Lovense Hush | Buttplug review by Jay

03-04-2019

Ik was diepgelukkig toen ik eindelijk de Lovense Hush kreeg. Ik had mijn oog al een hele tijd geleden op deze vibrerende buttplug laten vallen. Hem voor een review ontvangen bleek echter bijna totaal onmogelijk, maar uiteindelijk is het toch gelukt.

Lovense

Lovense is zo’n bedrijf waar ik alleen maar van weet dat ze toys maken die door een hoop webcammodellen gebruikt worden. Ik denk dat je kan stellen dat sinds de Lovense Lush uitkwam de manier waarop webcammodellen hun geld verdienden heel erg is veranderd.

Waar je vroeger zeer zelden zomaar een webcammodel met een vibrator bezig zag zonder dat je extra moest betalen zie je tegenwoordig eigenlijk de modellen al klaar zitten.

Op sites als myfreecams of chaturbate heeft bijna iedereen gewoon een Lovense Lush (1.0 of 2.0) ingebracht en zit “geduldig” te wachten tot de het toekijkende publiek een klein bedragje geeft zodat de Lovense zal gaan vibreren.

Persoonlijk niet helemaal mijn ding, ik vind het niet per se een verbetering, sowieso heb ik sommige modellen door het dak zien stuiteren bij de minste of geringste vibratie, en zoals we allemaal hebben kunnen lezen uit Tess haar reviews van zowel het eerste model Lush als de Lush 2.0 zijn de vibraties wel goed. Maar je moet wel een heel sensitief lijfje hebben wil je echt stuiptrekkingen krijgen van de vibraties. En ja, ik weet iedereen is anders, maar overdrijven blijkt toch ook echt een vak.

Buiten dit geheel is Lovense een beetje een mysterie, het merk staat duidelijk in de markt, maar wie zit er nu achter deze toy?

Ik ging dus (oke, niet heel uitgebreid) aan het zoeken, en ik moet zeggen ik weet eigenlijk nog niet zoveel.

Maar misschien is dat ook wel gewoon okee, ik weet dat het bedrijf in Hong Kong is gevestigd en we dus zouden kunnen concluderen dat dit een Chinees bedrijf is. Het is in 2009 opgericht en daarmee timmert het dus al 10 jaar aan de weg van de Teledildonics.

Teledildonics zijn speeltjes die je van afstand door jezelf of door anderen kan laten besturen, althans dat is de korte uitleg.

Maar goed, dat is eigenlijk alles waar ik zo snel even achter kon komen, bij andere bedrijven is er altijd wel een heel uitgebreide bio te vinden en had ik meer info kunnen bieden.

Maar, ik zei dat het oké is. Voornamelijk omdat blijkt dat ze gewoon hoge kwaliteit toys leveren, die werken, zeker voor mensen in de webcamindustrie, en dus waarom zou er nog meer bekend moeten zijn? Anders dan onze nieuwsgierigheid te bevredigen?

Lovense Hush

Lovense hush vibrerende buttplug

De Lovense Hush is, zoals je kan lezen in de titel, dus een buttplug. Een vibrerende buttplug, en eigenlijk vind ik de meeste vibrerende buttpluggen niet zo heel spannend.

En als ik dat weet, waarom wil ik dan toch zo graag de Lovense Hush proberen?

Nou ten eerste omdat ik mensen om mij heen hoorde over deze buttplug, en de dames en heren hierover echt heel enthousiast waren. Toegegeven de mensen zonder prostaat meer dan die mensen die dat WEL hadden. Maar evengoed, zoveel enthousiasme, maakt zelfs een kritische tester als ik vrij nieuwsgierig naar deze toy.

De Lovense Hush is dus een buttplug, gemaakt van zwart siliconen, voorzien van een motor en een bluetooth module, de nodige andere software, en wordt aangestuurd door een app.

Zonder app, heb je er eigenlijk niets anders aan behalve dan dat je best een stevige buttplug hebt, die zeker niet zomaar voor de beginnende mens is als het gaat om toys die je anaal kan inbrengen.

Lovense Hush: In de doos

De doos waarin de Lovense Hush bij je thuiskomt is wat ik zou noemen functioneel minimalistisch, de info die je wil weten staat erop. Verder geen leuke modellen, verleidelijke opdrukken, onzinnige quotes van mensen die je eigenlijk toch niet kent. Functioneel minimalistisch dus.

