Lovense Lush

03-04-2017

Lush by lovesense

Eigenlijk had ik nog nooit gehoord van het merk Lovense, en dus ook niet van de Lush. Maar toch is dit een super bekend merk. Een toy die je met app kan bedienen, op (lange) afstand ook, en die op muziek kan reageren. Dat klonk wel leuk, dus natuurlijk wilde ik dat wel proberen.

Ik was erg benieuwd, want ik had wel eerder zo’n gewoon eitje met afstandsbediening geprobeerd, maar normaal vind ik die vibraties inwendig niet zo heel boeiend. Je voelt het wel, maar echt opwinden, nee. Ik heb dan liever vibraties tegen mijn clit. De Lovense Lush beloofde tegen de g-spot te trillen, en de vibraties voelden op mijn hand wel al erg goed, dus ik vroeg me af of deze toy beter zou bevallen. Ook was ik erg benieuwd naar het bereik, want dat is altijd wel een issue met op afstand bedienbare toys.

Ik besloot de toy te bewaren tot dit weekend, want ik zou naar de Kink&Buy beurs gaan. Een erotische beurs, vooral gericht op kinky toys. Er zouden ook shows zijn, dus ik dacht dat dat een goed moment zou zijn om de sound activated functie te testen, bij zo’n show met harde muziek. En verder is zo’n beurs ook wel een leuke plek om zo’n toy uit te proberen natuurlijk.

Bij Kink&Buy dook ik al vrij snel even het toilet in, om de Lovense Lush in te brengen. Hij heeft een lekker formaat, niet te groot en niet te klein, en qua vorm zag het er wel uit alsof hij inderdaad misschien wel mijn g-spot zou kunnen stimuleren. De Lush is gemaakt van siliconen en heeft een staartje waarmee je hem er ook weer makkelijk uit kan trekken. Ook is hij oplaadbaar en waterproof.

Het aan en uit knopje zit op het deel wat je inbrengt. Niet super handig vind ik, een knopje op het staartje zou fijner geweest zijn. Je moet het knopje een paar seconden indrukken en dan gaat er een lampje knipperen zodat je weet dat hij geactiveerd is. Als je dan het knopje nog een keer indrukt, dan gaat ‘ie al vast trillen. Op die manier kan je ook door de voorgeprogrammeerde standjes heen scrollen, eerst 3 gewone vibraties (zacht, medium en hard) en daarna nog 2 vibratie-ritmes.

Ik liet hem gewoon op stand-by staan, zonder vibratie nog, en bracht hem in. De app had ik al op mijn telefoon gezet, en ik had mijn toy ook al connectie laten maken met de app, dus ik kon gelijk beginnen. Ik probeerde natuurlijk direct of ‘ie het wel deed. Wat het geval was, dus yay!

Er zitten in de app verschillende mogelijkheden. Als je op de grootste knop drukt, remote control, dan kan je zelf een vibratiepatroon creëren, live. Je kan op het scherm met je vinger tekenen. Als je met je vinger omhoog gaat, gaat de toy harder trillen, en als je naar beneden gaat, gaat hij dus zachter. Zo kan je de toy live bedienen en je eigen vibratiepatroon creëren. Je kan hier ook een ‘loop’ mee creëren, dan blijft ‘ie het getekende patroon herhalen.  Je kan dit dus zelf op je telefoon doen, of je kan je telefoon aan iemand anders geven die dan dus kan ‘tekenen’, zo lang je maar een beetje in de buurt van je telefoon blijft. Je kan de toy ook vanaf je partners telefoon bedienen als hij/zij de app ook heeft.

Ik was dus erg blij, en liep met een big smile rond, en vertelde aan mijn bdsm partner P. dat het zo leuk werkte, en dat het ook echt wel lekker was. Ik liet hem zien hoe hij zelf een patroon kon tekenen, en dat vond hij ook erg leuk. Maar er was nog een knopje: sound. Als je die functie gebruikt, reageert de Lush op geluid. Je kan de gevoeligheid zelf instellen, dus als je ergens bent waar veel lawaai is, kan je ‘m op wat minder gevoelig zetten bijvoorbeeld.

