MEO Mouth Restrictor Deluxe

14-10-2022

De Mouth Restrictor Deluxe zag er voor mij een beetje uit als een combinatie tussen een mondkapje en het masker van Hannibal Lecter. Freaky, dus best wel koel. Ik was er in elk geval nieuwsgierig naar en ik ontving het van MEO.

Specs

Materiaal: leer en metaal
Verkoopprijs: 79,90 euro, hier te koop bij MEO
Is ’t wat? Ik moet ‘m even door hebben, maar toen: ja!

Mijn eerste indruk van de Mouth Restrictor Deluxe

De mouth restrictor deluxe met het kaartje er aan De binnenkant van de mouth restrictor deluxe

MEO producten zitten over het algemeen gewoon verpakt in een plastic zak. Zo ook dit leren masker. Aan het maskertje hangt een kaartje met wat informatie en hoe je het leer moet verzorgen. Leer is een natuurproduct, dus daar moet je wel voor zorgen, anders droogt het uit en gaat het stuk.

De Mouth Restrictor Deluxe ziet er goed uit. Het leer ruikt ook echt heel lekker, als je van dat typische leer-geurtje houdt dan tenminste. Voor mensen met een leer-fetish is dit wel geweldig, kan ik mij zo voorstellen.

Het masker heeft twee bandjes van elastiek, die elk twee drukknoopjes hebben, zodat je ze in twee standjes kan instellen. Samen met de rek van het elastiek denk ik dat dit er voor zorgt dat het bij de meeste mensen wel zal passen.

Het masker heeft aan de binnenkant hetzelfde leer als aan de buitenkant, het bestaat dus uit twee lagen. De afwerking ziet er netjes uit. Leuk detail vind ik altijd dat de drukknoopjes het MEO logo er op hebben staan.

Wat doe je met de Mouth Restrictor Deluxe?

De mouth restrictor deluxe van voren gezien De mouth restrictor deluxe, wat meer van de zijkant gezien

Als je niks met maskers als dit hebt, vraag je je misschien af waarom je zo’n masker überhaupt zou dragen. Ten eerste denk ik dat als je er niks mee hebt, je dat vooral lekker niet moet doen. Maar waarom mensen het wel willen doen, kan verschillende redenen hebben. Zelf vind ik maskers soms fijn om te dragen omdat het me rustig maakt. Met dit masker kan je bijvoorbeeld nog prima praten, maar omdat er iets voor mijn mond zit, voelt het voor mij eigenlijk alsof ik niet meer kan praten. Of dat ik misschien niet meer hoef te praten. Als ik zo’n soort masker op een kinkfeestje draag, denken andere mensen sowieso dat ik niet kán praten en dat helpt mij dan vaak om in een bepaalde mood te komen, wat ik fijn vind.

Andere mensen vinden het misschien fijn vanwege de kinky look van dit masker. Of ze houden van de geur en het gevoel van leer op hun gezicht. Ook kan je onder dit masker makkelijk een (ball)gag dragen, wat misschien een fijne combinatie is voor iemand. En zo zijn er vast nog veel meer redenen waarom iemand zo’n masker zou willen dragen.

De test van de Mouth Restrictor Deluxe

Close-up van de mouth restrictor deluxe, je ziet dat er meo op de drukknoopjes staat De gaatjes bij de neus en mond van de mouth restrictor deluxe

Toen ik in de eerste instantie de Mouth Restrictor Deluxe op zette (of aan deed, ik weet niet zo goed hoe je dit zegt), had ik beide elastieken bandjes net boven mijn nek zitten. Dat leek mij logisch. Maar het masker zat heel gek en boven mijn neus drukte het leer heel hard in mijn gezicht. Dat deed best pijn. Ik dacht dat het masker te groot was en dat het gewoon niet goed gemaakt was qua vorm.

Pas toen ik ging kijken op de website van MEO, zal ik dat het model het bovenste bandje echt veel hoger op zijn hoofd droeg. Toen ik dat probeerde, maakte dat echt een wereld van verschil. De druk boven mijn neus was weg en het masker sloot ineens ook goed aan bij mijn gezicht. Ik voelde me wel een beetje suf dat ik dit zelf niet had kunnen bedenken door gewoon te kijken naar hoe de bandjes vast zitten aan het masker. Maar goed, beter dat ik er laat achter kwam, dan nooit.

Voor mijn kapsel doet dit masker dus niet veel goeds, met dat bovenste bandje zo hoog op mijn achterhoofd. Krullen die geplet worden door een bandje vind ik nooit echt charmant. Wanneer je kort haar hebt, of stijl haar, denk ik dat je hier geen last van hebt. En anders kan je dus altijd nog je haar in een staart doen bijvoorbeeld. Dit is echt een issue qua looks, want het zit wel gewoon lekker.

Sowieso zit dit masker echt wel comfortabel. Ik heb zelf geen leerfetish, maar ik vind de geur wel heel fijn, en nu kwam ik er achter dat ik het gevoel tegen mijn gezicht ook wel lekker vind.

Door de gaatjes in het masker, is het ook makkelijk om te ademen. Het geeft geen benauwd gevoel. Combineren met een bril is niet zo’n goed idee. Het masker zit vrij hoog op je neus, waar je bril normaal zou zitten. Als je je bril er toch boven draagt (wat echt niet zo lekker of stevig zit), dan beslaat je bril ook snel omdat de lucht die je uitademt er ook bij de bovenrand uitkomt.

Bij mezelf moet ik altijd wennen aan hoe mijn gezicht er uit ziet met zo’n masker. Ik krijg heel erg dat cliché BDSM-beeld idee met zo’n leren masker, en dat is niet per se een associatie die ik prettig vind. Ook vind ik van mezelf niet dat ik er heel kinky uitzie, dus daar vind ik dit masker dan ook minder goed bij passen. Maar voor mij gaat dit ook niet om hoe het er uit ziet, maar om hoe het voelt. En dat gevoel vind ik wel heel erg fijn. Ik kom makkelijker in een sub(missive)-mood met zo’n masker op en het maakt me rustig. Wat met mijn drukke hoofd toch best wel fijn is!

Conclusie

Ik moest even goed kijken hoe ik dit masker moest dragen, maar toen het eenmaal goed zat, zat het ook echt heel comfortabel. De look is niet per se iets wat mij persoonlijk aanspreekt, maar hoe het masker voelt, vind ik heel fijn. De Mouth Restrictor Deluxe is ook echt mooi en degelijk gemaakt, van mooi leer. Echt wel een aanrader als dit je ding is.

Je kan de Mouth Restrictor Deluxe hier bestellen bij MEO voor 79,95 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.