MEO SM Whip in Brown Leather | Singletail review

10-11-2021

Met de MEO SM Whip in Brown Leather trakteer ik jullie twee weken achterelkaar op een BDSM gerelateerde review. En hoewel dit natuurlijk ook over leer gaat, is deze MEO SM Whip in Brown Leather natuurlijk niets wat je aantrekt. Sterker nog ook niet iets voor de beginnende kinkster, maar zeker wel iets voor mensen die van zwepen houden.

SPECS

  • Materiaal: Plantaardig gelooid koeienleder
  • Bodysafe? Nee, zeer zeker niet veilig, zeker niet voor de ontvanger
  • Lengte: 190 cm (ongeveer)
  • Kleur: Bruin (ja, je raad het niet)
  • Prijs: € 189,90 bij Meo.de

Zwepen, floggers, single tails: Eh wat?

Als je nu niet zo heel erg thuis bent in de wereld van de bdsm en dan specifiek in de wereld van het slagmateriaal dan kan de term zweep (whip), single tail, of flogger je misschien een beetje verwarren. Vooral omdat, zeker in het Nederlands, de term zweep te pas en te onpas gebruikt voor alles dat zwiept.

Dus even een korte uitleg over wat nu wat is, dat maakt het misschien allemaal iets duidelijker.

Flogger: Een flogger, of eigenlijk in goed Nederlands, een gesel, is een slagwerktuig met een handvat en twee of meerdere strengen. Voorbeelden van “beruchte” floggers zijn: Cat O’ Nine tails (kat met negen staarten), omdat er 9 strengen aan zaten met aan het uiteinde knoopjes in het leer, of zijn veel gemenere russische tegenhanger de “knoet”, die in plaats van knopen, ijzeren gewichtjes aan het uiteinde had. De knoet werd vaak gebruikt om mensen letterlijk dood te geselen.

In de BDSM zijn er natuurlijk versies van de kat met negen staarten, maar zijn floggers vaak gemaakt van veel meer losse strengen leer of plastic en zitten er eigenlijk bijna nooit knoopjes aan het uiteinde. Hoewel er voor de echte “die hards” ook floggers zijn gemaakt van kettingen of nylon springtouw.

Zweep: Een zweep of door veel “experts” ook wel singletail genoemd, is een slagwerktuig waar aan het handvat één streng zit (daarom ook de uitdrukking single(=1)tail(streng).

Bekende zwepen zijn het paardrijzweepje (een van de vaste beginnerszweepjes voor mensen die met dingen willen slaan), dat bestaat uit een handvat een stevige “streng” en meestal een plat stukje leer waarmee je net achter het zadel een paard kan aansturen, ze zijn meestal niet zo lang.

Een andere zweep die vaak bij ook niet kinksters bekend is, is de bullwhip; een uit leer gevlochten lange zweep met aan het uiteinde vaak een zogenaamde cracker. Vaak bekend als de “Indiana Jones” zweep zijn deze zwepen er in korte en extreem lange versies te krijgen.

Het eigenlijk doel van zwepen is niet eens zozeer het toebrengen van pijn aan mens of dier, meestal gaat het over het aansturen van dieren. Pas toen men het op mensen ging toepassen werd het doel ook daadwerkelijk corrigeren door middel van (heftige) pijn.

Er zijn nog veel meer soorten zwepen, maar die komen later nog wel een keer aan de orde, ik hoop in ieder geval dat het verschil tussen een zweep en een flogger nu duidelijk is.

MEO SM Whip in Brown Leather

Als je al goed hebt gekeken naar het plaatje dat bovenaan deze review staat dan zul je hopelijk na mijn uitleg hebben gezien dat we het in het gevalk van de MEO SM Whip in Brown Leather het inderdaad over een singletail hebben, sterker nog dit is een bullwhip. Gemaakt van plantaardig gelooid in elkaar geweven bruin koeienleer.

Close-up van de meo sm whip in brown leather waarbij je het patroon kan zien, je ziet ook hoe dun het leer is van deze zweep

MEO SM Whip in Brown Leather in de doos

Zoals wel vaker bij MEO zit de MEO SM Whip in Brown Leather helaas niet in een doos, maar krijg je hem in een plastic zak opgestuurd.

MEO SM Whip in Brown Leather getest

In alle eerlijkheid ben ik niet per se een groot voorstander van “of the shelf” singletails, goede zwepen zijn namelijk echte kunststukjes gemaakt door mensen die echt weten wat ze doen. Dat maakt wel dat echt heel goede zwepen, gemaakt van het beste leer voor zwepen ook echt heel erg duur kunnen zijn, maar dan heb je ook wel wat, een zweep helemaal gemaakt (in overleg met de maker) naar jouw smaak, met de kleuren en de patronen die jij wil.

