MEO Classic Cat O’ Nine Whip – review

30-08-2021

Ik hou van MEO! MEO heeft echt zo’n uitgebreid assortiment BDSM spullen, ik ken niet veel winkels die zoveel aanbieden. En zoveel leuks ook. Mijn favoriete mepding, de butt bruiser, komt ook van MEO.  Ik kreeg de MEO Classic Cat O’ Nine Whip van MEO. Ik ben niet zo’n fan van normale floggers (strokenzwepen), maar zo’n Cat o’ nine tails leek me wel een keer tof om te proberen.

Specs

Materiaal: rundleer
Verkoopprijs: nu in de aanbieding voor 99 euro, hier te koop bij MEO 
Is ’t wat? Ik twijfel…

Mijn eerste indruk van de MEO Classic Cat O’ Nine Whip

Close-up van de knoop aan het einde van het handvat van de meo classic cat o’ nine whip Close-up van de uiteindes van de strengen van de meo classic cat o’ nine whip

BDSM toys van MEO komen altijd gewoon in een plastic zakje. Helemaal prima, want ik denk dat er weinig mensen zijn die hun zwepen in doosjes zouden bewaren.

Het eerste wat me opvalt als ik de verpakking open maak, is de sterke geur. Nu heeft leer natuurlijk altijd een typische geur, maar deze geur is toch anders. Ik kan ‘m niet helemaal plaatsen. Ik ruik óók leer, maar ook iets anders waarvan ik niet weet wat het is. En de geur is vrij aanwezig en dat bleef ook zo.

Een cat o’ nine tail is een zweep met een handvat met daaraan negen gevlochten strengen. Gewone floggers hebben normale, enkele stroken, variërend in aantal en van materiaal. Afhankelijk van het materiaal en de hoeveelheid stroken, voelt zo’n zweep totaal anders. Hard leer komt heel anders aan dan zacht suede. Rubberen stroken geven een veel fellere, scherpere pijn en veel brede stroken geven een doffe pijn. Zo zijn er allerlei variaties mogelijk. Ik heb in mijn leven super veel verschillende floggers gevoeld, maar een cat o’ nine tails had ik nog nooit gevoeld. Terwijl het toch een vrij classic zweep is.

De MEO Classic Cat O’ Nine Whip heeft een gevlochten handvat wat heel lang doorloopt. Het begint en eindigt met een knoop. Daar onder zie je de negen gevlochten stroken, met onderaan ook een knoopje en de losse strookjes.

Bovenaan het handvat zit een leren polsbandje en een kleiner ophanglusje.

De test van de MEO Classic Cat O’ Nine Whip

De meo classic cat o’ nine whip Het handvat van de meo classic cat o’ nine whip in mijn hand.

Ik was heel benieuwd hoe deze MEO Classic Cat O’ Nine Whip zou voelen. Het leer is vrij soepel en zacht, maar omdat het gevlochten is en elke vlecht eindigt met een knoopje, leek het me dat deze zweep best pittig aan zou kunnen komen.

De totale lengte van de zweep is ook lang, wat natuurlijk zorgt voor meer snelheid en dan waarschijnlijk ook een hardere impact. De zweep is totaal één meter lang.

Ik hou zelf van doffe, diepe pijn. Zo’n pijn die echt diep doordringt in je lichaam in plaats van zo’n fel gevoel dat wat oppervlakkiger blijft. De MEO Classic Cat O’ Nine Whip geeft best wel een diepe, doffe klap. Het gevoel is echt wel pittig, al hangt dat natuurlijk af van hoe hard je er mee slaat. Maar mede door de knoopjes denk ik niet dat dit een zweep is voor mensen die alleen zachtjes willen.

Met zwepen zoals deze kan je goed variëren met sla-techniek. Wanneer de stroken wat meer verspreid neerkomen, is de pijn ook meer verspreid en dus minder heftig. Maar wanneer de stroken juist meer als één bundel neerkomen, voelt het gelijk al veel pijnlijker. Wanneer er bij het neerkomen ook nog een soort terugtrekkende beweging gemaakt wordt, krijg je nog een soort bite. Wat nóg meer pijn doet en echt niet lief is. Tenzij je daar van houdt, dan is het extra liefde.

Slaan met de MEO Classic Cat O’ Nine Whip

Close-up van het begin van de strengen van de meo classic cat o’ nine whip Close-up van het uiteinde van de meo classic cat o’ nine whip

Het handvat van de MEO Classic Cat O’ Nine Whip is vijftig centimeter lang en een beetje krom. Voor degene die slaat is deze zweep best lastig te besturen. Hij is redelijk onvoorspelbaar waar ‘ie neerkomt, en dat is precies wat je van een zweep niet wil. Wanneer je iemand slaat, wil je goed kunnen mikken. Zodat je zeker weet dat je die persoon alleen raakt op plekken waar dit geen kwaad kan. Daarvoor heb je dus een zweep nodig waarmee je goed kan mikken en die voorspelbaar reageert.

Misschien wanneer je heel lang oefent met de MEO Classic Cat O’ Nine Whip dat dit beter zal gaan. Maar dit is geen zweep die geschikt is om er zo even bij te pakken en dan lekker los te gaan. Of wanneer je nog maar weinig sla-ervaring hebt, kan je deze zweep beter nog even links laten liggen. Dan kan je misschien beter kiezen voor een fijne paddle.

Conclusie

Hoewel ik de klappen van de MEO Classic Cat O’ Nine Whip best wel lekker vind voelen en ik het leuk vind dat ze ook op verschillende manieren kunnen voelen, denk ik niet dat ik deze zweep nog veel zal gebruiken. Het feit dat het met deze cat o’ nine tails best wel moeilijk mikken is, is niet fijn voor zowel degene die de zweep vast houdt, als voor degene die de klappen ontvangt. Verder is het een mooie zweep (met een beetje een raar luchtje), maar zal het geen favoriet van mij worden. Je kan bij MEO veel leukere toys vinden dan deze, als je ’t mij vraagt.

Je kan de MEO Classic Cat O’ Nine Whip hier bestellen bij MEO, nu voor 99 euro 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.