P. had er best wel lol mee, en ik eigenlijk ook, maar ineens deed de Lovense Lush niks meer. Het vibreren hield ineens op. Ik checkte de app, maar die gaf niks raars aan. We probeerden nog wat dingen om hem weer aan de praat te krijgen, maar niks leek te werken. Snel maar even terug naar het toilet en checken of ‘ie om een of andere rede misschien uit was gegaan ofzo. Wie weet waren mijn bekkenbodemspieren zo enorm getraind dat ik gewoon het knopje van binnen had uitgedrukt ofzo (as if haha 😛 ).

Bij de check brandde het lampje gewoon nog, dus het zou gewoon moeten werken. Wat ineens ook weer het geval was. Oké. Wel apart, maar goed, hij werkte weer. Terug naar P. en nog even door met de lol. Mensen begonnen spontaan liedjes voor me te zingen als ze begrepen hoe de toy werkte met de sound functie, wat echt wel erg grappig was. Ja, dat soort dingen kunnen op een kinky beurs dan gewoon, in een restaurant zal je dat niet zo snel overkomen ;-).

Het trillen in mijn kutje vond ik lekker en opwindend, maar ik zou er niet klaar van kunnen komen. Daar heb ik wel echt vibraties tegen mijn clit voor nodig. Maar dit was lekkerder dan ik verwacht had. Anders dan de eerder geprobeerde eitjes. Deze Lovense Lush trilt wel tegen een lekker plekje, en fijne diepe vibraties. Het voelde spannend en ik werd er wel echt geil van. Met zo’n toy hoef ik ook niet per se klaar te komen, gewoon lekker genieten van het gevoel kan ook echt wel leuk en lekker zijn. Het staartje van de Lush trilt trouwens ook een klein beetje mee. Dus als je die een beetje lekker tussen je schaamlippen legt, trilt ‘ie ook nog een heel klein beetje tegen je clit.

P. installeerde de app ook op zijn telefoon, en nu kon hij dus via zijn telefoon de Lush bedienen. Dat was wel koel. Ook al stond ik helemaal aan de andere kant van de beurs, hij kon nog steeds bepalen hoe hard of hoe zacht hij ging en zelf patronen tekenen. Dat was echt wel gaaf. En ik kan me daar best wel veel leuke spelletjes bij voorstellen.

Ik was dus erg tevreden, tot hij er ineens wéér mee stopte. Nu gaf de app aan dat de connectie met mijn toy weg was. En die wilde ook echt niet meer terug komen, wat ik ook deed. Een vriendinnetje probeerde nog mijn telefoon onder mijn rokje te houden tussen mijn benen, maar zelfs dit mocht niet baten. Grappig was het wel. Dit was dus de tweede keer in nog vrij korte tijd dat hij het niet meer deed. En nu was ik er wel ook gelijk een beetje klaar mee. Ik had geen zin om elke keer naar die w.c. te gaan om dat ding er weer uit te halen en uit te zoeken wat er nu aan de hand was. Dus ik besloot het er voor die dag maar even bij te laten. Er was immers morgen nog een beurs dag.

Dus, de volgende dag met frisse moed aan poging twee begonnen. Ik zette de Lush vast aan voor ik hem inbracht. Maar, zodra hij in mijn kutje zat, stopte hij met trillen. Ugh. Dit was gewoon wel irritant. Ik ben best wel plus-size, dus ik kan me voorstellen dat het bereik wat lastig is door mijn lichaam heen. Maar nou ja, irritant was het wel.

Omdat ik toch nog wilde testen of je ‘m ook gewoon in je slipje tussen je schaamlippen kon dragen, zodat hij gewoon tegen je clit aan trilt, besloot ik dat maar gelijk te proberen. Nu is de Lovense Lush daar eigenlijk wel echt te groot voor, maar het ging net. Het zat niet super comfy, maar hee, je moet wat over hebben voor vibraties tegen je clit! Gelukkig had ik niet een string aan, maar een sexy slipje die wat groter was (yay voor sexy high waist lingerie!), dus die hield de Lush wel goed op z’n plek. En ik had gelukkig ook een A-lijn jurkje aan, dus ik denk niet dat mensen de bobbel in mijn broek gezien hebben. Ladyboner! 😀

Er was een show bezig, met een lekker muziekje, dus ik besloot lekker dicht bij de speaker te gaan staan, en de sound activated functie aan te zetten. De muziek had een lekker ritme, en de Lush pikte dat goed op. Dit was wel gaaf, en lekker!

