MEO Luxury BDSM Bullwhip | Single tail review

13-07-2022

Zwepen, Ik word er zo gelukkig van, maar als zwepenkenner weet ik ook, dat zwepen die je “even” in een winkel koopt niet altijd even goed zijn. Evengoed test en review ik ze toch, om jou een idee te geven van de kwaliteit, en of de MEO Luxury BDSM Bullwhip de aanschaf nou echt waard is.

SPECS

 • Materiaal: Koeienleer
 • Lengte: Ongeveer 190 cm
 • Kleur: Zwart en groen
 • Prijs: € 89,90 (aanbieding, normaal €129,90)

MEO Luxury BDSM Bullwhip

We kunnen veel woorden vuil maken over de MEO Luxury BDSM Bullwhip, maar zoals je wellicht al aan het plaatje boven aan deze review hebt gezien gaat het hier over een Bullwhip. Gemaakt van “plantaardig gelooid” koeienleer.

Deze bullwhip heeft een stevig en vrij lang handvat en is bijna 2 meter lang (van uiteinde handvat tot aan de cracker). Volgens MEO wordt de MEO Luxury BDSM Bullwhip speciaal voor MEO in Duitsland met de hand gemaakt.

MEO Luxury BDSM Bullwhip in de doos

Je raad het al, het is een MEO.de product, dus van een doos is geen spraken, wel wordt de MEO Luxury BDSM Bullwhip keurig netjes in een gesealde plastic zak geleverd.

Wat ik wel een beetje miste deze keer was uitleg over hoe je voor je zweep kan zorgen. Tips over hoe je je zweep kan ophangen zodat hij langer mooi blijft, dat soort dingen. Maar ja, de MEO Luxury BDSM Bullwhip is zelfs als hij niet in de aanbieding is echt wel een heel goedkope zweep voor “100% echt leer” en in dit geval nemen we het maar even voor lief.

Meo luxury bdsm bullwhip handvat

De MEO Luxury BDSM Bullwhip voorwoord

Ik begon deze review al met een soort van halve ode aan de zweep, en dan specifiek de single tail. Niet voor niets want in het BDSM-spectrum van speelgoed waar ik blij van wordt, denk ik dat ik kan stellen dat Singletail whips toch wel vrij hoog op het lijstje staan.

Dat maakt ook wel dat ik er redelijk veel van weet, en ook weet dat een goede single tail, van de juiste materialen, gewoon heel erg duur zijn. Die prijs komt meestal voort uit het soort leer dat er gebruikt wordt, en verassing: koeienleer is meestal niet de juiste keuze. En natuurlijk de tijd en moeite die een zwepenmaker erin steekt.

Een zweep in elkaar zetten is echt een kunst en hoewel heel veel mensen zwepen maken, zijn er maar een beperkt aantal mensen die echt goede dingen maken, en zelfs dat is dan weer materiaal afhankelijk. Zo ken ik best wel veel goede paracord zwepen makers, maar de hoeveelheid mensen die met leer werken zijn een aanmerkelijk kleiner lijstje. En al die mensen in dat lijstje, die werken, voor zover ik weet, eigenlijk nooit met koeienleer, wat eigenlijk best wel wat zegt.

Is een zweep van koeienleer dan altijd slecht? Nee, dat kan ik niet zeggen, wel is er iets te zeggen over hoe MEO deze zweep presenteert op zijn website en wat je er uiteindelijk voor terugkrijgt. En dat is mijn eerste commentaar op MEO, wat eigenlijk altijd wel echt goeie spullen verkoopt, maar deze keer heb ik meningen.

Nu kan het natuurlijk toeval zijn dat de zweep die ik opgestuurd kreeg niet zo fel groen is als die op het plaatje bij meo.de.

En ja, ik weet geen enkele zweep is hetzelfde, maar de zweep die ik nu aan het reviewen ben is qua vlechtwerk aanmerkelijk slechter dan wat je op het plaatje te zien krijgt. En als ik heel slecht zou willen denken, zou ik kunnen concluderen dat de zweep op de foto niet de zweep is die ik kreeg, maar een andere zweep van een veel hogere kwaliteit leer (en makelij).

Meo luxury bdsm bullwhip
De fall zou plat mee gevlecht moeten worden, deze steekt uit

MEO Luxury BDSM Bullwhip getest

Met bovenstaande in het achterhoofd ga ik toch de MEO Luxury BDSM Bullwhip maar testen.

De zweep is voor een koeienleren zweep wel okee, het koeienleer is duidelijk gespleten en daardoor relatief dun om te zorgen dat het flexibel wordt. Maar zoals ik al zei, dit is niet de zweep die ik zag op de website.

Evengoed is hij goed strak gevlochten en inderdaad helemaal van leer. Maar ik mis gewicht in het handvat (ik vermoed dat er een plastic pijpje in zit en verder niets).

Ook vind ik de fall vreemd geconstrueerd of althans, vreemd vastgemaakt aan de zweep. Dit heeft duidelijk invloed op de aerodynamica en de controle die je hebt over de zweep.

Ben je dus van het precisie werk, sla deze MEO Luxury BDSM Bullwhip vooral even over, ook zou ik hem niet aan beginners aanraden, want als je het verkeerd leert, komt het met je zweepskills wellicht niet helemaal goed.

Ik heb deze MEO Luxury BDSM Bullwhip ook niet op mensen geprobeerd, normaal zou ik dat wel doen, maar ik vind de MEO Luxury BDSM Bullwhip eigenlijk te onvoorspelbaar om dat verantwoord te kunnen doen.

Al met al, is dit misschien gewoon niet een heel fijne zweep, en ik vind dat kut om te moeten zeggen, want ik ben echt wel fan van MEO, maar dit kan ik echt niet aanprijzen, gewoon niet.

Schoonmaak

De MEO Luxury BDSM Bullwhip is gemaakt van leer, leer kan je niet zomaar wassen en dat is iets waar je rekening mee moet houden. Je kan de MEO Luxury BDSM Bullwhip wel heel af en toe voorzien van een dun laagje leerolie, maar doe dat niet te vaak, want een vette zweep is ook niet heel chill, zeker niet als je hem op mensen gaat gebruiken.

Conclusie

Wat er uit zag als een mega goede zweep blijkt bij levering en testen toch niet zo heel goed te zijn. De constructie is vreemd, hoewel de MEO Luxury BDSM Bullwhip wel echt heel strak gevlochten is, dat staat eigenlijk een beetje haaks op elkaar, maar ja, het is wat het is.

Je koopt de MEO Luxury BDSM Bullwhip bij MEO.de voor € 89,95

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

2 Reacties

 1. Hé jammer…
  Het broekje van het vasthoud model was ook al niet helemaal mijn smaak.
  Ik zoek verder.

  Antwoord
 2. De MEO Luxury BDSM Bullwhip is mijn nr. 1 toy, overheerlijk gevoel.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.