MEO Spandex Mask with Mouth – Extra Strong

24-08-2018

BDSM toy review by Tess: MEO Spandex Mask with Mouth – Extra Strong

Sommige toys hebben gewoon een hele duidelijke naam. Ik bedoel, sommige namen van toys vind ik gewoon stom (hallo Thrust-Her) maar om eigenlijk gewoon een productomschrijving als naam te gebruiken is ook maar weinig creatief natuurlijk. Maar goed, we weten wel gelijk waar we het over hebben. Van MEO kreeg ik deze spandex hood (zo ga ik β€˜m gewoon maar noemen in deze review) in ruil voor mijn review. Afgezien van de inspiratieloze productnamen, vind ik MEO wel een toffe shop. Hij is eigenlijk gericht op (homo)mannen, maar veel toys zijn natuurlijk voor iedereen bruikbaar. Bij MEO zie je regelmatig wat explicietere beelden en dat vind ik wel leuk. Zeker omdat tegenwoordig eigenlijk alle shops er juist zo clean uit zien.

Een spandex hood. Een wat?

Meo spandex mask with mouth – extra strong Meo spandex mask with mouth – extra strong

De spandex hood dus. Als je niet echt bekend bent met BDSM, vraag je je misschien vooral af wat een hood dan eigenlijk is. Een hood, op z’n Engels dus, is eigenlijk gewoon iets wat je over je hoofd kan doen. Een masker dat je hele gezicht bedekt. Met soms dus wel wat openingen, zoals voor de mond of de ogen. En neusgaatjes zie je ook wel vrij vaak, maar dat hangt ook weer van het materiaal af. Hoods zijn vaak gemaakt van leer of latex, maar spandex kan dus ook. Spandex is duidelijk een goedkopere optie, maar voor mijn gevoel ook een wat minder heftige optie.

Misschien vraag je je nu af waarom je zo’n hood over je hoofd zou willen doen. Of misschien zie je wel van die super clichΓ© beelden voor je van SM’erts op televisie, de strenge Meesteres in een latex catsuit, met aan haar voeten een slaaf in een zwarte leren string, met een leren hood over z’n gezicht. Met veel gespen en ritsen. All the works. Dat is in elk geval voor mij wel lang het beeld geweest was ik had bij een hood.

Afgesloten van de buitenwereld

 

Meo spandex mask with mouth – extra strong Meo spandex mask with mouth – extra strong

Dus hoewel het me eigenlijk best wel tof leek om eens een hood te dragen, zorgde dat beeld er voor dat ik dat niet deed, want zo wilde ik niet zijn. Het duurde even voor ik daar overheen was, en toen ik voor de eerste keer een hood probeerde, voelde het eigenlijk heel fijn. Het is een beetje alsof je in je eigen bubbel zit, afgesloten van de buitenwereld. Bij veel hoods is het zo dat je niks meer ziet, veel minder hoort, ruiken gaat ook bijna niet. Je mist gewoon een heleboel zintuigen. En voor mij werkt dat best wel relaxend. Maar het zorgt er ook voor dat ik me beter kan focussen op het BDSM spel wat ik aan het doen ben en niet afgeleid word door andere zaken uit de omgeving. Daarbij vind ik het ook nog eens best spannend om niks te kunnen zien. Je hebt dan geen idee wat er gaat gebeuren en dat is best een dingetje. Ik heb soms ook dat ik dan andere sensaties juist extra goed voel. Als mijn partner bijvoorbeeld met een pinwheel over mijn huid gaat, voelt dat echt extra intens.

Lekker glad

Meo spandex mask with mouth – extra strong Meo spandex mask with mouth – extra strong

Het voordeel van spandex vind ik dat het lekker zacht en rekbaar is. Het past eigenlijk altijd en je hebt geen rits of rijgveter nodig om de hood dicht te maken. Je kan β€˜m gewoon zo over je hoofd trekken. Zonder dat je haar vast raakt in de rits. Als je het dan over afknappers tijdens een spel hebt, is dat er wel een voor mij. Ik vind zelf de gladde stof ook gewoon heel lekker aanvoelen op mijn huid en wanneer mijn spelpartner dan ook nog zijn handen over de hood heen laat glijden, vind ik dat echt super lekker voelen.

