MAZE by Bijoux Indiscrets Harness en Handcuffs – review

14-06-2021

MAZE is een merk van Bijoux Indiscrets, die ken je misschien nog van die toffe Slow Sex lijn. Maar de MAZE collectie bestaat voornamelijk uit harnasjes, collars en boeien. Misschien niet voor de die-hard BDSM’er, maar wel kinky en fun.

Specs

Materiaal: PU – Vegan Leather
Verkoopprijs: Harnass: 24,95 euro, hier te koop bij Bol. Handcuffs: 33,76 euro, hier te koop bij BolΒ 
Is ’t wat? Ja, ik vind het leuk.

De verpakking en de inhoud

De verpakkingen van de maze producten De verpakking, waarvan eentje nu open is, zodat je het zwarte vloeipapiertje ziet.

Ik vind de MAZE verpakkingen mooi en stijlvol. Alle items zitten in een zwart doosje met een subtiel lijnenprintje. In het midden van het doosje staat de merknaam, in gouden letters. Je kan aan de voorkant van de doos niet zien welk model er in zit. Op de zijkant zie je een sticker met een foto van het item en een heel klein beetje informatie. Op de achterkant zie je ook een foto van iemand die het item draagt met daarnaast in gouden letters een klein verhaaltje over de MAZE collectie.

Wanneer je het doosje open maakt, zie je een zwart vloeipapiertje, vast geplakt met een Bijoux Indiscrets sticker. Fijn zo’n detail, het geeft gelijk een chique vibe. In het doosje van het harnasje vind je natuurlijk het harnasje zelf, en een extra strap om β€˜m te verlengen. Ideaal voor plus-size mensen. In het doosje van de handcuffs, vind je de boeien zelf en een kort gouden kettinkje om ze aan elkaar vast te maken.

Mijn eerste indruk van het MAZE Harness en de MAZE Handcuffs

Het maze harness Het uiteinde van het bandje van het maze harness, met daarnaast het verlengstukje

Het MAZE Harness bestaat uit dunne zwarte bandjes en een gouden ring. Ook het beslag is goudkleurig. Het ene bandje heeft gaatjes en het andere bandje heeft twee soort gouden pinnetjes met een bolletje, die je dus door de gaatjes kan drukken. Ik ben blij dat MAZE er tegenwoordig een verlengstukje bij levert, want anders had ik dit harness niet gepast.

Het verlengstukje is net iets breder dan de andere bandjes van het harnas. Hierdoor past het gouden dingetje wat bedoelt is om te zorgen dat het uiteinde niet β€˜flapt’ niet om dit bandje. Ook het andere uiteinde van het verlengstukje heeft uberhaupt zo’n dingetje niet, dus dat uiteinde kan een beetje β€˜flappen’

De MAZE handcuffs zijn een stuk breder dan de bandjes van het harness. Ze hebben in het midden een ronde, goudkleurige ring. De sluiting werkt hetzelfde als bij het harnas, alleen dan met één pinnetje per polsboei. Er zijn vijf gaatjes.

Vegan leather

De maze handcuff om mijn pols. De bandjes van het harness

Alles uit de MAZE collectie is vegan en cuelty free. Veel boeien en harnasjes zijn gemaakt van echt leer. Er zijn allerlei redenen waarom mensen van leer houden en waarom leer een geschikt materiaal is voor dingen als polsboeien. Maar als je vegan bent, kan je die spullen allemaal niet gebruiken. Dus het lijkt me super goed dat er tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt wordt van vegan leather. Het materiaal wat Bijoux Indiscrets gebruikt, is vegan en cruelty free. Het is dus ook niet op dieren getest.

Wat ik heel tof vind, is dat het materiaal er wel uit ziet als leer. Het lijkt er echt op. Het is niet helemaal glad, net zoals echt leer dat niet is. De randjes zijn ook heel mooi en glad afgewerkt. Het ziet er echt goed uit.

