Lovense Gush | Penisvibrator review

08-06-2022

De Lovense Gush is een van de weinige seksspeeltjes voor de penis die Lovense tot nu toe heeft gemaakt. Ik was erg benieuwd naar deze toy en kreeg hem van Loveware om te mogen reviewen. Een toy van een merk met een goede reputatie, maar geld dat ook voor de Gush?

SPECS

 • Materiaal: ABS plastic en Silicone
 • Bodysafe: Ja
 • Waterdicht? De Lovense Gush heeft een IPX 7 rating
 • Welk glijmiddel? Glijmiddel op waterbasis
 • Gewicht: 133 gram
 • Oplaadbaar: ja, via USB-A met magneetlader
 • Oplaadtijd: 65 minuten
 • Gebruikstijd: 115 minuten
 • Maat: One size fits all
 • Prijs: € 119,- bij Loveware.be

Lovense Gush

Het merk Lovense hoeft denk ik verder geen introductie, het merk, bekend van de Lovense Lush die door heel veel webcammodellen wordt gebruikt als onderdeel van hun verdienmodel, en, even heel onbescheiden regelmatig onderdeel van onze Lovense Lush reviews.

Lovense heeft in bijna elke categorie wel een seksspeeltje, van buttplug tot vibrator tot cockring en nu (eindelijk) ook een penisvibrator.

Althans, het merk noemt dit zelf een “vibrerend eikel massageapparaat”, evengoed is de toepassing voor de gehele penis.

De lovense Gush is bedoeld voor de penis, en dankzij het ontwerp past elke penis erin. Dit komt doordat de bovenkant van de Lovense Gush is voorzien van twee flapjes (yay flapjes!) die ruimte bieden omdat ze flexibel zijn. Het doet denken aan het idee van de Fun Factory Manta, maar dan net even anders. Enfin, het werk, en het is daadwerkelijk one-size-fits-all.

De onderkant van de Lovense Gush is voorzien van stimulerende ribbels waardoor je niet allen je penis en eikel kan stimuleren met vibratie, maar ook jezelf ermee kan aftrekken voor extra mogelijkheden.

En zoals alle Lovense toys kan je de Gush koppelen aan de Lovense Remote app om de Gush door middel van bluetooth te bedienen, of zo je wilt te laten bedienen door iemand anders.

Lovense gush achteraanzicht

Lovense Gush in de doos

De doos van de Lovense Gush is geheel zoals je zou verwachten van een Lovense product, hoogwaardige minimalistische eenvoud. Een plaatje van de Lovense Gush en verder geen opsmuk of extreme marketing teksten. Het is duidelijk dat Lovense weet wat het kan en dat genoeg info vindt voor het publiek.

In de doos vindt je de Lovense Gush, een zakje om de Gush in op te bergen en een doosje met handleiding, USB oplaadkabel en een “optional band”.

Lovense Gush getest

Oh wat was ik blij en hoopvol toen ik las dat Lovense met de Gush zou komen. Ik ken Lovense van mijn reviews van de Lovense Edge 2 en Lovense Hush en weet hoe goed de motoren zijn in eigenlijk alle Lovense producten. Dus die technologie in iets waar ik mijn penis mee kan stimuleren? Geweldig!

Het duurde dan ook niet lang nadat ik de Lovense Gush ontving voordat ik er uitgebreid mee ging testen.

Optional band

Wat mij eigenlijk meteen opviel bij het uitpakken van de Gush was de, wat Lovense omschrijft als “the optional band”, het verwarde mij een beetje, het lijkt namelijk op zo’n silicone armbandje dat je vroegâh omdeed als je solidair was met een doel, of een van Lance Amstrongs testikels.

Echter was dit bandje echt veel te klein voor je pols. Wat blijkt nu, er wordt geïmpliceerd door Lovense dat je dit bandje kan inzetten als cockring. En ik zeg dat met opzet zo, de term cockring wordt namelijk niet gebruikt, sterker nog, er wordt niet uitgebreid omschreven wat je nou precies met de “optional band’ kan doen, anders dan dat je hem kan gebruiken voor extra sensatie.

Dat vind ik raar. Als je een cockring meelevert, noem het dan een cockring, leg uit wat je ermee moet doen, maar doe er niet zo vaag over.

Overigens heb ik de optional band niet getest. Om de een of andere reden voelde het niet veilig, terwijl er eigenlijk weinig mis kan gaan (behalve dan wat optionele beknelling of zo). Maar nee, niet tof.

