MEO Chain Cuffs Ruthenium

18-03-2024

ik hou van (pols)boeien en ik hou van ketting. Ik vind die look van een stuk ketting altijd wel, ja, lekker kinky ofzo. Ik weet het niet hoe het komt, maar ik heb er wel echt wat mee. Maar de ketting die je in de bouwmarkt koopt, is toch meestal niet zo mooi. Of anders in elk geval al snel niet meer zo mooi. Dus toen ik deze MEO Chain Cuffs Ruthenium zag, was ik wel gelijk een beetje verliefd. Ik kreeg ze van MEO.

Specs

Materiaal: nikkelvrij staal met ruthenium
Waterproof: ja
Verkoopprijs: nu in de aanbieding voor 139,90, hier bij MEO
Is ’t wat? Ja!

Niet goedkoop, wel indrukwekkend

Ik moet zeggen, in de eerste instantie schrok ik wel een beetje van de prijs van deze MEO Chain Cuffs Ruthenium. Ik snap wel dat het anders is dan een stukje ketting van de gamma, maar pfoe, ze zijn zeker niet goedkoop. Ook had ik eigenlijk geen idee wat ruthenium nu was. Dus ik heb dat even opgezocht, en het blijkt ook wel wat bijzonders te zijn. Ruthenium is een overgangsmetaal en als je 0,1% ruthenium toevoegt aan een ander metaal, dan wordt het veel sterker en veel meer slijtvast. Dit is echt totaal niet mijn expertise, maar voor mij als leek klinkt dit in elk geval wel superindrukwekkend. En ik vind het ook een fijn idee dat deze chain cuffs dus ook wel slijtvast zijn.

Deze MEO Chain Cuffs Ruthenium voelen ook wel gelijk luxe aan. Ze komen in een zwart doosje van MEO, met daarin nog een zwart zakje. Daar zitten de boeien dan in. Toen ik de kettingboeien voor het eerst vasthield, was ik echt zo verbaasd over hoe ze aanvoelen. Ze zien er uit als antracietkleurige ketting, maar ze voelen helemaal niet zoals de normale ketting uit de bouwmarkt voelt. Het materiaal is heel glad en het lijkt iets zachts te hebben, terwijl het toch echt niet zacht is. Het is lastig uit te leggen, maar het voelt heel bijzonder. Toen een vriendin ze vasthield, zei ze ook gelijk: ‘oh, het voelt soort van zacht!’ Supergek, want de ketting is gewoon keihard. Ik vind het in elk geval heel prettig aanvoelen. Dit is typisch zoiets wat ik gewoon voor de leuk in mijn hand hou, als een soort gekke fidget-toy.

De accessoires bij de MEO Chain Cuffs Ruthenium

De Chain Cuffs Ruthenium worden vastgemaakt met een ‘screw on chain connector’ die ook van hetzelfde materiaal gemaakt is. Die ziet er bijna ook uit als een schakel van de ketting. Ik vind dat heel mooi, dat het gewoon niet opvalt en het bijna lijkt alsof de ketting gewoon helemaal uit één geheel bestaat. Je krijgt ook een dubbele karabijnhaak bij de boeien, en ook deze is van hetzelfde materiaal met dezelfde look. Ik hou daarvan. En ik vind dat je dit ook wel mag verwachten voor deze prijs. Het voelt zo ook wel luxe aan.

Het dragen van de MEO Chain Cuffs Ruthenium

Wat ik fijn vind van deze boeien, is dat je ze gewoon altijd kan dragen. Je hoeft ze niet af te doen als je gaat douchen of in bad gaat. Al ga je zwemmen of naar de sauna, dan nog zou je ze gewoon om kunnen houden. Door het materiaal maak ik me geen zorgen over verkleuring of krasjes. Dat draagt voor mij toch wel relaxter. Ze zijn wel vrij grof, maar ik denk dat ik er nog wel mee zou wegkomen door te doen alsof het gewoon armbanden zijn. Gewoon een fashion statement.

Tijdens het dragen merkte ik wel dat de ‘screw on chain connector’ soms vanzelf los ging. Ook als ik ‘m stevig dicht gedraaid had. Dat is wel iets om op te letten. De keren dat ‘ie ongezien open gegaan was, bleef de boei alsnog wel gewoon zitten. Ik merkte het pas op toen ik beter keek. Gelukkig, want het zou zonde zijn als je je boei zomaar ergens verliest als je niet oplet. Het is dus aan te raden om ‘m gedurende de dag af en toe weer even stevig aan te draaien. En eigenlijk vind ik het ook wel jammer dat er geen slotje bij deze boeien zit, dat zou het voor mijn gevoel helemaal afmaken. Maar, dat doet dan wel weer af aan de look dat de ketting zo één geheel lijkt.

Spelen met de Chain Cuffs

Voor mijn polsen zijn de boeien net iets te groot, maar je kan de connector zo vastmaken dat er één schakel ‘los’ hangt, of meer natuurlijk, afhankelijk van jouw polsmaat. Ik neem aan dat je er ook een (of meer) schakel(s) vanaf kan halen met een betonschaar of iets dergelijks. De MEO Chain Cuffs Ruthenium dragen heel comfortabel, zelfs voor langere tijd. Ik vind ze echt fijn voelen om mijn polsen, door hoe het materiaal aanvoelt. De look vind ik ook echt heel tof. Ze zijn wel echt opvallend door hun kleur en hoe grof ze zijn.

Om mee te spelen zijn ze ook heel geschikt. Je kan ze makkelijk aan elkaar of iets anders vastmaken. Het is wel zo dat ‘normale’ polsboeien wat dat betreft wat meer comfort hebben. Een brede (zachte) band om je pols verdeelt de druk wel veel beter dan zo’n ketting met schakels. Dus als je een uitgebreid BDSM-spel doet waarbij de polsen vast moeten zitten, dan zijn gewone polsboeien misschien meer geschikt (als je meer comfort) wil, maar anders kan je hier ook prima mee spelen.

Conclusie

Ik ben best wel gek op deze MEO Chain Cuffs Ruthenium. Het materiaal voelt super bijzonder, dat is moeilijk uit te leggen als je het niet gevoeld hebt. Ze zijn niet zwaar en supercomfortabel om te dragen. Ik hou ook echt van deze look. Je kan ze makkelijk langere tijd dragen, let wel op de connector die soms vanzelf open kan gaan. Ook om te spelen zijn ze heel praktisch, al zijn ze daarin niet zo comfortabel als gewone leren polsboeien, maar alsnog heel goed bruikbaar. Ze zijn niet goedkoop, maar dan heb je ook wel wat bijzonders.

Je kan de MEO Chain Cuffs Ruthenium hier bestellen bij MEO, nu in de aanbieding voor 139,90 euro
(Oh! En er is ook een bijpassende collar!)

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.