Wat ik ook echt nog even wilde uitproberen, was een spanking. Een goede klets op je billen geeft toch altijd wel een goed geluid, dus hoe leuk (en lekker?) zou het zijn als je toy dan gewoon daardoor gaat vibreren? Gelukkig vond P. het idee van mij een spanking geven ook wel goed, en wilde hij wel meewerken aan deze test. En ja, dit was net zo leuk en lekker als ik had bedacht. Ik vind een spanking sowieso lekker, en dit gaf er wel echt een extra dimensie aan. Yay voor spankings met vibratie tegen je clit, hier werd ik echt blij en geil van.

In de app kan je ook patronen van andere mensen downloaden. Maar dat lijkt vooral een sleazy contactadvertentie functie. Veel patronen hebben namen als “play with my ass [email protected]” en “Be daddy’s girl! Play for me. Add daddy here, and skype..”. Want niet alleen je eigen partner kan de controle over je toy overnemen, maar iedereen van wie je de gebruikersnaam weet, kan je vragen jouw toy te besturen. Met al die rare namen vond ik het niet echt aantrekkelijk deze patronen te proberen, dus deze functie heb ik even aan me voorbij laten gaan.

Op Instagram had ik een screenshot van de app geplaatst toen ik aan het testen was, en daar had ik ook vrij snel al een reactie van een of andere dude die naar mijn gebruikersnaam vroeg, zodat hij even de long distance functie met me kon testen. Dude, wat denk je zelf? (Btw, volg je me nog niet op Instagram? Check dan @tess_tesst)

Maar goed. De Lovense Lush, wat vind ik er nou van? Ik ben niet heel enthousiast. Want een toy die gewoon niet functioneert zoals hij belooft te functioneren, zuigt gewoon. Niks zo irritant als wanneer je lekker bezig bent, en zo’n ding stopt ermee. Zeker als ‘ie dan ook gewoon echt niet meer aan wil. Ik dacht eerst dat het aan mijn voluptueuze lichaam lag, dat het bluetooth signaal daar misschien gewoon niet zo makkelijk doorheen kon, maar later begreep ik dat het bluetooth zendertje in het staartje zit, dus daar ligt het in elk geval niet aan. Misschien waren er andere factoren die het bluetooth signaal erg verstoorde in die beurshal, dat kan natuurlijk ook.

Toen hij het deed, was het dus wel lekker. Niet klaarkom-lekker, maar wel echt opwindend-lekker. En als clitvibrator had ik ‘m ook echt leuk en lekker gevonden, áls hij een stuk kleiner was geweest. Maar dat is ‘ie niet. Ik ben trouwens wél lekker klaargekomen van de Lush als clitvibrator. Maar zo’n grote bobbel in m’n broek vind ik toch niet echt lekker zitten en ik weet ook niet of ik dat nog een keer zou doen. Ik ga ‘m zeker gewoon inwendig nog wel een andere keer gebruiken, en hopen dat hij dan beter werkt.

Als je de Lush zelf wil proberen, je kan hem hier kopen bij Easytoys

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

8 Reacties

 1. Jammer dat ie niet goed genoeg werkt! Het idee klinkt wel super leuk! :0

  Antwoord
 2. ik heb hem zojuist 1 dag gebruikt, wat een onding, zeker 5x hem eruit moeten halen omdat er geen bereik was, bij aandoen deed hij het weer (even). Ik heb hem via Bol.com besteld en ik hoop dat ze met een passende oplossing komen, dit ding doet niet wat hij beloofd. Erg jammer en een erg duur apparaat als het niet werkt…