Twee laagjes

Meo spandex mask with mouth – extra strong Meo spandex mask with mouth – extra strong

Deze spandex hood van MEO heeft dus twee lagen spandex. Spandex ziet er niet zo doorzichtig uit, maar als het over je hoofd zit, kan je er toch best wel goed doorheen kijken. Dat heb je dus met een spandex hood waar maar één laag spandex gebruik is. Met deze twee lagen is dat dus een heel stuk minder. Ik kon nog wel iets zien, vooral het verschil tussen licht en donker. Wanneer er iets bewoog voor een raam of een lamp, dan zag ik die beweging wel. Dat effect vond ik eigenlijk wel koel. Je ziet niet genoeg om gewoon zelfstandig te kunnen rondlopen, maar je ziet toch wel iets, bij het juiste licht.

Praktisch voor sexy times

Meo spandex mask with mouth – extra strong Meo spandex mask with mouth – extra strong

Deze spandex hood heeft een opening bij de mond. Dat kan best wel praktisch zijn, tijdens sexy times. Wat ik wel irritant vond aan deze mondopening, is hoe hij omgezoomd is. Tenminste, ik denk dat je het zo noemt, want van die vorm van naaien heb ik maar weinig verstand. Er zit dus een naadje met daar boven een los randje stof. Dat randje stof kan heel makkelijk door de mondopening naar buiten komen. Waardoor je dus een soort snorretje hebt. Of ruches om je mond. Niet zo sexy dus. Omdat ik het zelf natuurlijk niet kon zien, merkte ik dat ik daar toch wel wat afgeleid door raakte. Ik voelde steeds of het allemaal nog wel netjes naar binnen gestopt zat, want ik wilde geen ruches om mijn mond. Misschien is het wel mogelijk om dat strookje stof wat bij te knippen, zodat het zo’n smal stukje stof is dat het niet meer zo makkelijk naar buiten kan uitsteken. Ik heb dit nog niet geprobeerd, dus ik weet nog niet hoe makkelijk dit gaat, maar ik denk dat het wel lukt. Maar ik vind het met dit soort dingen altijd wel een beetje jammer als je er dan zelf nog in moet gaan zitten knippen.

Naadje

Meo spandex mask with mouth – extra strong Meo spandex mask with mouth – extra strong

Verder loopt er een naad over de hele hood, precies over het midden van je gezicht. Dus over je neus en zo helemaal door. Aan de buitenkant ziet dat er gewoon heel netjes uit, maar aan de binnenkant is die naad een stuk grover, wat je dus ook wel echt voelt zitten. Ik kan me voorstellen dat het erg latsig is om zo’n hood te maken en dan niet die naad daar te hebben, maar voor mijn huid (die ook best wel gevoelig is) had ik een wat kleinere, zachte naad wel fijner gevonden.

Verder functioneerde de spandex hood helemaal prima. Afgezien van de naad vind ik β€˜m comfortabel zitten en hij sluit mooi aan. De stof voelt lekker, de mondopening zit op de goede plek en is goed qua formaat. Hij is makkelijk op en af te doen. Helemaal goed dus. Bij MEO hebben ze trouwens nog meer soorten spandex hoods. Sommige met een enkele laag en anderen met een dubbele laag. Maar ook heb je bijvoorbeeld spandex hoods die alleen openingen bij de ogen hebben, of die gewoon helemaal dicht zijn (je kan er gewoon doorheen ademen), allerlei combinaties dus.

Conclusie

Dit is een product dat zeker niet voor iedereen zal zijn. Maar als je het idee hebt dat je wel een keer een hood wil proberen, dan is deze spandex hood echt een super goed instapmodel. Het is makkelijk, niet zo β€˜eng’ en best wel comfortabel, maar toch ook wel spannend.

Je kan het Spandex Mask with Mouth – Extra Strong hier bestellen bij MEO voor 39 euro.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

1 Reactie

  1. Oh, wat een slechte afwerking van de mond zeg! Juist met twee lagen had je die mond zo kunnen maken dat de reststof tussen de twee lagen terecht zou komen. Iets meer moeite, maar voor 39 euro hadden ze die moeite best mogen nemen. Zonde zeg!

    Ik zou er ook ontzettend bewust van zijn steeds. Ik denk dat je het wel kleiner zou kunnen knippen, als je voorzichtig bent. Met een nagelschaartje ofzo.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.