MEO Puppy Pads review | BDSM-accessoires

01-06-2022

Je wist dit misschien nog niet, maar ik vind petplay heel leuk. Of dat nou met menselijke kittens of met menselijke puppies is, ik vind het echt geweldig. In deze review lees je over niet één maar twee verschillende setjes kneepads die je bij puppyplay kan gebruiken.

Petplay

Voordat ik aankom bij de “standaard” dingen die je meestal in mijn reviews leest, is het eerst tijd om eens wat uit te leggen over petplay. Zeker als je niet in de kink / fetish wereld actief bent, weet je misschien nog niet wat het allemaal inhoudt. Nu is dit niet een gids over petplay, maar ik vind toch, dat je een basisbegrip moet hebben over wat het inhoud, zo snap je ook waarom ik een review schrijf over kniebeschermers.

Op het internet vond ik de volgende quote over petplay die eigenlijk in het kort weergeeft wat het inhoudt. Deze verluid:

“Pet play is een rollenspel vorm waarbij tenminste één deelnemer de rol speelt van een dier. Het is een vorm van een BDSM spel waarbij een persoon het leuk vindt om en de rol van een dier te kruipen, dit kunnen eigenlijk alle soorten dieren zijn. De meest voorkomende vormen hiervan zijn wel Dog play of kitten play. Hierbij speelt een persoon dus dat deze een hond of een kat is.”

Nu staat daar niet bij dat het zeer zeker wel met een D/s dynamiek te maken heeft, waarin één de lijdende rol heeft en de ander de volgende rol. Het is dus niet zo dat bij petplay de fuchsia aangevreten wordt of er op het tapijt gepist wordt omdat je puppy of kitten (nog) niet zindelijk is, of althans, tenzij dat ook een ding is, maar ik denk wel dat je snapt wat ik bedoel.

Het gaat over de wens van de “pet” om in een rollenspel zich over te kunnen geven aan hun “dier” zijn en bij de “handler” (dat is de algemene benaming voor de Dominante rol in deze dynamiek) om het verzorgen, trainen en spelen met de “pet”.

Ik benoemde al dat ik zowel kitten- als puppyplay leuk vindt, dus ook maar even een korte (ahem) omschrijving van die twee vormen van petplay.

Vaak wordt gezegd dat kittenplay voor mensen is die zich meer als feminien identificeren en dat puppyplay vaker met masculine identiteiten te maken heeft. En hoewel dat misschien voor het gros het geval is, is dat zeker niet altijd zo, sterker nog, ik vind persoonlijk dat we dit soort typeringen achter ons moeten laten. Het gaat over mensen die dingen leuk vinden, ongeacht hun hardware.

Hieronder dus een korte omschrijving, die geen van beide dynamieken echt eer aan kan doen, maar echt heel basaal weergeeft wat het (voor mij) inhoudt.

Puppy play houdingen gids van meo

Kittenplay

Kittenplay gaat over spelen met iemand die zich in de “rol” van een kat het prettigst voelt. En hoewel alle vormen van petplay heel persoonlijk zijn ga ik proberen de verschillen (volgens mijn eigen ervaring) zo goed mogelijk weer te geven.

Kittens in deze context zijn ondeugend, eigenwijs, aanhankelijk, knuffelkonten, en willen vaak spelen. Afhankelijk van hun daadwerkelijke persoonlijkheid en andere fetishes kan daar van alles mee, van het rustig kammen van je kitten tot spelen met propjes papier of een laserpointer.

Kittens luisteren meestal wel, maar daar moet je wel moeite voor doen, en dat is leuk.

Kittenplay gaat ook vaak over individuele D/s relaties tussen de kitten en de Meester/Handler/Eigenaar.

Puppyplay

Puppyplay gaat in de basis (in mijn ervaring) wat meer over een duidelijke machtsverhouding, waarbij de pup gehoorzaamt en getraind wordt. Pups zijn natuurlijk ook speels, maar meestal vooral ook gehoorzaam. Ze leven om hun handler/Meester te dienen zoals alleen puppies dat kunnen.

Tegelijkertijd is er bij puppyplay ook sprake van een bepaalde rangorde tussen verschillende soorten pups. Een Meester/Handler kan ook meerdere pups hebben en binnen deze roedel (want ja het zijn hondjes he) is dan ook weer een bepaalde rangorde waarbij er sprake is van Alpha- en Beta pups, maar soms zijn nog ingewikkeldere structuren ook denkbaar.