  Antwoord
 3. Dus als ik het goed begrijp is het niet de moeite. En bluetooth. Bluetooth heeft een klein bereik (10a15m) wat staat die long distance er dan te doen op de verpakking? Ik heb namelijk al 16j een long distance relationship(who says LD does not work)en zien elkaar elke 2a3 weken in het weekend. Ik woon in nederland en mijn vriendin in belgie tegen de franse grens aan. En ik zoek dus een soort speeltje voor haar. maar iets dat ook op heel grote afstand zen werk doet. Ik snap wel dat directe bediening niet mogelijk is anders moet je met simkaarten beginnen werken. Maar als dit kan gekoppeld worden aan haar smartphone en ik met een app kan werken zou dit helemaal top zijn. Ik had deze laten zien en zij vond het een prachtig idee. Deze zal dus een nogo worden. Iemand die mij wel met iets gelijkaardig kan helpen? Prijs is van ondergeschikt belang. Graag jullie reacties

  Antwoord
  • Deze werkt ook op grote afstand. Je installeert de app en via jouw app stuurt hij het signaal dan naar haar app (je moet dus wel allebei wifi/4g hebben). Haar telefoon/app stuurt via bluetooth een signaal naar de sextoy en zo werkt hij. Dus je hoeft echt niet in hetzelfde land te zijn, maar zij moet haar telefoon wel in de buurt hebben als je de toy gaat gebruiken.

   We-Vibe heeft ook een aantal toys die net zo werken, bijvoorbeeld de We-Vibe Jive, die lijkt erg op deze Lovense Lush.

   Alleen is het nu gewoon nog wel zo dat bij al dit soort toys er problemen met de connectie zijn, die valt gewoon regelmatig weg omdat er van alles stoort op bluetooth.

   Antwoord
 4. Mijn lush heeft ook regelmatig dat hij uitvalt als ik via bleutooth ben verbonden. Als je in de app bij settings de schuifjes goed zet, dan verbind hij automatisch in 1a2 sec weer als de verbinding wegviel. Overigens heeft het ook met verschillende telefoons te maken. Heb verschillende vriendjes laten connecten, bij de ene tel valt hij makkelijker uit dan bij de andere. Maar idd valt dat tegen aan de lush. Heeft iemand ervaring met anaal gebruik van de lush? Gr. Emilia

  Antwoord
  • De Lush is zeker niet geschikt voor anaal gebruik omdat hij geen brede basis heeft. Hij zou dus heel makkelijk echt naar binnen kunnen schieten en dan krijg je ‘m er echt niet meer uit zonder naar de eerste hulp te moeten. Er bestaat ook de Lovense Hush, die is wel geschikt voor anaal gebruik.

   Antwoord
 5. hoi tess

  ik gebruik de lovense lush nu al 3 maanden
  en gebruik hem in mij anus als speeltje en dat bevalt mij prima hoor
  alleen jammer dat de verbinding soms uit valt met bluetooth
  de bereik is ongeveer 10 a 15 meter dat valt die weg
  maar heb het gelezen dat de lovense lush steeds meer word gebruikt door mannen.

  Antwoord
  • Hai Rien,

   Gelukkig dat het bij jou die drie maanden goed gegaan is, maar dat maakt het nog steeds niet veilig. Een speeltje zonder brede basis is gewoon niet geschikt voor anaal gebruik omdat hij makkelijk helemaal naar binnen kan schieten en dan is de kans dat je ‘m er zelf niet meer uit krijgt echt wel groot. Kan je naar de SEH om ‘m er uit te laten halen en zelfs daar gaat dat niet altijd gemakkelijk of zonder operatie. Dus vandaar dat ik het echt nooit adviseer.
   Voor anaal gebruik met app heb je de Lovense Hush of bijvoorbeeld de We-Vibe Ditto. Die zijn beide wel veilig te gebruiken. Maar de verbindingsissues zijn ook met die toys hetzelfde, helaas.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sextoy review by Tess: We-Vibe Jive | Tess Tesst - […] Sextoy review by Tess: de Lovense Lush […]
 2. Lovense Lush 2.0 review! | Seks toy Review door Tess | Tess Tesst - […] mijn review over de Lovense Lush 1.0 kan je lezen dat ik de Lush best wel tof vond, maar aangezien…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.