In de doos vind je de Lovense Hush, een doosje met daarin de USB kabel die aan de ene kant een USB-A-connector heeft en aan de andere kant een pinconnector (lijkt een beetje op een koptelefoon aansluiting) die je in de Lovense Hush moet steken.

Opladen is dus vrij simpel en door deze constructie is de Lovense Hush ook meteen helemaal waterdicht.
Verder zit er in de doos nog een korte handleiding, met alle info die een mens nodig heeft, dus eigenlijk, zo laad je hem op, zo breng je hem in. Oh en vergeet de app niet, want nou ja, zonder app geen plezier.

Lovense Hush: Apps, browsers, extensions

Zoals ik al eerder zei doet Lovense het goed binnen de sexworker community, en dan vooral bij de webcammodellen, ik denk dat dit mede ook komt door het feit dat ze een breed platform bieden voor iedereen die zijn sekswerkende leven misschien wat makkelijker wil maken door een Lovense apparaat te gebruiken.

Lovense voorziet je als webcammodel namelijk niet alleen van de standaard gebruikers app, nee je kan er ook voor kiezen een standalone app op je windows machine of MacOS apparaat te zetten. Of een speciaal ontwikkelde browser te gebruiken, of zelfs gewoon Google Chrome uit te breiden met een extension.

Dit maakt het installeren van de nodige zaken voor een webcammer eigenlijk heel simpel, en belangrijker, je hebt als model zelf totale controle over hoe jouw Lovense Toy gaat reageren. Daarmee hebben ze dus duidelijk ook de cammarkt veroverd, want ik weet niet van een ander bedrijf dat zo goed werkt.

Overigens, ben jij een cammodel, en lees je deze review? Gebruik jij zelf een Lovense product? Ik hoor graag van jou hoe je e.e.a. ervaart! Dus laat gerust een comment hieronder achter!

Overigens ga ik hier geen screenshots van de app voor je droppen, die vind je in Tess haar reviews over de lovense apps, en die zijn, letterlijk, hetzelfde voor alle Lovense producten.

Wat ik wel even wil zeggen is dat de Lovense toys goed en makkelijk te koppelen zijn, de app kan zelfs meerdere toys tegelijkertijd bedienen, en dat heb ik nog geen andere teledildonics company voor elkaar zien krijgen. Dus echt kudo’s daarvoor. Zo kan je meerdere toys tegelijkertijd op iemand gebruiken, en dat is in potentie gewoon heel geil.

Lovense Hush: Getest

Goed, tijd voor het “echte” werk, ik zet de Lovense Hush aan en koppel hem, vrij makkelijk aan de Lovense Connect app.

Intuïtieve app

De besturing is ook vrij intuïtief, hoewel ik wel even moet wennen aan het feit dat de instellingen niet vast blijven staan, maar automatisch naar 0 gaan, tenzij je gebruik maakt van de “float” functie. Mocht je trouwens aan de gang gaan met dit soort app gestuurde toys, ik zou je aanraden EERST te testen en te leren zonder dat de toy in je zit. Dat maakt de eerste ervaring echt een stuk leuker als je je seksspeeltje eenmaal hebt ingebracht.

De kunst van het inbrengen van de Lovense Hush

Ik moet zeggen gezien het formaat van de Hush wist ik al dat inbrengen niet zo heel simpel zou gaan.

Hoewel het breedste punt niet het breedste is wat ik ooit heb ingebracht, hij is zelfs smaller dan de Lelo Loki Wave, lijkt dit siliconen stroever dan andere toys die ik heb geprobeerd. Zelfs zo stroef dat ik echt met verschillende glijmiddelen aan de gang moest voordat ik hem comfortabel in kon brengen.

De handleiding zegt namelijk dat je alleen waterbased lube mag gebruiken, en bij siliconen snap ik dat natuurlijk wel, maar ik heb eerlijk gezegd geen glijmiddel op waterbasis gevonden waarmee ik heb comfortabel, zonder dat stroeve weerstand gevoel kon inbrengen.

Uiteindelijk heb ik een hybride glijmiddel gebruikt (na dat eerst getest te hebben met de toy, zoals ik al in de glijmiddel gids een keer verteld heb), in mijn geval Pjur Toylube.

Ik moet wel zeggen dat ik dit wel een nadeel vindt, zeker als er in de handleiding expliciet staat geen siliconen te gebruiken. Ik raad je dus aan dat wel te doen, maar TEST EERST of het werkt, en vooral ook of het kan.

