MEO Deprivation Leather Hood

08-07-2024

Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje een gecompliceerde verhouding heb met hoods. Mocht je je afvragen wat een hood überhaupt is, dat is zo’n ding voor over je hoofd. Vaak gemaakt van leer, maar ook wel van kunstleer, lycra of latex. Het bedekt je hele hoofd, maar heeft soms wel openingen bij de ogen en mond. De hood waar ik je vandaag over ga vertellen is de MEO Deprivation Leather Hood, een vrij heftige hood. Ik kreeg ‘m van MEO.

Specs

Materiaal: leer
Verkoopprijs: 229,90 euro, hier te koop bij MEO
Is ’t wat? Het idee vind ik heel gaaf, maar de uitvoering werkt voor mij niet

Hoe leuk een hood is

Ja, hoods dus. Ik vind het gevoel van een hood, een goede hood, echt heel fijn. Als een hood goed aansluit bij mijn hoofd, dan voelt het bijna alsof ik er niet ben. Mijn hoofd wordt er heel rustig van. Ik kan niet meer zien, niet meer praten en soms ook wat minder horen. Al zijn die laatste twee wel afhankelijk van wat voor hood je hebt. Maar dat maakt dat ik dan dus ook niks meer hoef, want nou ja, wat wil je dan nog gaan doen? Ik kan er echt van genieten om in een wat langer BDSM-spel gewoon even te zitten of te liggen met een hood op. Maar als er tegelijkertijd dan ook nog meer met mij gespeeld wordt, op wat voor manier dan ook, dan voelt dat extra heftig. Net zoals met een blinddoek op, maar dan nog intenser. Ik vind het extra spannend (en een beetje eng) als ik niet kan zien wat er gaat gebeuren. Alles voelt ook extra intens, alle sensaties komen nog veel harder aan. En zo’n hood geeft me ook een beetje een machteloos gevoel, wat ik in een BDSM-spel echt heel heet vind.

Het clichébeeld

Allemaal positieve dingen, maar toch ben ik niet 100% fan van hoods. Ik heb nog altijd dat beeld in m’n hoofd wat ik vroeger zo vaak op tv zag als het over BDSM ging. Zo’n kruiperig slaafje met zo’n leren hood op z’n hoofd, naast een strenge, schreeuwerige, onaardige meesteres die alleen maar bozig met een zweepje stond te zwaaien en commando’s riep. Het is zo’n clichébeeld en ik wil niet zo zijn, of daar zelfs maar op lijken. En dat speelt toch altijd nog in mijn achterhoofd als ik met een hood bezig ga. Maar misschien is het tijd om dat oude clichébeeld eens los te laten. Ik heb in al die jaren dat ik in de BDSM-scene rondloop zoveel verschillende mensen gezien, die allemaal op een andere manier aan BDSM-doen. Ik zie vrij weinig kruiperige slaafjes met hoods naast boze  meesteressen eigenlijk. Dat is ook wel echt zo leuk van de BDSM-scene, dat ik er zoveel soorten mensen tegenkom, ik hou daarvan!

De look van de MEO Deprivation Leather Hood

De MEO Deprivation Leather Hood is speciaal gemaakt voor sensory deprivation, dus het ontnemen van wat zintuigen. Er zit extra padding op de plek waar je oren en ogen in de hood zitten, zodat je (veel) minder hoort en niks meer ziet. De hood sluit aan de achterkant eerst met een veter (over een leren inzetje) en dan nog met een rits. Bij de neus zitten twee gaatjes. Omdat je ogen dichtgedrukt worden door de padding, is het niet zo dat je hier wat zicht door zal krijgen.

Het leer van de Deprivation Hood is dik maar wel soepel. Het voelt heel fijn aan. Alle naden zijn heel netjes genaaid en de rits zit er ook goed in. Hij ziet er echt goed uit.

De test van de MEO Deprivation Leather Hood

Ik keek er echt naar uit om deze hood te proberen. Ik was al heel lang nieuwsgierig naar zo’n hood met extra padding. Dus vol enthousiasme nam ik de Deprivation Leather Hood mee naar een date met mijn D. Toen hij de hood bij mij aan deed, (aan? op? om?) voelde het gelijk al heel fijn. Het voelt bijna als een soort ritueel. Al kan het, als je voor het eerst een hood gebruikt wel een beetje geklooi zijn. Let er op dat je kin zit waar hij hoort in de hood, en trek dan de rest goed, dat helpt. Als de hood over mijn hoofd glijdt en ik de geur van leer ruik, terwijl het steeds donkerder wordt, ik vind dat wel echt een fijn moment. Dan even zorgen dat mijn kin op de goede plek zit, daar help ik zelf het liefst bij, want dat is van ‘buitenaf’ soms wat lastig te voelen. En dan het dichtmaken van de veter. Dat is mijn favoriete moment, denk ik. Het gevoel dat de hood steeds strakker aansluit om mijn gezicht, en het ondertussen steeds stiller wordt en mijn hoofd rustiger, ik vind het echt heerlijk. Als de hood door het veteren strak aangesloten zit, kan de rits dicht. Dat voelt ook gelijk soort van definitief. Als het klikkende geluid van handboeien die zich sluiten. Ja, ik hou er van.

Maar helaas duurde het fijne gevoel maar kort. Dit kwam vooral omdat de pasvorm van de hood niet lijkt te passen bij de vorm van mijn hoofd. Hierdoor voel ik een soort drukkend gevoel bij mijn kaaklijn, onder mijn kin langs zeg maar. Het voelt alsof mijn mond actief dichtgedrukt wordt door de hood. En dat klinkt heel tof, want zo kan je niet meer praten en dat voegt echt wel wat toe voor mij, maar het gevoel was héél naar. Ik kreeg echt een soort krampgevoel in mijn kaak. Anders dan iets wat ik ooit heb gevoeld. Ik vind het heel gek, want als ik gewoon met mijn handen mijn kaak omhoog duw, dan heb ik dat gevoel helemaal niet. Maar in deze hood voel ik het wél en het voelt echt niet goed. Ik kan me goed voorstellen dat het ligt aan de vorm van mijn hoofd/kin/nek. Bij mij is de lijn van mijn kin naar mijn nek schuin, terwijl ik bij de meeste mensen zie dat deze lijn wat anders loopt (eerst wat naar achteren en dan naar onderen, niet per se een hoek van 90 graden, maar je snap hopelijk wat ik bedoel). Dus het zou goed kunnen dat het daar aan ligt, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

Bij de neus heb ik juist iets teveel ruimte. Dat is wel deels op te lossen met het dichtveteren, maar alsnog vult mijn neus niet het hele neusdeel.

Ik vind het jammer dat de hood niet past bij mijn hoofdvorm, want verder vind ik het wel echt een hele toffe hood.

Conclusie

De MEO Deprivation Leather Hood is echt heel mooi en zit supernetjes in elkaar. Het leer voelt ook kwalitatief goed aan. De padding werkt en houdt inderdaad je ogen dicht en zorgt er voor dat je veel minder hoort. Maar de vorm bij de kaak werkt voor mij niet, het voelt alsof mijn kaak met kracht wordt dichtgedrukt en daar krijg ik kramp van in mijn kaken, helaas. Hierdoor kan ik de hood niet langer dan een paar minuten dragen. Superjammer, want de hood is echt prachtig.

Je kan de MEO Deprivation Leather Hood hier bestellen bij MEO voor 229,90 euro

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.