Lovense Ferri – review

19-02-2021

Lovense is toch wel één van de bekendere merken als je het hebt over seksspeeltjes die met app bediend kunnen worden. Het viberende Lovens Lush trileitje is ondertussen toch wel een beetje een klassieker. Maar ik vind clitorale stimulatie toch altijd wel beter, dus ik was erg blij toen ik over de nieuwe Lovense Ferri hoorde. Een pantyvibrator met app, oftewel een klein vibratortje voor in je slipje. Ik kreeg ‘m van Easytoys.

Specs

Materiaal: ABS-plastic en siliconen (allebei bodysafe)
Oplaadbaar: Ja
Standjes: 7 standjes, waarvan 3 steady. Maar in de app nog veel meer.
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 109,95 euro, hier te koop bij Easytoys
Is ’t wat? Ja, dit is echt wel lekker!

De verpakking en de inhoud

De lovense ferri voor de verpakking waar je de voorkant van ziet. Een vierkant wit doosje met foto van de toy. De achterkant van de verpakking, daar voor ligt de lovense ferri op het zwarte bewaarzakje, je ziet ook de gebruiksaanwijzing en de oplader.

De verpakkingen van Lovense zijn altijd best wel herkenbaar, maar het ziet er niet uit alsof ze er heel veel tijd en aandacht in hebben gestoken. Het is praktisch, en meer is het niet. Een stevig wit doosje, met een foto van de toy en op de achterkant wat informatie. Voldoet natuurlijk prima. Maar ik loop er niet gelijk warm voor.

In de verpakking vind je natuurlijk de Lovense Ferri zelf, een extra magneetje, de USB-oplaadkabel, een (lelijk) bewaarzakje, een quick start guide en de gebruiksaanwijzing.

Mijn eerste indruk van de Lovense Ferri

De lovense ferri ligt naast een lipstick. Ze zijn ongeveer even groot. De lovense ferri ligt naast de we-vibe moxie. Je ziet dat ze best wel op elkaar lijken qua vorm en grootte.

Mijn eerste gedachte was dat deze Ferri wel heel erg lijkt op de We-Vibe Moxie. Qua vorm, het systeem met het magneetje, nou ja, eigenlijk alles behalve de kleur. Nu zijn er voor vibrators die je clitoris moeten stimuleren en je in je slipje draagt natuurlijk ook niet heel veel vormen mogelijk, lijkt me.  Maar voor zover ik weet, was de We-Vibe Moxie wel de eerste met een los magneetje, wat je dan aan de buitenkant van je slipje draagt, zodat de vibrator niet kan verschuiven. Een super handig systeem, dus ik denk dat het niet iets slechts is dat dat gekopieerd wordt.

De Lovense Ferri is klein, maar qua formaat lijkt ‘ie me precies goed. Het siliconen voelt lekker glad aan en er zitten een paar ribbels op het deel wat tegen je clitoris aan komt. Misschien ben ik niet zo gevoelig, maar ik snap dit soort ribbels nooit zo goed. Voor mij doet dat niks extra’s.

Het magneetje is echt heel sterk. Dat verbaast me van zo’n klein, plat magneetje. Als ik de top van mijn wijsvinger tussen de Ferri en het magneetje hou, blijft ‘ie zelfs nog ‘plakken’. Indrukwekkend!

Het geluid van de Lovense Ferri is niet superzacht. Het is ook zeker niet hard, maar ik zou het in het openbaar, een restaurant ofzo, toch wel wat eng vinden.

Wat kan de Lovense Ferri allemaal?

De lovense ferri ligt naast een 3d geprinte clitoris De lovense ferri in een kanten slipje. Je ziet het roze van de ferri door het kant heen.

Nou, heel simpel: trillen tegen je clitoris. Maar hij heeft natuurlijk wel allerlei opties. Op de Ferri zit een knopje. Met dat knopje kan je door de verschillende standjes heen klikken. Maar ik denk niet dat iemand de Lovense Ferri op deze manier gebruikt. Want bij Lovense gaat het toch wel om de app. Je kan de app ‘close range’ en ‘long distance’ gebruiken. Oftewel dichtbij of van ver af.

Close range is er een remote optie, waarbij je door met je vinger over het scherm van je telefoon te bewegen de toy harder en zachter kan laten trillen. Zo kan je een beetje je eigen patronen creëren, die je, als je wilt, daarna ook op kan slaan. Je kan ‘m daar ook makkelijk steady op één stand laten trillen.