Maar aangezien het (veilig) hanteren van een singletail wel wat oefening en kunde vraagt van de persoon die ermee aan de gang gaat is dat wel een dingetje als je moet gaan oefenen met een heel dure zweep. Gelukkig hoeven dingen niet altijd in leer en kan je ook van wat makers heel goede paracord zwepen krijgen, of als je wil zijn er ook workshops singletail gebruik te volgen, waarbij je zelfs wel eens een echt goede zweep van iemand mag vasthouden.

Dus wel een waarschuwing alvast, mocht je deze MEO SM Whip in Brown Leather nu gaan kopen om mee te oefenen, doe voorzichtig, zet een veiligheidsbril op, begin eens met een kussen als “doelwit” en probeer eerst maar eens of je meermaals iemand kan raken zonder je huis of jezelf te slopen.

De test

Maar goed genoeg waarschuwingen en andere zaken.

Toen ik de MEO SM Whip in Brown Leather op de site van MEO zag staan was ik eigenlijk blij verrast, hij zag er namelijk echt wel erg hoogwaardig uit en niet een machinaal gevlochten flut dingetje, en toen wilde ik hem natuurlijk dolgraag testen.

Zoals ik al schreef kreeg ik hem in plastic zak opgestuurd en dat voelt voor iets van zoveel geld toch eigenlijk niet helemaal lekker ofzo. Tegelijkertijd, het is gewoon hoe MEO zijn spullen verstuurd, dus misschien moet ik er niets achter zoeken maar voelt niet helemaal okee ofzo, nou ja.

Eindelijk ruim de tijd om de MEO SM Whip in Brown Leather eens goed te bekijken. Zoals ik al bij eerste gezicht dacht, is de MEO SM Whip in Brown Leather relatief goed in elkaar gezet, niet zo strak als een “premium” zweep maar best wel goed genoeg. Het koeienleer is dan wel van echt koeienleer, maar het is wel extreem dun, en dan bedoel ik dat ik denk dat het gemaakt is van splitleer zodat je uit een koeienhuid twee keer zoveel leer kan halen.

Dat soort leer is meestal niet extreem stevig en wil wel snel zijn vorm verliezen. Hoe lang deze zweep dus “goed” blijft, is dan denk ik ook de vraag.  Maar ja, je moet ergens iets inleveren voor deze prijs, dit is duidelijk waar dat is gebeurd.

Verder zit de zweep voor deze prijs echt wel goed in elkaar. Zelfs de cracker zit netjes aan de zweep vast, wat vaak nog wel eens een dingetje is, maar in dit geval niet.

De zweep is met zijn 190 centimeter (ja nou ongeveer) niet bepaald heel kort, ondanks ligt hij best lekker in de hand en kan je er goed mee cracken.

Ik heb deze zweep natuurlijk ook op mensen geprobeerd, die duidelijk minder te spreken waren over de MEO SM Whip in Brown Leather, dat had echter niets te maken met de MEO SM Whip in Brown Leather, maar meer met wat hij kan aanrichten en dat was best wel positief te noemen.

Deze zweep is duidelijk niet voor beginners, maar wel echt heel erg leuk, en relatief goedkoop voor een “echte leren zweep” van deze lengte. Even ter illustratie, een zweep van een zwepenmaker van deze lengte en van degelijke kwaliteit begint  bij ongeveer 300 euro en wordt alleen maar duurder.

Conclusie

Over schoonmaak van zwepen zijn vele discussies en vele manieren om dingen te doen. Dat het niet zo eenvoudig is dat is heel duidelijk, dus ik ga er ook geen dingen over schrijven.

Tijd dus voor de daadwerkelijke conclusie.

Deze MEO SM Whip in Brown Leather is een leuke aanwinst en niet duur voor de “hoeveelheid” leren zweep die je er voor krijgt. Is het echt een hoge kwaliteit zweep? Ik zou zeggen redelijk, wetende dat er voor veel meer geld veel betere zwepen te koop zijn. Het is zeer zeker geen miskoop, maar voor de echte zweep connaisseur is dit denk ik een stap te ver.

Wil jij de MEO SM Whip in Brown Leather kopen? Dat kan bij MEO.de voor € 189,90

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

1 Reactie

  1. Interessant stuk om te lezen, ook als het niet in je straatje past 😋

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.