Masturbator kopen

18-05-2022

Als je een penis hebt komt er misschien een punt dat je je eerste masturbator wil gaan kopen. Of misschien heb je al een aantal masturbators, maar wil je toch nog wat tips hebben. Maar misschien wil je ook wel gewoon een cadeau kopen voor je partner of iemand die je een fijne masturbator gunt. En dus nu, de gids die jij kan gebruiken om een miskoop voor jezelf te voorkomen.

Masturbator

Ik heb het al eens eerder geschreven, maar eigenlijk is het woord masturbator vreemd, alsof je alleen als je een penis hebt zou kunnen masturberen. De Japanners noemen een masturbator in mijn optiek een Onahole. En in Nederland wordt ook wel de term kunstkutje of kunstvagina gebruikt. Ondanks dit alles weten de meeste mensen wel wat je bedoelt als je het over een masturbator hebt.

Materialen waar masturbators van zijn gemaakt

Masturbators van TPE of TPR

De meeste masturbators zijn gemaakt van TPE of TPR, dit zijn materialen die als eindproduct eigenlijk precies dezelfde eigenschappen hebben, maar als basis een net iets andere samenstelling hebben. Het verschil daartussen is een heel wetenschappelijk chemisch proces, wat wellicht niet helemaal past binnen deze masturbator koopgids, dus ik zal het jullie besparen.

Heel veel merken noemen hun TPE of TPR iets anders, dat is voornamelijk een marketing praatje, maar je kent waarschijnlijk wel termen als FantaFlesh, Sil-a-Gel of Cyberskin, wat allemaal variaties op TPE / TPR zijn. Het is dus niet een of ander wondermateriaal dat iets anders is.

De reden dat de meeste masturbators van TPE/TPR zijn is omdat dit materiaal aanvoelt als “mensenvlees”, veel mensen zijn op zoek naar het gevoel alsof ze hun penis “echt” in een vagina, anus of mond stoppen, en dat is een eigenschap die TPE heeft boven veel andere materialen.

TPE is ook relatief goedkoop, je kan het voor niet veel geld in grote(re) hoeveelheden gebruiken waardoor het de kosten van het maken van een sextoy enorm kan drukken.

Helaas is TPE niet bodysafe, het is daarom absoluut niet aan te raden om bijvoorbeeld een TPE dildo te gebruiken. Reden dat we op Tess Tesst toch TPR/TPE masturbators reviewen is omdat de impact op de penis minimaal is.

Evengoed is het materiaal poreus, droogt het daarom niet alleen slechter, maar er kunnen zich ook bacteriën en schimmels ophopen in de microscopische gaatjes. Hierdoor is een masturbator van TPE, zelfs als hij herbruikbaar is, bij intensief gebruik eigenlijk niet veel langer dan een jaar veilig bruikbaar. Maar daar zullen toy producenten mij waarschijnlijk wel willen tegenspreken.

Fleshlight van tpe

Masturbators van Silicone

Silicone is voor masturbators veel zeldzamer, het is ook een stuk duurder om te produceren, en is vaak te stug om echt lekker te zijn als masturbator. Maar daar zijn natuurlijk allemaal uitzonderingen op. Een voorbeeld daarvan is de Arcwave Voy die gebruikmaakt van een soort silicone dat niet alleen extra zacht aanvoelt, maar ook nog eens (volgens Arcwave) extra makkelijk schoonmaakt.

Sowieso is dat een enorm voordeel van Silicone, omdat het niet poreus is kan je het goed schoonmaken, vaak zelfs uitkoken zonder dat het er slechter op wordt. Masturbators van silicone zijn dan wel een stuk duurder. Maar gaan ook wel echt een stuk langer mee.

Arcwave voy masturbator aan de binnenkant

Masturbators van Jelly

Jelly is een spannend materiaal, je zult er op deze site nooit iets over lezen, want het is extreem niet bodysafe, maar moet hier echt even genoemd worden. Jelly is een materiaal dat vroeger (en nog steeds, ja echt) gebruikt wordt voor seksspeeltjes, het is namelijk net zoals TPE heel erg zacht, je kan er allemaal funky kleurtjes aan maken, het kan doorzichtig zijn enfin, je snapt het wel.

Maar Jelly is giftig als het weekmakers kwijtraakt, het kan ook olie lekken die je huid kan aantasten. En in tegenstelling tot TPE is dat echt niet goed voor je penis. Het is trouwens ook nog eens poreus, dus dubbel zo onaangenaam voor je lichaam. Zie je dus ergens Jelly staan, denk je dat het Jelly is? Koop het niet, ook niet als het heel erg goedkoop is.