De Test van het MAZE Harness en de MAZE Handcuffs

Met maze harness op een zwart jurkje. Je ziet ook één van de maze handcuffs. Het maze harness op een wit bloesje Ik draag het maze harness over een zwart jurkje

Er waren helaas geen feestjes om heen te gaan, anders had ik dit MAZE harnasje zeker naar een feestje gedragen. Je kan het over een outfit dragen, maar natuurlijk ook gewoon op de blote huid. Dat vind ik ook gelijk het leuke van zo’n harnas. Ik draag β€˜m wel eens over een simpel, zwart jurkje, of juist een wit bloesje, als contrast. Dan is het gewoon een heel leuk accessoire. Een beetje kinky, maar zeker niet tΓ©.

Ik heb wel echt het volledige verlengstukje nodig om β€˜m comfortabel te laten passen. Maar dan zit het harnas ook dus wel lekker. Het bovenste deel gaat om je nek, zoals je een ketting zou dragen. Ik was bang dat het misschien een beetje trekkerig zou voelen, maar dat was niet het geval.

Het MAZE Harness zit bij mij wel echt anders dan bij het model op de verpakking. We hebben ook een totaal ander lichaamstype. Bij haar lijkt β€˜ie lager te hangen, bij mij zit het onderste bandje meer onder mijn borsten. Waardoor mijn borsten wat meer geaccentueerd worden. Ik denk dat dit vooral aan je cupmaat ligt.

De MAZE Handcuffs

De maze by bijoux indiscrets handcuffs. Close-up van de maze handcuffs en het kettinkje

De handboeien zijn verstelbaar, maar het ruimste standje is voor mij eigenlijk net te krap. Ze zitten wel comfortabel, maar qua look zou ik ze liever net iets ruimer hebben, want nu zie je bij mijn arm net een beetje een muffintop. Nu moet ik ook wel zeggen dat ik ook wel brede polsen heb. Daardoor draag ik ze dus op het laatste gaatje. Wanneer je juist hele smalle polsen hebt, dan heb je dus nog wel een flinke flap vegan leather over. Dat lijkt me niet heel fijn zitten, want die gaat dan ook dus een beetje flappen. Ja mensen, weer flappen, ik wou dat ik er een beter woord voor had, maar ik weet het ook niet.

Je krijgt een kettinkje bij de polsboeien, waarmee je ze aan elkaar kan maken. Er staat niet van wat voor materiaal het kettinkje en de O-ringen gemaakt zijn, maar het voelt een beetje plastic-achtig aan. Sowieso zitten de ringen niet super stevig vast aan de boeien. Als je echt heel erg gaat stoeien met deze boeien om, durf ik niet te zeggen of ze het overleven. Maar je hoeft ook niet héél voorzichtig mee te doen. Wanneer je echte stevige boeien zoekt, moet je even verder kijken. Bijvoorbeeld naar de Black Swan boeien waar ik een tijdje geleden over schreef. Maar voor soft bondage en als leuk, kinky accessoire zijn deze MAZE handcuffs zeker geschikt.

Conclusie

Het MAZE Harness ziet er super leuk uit en zit ook comfortabel. Er zit een verlengstukje bij voor mensen met een grotere maat, erg handig. Je kan het zowel over kleding dragen als op de blote huid, dus je kan het zo kinky maken als je zelf wilt.

De MAZE Handcuffs zijn heel mooi, maar voor mij nΓ©t iets te klein. Ze zitten wel heel comfortabel en ze staan mooi, ook als accessoire. Wanneer je hele smalle polsen hebt, heb je wel een flapje vegan leather over aan de onderzijde van je polsen. Ze zijn niet geschikt voor hele stevige, ruige bondagedingen, maar wel voor soft bondage.

Je kan het MAZE by Bijoux Indiscrets Harness hier bestellen bij bol.com voor 24,95 euro
De MAZE by Bijoux Indiscrets Handcuffs kan je hier bestellen bij bol.com, voor 33,76 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.