Maar goed, 4 inbrengpogingen later, uitgesmeerd (pun intended) over meerdere dagen, en de Hush zit. Als hij eenmaal zit voel je dat wel, je bent goed gevuld. Ik voel wel ook meteen al dat de Hush mijn prostaat in de verre verte niet raakt, en dat is ook eigenlijk geen verassing gezien de vorm, die simpelweg niet prostaat geoptimaliseerd is. Verder zit de Hush vrij comfortabel, hoewel de onderkant relatief breed is waardoor je wellicht even aan het gevoel moet wennen.

De brede basis zorgt er in ieder geval voor dat je niet bang hoeft te zijn dat de toy in je kont verdwijnt. Er zit ook een dingetje voor (ik denk) je kundalini punt. Maar in mijn geval raakt het dat bij lange na niet.

Het is dus even inbrengen en daarna even ademhalen en ontspannen, dat is vrij normaal bij nieuwe grote toys.

Het echte werk begint

En na wat ontspanning was het dan tijd om de app in te schakelen, of beter gezegd, de motor van de Lovense Hush in te schakelen. Ik had al tijdens het “droog oefenen” gevoeld dat die motor er best mag zijn en ook nu voel ik binnen in de vibraties door mijn lichaam gaan.

Ik lig en ik geniet, het is gewoon heel lekker, niet super geil, niet WOOOO voel dit dan, maar wel heel lekker. Althans op de wat lagere standen.

De motor is namelijk echt heel krachtig, en als ik bij wijze van experiment de motor op max zet kom ik er snel achter dat mijn binnenste dit niet heel erg prettig acht. Of althans, misschien dat de aardbeving die in mijn darmen plaatsheeft een aantal dingen losschudt, maar ik krijg van de enorme vibraties enorme aandrang, en zelfs een beetje kramp.

Eigenlijk moet ik terugdenken aan de MEO Electro Exploder. Echt NOT FUN!

Op testdag 5, mijn initiële angst weer overwonnen, experimenteer ik verder. Het is gelukkig weer lekker, ik heb wat geleerd en ik experimenteer wat met patronen, laat iemand anders mijn toy besturen en eigenlijk werkt het allemaal heel goed, verbazingwekkend goed, mits je eenmaal aan de quirks van de app gewend bent.

Wat ik bijna vergeet te vermelden is dat ondanks de kracht van de motor je de Lovense Hush, na het inbrengen eigenlijk bijna niet meer hoort. Let wel, in een stil restaurant op 75% sterkte gaan mensen echt wel naar je kijken hoor, want fluisterstil, nee dat is ie echt niet.

Zolang je de Lovense Hush niet op volle toeren laat draaien, maar zeg op 75% is het een lekker speeltje die wel wat toevoegt, gewoon door het gevulde vibrerende gevoel.

Maar eerlijk gezegd zou ik er niet van kunnen klaarkomen, maar misschien is dat bij mensen met een penis en een prostaat ook niet de bedoeling.

Lovense Hush Schoonmaken

Schoonmaak is heel simpel, water, toy cleaner of milde zeep, en hoppa schone toy. Gezien de interne electronica zou ik het hem ondanks dat hij aan de buitenkant helemaal van silicone is niet uitkoken, daar kan de binnenkant niet zo heel goed tegen.

Conclusie

De Lovense Hush is eigenlijk wel wat ik verwachte, ondanks het lastige inbrengen en het feit dat ik er niet per se van klaarkom denk ik dat dit een leuke toevoeging is aan je verzameling speeltjes. Helemaal als je bedenkt dat je dus iemand op afstand met “jouw genot” kan laten spelen is een leuke toevoeging. Hoewel ik mij wel afvraag hoe lang dat nou leuk blijft.

Al met al is deze Lovense Hush dus zeker een aanrader, maar houdt er wel rekening mee dat het inbrengen, zeker voor de beginner, nog wel een uitdaging kan zijn.

Je koopt de Lovense Hush bij Easytoys voor € 109,00

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

1 Reactie

  1. Ik heb een vraagje… mocht een ander deze hush besturen en hij sluit de app af om even naar een andere app te gaan moet deze persoon dan weer opnieuw toegang krijgen? I blijft degene toegang hebben tot ik het zelf stop?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.