warm weer, zon, kan eigenlijk niet fout gaan.

We komen aan, en zitten al snel vol in een gewone stadsbus vol met andere Milkshake bezoekers. Dat is vrij duidelijk, want OVERAL glitter, en blijheid en nou gewoon Milkshake.

We lopen het festivalterrein op en zien daar een enorme rij aan mensen staan. Milkshake is populair, dat is goed.

Wij skippen de rijen gaan naar de pers rij, Tess en ik zijn namelijk pers, accreditatie formulier en alles. Er wordt ook zeker door de organisatie gecheckt dat je bijdraagt en niet af doet aan de veilige omgeving die ze creëren.

We worden begroet door Sinan waar we al contact mee hadden gehad hij heet ons welkom op Milkshake. Ik krijg mijn ultra hippe paarse glitter bandje om dat mensen laat zien dat ik een goedgekeurde fotograaf ben en we mogen verder lopen. De rij in om gefouilleerd worden.

Ik wordt gefouilleerd door Jaike, nou zou je misschien denken, hoe weet je dat? Maar als je vrouw enorm fan is fan Celblok H en je vaak meekijkt herken je “Boomer” natuurlijk meteen. Het fouilleren gebeurt snel en professioneel (genoeg). En dan zijn we er. Wij zijn op Milkshake 2018.

Voel de vreugde, en de liefde!

Milkshake festival bear

Wat mij eigenlijk meteen opvalt is hoe relaxed iedereen is, natuurlijk zijn er mensen aan het dansen, maar wat mij opvalt is dat er ook genoeg mensen gewoon rustig een praatje staan te maken, wat vooral opvalt is dat iedereen, echt iedereen, gewoon blij is, en dat werkt aanstekelijk.

Alles is vol kleur, overal is liefde, of internationaler: Love.

Dat thema wordt ook overal doorgezet, wil je eten? Dan ga je naar een tentje “For those who love..Food!”, drinken haal je bij een tent “For those who love..Drinks!” en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Just Dance

Milkshake festival route

We lopen na aanwijzing van een van de kleurrijke wegwijzers richting het Mister B podium, Tess heeft daar ooit eens gewerkt, vrienden van ons zijn daar nu bezig, dus dat willen we als eerste gaan bekijken. Knetterharde, loeigeile Techno knalt ons om de oren. Ik hou niet zomaar van elk soort muziek, maar deze muziek is zo goed dat je echt een stuk beton moet zijn wil je niet mee gaan in de flow van de beats en vooral ook de flow van al die blije mensen die er op dansen

We komen bij de zijkant van het Mister B podium en worden begroet door vrienden die daar werken. Je kan leren hoe je een zweep gebruikt. Je komt in aanraking met een Doxy vibrator. En voor de bikkels onder ons kan je een wedstrijdje doen wie het langst de electro buttplug vast kan houden als deze onder stroom staat.

Uitermate vermakelijk allemaal, helemaal als je mensen ziet voor wie het echt allemaal nieuw is, maar, omdat ze zich zo veilig voelen, alles wel willen proberen, echt awesome!

And the beat goes on

Milkshake festival music

Het is daar al echt supergezellig, maar er is natuurlijk meer te zien. We lopen dus verder.

Er zijn ook wat foodtrucks neergestreken op Milkshake, artisinale roze (vegetarische) hamburgers, patat met roze frietsaus. You name it, they have it.

De niet vegetariër die niet zonder zijn stukkie vlees kon op een festival was wel iets minder blij, Milkshake is namelijk vegetarisch, dat heeft ook van alles te maken met hun inzet om zo duurzaam mogelijk te zijn, maar daar later wat meer over.Milkshake festival dance act

We struinen over het festival terrein en zien alle stages, namen als “het vieze poezen dek” en “Less drama, more techno” en “Flikker” passeren de revue. Alle stijlen dansmuziek komen wel langs, er is veel en het is vooral allemaal heel goed.

Milkshake festival dildo kleien

We kijken naar het cockring werpen, het dildo kleien en gaan in het reuzenrad. Ik haat het reuzenrad, maar ik was zo blij en idolaat van de sfeer dat ik daar pas achter kwam toen ik al 2 rondjes had gedaan, en ik er nog 4 moest…ARGH…maar eigenlijk wel heel tof om van bovenaf al die liefde te kunnen zien  en vooral ook voelen.

 

Duurzaamheid en Safe Seks op Milkshake

De liefde die Milkshake uitstraalt gaat ook verder, liefde voor het milieu bijvoorbeeld. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Zo koop je een harde drinkbeker voor een euro extra als je iets wil drinken en, bij je volgende drankje, gebruik je die gewoon weer. Dat geldt ook voor de flesjes water die je koopt. Zo houden ze niet alleen het festival terrein schoon, ze reduceren ook nog eens de carbon footprint. Eigenlijk een heel mooi streven dus.

Natuurlijk wil een organisatie als Milkshake ook dat de liefde veilig bedreven kan worden, zo vindt je her en der wat plekken waar je (gratis) condooms kan pakken, er is zelfs een standje waar je je kan laten voorlichten over Safe Seks, drugsgebruik en alles wat het leven leuker en veiliger maakt.

Conclusie

Ik sluit al mijn reviews af met een conclusie, normaal gesproken zou ik dan zeggen of je dit wil kopen. Deze conclusie is iets anders, als je namelijk van dansen houdt, van liefde houdt en jezelf wil zijn tussen allemaal andere mensen die dat ook allemaal willen, dan wil je dit festival gedaan hebben. Zelden zul je je zo vrij voelen om gewoon lekker jezelf te zijn en ook nog eens lekker te kunnen dansen. Of je nou puppy, queer, binary, non-binary, cis, aseksueel, trans, fluid, it really doesn’t matter what bent. Milkshake is voor jou.

 

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.