Ik wil een masturbator kopen

Zo dan nu de reden waarom je hier bent, je wil een masturbator kopen. Wellicht vraag je jezelf af: Waar moet ik op letten als ik een masturbator koop?

Hieronder wat tips die helpen bij het kopen van een masturbator

Size does matter: De juiste maat masturbator

Hoewel veel fabrikanten je willen doen geloven dat masturbators “one size fits all” zijn is dat vaak niet zo. Vooral bij Japanse masturbators wil het wel eens voorkomen dat masturbators “extra strak” zijn, waardoor ze eigenlijk veel te strak zijn en je niet kan genieten van de textuur van de masturbator. In mijn reviews over masturbators besteed ik daar eigenlijk aandacht aan, dus mocht je iets op het oog hebben, dan hoop ik dat mijn reviews je mogen helpen

Het juiste glijmiddel bij een masturbator

Ik ben er sinds enige tijd achter dat het juiste glijmiddel je masturbatie-ervaring enorm kan beïnvloeden. Zo zijn er glijmiddelen die extra dun zijn en hun best doen om vaginaal vocht na te bootsen, zoals bijvoorbeeld Onayatsu Pussy Juice Lotion. In een masturbator kan dat het gevoel van de textuur verbeteren.

Maar glijmiddel is heel persoonlijk, misschien wil je ook experimenteren met dikker glijmiddel zoals bijvoorbeeld Tyo glijmiddel dat veel dikker is en daarom langer actief blijft.

Kortom, is je masturbator nog niet helemaal wat je er van verwacht, probeer eens een ander glijmiddel, dat wil vaak helpen.

Goedkoop is niet altijd duurkoop.

Als je net wil beginnen is het misschien eerst eens handig om te experimenteren met wat goedkopere masturbators voordat je een echte investering doet. Zo kan je voor weinig geld wat single use masturbators kopen zoals de Tenga Egg of Tenga Cup, daarmee kan je kijken welke texturen je aanspreken zonder dat je veel geld hoeft te betalen. Ook zijn er een aantal echt te gekke masturbators die helemaal niet zo duur zijn, zoals bijvoorbeeld de Ondo! Nupu 2.

Masturbators waar je van moet weten

Ik heb al eens een top 5 beste masturbators post geschreven. Maar ik vind dat als je een koopgids schrijft, je toch ook wat beroemde (beruchte?) merken moet noemen.

Sowieso wil ik je aandacht richten op de masturbators van Tenga. Mijn absolute favoriete merk als het gaat om het maken van geweldige masturbators die in allerlei varianten en daarmee prijsklassen te verkrijgen zijn.

En als je het hebt over masturbators dan kan je natuurlijk niet het meest beroemde merk, bekend van zijn kunstkutjes, kunstkontjes en kunstmondje onbenoemd laten, en dat is natuurlijk het merk Fleshlight.

Heb je vragen of masturbators?

Ik hoop dat ik je met deze gids voor het kopen van een masturbator een beetje op weg heb mogen helpen. Mocht je nog vragen hebben, je kan ons altijd even mailen, of contacten op bijvoorbeeld instagram of twitter.

Wil je mij of Tess liever in levenden lijve een vraag stellen? Dan kan dat ook. We staan 12 juni namelijk op Kappe Nou, een geweldig event over seks en kink. Er zijn nog (een beperkt aantal) kaartjes dus twijfel niet te lang!

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

3 Reacties

 1. Ik heb een fppr mastrubator gekocht alleen ik krijg mijn pik er niet echt in. Als ik t uit de flashlight haal dan kan ik m wel gebruiken alleen voelt t nii chill. Ben sowieso niet van t aftrekken enzo (liever humpen). Is mn eerste mastrubator en heb ook glijmiddel alleen ja snap er nii zoveel van.

  Antwoord
 2. vanaf welke leeftijd mag ik een masturbator kopen?

  Antwoord
  • Er is in principe geen minimumleeftijd voor het kopen van een seksspeeltje, er zijn echter wel regels over andere spullen die ook vaak in een winkel voor seksspeeltjes (seksshop) te koop zijn (bijvoorbeeld pornofilms) waarbij een leeftijdsbeperking van 18+ geld, daarom is het meestal zo dat je in zulke winkels minimaal 18 jaar moet zijn om naar binnen te mogen.

   Ook als je online zou willen bestellen geld er voor de meeste webshops een minimumleeftijd van 18 jaar, omdat je tot die tijd volgens de wet “handelingsonbekwaam” bent, wat inhoudt dat je ouders of voogd je er eerst toestemming voor moeten geven voordat je iets koopt. Maar met hun toestemming zou je dat gewoon moeten kunnen doen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.