Er is een optie waar verschillende patronen staan. Er staan er vier van Lovense self, maar je kan via het andere ‘patterns’ knopje ook nog patronen downloaden die anderen gemaakt hebben, of zelf een patroon maken.

Dan is er nog een optie waarbij de Ferri reageert op muziek die je op je telefoon afspeelt en een optie waarbij hij reageert op omgevingsgeluid.

En, wat mij heel leuk leek, een alarm optie. Ik zag het al voor me hoe ik in de ochtend wakker gemaakt zou worden door een trillende Lovense Ferri tegen mijn clitoris. Maar helaas, het heeft niet zo mogen zijn. Ergens had ik ook wel verwacht dat de verbinding niet uren lang stand zou houden, zonder enige activiteit. Dus helaas, pindakaas. Het werkt wel met wat kortere periodes, maar dus niet als je een uur of zeven slaapt.

De long distance functie van de Lovense Ferri

De ferri ligt naast een telefoon met de lovense remote app. De lovense ferri ligt naast een telefoon waar je de app op ziet.

Wanneer je de Ferri wilt gebruiken met iemand anders, die niet in de buurt is, kan je de long distance functie gebruiken. Je voegt je partner toe als contact in de app en dan kunnen jullie elkaar een verzoek sturen om de Lovense Ferri te bedienen. Het verzoek kan dus zowel vanuit jou komen als van de ander.

Wanneer je allebei in de Lovense Remote app zit, kan je (tekst)chatten, foto’s versturen, bellen, of videobellen. En de ander kan natuurlijk dus jouw sextoy bedienen. Spannend!
Je hoeft de contactopties trouwens niet te gebruiken. Je kan ook gewoon met je telefoon zelf bellen, of met je laptop webcammen, en dan daar naast de app gebruiken voor de bediening.

De ander kan ook weer swipen om zo de toy harder en zachter te laten trillen en zo live een soort patroon te creëren. Patronen laten afspelen gaat niet zo makkelijk, dat vond ik wel jammer.

De test van de Lovense Ferri

De lovense ferri met daar voor het magneetje. De lovense ferri in mijn hand, je ziet 'm van de zijkant.

Normaal gebruik ik altijd glijmiddel bij sextoys, maar bij de Lovense Ferri deed ik dat dan weer niet. Het kan natuurlijk, als je dat fijn vindt, maar gebruik dan wel glijmiddel op waterbasis. De Lovense Ferri is makkelijk op de juiste plek te plaatsen en door het magneetje te gebruiken, zorg je er voor dat hij ook niet gaat schuiven in je slipje. Het magneetje is heel sterk, dus die gaat eigenlijk bijna automatisch op de juiste plek.

Het connecten van de Lovense Ferri ging de eerste keer heel moeizaam. Bij mij hielp het om mijn telefoon opnieuw op te starten en een aantal oude bluetooth profielen te verwijderen. Er stond nogal wat in die lijst, van (oude) sextoys tot oude koptelefoons, etc. Daarna ging het connecten makkelijk en sindsdien ging het ook elke keer moeiteloos. Zo fijn!

Ik vind de close range opties in de app heel fijn en makkelijk werken. De remote optie werkt prima en leuk. De Ferri reageert snel en goed. De muziek optie vind ik zelf, bij alle toys met app, raar. Misschien ben ik niet muzikaal genoeg, maar voor mij voelt het heel random hoe de Ferri dan trilt, en niet per se passend of matchend met de muziek.

De patronen vind ik er leuk. Ik vind het heel tof dat je patronen van anderen kan proberen en downloaden als je ze lekker vindt.

Wanneer ik de Lovense Ferri alleen gebruik, met de app, vind ik dat leuk en lekker, maar ik kom niet zo makkelijk tot een orgasme. De vibraties zijn best wel goed. Krachtig en een beetje diep. Maar ik wil graag iets meer druk. De Ferri ligt tegen mijn clitoris aan, maar voor goede stimulatie moet ik er nog wel een beetje extra tegenaan drukken. Dan is het effect van dat dit een pantyvibrator is, natuurlijk wel een beetje weg, en kan ik ‘m net zo goed gewoon vasthouden.

De Lovense Ferri op afstand

De lovense ferri recht van onderen gezien. Je ziet de kant van de ferri die tegen de vulva aan komt. Met de ribbels.

Maar, persoonlijk zou ik deze toy er ook niet zo snel bij pakken om alleen mee te spelen. Want deze Lovense Ferri is natuurlijk vooral tof met een partner op afstand. Ik vind het best wel een spannend idee dat iemand anders mijn toy bedient. En tijdens het testen was dat ook heel spannend.