Lovense gush

Aan de gang met de Lovense Gush

Niet heel erg duidelijk zijn is blijkbaar een dingetje bij de Gush, want als ik de handleiding lees is de doelstelling van de Gush om een vibrerende masturbator te zijn, tegelijkertijd noemt Lovense het een eikel massageapparaat en, nou ja, het is allemaal vrij los te interpreteren, alsof ze niet willen worden afgerekend op het niet juist functioneren van hun toy. Zonde eigenlijk, want eigenlijk zijn Lush toys altijd goed.

Maar goed, genoeg kritiek, tijd voor het echte testwerk.

Het kopellen van de Lovense Gush aan mijn telefoon ging zoals altijd met Lovense toys heel erg gemakkelijk. De toy wordt herkend en je kan zo aan de slag.

De interface van de Lovense app is ook vrij simpel, je krijgt een schuifje waarmee je de intensiteit van de motor kan instellen en je kan kiezen voor een aantal bedieningsmodi die kunnen zorgen voor steady standjes, maar ook door middel van de “loop” functie een patroon kunnen volgen.

Ook kan je je eigen patronen inregelen, of patronen gebruiken die anderen voor je hebben ingezet. Wat maakt dat deze toy eigenlijk nooit gaat vervelen.

De vibraties van de Lovense Gush zijn echt heerlijk, rumbly en intens, en echt nooit buzzy. Waar de motor van de Lovense Hush soms te heftig was is dezelfde motor, maar dan ingezet om mijn penis te stimuleren echt hemels.

Zo lekker zelfs dat de eerste paar keren een orgasme echt niet heel lang op zich liet wachten. De motor stimuleert zo goed dat mijn lichaam er eigenlijk af en toe best van schrok, in a good way. Een OMGWTFBBQ-orgasme is altijd heel heftig en lekker.

De opties voor stimulatie zijn door de mogelijkheid om andermans patronen te gebruiken ook echt eindeloos, het gaat echt nooit vervelen.

Wat ik ook ontdekte, is de mogelijkheid om je Gush te laten bedienen via een link. Je kan in de app een link aanmaken en die kan je dan delen met iemand. Die persoon hoeft dan geen Lovense App te hebben en kan gewoon vanuit een browser op mobiel of computer met internetaansluiting jouw toy bedienen.

De link blijft zo lang actief als jij wil, althans totdat hij 1 keer gebruikt is door iemand anders, want daarna wordt hij automatisch gedeactiveerd.

Evengoed een heel erg handige feature als jij iemand controle wil geven over je Lovense Gush.

De Lovense Gush gaat standaard op mijn nachtkastje, zoveel is mij nu inmiddels wel duidelijk.

Schoonmaak

Het schoonmaken van de Lovense Gush is heel makkelijk, door de IPX7 rating, die inhoudt dat je hem maximaal 30 minuten tot 1 meter onder water kan houden zonder dat er schade optreedt, kan je hem met warm water en zeep of toycleaner goed schoonmaken. Daarna kan je hem ook goed afdrogen en is hij daarna klaar voor gebruik. Eenvoudig dus, heel fijn.

Conclusie

Een bedrijf als Lovense heeft duidelijk de gouden formule gevonden als het gaat om het maken van seksspeeltjes die op afstand bedienbaar zijn en heel erg lekker zijn. De Lovense Gush is daar zeker geen uitzondering op.

Sterker nog ik durf de Lovense Gush een van de beste seksspeeltjes die ik ooit getest heb te noemen, waarmee het op het lijstje komt met bijvoorbeeld de Fun Factory Manta en de Njoy Purewand. Een lijstje waar je niet zomaar opkomt.

De aanschaf dus zeker waard!

Je koopt de Lovense Gush bij Loveware voor € 119,-

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

2 Reacties

 1. Goede recensie weer! Een kleine aanvulling over dat optionele bandje dat erbij zit, als je de plaatjes op de productpagina bestudeert, dan lijkt het idee van het bandje dat je hem om de Gush heen doet (om hem strakker en intenser te maken denk ik dan?). Dus volgens mij is hij niet bedoeld als cockring.

  Antwoord
  • Hi Arnold, ja ik denk dat je inderdaad gelijk hebt. Het stond in de handleiding mijns inziens niet duidelijk. Maar inmiddels weet ik ook dat dat inderdaad de toepassing is.
   Evengoed vind ik het wel jammer dat ik vanaf Lovense hier niets over gehoord heb, terwijl ik het wel heb gevraagd.
   Maar dank dus voor je aanvulling!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.