Zo kan er ook sprake zijn van hele kennel aan pups met een Dominante figuur aan het hoofd.

Natuurlijk is puppyplay ook te doen met maar 1 pup met maar 1 handler.

Cock sucker leather knee pads

Cock Sucker Leather Knee Pads

De Cock Sucker Leather Knee Pads zijn leren kniebeschermers voor puppyplay, gemaakt van stevig leer, echt gemaakt voor puppies die goede bescherming van hun knieën willen.

SPECS

Materiaal: Leer, staal en klittenband

Maat: One-size-fits-most (but not all)

Prijs: €69,90 bij Meo.de

Cock Sucker Leather Knee Pads getest

Aangezien ik hier kniebeschermers review zijn de andere zaken niet zo heel erg van toepassing. Zoals je wel weet levert MEO eigenlijk nooit een doos, en ook de kniebeschermers kwamen in een plastic zak.

De Cock Sucker Leather Knee Pads zijn gemaakt om veel te doorstaan en om de knieën van je puppy goed te beschermen. Daardoor zijn ze groot en als ik eerlijk ben best wel lomp.

Doordat je de pads met klittenband moet vastmaken heb je wel meer ruimte om dingen goed af te stellen.

Wat meteen opvalt, is dat deze Cock Sucker Leather Knee Pads zo stevig zijn dat er harde randen aan zitten, als je de pads om hebt (zo vertelt mijn pup mij) dan voel je dat harde leren randje duidelijk. Wel bieden ze echt goede bescherming, je voelt namelijk niets meer van de oppervlakte waar je op knielt.

Ook is de polstering die erin zit heel erg goed, waardoor je ook bij lang knielen genoeg bescherming voelt.

Het grootste nadeel, zeker als je wat dikkere benen hebt is dat de leren opstaande rand echt in je been duwt en dat dat na verloop van tijd echt gaat irriteren. Ook willen de klittenband straps wel eens losschieten, dat is ook vervelend, vooral als je dat steeds moet fixen. En als handler moet je dan toch steeds weer helpen, want puppies kunnen dat nu eenmaal niet zelf.

Bad puppy knee pads

Bad Puppy knee pads

De Bad Puppy knee pads zijn zachtere kneepads dan de Cock Sucker kneepads. Ze zijn goed gepolsterd en hebben geen klittenband, maar je moet ze echt aantrekken.

SPECS

Materiaal: Mix van verschillende soorten nylon en polster materiaal

Maat: Passen om benen met een omtrek van 38 tot 52 cm

Prijs: € 39,- bij Meo.de (aanbieding)

Bad Puppy knee pads getest

De Bad Puppy knee pads vond ik persoonlijk veel fijner. Vooral omdat je ze ook echt aantrekt. Ze passen goed, ook om dat stevigere benen en blijven op zich goed zitten. Ze zijn vooral heel zacht. De polstering doet wel zijn ding, maar is zeker op echte ruwe ondergronden niet genoeg, je voelt wel hobbels en bobbels. Ook willen de Bad Puppy knee pads bij snel bewegen wel eens blijven haken, waardoor de pads opkruipen of afzakken, maar een aanpassing daarin is snel genoeg gefixed.

De Bad Puppy knee pads zijn zeker voor speelse pups een echte aanrader. Wat ook leuk is, is dat de Bad Puppy knee pads er uitzien als pootafdrukjes, waardoor je het idee van “echte” pootjes krijgt.

Mocht je last krijgen van koude knieën dan houden deze Bad Puppy knee pads ook lekker warm.

Conclusie

Niet een review zoals jullie gewend zijn, maar ik hoop jullie iets meer informatie over petplay te hebben gegeven.

Beide setjes pads voor de juiste inzet erg fijne en goede opties, maar voor mijn pup (en mijzelf) waren de Bad Puppy knee pads duidelijk favoriet. Dat had vooral te maken met hoe ze aansloten op het lichaam van mijn pup.

Wil je dus met puppyplay beginnen, koop dan vooral een van deze twee sets.

Je koopt de Cock Sucker Leather Knee Pads bij Meo.de voor € 69,90

Je koopt de Bad Puppy knee pads bij Meo.de voor € 39,-

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.