Ik heb dat al vaker geschreven wanneer ik het had over eitjes met afstandsbediening. Ik vind die stimulatie in mijn vagina op zich helemaal niet zo bijzonder, maar het idee dat iemand anders dan de controle van de bediening overneemt, dát vind ik dan wel weer spannend. Waardoor het dan toch lekker gaat voelen. Maar de vibraties van de Ferri tegen mijn clitoris voelen wel al een héél stuk beter dan zo’n eitje dat in mijn vagina trilt. Dus dat maakt het dan op deze manier dubbel lekker.

Natuurlijk verliep het connecten niet gelijk super soepel, maar het kostte echt niet zoveel moeite. Bij de eerste poging viel de verbinding na een minuut of vier weg, zonder dat dat zichtbaar was. Ik dacht dat de ander ‘m gewoon even stil had gezet, terwijl hij dacht dat ik gewoon stil aan het genieten was. Dat zijn dingen die je met zo’n sextoy met app altijd houdt. En je wil ook niet de hele tijd zo’n gesprek hebben van ‘doet ‘ie het nu?’ ‘voelde je dat ik een ander standje deed?’ ‘heb je ‘m nu uit gedaan of is de verbinding weg?’. Tenminste, ik niet, want dat vind ik niet per se sfeerverhogend.

Maar na die eerste struggle, verliep het daarna allemaal erg soepel. En het was super spannend. Voor mij was het effect duidelijk merkbaar dat ik het op deze manier een stuk spannender vond, want de orgasmes kwamen ineens een stuk makkelijker dan toen ik de toy alleen gebruikte.

De Lovense Ferri in vergelijking met de We-Vibe Moxie

De lovense ferri en de we-vibe moxie in mijn hand. De lovense ferri en de we-vibe moxie liggen naast elkaar, allebei op hun 'rug'

Qua vorm lijken beide pantyvibrators heel erg op elkaar. Ik vind de We-Vibe Moxie er wat liever uitzien dan de Lovense Ferri, maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak. Het puntje wat tegen de clitoris aan gaat, is bij de Ferri is meer aanwezig. De vibraties verschillen ook niet heel erg van elkaar.

De We-Connect app vind ik wat fijner en logischer werken dan de Lovense Remote app. De We-Connect app is duidelijk wat meer gericht op (vaste) partners, terwijl de Lovense Remote app wat meer raunchy is. Maar wanneer je de Lovense Ferri eenmaal een keer verbonden hebt, is het de volgende keren echt heel makkelijk om weer connectie te krijgen. Terwijl de We-Vibe Moxie daar heel wisselend in is.

Conclusie

De Lovense Ferri doet het goed! Het connecten en connectie houden met de app werkt best goed. Natuurlijk niet vlekkeloos, maar ik moet de eerste sextoy met app nog ontdekken waarbij dat wel het geval is. De vibraties zijn goed, de opties zijn fijn, hij blijft goed zitten in je slipje en je kan er echt veel mee. De druk van de toy tegen je clitoris is vrij minimaal (misschien is dat ook afhankelijk van het soort slipje wat je draagt), dus als je, net zoals ik, wat meer druk hebt, is dat een beetje proberen wat werkt voor je. Samen met een partner die de toy bedient is het extra spannen en dat kan ook extra stimulerend werken. Ik heb in elk geval érg veel plezier gehad met het testen van deze Lovense Ferri.

Je kan de Lovense Ferri hier bestellen bij Easytoys voor 109,95 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

3 Reacties

 1. Heey! Dit klinkt als een leuke toy voor m’n partner (en dus ook voor mij ;-)…). Maar nou weet ik dat Lovense en Huawei in het verleden geen goede combi was. Toevallig enig idee of dat nog steeds zo is? We hebben beiden een Huawei telefoon namelijk… dus als dat nog steeds een drama is (met deze en de andere Lovense toys), dan heeft aanschaffen weinig nut..

  Antwoord
  • Ik heb ook een Huawei telefoon, en dat ging dus best. Alleen de alarmfunctie kreeg ik niet werkend, omdat mijn telefoon niet zo lang verbinding kon houden met de toy.

   Antwoord
   • Ah top, bedankt voor de info! Focus ligt bij ons meer op de remote control denk ik, dus als die maar goed werkt is het belangrijkste voor elkaar 😉

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.